Πέμπτη, 21 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΣαντορίνη: Ο ΑΟ Θήρας πέταξε εκτός Final 4 τον Ολυμπιακό

Σαντορίνη: Ο ΑΟ Θήρας πέταξε εκτός Final 4 τον Ολυμπιακό

|

Εκπλήξη; Με βάση όσα έγιναν χθες στο ΔΑΠΠΟΣ δεν θα το λέγαμε…
Ο περσινός φιναλίστ ΑΟ Θήρας επικράτησε με 3-1 του Ολυμπιακού και σφράγισε το εισιτήριο του για το Final 4 του Κυπέλλου γυναικών.
Αυτό είναι το 5ο Final 4 στην ιστορία του ΑΟ Θήρας που επίσης μετρά τρεις συνεχόμενες παρουσίες σε τελικούς του Κυπέλλου (2019, 2021, 2022), με τον πολυνίκη του θεσμού Ολυμπιακού (9 κατακτήσεις) να μην καταφέρνει για δεύτερη σερί χρονιά να βρεθεί στο Final 4.
Ο ΑΟΘ στο πρώτο σετ βρέθηκε να χάνει με 14-17 και με τον Ολυμπιακό να έχει κόντρα επίθεση, αλλά εκεί η τριπλή αλλαγή του Βέσοβιτς (Τσοχατζή, Ζιώγα και Φάκη για το σερβίς) έφερε τα πάνω κάτω. Η Φάκη με δύο άσσους κι ένα λάθος του Ολυμπιακο έφεραν το 18-17 για να φτάσει ο ΑΟΘ στο +2 (21-19) και παρόλο που οι ερυθρόλευκες ισοφάρισαν 21-21, με νέο σερί 4-0 η γηπεδούχος ομάδα έκανε το 1-0.
Η Σαντορίνη προηγήθηκε με 14-12 στο β’ σετ, αλλά εκεί ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση και με επιμέρους σκορ 1-6 προηγήθηκε 15-18 για να φτάσει άνετα στο 1-1.
Στο τρίτο σετ ο ΑΟΘ ήταν εντυπωσιακός και ξέφυγε από νωρίς στο σκορ (8-4) φτάνοντας στο 16-9 με τον Μιτσέλι να περνά διαδοχικά στο ματς Τσιτσιγιάννη, Χριστοδούλου και τον Ολυμπιακό να μετατρέπει το 18-12 σε 18-17.
Στην επόμενη φάση η Τσιτσιγιάννη έβγαλε απίστευτη άμυνα, αλλά καμία δεν κάλυψε το κενό της για να έρθει ένα εύκολο πλασέ με την κακή υποδοχή της Σάλας να διαμορφώνει το 20-17. Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να καλύψει τη διαφορά και η Λάνγκερερ τελείωσε το σετ.
Με την ψυχολογία στα ύψη η γηπεδούχος ξεκίνησε δυνατά και στο δ’ σετ φτάνοντας γρήγορα στο 8-3 και έχοντας εξαιρετική υποδοχή διαχειρίσρτηκε άψογρα το προβάδισμα του ως το τέλος φτάνοντας στη νίκη.
Διαιτητές: Μυλωνάκης, Οικονόμου Β., Παρατηρητής: Τσάκωνας, Επόπτες: Χατζηδούκας, Γεωργοπούλου, Γραμματεία: Κοκκινέλου.
Διακύμανση:
1ο σετ: 8-6, 14-16, 21-19, 25-21
2ο σετ: 7-8, 14-16, 18-21, 19-25
3ο σετ: 8-4, 16-9, 21-18, 25-21
4ο σετ: 8-3, 16-11, 21-16, 25-20
Τα σετ: 3-1 (25-21, 19-25, 25-21, 25-20) σε 109′.
*Οι πόντοι του ΑΟ Θήρας προήλθαν από 4 άσσους, 64 επιθέσεις, 12 μπλοκ και 14 λάθη αντιπάλων και του Ολυμπιακού προήλθαν από 3 άσσους, 50 επιθέσεις, 11 μπλοκ και 24 λάθη αντιπάλων.
Α.Ο. ΘΗΡΑΣ (Βλάντιμιρ Βάσοβιτς): Κωνσταντέλλου 6 (1/3 επ., 5 μπλοκ), Μπόζιτς 3 (2/9 επ., 1 άσσο), Λάνγκεγκερ 13 (11/34 επ., 2 μπλοκ, 59% υπ. – 41% άριστες), Μερκάδο 27 (26/50 επ., 1 μπλοκ), Κέτσμαν 17 (16/33 επ., 1 μπλοκ, 68% υπ. – 56% άριστες), Κιουτσιούκη 9 (6/12 επ., 3 μπλοκ) / Μπελιά (λ, 77% υπ. – 38% άριστες), Ζιώγα 2 (2/5 επ.), Αδαμοπούλου, Φάκη 3 (3 άσσοι).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Λορένζο Μιτσέλι): Εμμανουηλίδου 5 (3/10 επ., 2 μπλοκ), Γουίντερς 9 (9/33 επ., 59% υπ.-31% άριστες), Λαμπρούση 2 (1/2 επ., 1 άσσο), Σάλας 19 (16/40 επ., 3 μπλοκ, 50% υπ.-12% άριστες) Κούμπουρα 17 (13/33 επ., 2 άσσοι, 2 μπλοκ), Καράρο 3 (1/7 επ., 2 μπλοκ),  / Κοσμά (λ, 25% υπ.-12% άριστες), Γιώτα, Τσιτσιγιάννη 4 (4/9 επ.), Χριστοδούλου 4 (2/2 επ., 2 μπλοκ), Γενιτσαρίδη.
Η γνώμη του πάγκου

