Σάββατο, 23 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΣαντορίνη: Και ο ΑΟ Θήρας έχασε αγώνα (στα χαρτιά) λόγω covid 19

Σαντορίνη: Και ο ΑΟ Θήρας έχασε αγώνα (στα χαρτιά) λόγω covid 19

|

Μετά τον Πανναξιακό ΑΟΝ και ο ΑΟ Θήρας δεν μπόρεσε να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Volley League Γυναικών λόγω των κρουσμάτων που υπάρχουν στην ομάδα και έχασαν τον αγώνα με τις Αμαζόνες στα χαρτιά (0-3 ήττα) … 

Μήπως να αλλάξουν τον κανονισμό; Και αντί για χαμένα παιχνίδια στα χαρτιά να έχουμε αναβολή αναμετρήσεων; Κακά τα ψέματα μία αλλοίωση πρωταθλήματος την έχουμε αυτή τη στιγμή. Μετά την ΑΕΚ που έχασε στα χαρτιά το ντέρμπι με τον Αρη πριν από δύο αγωνιστικές, τον Πανναξιακό ΑΟΝ που ηττήθηκε στα χαρτιά από την Θέτιδα Βούλας για την 10η αγωνιστική (χθες), τώρα έχουμε και τον ΑΟ Θήρας που λόγω των τεσσάρων κρουσμάτων κορωνοϊού που υπάρχουν στην ομάδα, ηττήθηκε (στα χαρτιά) από τις Αμαζόνες στη Νέα Ερυθραία… Αναμέτρηση επίσης για την 10η αγωνιστική που όμως θεωρητικά έπρεπε να πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή καθότι η ομάδα της Σαντορίνης είχε ευρωπαϊκό αγώνα τη Πέμπτη. 

Οπως είναι γνωστό, ο ΑΟ Θήρας δεν ταξίδεψε στο Βέλγιο για να αγωνιστεί απέναντι στην Ούντεγκεμ, έγινε αγώνας δρόμου για να προλάβουν τον αγώνα με τις Αμαζόνες στη Νέα Ερυθραία, όμως οι κανονισμοί, είναι κανονισμοί. Και ο αγώνας χάθηκε στα χαρτιά… Η διοίκηση του ΑΟ Θήρας είχε ενημερώσει από το μεσημέρι του Σαββάτου ότι ο αγώνας αναβάλλεται.

Και πλέον τόσο ο Πανναξιακός ΑΟΝ (κόντρα στον ΑΟ Λαμίας εκτός έδρας) όσο και ο ΑΟ Θήρας (κόντρα στην ΑΕΚ εντός έδρας) προσπαθούν να προλάβουν τους αγώνες της Τετάρτης (1η Δεκεμβρίου) για την 11η αγωνιστική.

Τι είχε αναφέρει στην ανακοίνωσή του;: ” Με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και σεβασμού προς τα υγειονομικά πρωτόκολλα η διοίκηση του Α.Ο. Θήρας ανακοινώνει πως για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα η ομάδα μας δεν δύναται λόγω covid-19 να ανταποκριθεί στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις. Δυστυχώς, μετά την αποχώρησή μας από το CEV Cup, τα 4 θετικά κρούσματα που διαγνώστηκαν στην ομάδα, δεν μας επιτρέπουν βάσει της προκήρυξης της ΕΟΠΕ να ταξιδέψουμε στην Αθήνα για την κυριακάτικη (28/11) αναμέτρηση της 10ης αγωνιστικής της Volley League με την ομάδα των ΑΟΝ Αμαζόνων. Η υγεία και η προστασία των μελών της «οικογένειας» του Α.Ο. Θήρας είναι υψίστης σημασίας για το σωματείο μας. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο Υγείας του ΕΟΔΥ αθλήτριες, τεχνικό επιτελείο, αλλά και λοιπά στελέχη της ομάδας, μολονότι έχουν πλήρως εμβολιαστεί και είναι υγιή, συνεχίζουν να υποβάλλονται στις απαραίτητες και προβλεπόμενες εξετάσεις”.


 

Και ήρθε και η ΕΟΠΕ που πήρε την ορισιτκή απόφαση 

Με σημερινή απόφασή του μετά από έκτακτη συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΠΕ, επικύρωσε την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Πρωταθλημάτων, της 27ης Νοεμβρίου 2021 σχετικά με την τύχη του αγώνα ΑΟΝ ΑΜΑΖΟΝΕΣ – ΑΟ ΘΗΡΑΣ για τη Volley League γυναικών, που ήταν προγραμματισμένος για την Κυριακή 28/11/2021

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε ότι ο αγώνας ΑΟΝ ΑΜΑΖΟΝΕΣ – ΑΟ ΘΗΡΑΣ δεν θα διεξαχθεί και ο ΑΟ ΘΗΡΑΣ χάνει τον αγώνα με 0-3 σετ και 00-75 πόντους (απώλεια αγώνα η οποία δεν προσμετράται στα όσα ορίζονται στο άρθρο 21 του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων – ΓΚΟΔΠ).

Η Επιτροπή έλαβε υπόψη:

1) Τον εβδομαδιαίο πίνακα συγκεντρωτικών αποτελεσμάτων covid-19 της γυναικείας ομάδας του ΑΟ ΘΗΡΑΣ, από τον οποίο προκύπτει ότι υπάρχουν 4 θετικά κρούσματα covid-19.

