Κυριακή, 27 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΣαντορίνη - ΑΟ Θήρας: Πάλεψε, αλλά οι λεπτομέρειες έκαναν τη διαφορά, ήττα...

Σαντορίνη – ΑΟ Θήρας: Πάλεψε, αλλά οι λεπτομέρειες έκαναν τη διαφορά, ήττα από ΠΑΟΚ με 3-0 σετ

|

Ξεκίνημα με το αριστερό… Την ευκαιρία να ξεκινήσει «με το δεξί» τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα Volley League 2024-2025 έχασε στο ΔΑΠΠΟΣ ο Α.Ο. Θήρας.

Η ομάδα της Σαντορίνης, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε σε κακή ημέρα βάσει της εικόνας του παιχνιδιού θα μπορούσε να είχε διεκδικήσει κάτι καλύτερο από το ματς, τελικά όμως γνώρισε την ήττα με 0-3 (15-25, 25-27, 24-26) από τον ΠΑΟΚ.

Παρά τη στήριξη από τον κόσμο στην κερκίδα για ένα ακόμη παιχνίδι, η ομάδα μας μπήκε νωθρά στον αγώνα, χάνοντας εύκολα το α’ σετ. Στη συνέχεια όμως οι αθλήτριες του Ιταλού τεχνικού Ματέο Φρέσκι ανέβασαν την απόδοσή τους, προσπάθησαν για την ανατροπή, ωστόσο αν και προηγήθηκαν με 23-18 και 23-20 σε 2ο και 3ο σετ αντίστοιχα, έκαναν λάθη και επέτρεψαν στις πιο ψύχραιμες Θεσσαλονικείς να πάνε τα σετ στο 24-24.

Τελικά στις λεπτομέρειες οι φιλοξενούμενες κέρδισαν το τρίποντο και ο Α.Ο. Θήρας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου. Επόμενος αντίπαλος; Οι Αμαζόνες στην Αθήνα το επόμενο Σάββατο (26/10) για τη 2η αγωνιστική 

Διαιτητές: Κυριοπούλου, Βελώνης, Παρατηρητής: Πολίτης, Επόπτες: Δρόσος, Χατζηδούκας, Γραμματεία: Καλιγέρη.

Διακύμανση
1ο σετ: 4-8, 11-16, 14-21, 15-25
2ο σετ: 8-6, 16-14, 21-17, 25-27
3ο σετ:  8-6, 13-16, 21-20, 24-26
Τα σετ: 0-3 (15-25, 25-27, 24-26) σε 77’.
Α.Ο. ΘΗΡΑΣ (Ματέο Φρέσκι): Μπέτσεβα 4 (3/25 επ., 1 μπλοκ, 56% υπ.-12% ΄άριστες), Μιχάλιεβιτς 10 (10/40 επ.), Μόζερ 17 (13/31 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ, 48% υπ.-22% άριστες), Όγκομς 1 (1/9 επ.), Χριστοδούλου 2 (1/3 επ., 1 άσσος), Παπαγεωργίου 5 (3/6 επ., 2 μπλοκ) / Ξηντάρα (λ, 68% υπ.-32% άριστες), Σαουλίδου (λ, 60% υπ.-40% άριστες), Αδαμοπούλου 2 (2/5 επ.), Αγγελοπούλου 1 (1 άσσος).
Π.Α.Ο.Κ. (Γιάννης Τσαϊρέλης): Γιάσπερ 6 (6/27 επ., 67% υπ.-53% άριστες), Βαν Ντε Βίβερ 1 (1/2 επ.), Μπάκα 10 (10/25 επ., 43% υπ.-30% άριστες), Τερζόγλου 8 (4/12 επ., 2 άσσοι, 2 μπλοκ), Κριβοσίκα 5 (4/12 επ., 1μπλοκ), Ντρπα 23 (18/47 επ., 3 άσσοι, 2 μπλοκ) / Ξανθοπούλου (λ, 85% υπ.-38% άριστες), Κλέπκου, Αρμουτσή.