Βλάντιμιρ Βάσοβιτς (Προπονητής ΑΟ Θήρας): «Πρώτα από όλα συγχαρητήρια στην ομάδα μου, οι αθλήτριες αξίζουν όλα τα εύσημα, γιατί εγώ είμαι εκτός γηπέδου και απλά τις υποστηρίζω. Παλεύουμε εδώ και πολύ καιρό και τελικά τα πάντα συνέβησαν σε μία μέρα! Για μένα αυτή η νίκη είναι μια από τις μεγαλύτερες της καριέρας μου. Είμαι πολύ υπερήφανος που είμαι εδώ και αποτελώ μέρος της ομάδας του Α.Ο. Θήρας. Ξέρω ότι αυτή τη στιγμή είναι εύκολο να το λες, αλλά πιστέψτε με για αυτή την επιτυχία μιλούσαμε κάθε μέρα γιατί ξέρουμε τι μπορούμε και κάνουμε στην προπόνηση. Χρειαζόμασταν ένα παιχνίδι που θα είμαστε όλοι καλά! Και το κάναμε στο αποψινό παιχνίδι, το σημαντικότερο μέχρι τώρα ματς της σεζόν. Και πάλι συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια, είμαι πολύ υπερήφανος για αυτά».

Λορέντζο Μιτσέλι (Προπονητής Ολυμπιακού): «Δεν μπορέσαμε να παίξουμε στο επίπεδό μας και λυπάμαι πολύ για αυτό. Ήταν ένας από τους στόχους μας. Πιέσαμε μόνο στο ένα από τα τέσσερα σετ. Έχουμε υψηλότερου επιπέδου ρόστερ και αυτό είναι ένα δύσκολο μάθημα, το οποίο δεν έρχεται την κατάλληλη στιγμή. Περιμέναμε έναν διαφορετικό αγώνα από αυτόν του πρωταθλήματος, δεν μπορέσαμε να αποδώσουμε, δεν υπάρχει δικαιολογία».

