Δευτέρα, 7 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΣαντορίνη - ΑΟ Θήρας: Ωρα για το πρώτο σερβίς στα 8α Νομίκεια...

Σαντορίνη – ΑΟ Θήρας: Ωρα για το πρώτο σερβίς στα 8α Νομίκεια (Πρόγραμμα)

|

Τα Νομίκεια είναι εδώ… 8η χρονιά με πρώτη αναμέτρηση σήμερα στο ΔΑΠΠΟΣ – Δείτε το πρόγραμμα των αγώνων που ξεκινούν σήμερα (30/09) 

Το τουρνουά-θεσμός του Α.Ο. Θήρας για το βόλεϊ γυναικών, «Νομίκεια», που είναι αφιερωμένα στη μνήμη των ευεργετών του νησιού της Σαντορίνης, Ευάγγελου και Λούλας Νομικού, ετοιμάζεται να κάνει σήμερα Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου σερβίς για 8η σεζόν.

Για πρώτη φορά από το 2013, η διοργάνωση θα έχει διεθνή χαρακτήρα, καθώς εκτός της διοργανώτριας ομάδας της Σαντορίνης και του Π.Α.Ο.Κ. θα συμμετάσχουν ακόμη η ουγγρική Βάσας, του Έλληνα τεχνικού και ομοσπονδιακού προπονητή της Τσεχίας, Γιάννη Αθανασόπουλου και ο Property Gallery Απόλλωνας Λεμεσού από την Κύπρο.

Με τον σύλλογο να γιορτάζει το 2022 δέκα χρόνια ζωής από την ίδρυσή του, η διοίκηση της ομάδας ξεκινώντας δειλά-δειλά το 2013 τα «Νομίκεια» σε συνεργασία με τον Δημοτικό Αθλητικό Πολιτιστικό Περιβαλλοντικό Οργανισμό Σαντορίνης (Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.) υπό την αιγίδα του Δήμου Θήρας, έχει καταφέρει οκτώ χρόνια μετά να αποτελεί το κορυφαίο γεγονός πετοσφαίρισης πριν την επίσημη έναρξη του πρωταθλήματος της Volley League Γυναικών.

Μαζί με την «οικοδέσποινα» ομάδα, ο Κυπελλούχος Π.Α.Ο.Κ., η Ουγγρική Βάσας και ο Property Gallery Απόλλωνας Λεμεσού από τη Κύπρο συνθέτουν το πιο ανταγωνιστικό τουρνουά στα 8 χρόνια που διεξάγονται τα Νομίκεια, τα οποία διεξάχονται φέτος για πρώτη φορά σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Θήρας και τη στήριξη του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.

Πρώτη στο νησί της Σαντορίνης έφτασε το πρωί της Τετάρτης η ομάδα του Property Gallery Απόλλωνα Λεμεσού, το απόγευμα αναμένεται η αποστολή του Π.Α.Ο.Κ. και αργά το βράδυ θα αφιχθεί από την Βουδαπέστη και η Βάσας.

santor.jpg

Με δηλώσεις τους, η αρχηγός του Απόλλωνα Λεμεσού Άντρι Ιορδάνου και ο προπονητής Γιάννης Γιαπάνης δεν έκρυψαν τη χαρά τους για την παρουσία τους στο νησί της Σαντορίνης και τη συμμετοχή τους στα «Νομίκεια 2021».

«Πρώτα απ’ όλα να ευχαριστήσουμε τον Α.Ο. Θήρας για την πρόσκληση και την ευκαιρία να παίξουμε σε αυτό το υψηλού επιπέδου τουρνουά. Είναι όλα στην εντέλεια από πλευράς οργάνωσης και φιλοξενίας. Από την πρώτη στιγμή που μα έγινε η πρόσκληση δεν υπήρξε δεύτερη σκέψη στο να έρθουμε. Για εμάς είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να ανταγωνιστούμε απέναντι σε μεγάλες ομάδες και να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας. Είναι και ένα έξτρα κίνητρο για τις αθλήτριές μου να παίξουν με αυτές τις αντιπάλους. Οι αγώνες αυτοί θα μας βοηθήσουν και για το πρωτάθλημα και το κύπελλο στη Κύπρο, καθώς στόχος μας είναι ο πρωταθλητισμός. Ο κορμός της ομάδας είναι ίδιος με πέρυσι και ξεκινάμε με ένα μικρό αβαντάζ σε σχέση με πέρυσι» δήλωσε ο προπονητής του Property Gallery Απόλλωνα Λεμεσού Γιάννης Γιαπάνης,

