Παρασκευή, 22 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάSantorini Experience: Επιστρέφει για 7η χρονιά το τετραήμερο 3-6 Οκτωβρίου

Santorini Experience: Επιστρέφει για 7η χρονιά το τετραήμερο 3-6 Οκτωβρίου

|

Η σπουδαία διοργάνωση αθλητικού τουρισμού της Σαντορίνης, το Santorini Experience  που υμνεί μέσα από τις αθλητικές δράσεις της έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο, θα πραγματοποιηθεί για 7η χρονιά από τις 3 έως τις 6 Οκτωβρίου 2024.

 Με θέα που κόβει την ανάσα, το ηφαίστειο που δεσπόζει ακριβώς απέναντι, αλλά και τις απόκοσμες παραλίες της να συνθέτουν ένα μοναδικό παζλ που κανείς δεν μπορεί να βρει πουθενά αλλού στον κόσμο, η Σαντορίνη θα υποδεχτεί για ακόμα μία χρονιά επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές του τρεξίματος και της κολύμβησης open water. 

Γεμάτη αντιθέσεις, αλλά και με ένα απαράμιλλο στυλ, με πανέμορφους οικισμούς, παραλίες, διάσημα εστιατόρια, το κυκλαδίτικο νησί έχει πολλά περισσότερα να σου χαρίσει εκτός από το ηλιοβασίλεμα.

Οι λάτρεις του τρεξίματος θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις τρεις εκπληκτικές trail running διαδρομές τρεξίματος, με θέα την Καλντέρα και τις μαγευτικές εικόνες του Ηφαιστείου, έχοντας ως φόντο τους οικισμούς Ημεροβίγλι, Φηροστεφάνι και Οία. Συγκεκριμένα, η διαδρομή 5χλμ αφορά στο τρέξιμο και δυναμικό περπάτημα, αυτή των 10χλμ τους πιο έμπειρους στις αποστάσεις και η απόσταση των 15χλμ αυτούς που αγαπούν την δύναμη και την αντοχή.

Όλες οι διαδρομές έχουν ως αφετηρία το εργοστάσιο αφαλάτωσης στην Οία, με σημεία χωμάτινης διαδρομής και τερματισμό πάλι στην Οία.

Η καθιερωμένη κολύμβηση open water θα έχει και αυτή την χρονιά μια ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες θα κολυμπήσουν με εκκίνηση από το Ηφαίστειο και τερματισμό στο παλιό λιμάνι των Φηρών, έχοντας την επιβλητική όψη του νησιού μπροστά τους, στον αγώνα 1,5 μιλίου (2,4 χλμ.). Η διοργάνωση θα φροντίσει για όλους τους αθλητές με την προσθήκη του σωσιβίου ασφαλείας. Η κολυμβητική διαδρομή θα διεξαχθεί, όπως και κάθε χρόνο, με απόλυτη ασφάλεια στα μαγευτικά νερά της Σαντορίνης (μέση θερμοκρασία νερού στους 20-22 βαθμούς Κελσίου). Τη διαδρομή έχει σχεδιάσει ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα με Ολυμπιακές και παγκόσμιες διακρίσεις στην κολύμβηση, Νίκος Γέμελος. Στην ασφάλεια του αγώνα θα συμβάλλουν για ακόμα μία χρονιά οι εξειδικευμένοι ναυαγοσώστες και τα ναυαγοσωστικά σκάφη. Οι συμμετέχοντες στην κολύμβηση έχουν δικαίωμα δωρεάν χρήσης του τελεφερίκ (κατάβαση/ανάβαση) με επίδειξη της πληρωμένης συμμετοχής τους.

Δείτε εδώ το official teaser βίντεο της διοργάνωσης: https://youtu.be/pkBN5XGfuG0?si=Wbh9VZ2ULgGrOZDC

Κάντε εδώ την εγγραφή σας: https://www.more.com/sports/santorini-experience-2024/

Δωρεάν Συμμετοχή στους Δημότες Θήρας

Οι δημότες Θήρας έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος δωρεάν. 

Για το σημείο εγγραφών των Δημοτών Θήρας θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση από τη διοργάνωση.

Ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η διοργάνωση που ξεκινήσαμε το 2015 έθεσε ισχυρές βάσεις και συνεχίζει δυναμικά, ως θεσμός πλέον, να ενισχύει τον αθλητικό τουρισμό του νησιού μας. Το παγκόσμιο ενδιαφέρον των επαγγελματιών και ερασιτεχνών αθλητών θα στραφεί τον Οκτώβριο και πάλι στη Σαντορίνη και θα αποτελέσει την αρχή και για άλλες μεγάλες διοργανώσεις. Το Santorini Experience θα προσελκύσει ποιοτικούς τουρίστες που θα μπορέσουν να συνδυάσουν τον αθλητισμό με την απαράμιλλη ομορφιά του προορισμού μας, να γνωρίσουν την τοπική κουλτούρα του νησιού και φυσικά να ενισχύσουν την τοπική οικονομία. Είμαστε περήφανοι που το μοναδικό αυτό μονοπάτι στο οποίο τρέχουν οι δρομείς της διοργάνωσης είναι διαθέσιμο για τους επισκέπτες μας και μπορούν να το περπατήσουν όλο τον χρόνο».

Αντίστοιχα, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Θήρας κ. Ελευθέριος Τζούρος ανέφερε: «Το Santorini Experience είναι μια πρωτοβουλία του Δήμου Θήρας που αποδεικνύει πως ο αθλητισμός μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό κίνητρο για έναν τουρίστα, ώστε να τον κάνει να ταξιδέψει, να ζήσει μοναδικές εμπειρίες, να δημιουργήσει εξαιρετικές αναμνήσεις και να επιστρέψει σε έναν προορισμό που μπορεί να του τα προσφέρει όλα. Ξεκινάμε με τις αθλητικές δράσεις του τρεξίματος και της κολύμβησης, με στόχο να εντάξουμε και πολλές ακόμα παράπλευρες εκδηλώσεις στο πρόγραμμά μας που απευθύνονται στους κατοίκους της Σαντορίνης και στις νέες και τους νέους που ζουν στο νησί και στις οποίες θα πρωταγωνιστήσουν μεγάλες προσωπικότητες του παγκόσμιου και ελληνικού αθλητισμού. Άλλωστε, οι δημότες Θήρας θα μπορούν να λάβουν μέρος δωρεάν στη διοργάνωση. Ήδη εργαζόμαστε ώστε να μπορέσουμε να προσφέρουμε στους επισκέπτες ειδικές τιμές και προσφορές, διευκολύνοντας το ταξίδι τους στη Σαντορίνη».

Gold Sponsor της διοργάνωσης είναι η SIXT, μέλος του Ομίλου ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ. Στη SIXT κάθε απόδραση γίνεται μία μοναδική Premium εμπειρία, με την υψηλή εξυπηρέτηση και την ποιότητα των υπηρεσιών της. Ανακαλύψτε τη Σαντορίνη με τη SIXT μέλος του Ομίλου ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ και αφεθείτε σε μια αξέχαστη περιπέτεια και εμπειρία διακοπών!

Bronze Sponsor της διοργάνωσης είναι η Miele, ο κορυφαίος κατασκευαστής οικιακών συσκευών υψηλής ποιότητας στον κόσμο.

Official Water είναι το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Βίκος.

Επίσημος Προμηθευτής Αθλητικού Υλικού είναι η Luanvi.

Official Sports Store της διοργάνωσης είναι το Alafouzos Sport.

Official Optics Partner είναι τα Kois Optics.

Partner της διοργάνωσης είναι η PHEE.

Sustainability Partner είναι η π³= Plastic Pollution Prevention.

Η διοργάνωση θα υλοποιηθεί με την πολύτιμη αρωγή των Χορηγών Φιλοξενίας, που με ειδικές τιμές, προωθούν το νησί και προσφέρουν τεράστια υποστήριξη στη διοργάνωση. Τα μέχρι στιγμής επιβεβαιωμένα ξενοδοχεία είναι τα ακόλουθα: Athina Luxury Suites, Nobu Hotel Santorini, NOUS Santorini, Vedema, A Luxury Collection Resort Santorini (Empiria Group), Katikies Garden Santorini, Apeiron Blue, 270 Oia’s View, Lydia’s House, Nikki Beach Resort & Spa Santorini, The Majestic Hotel Santorini (Kord Hotels), Coco-Mat Hotel Santorini, Blue Dolphins, En Plo Boutique Suites, Epavlis Grace, Fanouris Condo, MONOLiTHIA, Epavlis Hotel (Meraki Collection), K & K Unique Holiday Homes, Loizos Stylish Residences, Venus Sunrise Suites & Villas, Sienna Eco Resort.