Κλήρωση και αντίπαλοι 
Εκτός όμως από τον ΑΟ Θήρας είχαμε και τους υπόλοιπους της παρέας…  Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-1 σετ του Αρη εκτός έδρας και θα υπερασπιστεί τον τίτλο του.  H AEK πέρασε νικηφόρα από τη Βούλα και με το 3-1 επί της Θέτιδας και τέλος, ο ΠΑΟΚ επικράτησε εκτός έδρας με 3-0 του Μαρκόπουλου κι έγινε η πρώτη χρονικά ομάδα που πέρασε στην τελλική φάση..
Η κλήρωση για τον καθορισμό των ζευγαριών στο final-4 θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου και ώρα 12.00 στα γραφεία της Ε.Ο.ΠΕ..
Με πληροφρίες από τη σελίδα Volleyball.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Μ. Λυκουρόπουλος: «Η προσωρινή διαταγή για την Πορτάρα είναι δικαίωση για κάθε Ναξιώτη»

Νάξος: Ο Εμμανουήλ Λυκουρόπουλος σχολιάζει την απόφαση για την απομάκρυνση της περίφραξης στην Πορτάρα, κάνοντας λόγο για δικαίωση των πολιτών και επικρίνοντας την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Ιστορική πρόκριση για την Ελλάς Σύρου στη League Phase του Κυπέλλου Ελλάδας!

Με «χρυσό» γκολ του Γιώργου Καλού στο 72’, η ομάδα της Σύρου πανηγύρισε τη μεγαλύτερη στιγμή της ιστορίας της, αποκλείοντας τον Νέστο Χρυσούπολης.

Νάξος – Δύναμη Αλλαγής: «Άνθρακας ο θησαυρός» για τη Δημοτική Αρχή στην υπόθεση της Πορτάρας

Η αντιπολίτευση μιλά για «επικοινωνιακή φούσκα» και κατηγορεί τον Δήμαρχο Λιανό για επιπολαιότητα και ανικανότητα.

Νάξος – Terra Pontica: Παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση “Κουρδισμένοι” για μικρούς και μεγάλους

Τρεις καλοκαιρινές βραδιές σε Εγγαρές, Κωμιακή και Τρίποδες με ελεύθερη είσοδο – Βασισμένη στο έργο της Στέλλας Μιχαηλίδου, σε σκηνοθεσία Φιλίππας Καραμολέγκου.

Νάξος: Μουσική βραδιά απόψε (20/08) στο Γλινάδο (αφίσα)

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων διοργανώνει μια ξεχωριστή καλοκαιρινή εκδήλωση με τραγούδι και μελωδίες που θα ταξιδέψουν το κοινό.

Ελλείψεις αίματος τον Αύγουστο: Έκκληση για εθελοντική αιμοδοσία από πολυμεταγγιζόμενους ασθενείς

Ο ΠΑΣΠΑΜΑ προειδοποιεί για καθυστερήσεις στις μεταγγίσεις λόγω Αυγούστου – Ειδική αιμοδοσία στο Σύνταγμα 20-23 Αυγούστου με διευρυμένο ωράριο

Στη Γ΄ Γυμνασίου το νέο μάθημα Οικονομίας – Αλλαγή σχεδίων στο… παρά πέντε

Από το εκπαιδευτικό έτος 2025-2026 οι μαθητές θα διδάσκονται οικονομικό εγγραμματισμό μία ώρα την εβδομάδα

Συναγερμός στη Δήλο: Φωτιά σε ιστιοφόρο – Σώοι οι δύο επιβαίνοντες χάρη στην άμεση επέμβαση του Λιμενικού

Η έγκαιρη κινητοποίηση του Λιμεναρχείου Μυκόνου και η συμβολή ιδιωτικού σκάφους αποσόβησαν τα χειρότερα – Δήλωση του Γιώργου Βάλλη για την ασφάλεια στη θάλασσα.

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Ο Μάριο Τότσι αποθεώνει τη Νάξο: «Έτσι πρέπει να είναι οι παραλίες!»

Ο Ιταλός γεωλόγος και παρουσιαστής συγκρίνει Ελλάδα και Ιταλία, βάζοντας τη Νάξο στο κέντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης για την πρόσβαση στις παραλίες.

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.