Κυριακή, 6 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΣαντορίνη - Νομίκεια 2024: "Πώς περιμένουμε τα παιδιά να έχουν κατάλληλα πρότυπα,...

Σαντορίνη – Νομίκεια 2024: “Πώς περιμένουμε τα παιδιά να έχουν κατάλληλα πρότυπα, όταν δεν τα προβάλλουμε;”

|

Με στόχο τη στήριξη του αθλητισμού στη Σαντορίνη και την καλή προετοιμασία εν όψει της έναρξης του πρωταθλήματος βόλεϊ γυναικών, ξεκίνησε την Τρίτη στο πανέμορφο κυκλαδίτικο νησί και θα ολοκληρωθεί σήμερα το τουρνουά «Νομίκεια». Ο Παναθηναϊκός και ο Α.Ο. Θήρας έδειξαν τη δυναμική τους και εξασφάλισαν την πρόκριση στον αυριανό τελικό, με νίκες επί των Πανιωνίου και Μίλωνα αντίστοιχα. Στις κερκίδες του κλειστού, δεκάδες νέα παιδιά χειροκρότησαν τις ομάδες και με φίλαθλο πνεύμα έστειλαν μηνύματα ελπίδας, σε μία εποχή που τα επεισόδια νεανικής βίας κυριαρχούν στις ειδήσεις.

Η ομάδα του Α.Ο. Θήρας είναι ο μοναδικός γυναικείος νησιώτικος σύλλογος που βρίσκεται στα «σαλόνια» της μεγάλης κατηγορίας. Σε ένα νησί, το οποίο συγκαταλέγεται στους διασημότερους ταξιδιωτικούς προορισμούς του κόσμου, η γυναικεία ομάδα βόλεϊ αποτελεί το «καμάρι» των κατοίκων του. Το τουρνουά «Νομίκεια» διεξάγεται για 11η χρονιά και, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Α.Ο. Θήρας, Γιώργος Σκοπελίτης, αποτελεί «μία διοργάνωση με στόχο την ενίσχυση του αθλητισμού στο νησί».

Ελάχιστες ημέρες πριν από τα ευρωπαϊκά ραντεβού, τα κορίτσια του Παναθηναϊκού και του Α.Ο. Θήρας δοκίμασαν τις δυνάμεις τους απέναντι στους «νεοφώτιστους» της μεγάλης κατηγορίας, Πανιώνιο και Μίλωνα. Οι «πράσινες» επικράτησαν του Πανιωνίου με 3-0 (25-22, 25-21, 25-21) και οι «οικοδέσποινες» τον Μίλωνα με 3-0 (25-23, 25-18, 25-23). Οι δύο σύλλογοι της Νέας Σμύρνης, με τη μαχητικότητά τους, έδειξαν ότι δεν βρέθηκαν τυχαία ανάμεσα στην «αφρόκρεμα» του ελληνικού γυναικείου βόλεϊ.

«Θέλουμε να έχουμε ως ομάδα μία σταθερή παρουσία στις πρώτες θέσεις και να αποτελέσουμε έμπνευση για τα νέα παιδιά. Να έρθουν σε ένα χώρο που κυριαρχεί η πειθαρχία, ο συναγωνισμός και η συνεργασία. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό που επιστρέφουμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μέσα από αυτό του τουρνουά θα δούμε το επίπεδο που βρισκόμαστε. Είναι νωρίς να μιλήσουμε για τον αγώνα με τη Γαλατάσαράι. Δουλεύουμε για να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο και είναι σημαντικό το ό,τι ο δεύτερος αγώνας διεξάγεται στην έδρα μας», δήλωσε η Στέλλα Χριστοδούλου, αρχηγός του Α.Ο. Θήρας.

Σε ευρωπαϊκούς ρυθμούς ετοιμάζεται να μπει και ο Παναθηναϊκός καθώς την επόμενη εβδομάδα θα αντιμετωπίσει για το Challenge Cup την ΤΣΣΚΑ. «Την επόμενη εβδομάδα παίζουμε Ευρώπη, οπότε, πρέπει να δείξουμε ένα καλό ανταγωνιστικό πρόσωπο. Να τελειώσουμε το τουρνουά χωρίς τραυματισμούς που είναι και το πιο σημαντικό και να έχουν όλες οι αθλήτριες την υγειά τους. Να δείξουμε σε όλους τους φιλάθλους ότι πρέπει να ακολουθήσουν το άθλημα του γυναικείου βόλεϊ στην Ελλάδα», τόνισε ο προπονητής του Παναθηναϊκού Ντράγκαν Νέσιτς.