 

*Οι πόντοι του ΑΟ Θήρας προήλθαν από 3 άσσους, 33 επιθέσεις, 6 μπλοκ και 20 λάθη αντιπάλων και οι πόντοι του ΠΑΟΚ προήλθαν από 5 άσσους, 44 επιθέσεις, 5 μπλοκ και 24 λάθη αντιπάλων.

Δηλώσεις 

«Στο 1ο σετ, μετά το ματς της περασμένης Τρίτης έπρεπε να αλλάξουμε τη διάθεση μας, κάτι που μας πήρε λίγο χρόνο. Στο 2ο σετ και στο 3ο σετ είχαμε προβάδισμα με 23-18 και 23-20 αντίστοιχα. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει τα σετ να τα κερδίζεις. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Και σίγουρα αυτό δεν έχει να κάνει με τακτική ή τεχνική, έχει να κάνει με την προσωπικότητα. Όταν ουσιαστικά έχεις την ευκαιρία να κερδίσεις 1 ή 2 σετ με τέτοιες ομάδες, είσαι υποχρεωμένος να το κάνεις. Γιατί αν δεν το κάνεις μια φορά, μετά θα’ χεις πρόβλημα. Σήμερα ήταν το πρώτο μας δυνατό τεστ στο πρωτάθλημα και ασφαλώς πρέπει να δούμε τι χρειάζεται να διορθώσουμε και να βελτιώσουμε, μολονότι οι πρεμιέρες δεν προσφέρονται για να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα, αφού είναι απλά μια αρχή» δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο τεχνικός, Ματέο Φρέσκι.

Γιάννης Τσαϊρέλης (προπονητής Π.Α.Ο.Κ.): «Αφήνουμε σε δεύτερη μοίρα την εμφάνιση μας, η οποία από το δεύτερο σετ και μετά δεν ήταν τόσο καλή, αλλά κρατάμε την αντίδραση που βγάλαμε και στο δεύτερο και στο τρίτο σετ, στα οποία ήμασταν με την πλάτη στον τοίχο. Στο πρώτο σετ δείξαμε ποιες είναι οι δυνατότητες μας σαν ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό στην πρεμιέρα να παίρνεις ένα καθαρό τρίποντο με νίκη 0-3 μέσα στην Σαντορίνη. Βέβαια έχουμε μπροστά μας έναν μαραθώνιο, καθώς σήμερα παίξαμε την πρώτη αγωνιστική, αλλά είναι σημαντικό να ξεκινάς με καλή ψυχολογία. Σημαντικό είναι ότι βρίσκουμε τον τρόπο να αντιδράμε. Έχουμε αθλήτριες που μπορούν να διαχειριστούν τέτοιες καταστάσεις μέσα στο παιχνίδι. Είμαστε μαχητικοί μέχρι τον τελευταίο πόντο.  Επόμενος αντίπαλος είναι η ΑΕΚ, στην Μίκρα. Είναι ένα ντέρμπι και θα θέλαμε την στήριξη του κόσμου».

Την ελπίδα της για καλύτερες εμφανίσεις στη συνέχεια εξέφρασε εξάλλου στις δηλώσεις της και η ακραία του ΑΟ Θήρας, Χριστίνα Αδαμοπούλου: «Σήμερα στην εντός έδρας πρεμιέρα μας περιμέναμε άλλο αποτέλεσμα, αλλά δυστυχώς δεν το καταφέραμε. Προερχόμασταν από πολύ δυνατά ευρωπαϊκά ματς, ήμασταν λίγο νευρικές στο μπλοκ – άμυνα, κάναμε πολλά λάθη στο σερβίς και δεν μπορέσαμε να πάρουμε κάποιο σετ ή βαθμό. Είναι αρχή ακόμη και εύχομαι στα επόμενα παιχνίδια να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

45 βαθμοί στη σκιά: Ο καύσωνας «ψήνει» τη Δυτική Ελλάδα – Ασφυκτική η κατάσταση και στην Αττική (πίνακας)

