Σάββατο, 23 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΣαντορίνη: Με παιχνίδια γκραν γκινιόλ ξεκίνησε η «Santorini Basketball League»

Σαντορίνη: Με παιχνίδια γκραν γκινιόλ ξεκίνησε η «Santorini Basketball League»

|

Με νίκες σε – ως επί το πλείστον – παιχνίδια γκραν γκινιόλ ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στη φετινή «Santorini Basketball League» οι ομάδες που τερμάτισαν στην πρώτη τετράδα του περσινού πρωταθλήματος.
Η πρώτη αγωνιστική περιλάμβανε τρία συγκλονιστικά παιχνίδια που κρίθηκαν στις λεπτομέρειες και μία ευρεία νίκη.
Ο Πήγασος ήταν ο μεγάλος νικητής (71-76) στο παιχνίδι με τους KaMinSoon πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στην τρίτη περίοδο, διάστημα στο οποίο ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση (35-33 ημίχρονο) και «έχτισε» διψήφια διαφορά.
Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να επιστρέψουν και κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά μέχρι και στους δύο πόντους (71-73) χωρίς ωστόσο να φτάσουν στην ανατροπή. Το παιχνίδι κρίθηκε στον πλουραλισμό του Πήγασου που είχε ως πρώτους σκόρερ τους Κατηκαρίδη και Δαμίγο με 19 και 18 πόντους αντίστοιχα, ενώ από την πλευρά των Soon οι 41 πόντοι του Χρυσού δεν ήταν αρκετοί για να αποτρέψουν την ήττα.
Από τη μεριά τους, οι Wolves of 2 Brothers είχαν εύκολο απόγευμα απέναντι στους Pollo Nuggets επικρατώντας με 97-40 σε ένα παιχνίδι το οποίο είχε κριθεί ήδη από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Οι νεανικοί «Wolves» είχαν ως πρώτους σκόρερ τους Γρηγοριάδη και Κασαπίου με 27 και 22 πόντους αντίστοιχα. Για τους ηττημένους «Nuggets» o Μελαχρινός σημείωσε 11 πόντους.
Σημαντική νίκη με 36-34 πέτυχαν οι Ballerz B.C. απέναντι στους 98ers σε ένα παιχνίδι όπου καμία ομάδα δεν μπορούσε να ξεφύγει από την αντίπαλό της. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 28-23, όμως στη συνέχεια δέχθηκαν σερί 0-9 (28-32) και με το σκορ στο 30-32 είδαν τον κορυφαίο παίκτη της ομάδας τους Γιώργο Δεββέ να φεύγει με τραυματισμό. Ωστόσο, βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να γυρίσουν το παιχνίδι με τα κομβικά καλάθια του Κατσιφαράκη και μία εύστοχη βολή του Χλωροκώστα. Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Δεββές με 15 πόντους, ενώ για τους 98ers ο Μπαλιάκας σημείωσε 9.
