Παρασκευή, 20 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάSantorini Experience 2017 – Λίγο πριν ανοίξει η αυλαία

Santorini Experience 2017 – Λίγο πριν ανοίξει η αυλαία

|

Για 3η συνεχόμενη χρονιά στο «Santorini Experience» είναι εδώ… Από τις 6 έως τις 8 Οκτωβρίου με σημαντικές παρουσίες όπως ο Ελληνοαμερικανός υπερμαραθωνοδρόμος Καρνάζης και ο Ούγγρος Ατιλα Μανιόκι  

Στην τελική της ευθεία έχει μπει η κορυφαία διοργάνωση αθλητικού τουρισμού “Santorini Experience”, καθώς απομένουν λίγες μόνο ημέρες για να ανοίξει η αυλαία της. Από 6 έως 8 Οκτωβρίου 2017 και για 3η συνεχόμενη χρονιά, οι πιο συγκλονιστικοί αγώνες τρεξίματος και κολύμβησης δίνουν ραντεβού στη μαγευτική Σαντορίνη. και όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα atlantea.news

Στο καθιερωμένο meet & greet που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Παρασκευής 6 Οκτωβρίου, στις 12:00, στο κατάστημα Alafouzos Sport στα Φηρά, θα παρευρεθεί ο Ελληνοαμερικανός υπερμαραθωνοδρόμος Κωνσταντίνος Dean Καρνάζης, ο οποίος θα επισκεφτεί για πρώτη φορά το νησί και θα πάρει μέρος στον αγώνα των 15 χλμ.

Κορυφαίοι επαγγελματίες αθλητές, αλλά και πλήθος ερασιτεχνών κολυμβητών και δρομέων θα δώσουν βροντερό “παρών”, καθώς ήδη οι συμμετοχές έχουν σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ! Μία από τις αθλήτριες που έχει πάρει μέρος σε όλες τις διοργανώσεις μέχρι τώρα, είναι η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ανοιχτής θαλάσσης Κέλλυ Αραούζου. Μαζί της στον κολυμβητικό αγώνα θα βρίσκονται κι άλλα μέλη της Εθνικής ομάδας, όπως οι Αντώνης Φωκαΐδης, Γιώργος Αρνιακός, Δημήτρης Νέγρης και για πρώτη φορά σε αγώνα ανοιχτής κολύμβησης θα συμμετάσχουν συνολικά πάνω από 10 Έλληνες πρωταθλητές και πρωταθλήτριες της κολύμβησης.

Άλλος ένας σπουδαίος αθλητής, ο οποίος θα πάρει μέρος για πρώτη φορά είναι ο 44χρονος Ούγγρος κολυμβητής Άτιλα Μανιόκι, ο οποίος διαπρέπει σε αγώνες ανοιχτής θαλάσσης με αρκετές επιτυχίες, ενώ ανήκει στην International Marathon Swimming Hall of Fame (IMSHOF). Ο Μανιόκι έχει ολοκληρώσει εκατοντάδες μαραθωνίους κολύμβησης, ενώ έχει διανύσει δύο φορές την απόσταση των 90 χλμ. Το 2008 μάλιστα κολύμπησε 79,6 χλμ. κατά μήκος της λίμνης Balaton μεταξύ Balatonkenese και Keszthely σε 25 ώρες και 32 λεπτά.

Οδηγίες για τους συμμετέχοντες

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση και μεταφορά των συμμετεχόντων του Santorini Experience στα σημεία εκκίνησης των διαδρομών τρεξίματος το Σάββατο 07/10 στην Οία και της κολυμβητικής διαδρομής την Κυριακή 08/10 στο παλιό λιμάνι των Φηρών, η διοργάνωση θα φροντίσει να πραγματοποιήσει τα ακόλουθα δρομολόγια: Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017, θα πραγματοποιηθούν δύο δρομολόγια (στις 06:30 π.μ. και 08:30 π.μ.) από τα Φηρά (σταθμός ΚΤΕΛ) στην Οία (εργοστάσιο αφαλάτωσης) με λεωφορείο που θα εξυπηρετήσει τους συμμετέχοντες που επιθυμούν να βρεθούν στο σημείο εκκίνησης της διαδρομής τρεξίματος. Αντίστοιχα, η επιστροφή των συμμετεχόντων θα γίνει με ένα ακόμα δρομολόγιο στις 12:30 το μεσημέρι, από την Οία στα Φηρά.

Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι που θα επιθυμούν να μετακινηθούν την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017, από την Οία στο παλιό λιμάνι των Φηρών, για την εκκίνηση της κολυμβητικής διαδρομής θα εξυπηρετηθούν με το λεωφορείο που θα έχει ως σημείο εκκίνησης το Passagio Santorini Oia, στις 08:30 το πρωί. Να σημειωθεί ότι η μεταφορά των κολυμβητών προς το ηφαίστειο ξενικά στις 09:30, από το παλιό λιμάνι.

Οι online εγγραφές στην κολύμβηση και το τρέξιμο έχουν πλέον ολοκληρωθεί και η εξυπηρέτηση θα γίνεται μόνο από το κατάστημα Alafouzos Sport στα Φηρά (ώρες καταστήματος: 09:00-21:00), από την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου. Από τότε μέχρι και το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017, οι συμμετέχοντες αθλητές θα μπορούν να παραλαμβάνουν τους αριθμούς τους από το κατάστημα Alafouzos Sport. Εναλλακτικά, οι συμμετέχοντες στο τρέξιμο θα μπορούν να παραλάβουν τους αριθμούς μία ώρα πριν την εκκίνηση της διαδρομής τους το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, από το εργοστάσιο αφαλάτωσης στην Οία και οι συμμετέχοντες στην κολύμβηση μία ώρα πριν την εκκίνηση της δικής τους διαδρομής την Κυριακή 8 Οκτωβρίου από το παλιό λιμάνι των Φηρών.

To “Santorini Experience” θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (K.O.E.) με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Θήρας τoυ Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ. και του Ομίλου της Active Media.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της διοργάνωσης είναι διαθέσιμο εδώ.

Official Hashtag: #SantoriniExperience


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πρωκτολογικές παθήσεις: Συμπτώματα, διάγνωση και σύγχρονες λύσεις

Μεταξύ των συνηθέστερων πρωκτολογικών προβλημάτων συγκαταλέγονται οι αιμορροΐδες, η ραγάδα πρωκτού, τα περιεδρικά συρίγγια και αποστήματα, τα κονδυλώματα, καθώς και η κύστη κόκκυγος

Νέα θλιβερή πρωτιά για την Ελλάδα

Πρώτη η Ελλάδα στην Ευρώπη σε παιδιά - με μορφωμένους γονείς- που μεγαλώνουν μέσα στη στέρηση

Θεσμοθετήθηκε το Μεταβατικό Πλαίσιο Εναέριας Διάσωσης και Αεροδιακομιδών

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση ρυθμίζονται τεχνικές προδιαγραφές, χρόνοι ετοιμότητας, συνεργασίες με αερομεταφορείς και εμπλοκή ΕΚΑΒ και Πυροσβεστικής

Αμοργός – Σεισμός: “Ήρεμη η εικόνα”, λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Η δόνηση σημειώθηκε νότια-νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης, με εστιακό βάθος 15,6 χλμ – Δεν αλλάζει η εικόνα ύφεσης στην περιοχή, επισημαίνουν οι σεισμολόγοι

Νέος κάδος ανακύκλωσης μπαταριών στην Παλάδα Τήνου, Μικρές κινήσεις, μεγάλη προστασία

Ο Δήμος Τήνου ενισχύει τις υποδομές ανακύκλωσης με στόχο ένα καθαρότερο και πιο βιώσιμο νησί

Εκτακτο: Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο ρήγμα Ανύδρου

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός σημειώθηκε 13 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού

Όταν τα Raptor συνάντησαν τη Νάξο – Μια τριήμερη εξόρμηση γεμάτη περιπέτεια και Κυκλαδίτικη ψυχή

Με 18 οχήματα και 70 μέλη, το Raptor Club Greece εξερεύνησε τις ομορφιές της Νάξου σε ένα μοναδικό Summer Tour γεμάτο εικόνες, προκλήσεις και φιλοξενία

Αμοργός – Κατάπολα: Η Γιορτή του Ψαρά, μία νύχτα με φως, θάλασσα και παράδοση

Το Σάββατο 21 Ιουνίου στα Κατάπολα, η Αμοργός τιμά τους ανθρώπους της θάλασσας με μουσική, ψυχή και την υπογραφή του Amorgorama