Από τη Σκάλα Μεσσηνίας έως την Αμφιλοχία, οι θερμοκρασίες σπάνε τα όρια – 24 σταθμοί κατέγραψαν πάνω από 42°C, σύμφωνα με το meteo.gr – Πού λειτουργεί το μελτέμι ως «καταβάτης»

Εθνική μάχη με τις φλόγες: Σπίτια καίγονται, χωριά εκκενώνονται σε 6 περιοχές της Ελλάδας

Αττική, Εύβοια, Μεσσηνία, Κύθηρα, Θεσσαλονίκη και τώρα και η Ήπειρος βρίσκονται στο έλεος της φωτιάς – Εικόνες απόλυτης καταστροφής, αγώνας επιβίωσης από πολίτες και Πυροσβεστική

Η Δονούσα και ο θησαυρός της: Η παραλία Κέδρος στις κορυφαίες παγκοσμίως

Ο Κέδρος της Δονούσας γοητεύει παγκόσμια, κατακτώντας μια θέση ανάμεσα στις ωραιότερες παραλίες του κόσμου σύμφωνα με το Forbes — ένας τόπος φυσικής μαγείας, ιστορίας και απόλυτης ηρεμίας.

Σ.Α.Ε.Κ. Νάξου στο Φιλώτι: Γεφυρώνοντας το σχολείο με την αγορά εργασίας

Ανώτερη Επαγγελματική Κατάρτιση στον τόπο μας με ειδικότητες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της Νάξου – Μια μοναδική ευκαιρία για νέους και νέες

Αμοργός – Γιορτή Ψημένης Ρακής: Μια νύχτα γεμάτη παράδοση, χορό και αρώματα του νησιού!

Το Σάββατο 26 Ιουλίου 2025 στα Κατάπολα η Αμοργός στήνει ένα γλέντι που μυρίζει ψημένη, ακούγεται σαν βιολί και χτυπάει κατευθείαν στην καρδιά του καλοκαιριού.

Η Νάξος έγινε ξανά πανεπιστημιακή πολιτεία, oλοκληρώθηκε το 22ο Θερινό Σχολείο «Μανώλης Μαρμαράς»

Για 22η συνεχή χρονιά, φοιτητές και επιστήμονες συνάντησαν τη γεωγραφία, τον πολιτισμό και τον τουρισμό στο πλαίσιο του Θερινού Σχολείου Νάξου – Φέτος με αφορμή τα 30 χρόνια του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Νίσυρος – Μήλος – Κίμωλος ενωμένες: Κατηγορηματικό “όχι” στη γεωθερμία υψηλής ενθαλπίας

Με ομόφωνη απόφαση της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, οι νησιωτικές κοινωνίες απαιτούν την εξαίρεση από κάθε σχεδιασμό εξόρυξης λιθίου, επικαλούμενες σοβαρούς κινδύνους για περιβάλλον, τουρισμό και δημόσια υγεία.

Διπλή θαλάσσια εμπειρία για παιδιά από το Naxos Water Sports με κολύμβηση & ιστιοπλοΐα!

Από 28 Ιουλίου έως 8 Αυγούστου, μικροί Ναξιώτες και επισκέπτες μαθαίνουν τα μυστικά της θάλασσας μέσα από δημιουργικά καλοκαιρινά προγράμματα.

Lennart Neubauer: Η μάχη στη Fuerteventura, ο τραυματισμός και η υπόσχεση επιστροφής

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής από τη Νάξο πάλεψε με πόνο, έγραψε την υψηλότερη βαθμολογία του event και αποχαιρέτησε την Καναρία με ένα μεγάλο “θα επιστρέψω”.

«Ζωολογικός Ήχος»: Παιδιά, τραγούδια και φαντασία στον Πύργο Μπαζαίου με τον Γιώργη Χριστοδούλου

Μια γιορτή για μικρούς και μεγάλους με τα ωραιότερα παιδικά τραγούδια για ζώα στην ελληνική γλώσσα, έρχεται την Τετάρτη 30 Ιουλίου στο Φεστιβάλ Νάξου.