Τέλος, οι πρωταθλητές των δύο τελευταίων πρωταθλημάτων, Bombayers, αν και βρέθηκαν να χάνουν με οκτώ πόντους στη λήξη της τρίτης περιόδου απέναντι στους εκπληκτικούς νεαρούς της Ελπίδας, πραγματοποίησαν ένα επιμέρους 25-10 στην τελευταία περίοδο και έφτασαν στη νίκη με 61-54. Απόλυτος πρωταγωνιστής των νικητών ο Δημήτρης Μπάγια με 23 πόντους ακολουθούμενος από τον Λάτσε που πέτυχε 12, ενώ για τους ηττημένους πρώτοι σκόρερ ήταν οι Κοτσάι και Ψυρούκης με 20 και 12 πόντους αντίστοιχα.
Το ρεπό της πραγματοποίησε η ομάδα των Μάγων του Ροζ.
Τα αποτελέσματα της 1ης Αγωνιστικής της «Santorini Basketball League»
KaMinSoon – Πήγασος 71-76 (Δεκάλεπτα: 22-18, 13-15, 12-25, 24-18)
KaMinSoon (Νταλαγιώργος): Νέστορας 9, Ψύρρας 7 (2), Δούκης 2, Χρυσός 41 (4), Καρίκας 2, Χάμψας, Παππάς, Τουσμάνης 3 (1), Συρίγος, Μογκολιάς 7 (1), Μηλιάδης, Παπαδόπουλος.
Πήγασος (Πάνος Μιχαλέλης): Χάιτας, Κατηκαρίδης 19 (2), Ραπανάκης 6, Γεωργακούδης 5, Καμπουράκης 7, Αλεξανδρόπουλος 2, Κελλίδης 11, Δαμίγος Αλ. 18, Μιχαλέλης 8 (1).
Wolves of 2 Brothers – Pollo Nuggets 97-40 (Δεκάλεπτα: 26-7, 29-6, 21-13, 21-14)
Wolves of 2 Brothers (Χρήστος Τσακριός): Κασαπίου 22, Δεμπερδεμίδης 6, Καβαλάρης 15 (3), Γρηγοριάδης 27 (4), Πολυζωγόπουλος 5 (1), Σταυροθεόδωρος 14, Κιμιγκέλης 2, Παπαδημητρίου 6.
Pollo Nuggets (Γιώργος Μπαρμπαλιάς): Σοφιανός 6, Σαρκίσας 4, Φωτεινός, Αλεξόπουλος 2, Μελαχρινός 11 (1), Λειβαδάρος 2, Τριαντάφυλλος 5 (1), Μαρκοζάννες 2, Ρούσσος 8.
Ballerz B.C. – 98ers 36-34 (Δεκάλεπτα: 10-6, 5-11, 13-12, 8-5)
Ballerz B.C. (Ηλίας Δαμίγος): Γρίβας 3, Δρόσος Λ. 2, Δαμίγος 3 (1), Βαρελάς, Νομικός, Δεββές 15, Πετρής 3 (1), Χλωροκώστας 3, Κατσιφαράκης 7 (1).
98ers (Αίας Μαυρίκης): Αργυρός Φ. 6, Φουστέρης, Λιαπόπουλος 8, Βάβλης 2, Μπαλιάκας 9, Λυγνός 4, Παπαδογιωργάκης 2, Βεϊσάκης, Ντρέλλας 3 (1).
Bombayers – Ελπίδα 61-54 (Δεκάλεπτα: 12-19, 18-10, 6-15, 25-10)
Bombayers (Ρένος Λάλος): Λάτσε 12 (1), Λούζι, Αργυρός 5, Σέου 2, Λάλο 2, Καποθανάσης 6, Μπάγια 23 (1), Παπαθέος 7, Γιαννόπουλος 3 (1).
Ελπίδα (Θοδωρής Μάμμος): Ράντσι 8 (1), Κάρατζης, Ζυμβραγουδάκης, Κιουλαφής, Ψυρούκης 12 (1), Κοτσάι 20, Ιλάσκου 4, Ρούσσος Αρ. 2, Τσάκαλος, Τζέλλος 4, Γεωργιάδης, Ρούσσος Χ. 4
Βαθμολογία (1 αγώνας)
Ομάδα| Βαθμοί | Ρεκόρ | Πόντοι Υπέρ – Κατά
1. Wolves of 2 Brothers 2 | 1-0 | 97-40
2. Bombayers 2 | 1-0 | 61-54
3. Πήγασος 2 | 1-0 | 76-71
4. Βallerz B.C. 2 | 1-0 | 36-34
5. 98ers 1 | 0-1 | 34-36
6. Ka Min Soon 1 | 0-1 | 71-76
7. Ελπίδα 1 | 0-1| 54-61
8. Pollo Nuggets 1 | 0-1| 40-97
9. Μάγοι του Ροζ 0 | 0-0 | 0-0
* Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ομάδων ή περισσοτέρων ομάδων μετράει το μεταξύ τους αποτέλεσμα
** Οι πρώτες οκτώ ομάδες προκρίνονται απευθείας στην επόμενη φάση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ο Δήμος Αμοργού απαντά