Το Santorini Experience αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Θήρας και της ActiveMedia Group. Η διοργάνωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Περισσότερες πληροφορίες στο: www.santorini-experience.com 

Official Hashtag: #SantoriniExperience

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ο Δήμος Αμοργού απαντά

Ο Δήμος Αμοργού δεν διώκει ποινικά και δεν ασκεί καμία καταγγελία κατά του κ. Ιάσωνα Αποστολόπουλου ή τρίτου

Παρά την πτώση της τιμής του Dogecoin, οι χρήστες του PAXMINING εξακολουθούν να κερδίζουν 6.800 δολάρια ημερησίως — Κυκλοφόρησε νέο συμβόλαιο εξόρυξης DOGE

Παρά την πτώση της τιμής του Dogecoin, οι χρήστες του PAXMINING εξακολουθούν να κερδίζουν 6.800 δολάρια ημερησίως — Κυκλοφόρησε νέο συμβόλαιο εξόρυξης DOGE

Σε οριακό σημείο οι αγρότες με το ΟΣΔΕ 2025 – Κίνδυνος απώλειας ενισχύσεων τον Οκτώβριο

Γραφειοκρατία, τεχνικά προβλήματα και το «αγκάθι» του ΑΤΑΚ απειλούν την έγκαιρη πληρωμή – Οργή στον αγροτικό κόσμο

Φεστιβάλ Νάξου 2025: «Ο Γιάννης το Βούδι» στον Πύργο Μπαζαίου

Η συγκλονιστική παράσταση της Ναξιώτισσας Ευαγγελίας Γατσωτή ανεβαίνει στο Φεστιβάλ Νάξου την Κυριακή 24 Αυγούστου

Τουρκία: Άδεια για Θεία Λειτουργία (23/08) στην Παναγία Σουμελά

Οι τουρκικές αρχές επέτρεψαν ξανά τη Λειτουργία στα «Εννιάμερα της Παναγίας» – Θα προεξάρχει ο Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών

Σαντορίνη: Πρώτη παρουσίαση του «Ελαιολάδου Σαντορίνης»

Ο πρόεδρος Μάρκος Καφούρος παρουσίασε το νέο προϊόν υγείας στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου Τουρισμού Πολυτελείας

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Στα ύψη οι τιμές κατοικιών στα ελληνικά νησιά – Πρωταθλήτρια η Μύκονος με 7.143 €/τ.μ.

Ανοδικές οι τάσεις σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Κρήτη και Ιόνιο – Άλματα έως και 50% μέσα σε έξι χρόνια (πίνακας)

Επίσκεψη του Υπουργού Περιβάλλοντος Στ. Παπασταύρου στην Αμοργό και τα ακριτικά νησιά Λιάδια, Κίναρο και Λέβιθα

Στο επίκεντρο το νέο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο «Νότιο Αιγαίο 1 – Νότιες Κυκλάδες» και η πρωτοβουλία «Αμοργόραμα»

Φιλώτι Νάξου: Βραδιά μνήμης (22/08) για την ποιήτρια Ειρήνη Μαστοροπούλου – Ναυπλιώτη

Ο Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου τιμά την ποιήτρια που ύμνησε με τους στίχους της τη ζωή, την αγάπη και τον τόπο της

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Ο Μάριο Τότσι αποθεώνει τη Νάξο: «Έτσι πρέπει να είναι οι παραλίες!»

Ο Ιταλός γεωλόγος και παρουσιαστής συγκρίνει Ελλάδα και Ιταλία, βάζοντας τη Νάξο στο κέντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης για την πρόσβαση στις παραλίες.

Συνεδριάζει (19/08) η Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, επίκεντρο το νέο λιμάνι στη Σχοινούσα

Στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης (19/08) στο Δημοτικό Κατάστημα, με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη - Ποια είναι