Η παραβατικότητα των ανηλίκων αποτέλεσε θέμα συζήτησης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του τουρνουά. Σε ερώτηση της «Καθημερινής», εάν ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, μέσα από τις αξίες που πραγματεύεται, θα μπορούσε να αναδειχθεί σε αντίδοτο για τη βία, η αρχηγός του Παναθηναϊκού, Αθηνά Παπαφωτίου, απάντησε: «Τα τελευταία χρόνια τα σωματεία επένδυσαν στο αθλητικό κομμάτι, τον πρωταθλητισμό και έχασαν τη σύνδεση με την κοινωνία. Είναι κάτι στο οποίο τα σωματεία μπορούν να βοηθήσουν, διότι ο αθλητισμός αυτό πρέπει να πρεσβεύει. Να βοηθάει την ανάπτυξη της κοινωνίας και να δείχνει σωστά πρότυπα. Τα σωματεία νομίζω το έχουν ξεχάσει ή δεν τους έχει επιτραπεί λόγω των σκηνικών. Αλλά είναι στο χέρι όλων μας να το αλλάξουμε. Η τηλεόραση μπορεί να βοηθήσει σε αυτό. Πρέπει η κοινωνία, τα νέα παιδιά, να έχουν σωστά πρότυπα και η τηλεόραση μπορεί να έχει σημαντικό ρόλο. Πώς περιμένουμε τα παιδιά να έχουν κατάλληλα πρότυπα, όταν δεν τα προβάλλουμε;».

Ενα ακόμα σοβαρό θέμα έθιξε, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, το οποίο δεν είναι άλλο από τα έξοδα μετακίνησης των ερασιτεχνικών σωματείων των νησιών: «Θα πρέπει να καταργηθεί το εισιτήριο για τα ερασιτεχνικά σωματεία που μεταφέρονται με τα επιδοτούμενα πλοία προκειμένου να πάρουν μέρος σε αγώνες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τα 11α «Νομίκεια» θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη με τον μικρό (15.00: Μίλωνας – Πανιώνιος) και τον μεγάλο τελικό (18.00: Παναθηναϊκός – ΑΟ Θήρας).

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Η Ρίκα Μάασε ενισχύει τον Α.Ο. Θήρας, μία διεθνής μεταγραφή με βλέμμα στο μέλλον

Η ταλαντούχα Γερμανίδα διαγώνια, με πλούσια εμπειρία σε Ελλάδα και Ευρώπη, έρχεται στη Σαντορίνη για να δώσει δύναμη και ποιότητα στην επίθεση του Α.Ο. Θήρας για τη σεζόν 2025-2026.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έξι χρόνια διακυβέρνησης και το βλέμμα στο μέλλον

Από τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις και τη στεγαστική πολιτική έως τις παρεμβάσεις στην εργασία και την ασφάλεια, ο Πρωθυπουργός καταγράφει τα επόμενα βήματα διακυβέρνησης

Ο Δημήτρης Μπάκουλης ανοίγει τον Μουσικό Περίβολο στη Νάξο

Μετά τις sold out εμφανίσεις του, ο ταλαντούχος τραγουδοποιός έρχεται την Παρασκευή 11 Ιουλίου για μια μοναδική ατμοσφαιρική συναυλία στο Γυμνάσιο Νάξου – με ελεύθερη είσοδο.

Η Αμοργός καθαρίζει τα μονοπάτια της: Ολοκληρώθηκε η 14η δράση του συλλόγου “Νήσος Αμοργός”

Με τη δύναμη των εθελοντών, καθαρίστηκε πλήρως το μονοπάτι Άγιος Ιωάννης Λευκών – Κάτω Ακρωτήρι Καταπόλων. Έρχεται οργανωμένος περίπατος για την ανάδειξή του.

Απεραθίτικοι σκοποί και τραγούδια της πατινάδας: Ένα βιωματικό μουσικό δρώμενο στην αυλή της Παναγιάς

Την Κυριακή 13 Ιουλίου 2025, η Απείρανθος γεμίζει νότες και μνήμες – Τρεις γενιές μουσικής παράδοσης ζωντανεύουν σε μια βραδιά αφιερωμένη στους σκοπούς της πατινάδας.

Ευρωπαϊκό κύμα επενδύσεων 5,5 δισ. ευρώ για τα νησιά: Διασυνδέσεις, «πράσινη» ενέργεια και ανανέωση στόλου στο επίκεντρο

Από τη Νάξο μέχρι το Αγαθονήσι και από τη Σίφνο έως την Ικαρία, η νησιωτική Ελλάδα προετοιμάζεται για μια μεγάλη «πράσινη» μετάβαση με τρία νέα ευρωπαϊκά ταμεία που φέρνουν έργα 8 δισ. ευρώ – με έμφαση στις διασυνδέσεις, τις ΑΠΕ και την ακτοπλοΐα.