Ο Δήμος Αμοργού δεν διώκει ποινικά και δεν ασκεί καμία καταγγελία κατά του κ. Ιάσωνα Αποστολόπουλου ή τρίτου

Παρά την πτώση της τιμής του Dogecoin, οι χρήστες του PAXMINING εξακολουθούν να κερδίζουν 6.800 δολάρια ημερησίως — Κυκλοφόρησε νέο συμβόλαιο εξόρυξης DOGE

Παρά την πτώση της τιμής του Dogecoin, οι χρήστες του PAXMINING εξακολουθούν να κερδίζουν 6.800 δολάρια ημερησίως — Κυκλοφόρησε νέο συμβόλαιο εξόρυξης DOGE

Σε οριακό σημείο οι αγρότες με το ΟΣΔΕ 2025 – Κίνδυνος απώλειας ενισχύσεων τον Οκτώβριο

Γραφειοκρατία, τεχνικά προβλήματα και το «αγκάθι» του ΑΤΑΚ απειλούν την έγκαιρη πληρωμή – Οργή στον αγροτικό κόσμο

Φεστιβάλ Νάξου 2025: «Ο Γιάννης το Βούδι» στον Πύργο Μπαζαίου

Η συγκλονιστική παράσταση της Ναξιώτισσας Ευαγγελίας Γατσωτή ανεβαίνει στο Φεστιβάλ Νάξου την Κυριακή 24 Αυγούστου

Τουρκία: Άδεια για Θεία Λειτουργία (23/08) στην Παναγία Σουμελά

Οι τουρκικές αρχές επέτρεψαν ξανά τη Λειτουργία στα «Εννιάμερα της Παναγίας» – Θα προεξάρχει ο Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών

Σαντορίνη: Πρώτη παρουσίαση του «Ελαιολάδου Σαντορίνης»

Ο πρόεδρος Μάρκος Καφούρος παρουσίασε το νέο προϊόν υγείας στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου Τουρισμού Πολυτελείας

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Στα ύψη οι τιμές κατοικιών στα ελληνικά νησιά – Πρωταθλήτρια η Μύκονος με 7.143 €/τ.μ.

Ανοδικές οι τάσεις σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Κρήτη και Ιόνιο – Άλματα έως και 50% μέσα σε έξι χρόνια (πίνακας)

Επίσκεψη του Υπουργού Περιβάλλοντος Στ. Παπασταύρου στην Αμοργό και τα ακριτικά νησιά Λιάδια, Κίναρο και Λέβιθα

Στο επίκεντρο το νέο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο «Νότιο Αιγαίο 1 – Νότιες Κυκλάδες» και η πρωτοβουλία «Αμοργόραμα»

Φιλώτι Νάξου: Βραδιά μνήμης (22/08) για την ποιήτρια Ειρήνη Μαστοροπούλου – Ναυπλιώτη

Ο Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου τιμά την ποιήτρια που ύμνησε με τους στίχους της τη ζωή, την αγάπη και τον τόπο της

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Ο Μάριο Τότσι αποθεώνει τη Νάξο: «Έτσι πρέπει να είναι οι παραλίες!»

Ο Ιταλός γεωλόγος και παρουσιαστής συγκρίνει Ελλάδα και Ιταλία, βάζοντας τη Νάξο στο κέντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης για την πρόσβαση στις παραλίες.

Συνεδριάζει (19/08) η Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, επίκεντρο το νέο λιμάνι στη Σχοινούσα

Στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης (19/08) στο Δημοτικό Κατάστημα, με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη - Ποια είναι