“Μαχαιριά” στο λιμάνι της Νάξου: Σοβαρό επεισόδιο βίας μεταξύ νεαρών εργαζομένων

Ένα μεσημέρι του Ιουλίου μετατράπηκε σε σκηνικό τρόμου για περαστικούς και ντόπιους, όταν διαπληκτισμός ανάμεσα σε δύο υπαλλήλους γραφείου ενοικίασης εξελίχθηκε σε αιματηρό περιστατικό.

Νάξος – «Τέλος στα πρόστιμα, Δήμαρχε – Πεζοδρόμηση τώρα»: Η κραυγή μίας πόλης που πνίγεται

Αδικημένοι επαγγελματίες κρεμούν πανό αγανάκτησης στην καρδιά της Νάξου και ζητούν κάτι απλό: Ίδιους όρους για όλους.

Δικαστική δικαίωση για τους κατοίκους του Καλοξύλου, ακυρώθηκε η άδεια λειτουργίας του νέου τυροκομείου της ΕΑΣ Νάξου

Μετά από μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα, το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά ακύρωσε την άδεια λειτουργίας του υπό ανέγερση τυροκομείου, δικαιώνοντας πλήρως τους περιοίκους

Όταν το GPS σε οδηγεί… σε αδιέξοδο: Τουρίστας σφήνωσε όχημα σε σοκάκι της Νάξου

Αμερικανός οδηγός ακολούθησε πιστά τις οδηγίες πλοήγησης και κατέληξε… στα στενά της Φουντάνας – Η φωτογραφία που έγινε viral και η ανάγκη για καλύτερη καθοδήγηση στους τουρίστες

Δονούσα: Ο τραυματισμός κοπέλας από ομπρέλα (!!!) αποκαλύπτει μια τρύπα στο σύστημα

Μια γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά σε απομονωμένη παραλία της Δονούσας και σώθηκε χάρη στην αλληλεγγύη ντόπιων και τουριστών — αλλά η πολιτεία έλειπε. Και την επόμενη φορά;

Αλυκό Νάξου: Κατεδαφίζεται το φάντασμα του ξενοδοχείου – Σώζεται το κεδροδάσος

Υπεγράφη η σύμβαση κατεδάφισης των ερειπίων στο Αλυκό – Ένα διαχρονικό «τραύμα» για τη Νάξο οδεύει προς θεραπεία μετά από δεκαετίες αδράνειας

Έκτακτα μέτρα στη Σέριφο λόγω υπερκατανάλωσης νερού – Απαγορεύσεις και πρόστιμα

Ο Δήμος Σερίφου καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τη χρήση νερού λόγω αυξημένης κατανάλωσης και περιορισμένων αποθεμάτων – Πρόστιμα έως και 1.000€ για παραβάτες.

Κυκλάδες – Ανατροπή στο τουριστικό χάρτη: Νάξος και Πάρος ανεβαίνουν, Μύκονος και Σαντορίνη «κατεβαίνουν»

Το καλοκαίρι του 2025 φέρνει ανακατατάξεις στους δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς – Η Νάξος και η Πάρος «λάμπουν» με αύξηση ζήτησης, ενώ Σαντορίνη και Μύκονος μετρούν απώλειες και ανησυχίες

Θλίψη στη Σχοινούσα: Το ύστατο χαίρε στη Ρίτα Μούρτζη από τον Σύλλογο Σχοινουσιωτών

Μια αγαπημένη παρουσία του νησιού έφυγε πρόωρα – Συγκινητικό μήνυμα αποχαιρετισμού και κάλεσμα για στήριξη στη μνήμη της

Νάξος -“Ξόβορα 2025”: Μουσικά σεμινάρια, χορός και παράδοση στην καρδιά της Απειράνθου

Από 26 έως 31 Ιουλίου, η Απείρανθος φιλοξενεί για τέταρτη χρονιά τα Ξόβορα — με δασκάλους τον Γ. Ζευγόλη, Ν. Αγγελόπουλο, Δ. Παππούλη και Στ. Γανωτή — σε ένα πενθήμερο γεμάτο μουσική, χορό, παραμύθι και εξορμήσεις