Σφοδρή διαμαρτυρία του Δήμου Κύθνου προς τον ΣΚΑΪ για δυσφημιστική εκπομπή

«Δημόσιος λιθοβολισμός ενός ολόκληρου νησιού» – Η επιστολή του Δήμου για τον τρόπο παρουσίασης της Κύθνου στην εκπομπή «Όπου υπάρχει Ελλάδα»

Μέχρι 50% έκπτωση στα ακτοπλοϊκά για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Πρωτοβουλία στήριξης από τα Υπουργεία Παιδείας και Ναυτιλίας για τη διευκόλυνση της επιστροφής των εκπαιδευτικών στον τόπο διαμονής τους μετά το πέρας της σχολικής χρονιάς

Συνεχής Ενημέρωση: Μεγάλη Πυρκαγιά στην Ορεινή Νάξο, επίκεντρο τη Ράχη του Προφήτη Ηλία στη Μονή (video)

Εναέρια και επίγεια μέσα μάχονται με τις φλόγες στη ράχη της Μονής – Από όχημα που πήρε φωτιά η πιθανή αιτία της πυρκαγιάς (video)

Κόρωνος (Λυώνας) – Αντώνης Παπακωνσταντής: Έφυγε ξαφνικά, αλλά θα μείνει για πάντα δίπλα μας

Μια συγκινητική αποχαιρετιστήρια ανάρτηση του Γιώργου Κουφόπουλου για τον αγαπημένο φίλο, συνοδοιπόρο και πρώην πρόεδρο του συλλόγου

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στον Κυνίδαρο

Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις – Συνδρομή από υδροφόρες των ΟΤΑ για την κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς

“O Χαρχαλιάς”: Η νέα ταβέρνα στη Μέση Ποταμιά που μαγειρεύει με καρδιά και μνήμες

Στην πράσινη καρδιά της Νάξου, μια αυθεντική ταβέρνα σερβίρει γεύσεις που μυρίζουν πατρίδα, με σεβασμό στην τοπική παράδοση και ζεστή φιλοξενία που σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου.

Στέλλα Τσουνέλλη – Φουτάκογλου: Η τελευταία κεντήστρα της παράδοσης στη Χώρα της Νάξου

Από τη Μικρά Ασία στη Νάξο, η κυρία Στέλλα υφαίνει με βελόνα και νήμα τις μνήμες, τις ρίζες και την ψυχή ενός τόπου που δεν ξεχνά.

Νάξος: Όταν τα σκουπίδια… μιλούν, μήνυμα με σακούλες σε ασυνείδητο οδηγό

Παρκάρισμα "καρφί" δίπλα στους κάδους και η πιο ευφάνταστη απάντηση των κατοίκων: δύο σακούλες σκουπιδιών στο καπό αυτοκινήτου. Νάξος, έχεις ταλέντο!

Europa Nostra: Διεθνής διάκριση για τον Πύργο “Κάμπονες 1615” στη Νάξο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ένα ζωντανό σύμβολο πολιτιστικής αναγέννησης και βιώσιμης αποκατάστασης από τις Κυκλάδες ανάμεσα στα κορυφαία παραδείγματα ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς για το 2025

Guardian: Η παραλία στο Καστράκι της Νάξου ανάμεσα στις τρεις καλύτερες της Ευρώπης για το 2025

Διπλή διάκριση για την Ελλάδα – Το Καστράκι Νάξου και η Φακίστρα Πηλίου ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς για ήλιο, θάλασσα και αυθεντική απόλαυση

Κάλεσμα αλληλεγγύης από τη Νάξο για την Παλαιστίνη, συγκέντρωση την Κυριακή στην παραλία

Η Πρωτοβουλία Πολιτών για την Παλαιστίνη συμμετέχει στο πανελλαδικό κάλεσμα «March to Gaza» με συγκέντρωση στις 8μμ, Κυριακή 15 Ιουνίου, στην κεντρική πλατεία παραλίας Νάξου

Ηρώ Μουκίου: «Στη Νάξο βρήκα ξανά τη γαλήνη, όπως στη ζωγραφική και τη θάλασσα»

Η αγαπημένη ηθοποιός μιλά στον Νίκο Σκορδιαλό για τον ρόλο της στη σειρά «Άγιος Έρωτας», την επιστροφή της στην τηλεόραση, την αγάπη της για τη ζωγραφική και τη βαθιά σχέση της με την πίστη και τη νέα γενιά.