Γιάννης Πάριος: Το θαλασσινό του ταξίδι με 16 τραγούδια-ανάσα Ελλάδας και καρδιάς (video)

Ο αγαπημένος ερμηνευτής παρουσίασε το νέο του άλμπουμ «Τα Θαλασσινά του Πάριου» με ένα αξέχαστο νησιώτικο γλέντι στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, με αναφορές στον πατέρα του, την καταγωγή του και τις ρίζες της μουσικής του πορείας.

Φινλανδία: Χάκα – Ίντερ Τούρκου, δεν… (Χ)αλιούνται στο 3.85!

Με αντίθετους στόχους αλλά κοινή διάθεση για… συμβιβασμό, η ισοπαλία «παίζει δυνατά» στο μεγάλο ματς της Veikkausliiga ανάμεσα σε Χάκα και Ίντερ Τούρκου.

Νάξος – Η Πηγή του Ακεψιμά: Το νερό που “μίλησε” στην ιστορία του νησιού

Ένα ταξίδι στο Φυλλαδάκι, στην ξεχασμένη πέτρινη πηγή του Αγίου Ακεψιμά, μέσα από τη μαρτυρία του Αντώνη Σαλτερή και την ευαισθησία του Γιώργου Καρνέζη.

Διακοπές στην Ευρώπη; Πρόσεξε τι φοράς, πού καπνίζεις και… πού πατάς!

Από το Πορτοφίνο μέχρι την Πράγα, νέοι κανόνες και τσουχτερά πρόστιμα περιμένουν τους απρόσεκτους ταξιδιώτες του καλοκαιριού.

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Ο παππούς της Σχοινούσας που δεν σταματά να χορεύει – Ο 92χρονος Γιώργος Κωβαίος ξανά στη Γιορτή Φάβας (video)

Με την εγγονή του στο πλευρό, ο Γιώργος Κωβαίος, 92 ετών, συγκίνησε και φέτος στη Γιορτή Φάβας της Σχοινούσας, κρατώντας ζωντανή την ψυχή της παράδοσης (video)

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

Αμολήθηκαν τα θηρία να φάνε ακόμα ένα καπετάνιο

Η πρόσκρουση του Champion Jet 3 στην Πάρο φέρνει ξανά στο φως την επικινδυνότητα των λιμανιών και την ανάγκη για θεσμική στήριξη των πλοιάρχων – Όχι άλλο στοχοποίηση των ανθρώπων της θάλασσας

«Εκεί που η θάλασσα είναι ζωή» – Φόρος τιμής στους ναυτικούς της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων (video)

Με αφορμή τη Ναυτική Εβδομάδα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τιμά με συγκίνηση τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και αγαπούν τη θάλασσα (video)

Ο θρυλικός Σκοπελίτης: Το πλοίο που δεν ξέχασε ποτέ τις Μικρές Κυκλάδες (video)

Από το 1956 μέχρι σήμερα, ο Σκοπελίτης συνεχίζει να συνδέει ζωές και νησιά, με κάθε καιρό και σε κάθε ανάγκη – ένα συγκινητικό αφιέρωμα στην εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα»

Η Σχοινούσα, η Δονούσα και η Ηρακλειά στο φως του ΣΚΑΪ – Εκεί που «υπάρχει Ελλάδα» (video)

Η εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα» ταξιδεύει ξανά στις Μικρές Κυκλάδες με ζωντανές εικόνες, ιστορίες ανθρώπων και χρώματα Αιγαίου που συγκινούν.

ΔΕΔΔΗΕ: Προσωρινή διακοπή ρεύματος αύριο Τετάρτη 2 Ιουλίου σε περιοχές της Νάξου

Σύντομη διακοπή ρεύματος νωρίς το πρωί σε Άγιο Γεώργιο, Παραλία, Στελίδα και άλλες περιοχές της Χώρας – Μια απαραίτητη τεχνική παρέμβαση για την ασφάλεια του δικτύου.

«Όπου Υπάρχει Ελλάδα»: Η Νάξος στο επίκεντρο της πρώτης εκπομπής του Ιουλίου (video)

Η Ευλαμπία Ρέβη και ο Γιώργος Κουρδής ξεκινούν τον Ιούλιο από τη Νάξο – Τοπία, πολιτισμός, προβλήματα και πρόσωπα στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων. (video)

Ο Κώστας Μακεδόνας στη Νάξο, μία καλοκαιρινή βραδιά γεμάτη συναίσθημα και τραγούδι

Στις 16 Ιουλίου, το Γυμνάσιο Νάξου υποδέχεται τον Κώστα Μακεδόνα και τη Χριστιάνα Γαλιάτσου σε μια συναυλία με άρωμα Ελλάδας και μελωδίες που μιλούν στην ψυχή