2.Την παρ. 15.4.5. του υπ’ αριθμ. πρωτ. 4859/17.11.2021, εγκεκριμένου από τη ΓΓΑ, Υγειονομικού Αγωνιστικού Πρωτοκόλλου Πετοσφαίρισης που αναφέρει: «Αν στην ομάδα εντοπισθούν 4 ή περισσότερα νέα κρούσματα σε αθλητές/τριες που είχαν συμμετοχή σε προηγούμενους αγώνες και κατά τους δύο τελευταίους ελέγχους πριν από αγώνα, τότε ο επόμενος αγώνας δεν διεξάγεται.»

3.Το άρθρο 10 της Ειδικής Προκήρυξης του πρωταθλήματος, όπως αυτό συμπληρώθηκε με την υπ’ πρωτ. 4146/8.10.2021 Συμπληρωματική Ειδική Προκήρυξη

Και αφού διαπίστωσε ότι:

η γυναικεία ομάδα του ΑΟ ΘΗΡΑΣ σύμφωνα με την παρ. 15.4.5. του υπ’ αριθμ. πρωτ. 4859/17.11.2021 Υγειονομικού Αγωνιστικού Πρωτοκόλλου Πετοσφαίρισης, δεν μπορεί να αγωνιστεί στον αγώνα της 10ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος της Volley League Γυναικών ΑΟΝ ΑΜΑΖΟΝΕΣ – ΑΟ ΘΗΡΑΣ της 28/11/2021 αποφάσισε ομόφωνα οτι:

σύμφωνα με το άρθρο 10 της Ειδικής Προκήρυξης του πρωταθλήματος, όπως αυτό συμπληρώθηκε με την υπ’ αρ. πρωτ. 4146/8.10.2021 Συμπληρωματική Ειδική Προκήρυξη, ο αγώνας ΑΟΝ ΑΜΑΖΟΝΕΣ – ΑΟ ΘΗΡΑΣ δεν θα διεξαχθεί και ο ΑΟ ΘΗΡΑΣ χάνει τον αγώνα με 0-3 σετ και 00-75 πόντους (απώλεια αγώνα η οποία δεν προσμετράται στα όσα ορίζονται στο άρθρο 21 του ΓΚΟΔΠ).                                                     


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κέα: Σε ύφεση η γαστρεντερίτιδα, τι έδειξε η επίσκεψη του ΕΟΔΥ

Περίπου 30 περιστατικά ημερησίως στην κορύφωση της έξαρσης – Διερευνώνται τα αίτια, με έλεγχο νερού και περιβαλλοντικών δειγμάτων.

Πανναξιακός AOK: Συνεχίζει με τον Ανδρέα Καρακατσάνη στον πάγκο για μία ακόμη χρονιά

Ο προπονητής που οδήγησε πέρυσι την ομάδα σε σπουδαία πορεία στη National League 2 παραμένει στο τιμόνι – Διπλός ρόλος και στις ακαδημίες

Νάξος – Θερινά Εργαστήρια Μουσικής: «Η Παρέλαση των Παιχνιδιών» απόψε στο Θέατρο Καμπανέλλη

Η Παιδική Χορωδία των Θερινών Εργαστηρίων Μουσικής συνεργάζεται με τη συμφωνική ορχήστρα Cappella Atenea και παρουσιάζουν ένα διαδραστικό μουσικό παραμύθι για τη διαφορετικότητα και τη δύναμη της αγκαλιάς.

Γυναικομαστία: Αίτια, Διάγνωση και Χειρουργική Αντιμετώπιση

Η διάγνωση της γυναικομαστίας πραγματοποιείται από τον πλαστικό χειρουργό. Αρχικά λαμβάνεται λεπτομερές ιατρικό ιστορικό και ακολουθεί κλινική εξέταση.

Με λαμπρότητα τα Εννιάμερα της Παναγίας στις Τρίποδες Νάξου (photos)

Πλήθος πιστών συμμετείχε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία και τη λιτανεία της Παναγίας Τριποδιώτισσας

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Κατ. Γιαννακά: Αμοργός, από νησί εξορίας αγωνιστών σε νησί φίμωσης φωνών;

Αντιδράσεις για τη στάση του Δημάρχου Αμοργού απέναντι σε ειρηνική διαμαρτυρία υπέρ της Παλαιστίνης. - τι αναφέρει η Κατερίνα Γιαννακά

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Μετά από μισό αιώνα κατεδαφίζεται το αυθαίρετο ξενοδοχείο στο Αλυκό Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο αποκατάστασης ξεκινά: η φύση παίρνει πίσω τον χώρο που της ανήκει

Νάξος – Κινηματογραφική Λέσχη: Προβολή του ντοκιμαντέρ «Το ταξίδι του Άσκαυλου»

Την Κυριακή 24 Αυγούστου στο Κάστρο της Χώρας – Παρών και ο σκηνοθέτης Γιώργος Αρβανίτης

Σαντορίνη: Νησιώτικο γλέντι στο Μεγαλοχώρι με τον Αργύρη Αρβανίτη

Μουσική, χορός και παράδοση στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Στρογγύλη On The Road»

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Ο Μάριο Τότσι αποθεώνει τη Νάξο: «Έτσι πρέπει να είναι οι παραλίες!»

Ο Ιταλός γεωλόγος και παρουσιαστής συγκρίνει Ελλάδα και Ιταλία, βάζοντας τη Νάξο στο κέντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης για την πρόσβαση στις παραλίες.

Συνεδριάζει (19/08) η Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, επίκεντρο το νέο λιμάνι στη Σχοινούσα

Στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης (19/08) στο Δημοτικό Κατάστημα, με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη - Ποια είναι

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»