ενώ η αρχηγός της ομάδας Άντρι Ιορδάνου συμπλήρωσε: «Θέλαμε πάρα πολύ να έρθουμε και να συμμετάσχουμε σε αυτό το τουρνουά με ομάδες υψηλού επιπέδου. Θα μας βοηθήσει να δούμε που βρισκόμαστε ως ομάδα εν όψει της νέας σεζόν. Είμαι πολύ αισιόδοξη ότι η διοργάνωση θα μας βοηθήσει για το κυπριακό πρωτάθλημα. Θέλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Έχουμε κάνει αρκετά καλή προετοιμασία και στόχος μας στη Κύπρο είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, μετά την περυσινή δεύτερη θέση».

Το αγωνιστικό πρόγραμμα 

Το πρώτο… σερβίς στα «Νομίκεια 2021» θα γίνει με την συνέντευξη Τύπου στις 12.15 το μεσημέρι της Πέμπτης 30/09 στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου «De Sol Hotel & Spa» και το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα ανοίξει η αυλαία των αγώνων στο κλειστό γυμναστήριο Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.. Να σημειωθεί πως όλες οι αναμετρήσεις του τουρνουά θα μεταδοθούν μέσω live streaming από το Α.Ο. Θήρας TV στο You Tube 

Να σημειωθεί πως για την είσοδο των θεατών στις εγκαταστάσεις του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ. θα τηρηθούν αυστηρά τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορονοϊού.
Το πρόγραμμα του τουρνουά

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου

17.30: Π.Α.Ο.Κ. – Βάσας

19.30: Α.Ο. Θήρας – Property Gallery Απόλλων Λεμεσού

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου

17.30: Βάσας – Property Gallery Απόλλων Λεμεσού

19.30: Α.Ο. Θήρας – Π.Α.Ο.Κ.

Σάββατο 2 Οκτωβρίου

17.00: Property Gallery Απόλλων Λεμεσού – Π.Α.Ο.Κ.

19.00: Α.Ο. Θήρας – Βάσας


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Τραγουδώντας την Αγάπη: Μια μαγική μουσική βραδιά στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Τήνου με την Τατιάνα Ζωγράφου

Ο Δήμος Τήνου, το 1ο Δημοτικό και ο Σύλλογος Γονέων συνδιοργάνωσαν μια αξέχαστη εκδήλωση με τραγούδι, συμμετοχή και συγκίνηση, γεμίζοντας το νησί με μουσική και χαμόγελα.

Κατ’ Οίκον Νοσηλευτική Φροντίδα στη Νάξο από τη Φραντζέσκα Λαγογιάννη

Με επιστημονική γνώση, σεβασμό και ολιστική προσέγγιση, η Φραντζέσκα Λαγογιάννη προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες νοσηλείας στο σπίτι, σε όλη τη Νάξο.

Η Προέδρος του Δ.Σ. Νάξου, Μ. Μάρκου μιλά για τη νέα σύμβαση στέγασης του Πρωτοδικείου (video)

Αναλύει τις λεπτομέρειες της νέας μίσθωσης, τις προκλήσεις της δικαστικής στέγασης και τις προοπτικές για νέο δικαστικό μέγαρο

Ίος SOS: Αντιδράσεις για τη μεγάλη τουριστική επένδυση σε προστατευόμενη ακτή

Περιβαλλοντικές οργανώσεις, κινήσεις πολιτών και το Δίκτυο για Βιώσιμες Κυκλάδες προειδοποιούν για τον οριστικό κίνδυνο αλλοίωσης της ταυτότητας του νησιού, καλώντας σε ανατροπή του σημερινού αναπτυξιακού μοντέλου

Ίδρυση Λιμενικού Φυλακίου στην Ανάφη: Ένα πάγιο αίτημα που έγινε πραγματικότητα

Εγκαινιάστηκε το νέο Λιμενικό Φυλάκιο Ανάφης, υπό τη διοίκηση του Λιμεναρχείου Θήρας. Παρόντες εκπρόσωποι τοπικών αρχών και της κυβέρνησης. Σημαντικό βήμα για την ασφάλεια στο Αιγαίο.

Νάξος – Δημοτικό Συμβούλιο: Το θέμα των Κούρων έρχεται (11/07) προς συζήτηση

Σημαντικά θέματα στην ατζέντα: Κούροι, εγκαταλελειμμένα οχήματα, Σχολή Ουρσουλινών, γεωτρήσεις, οικονομικός απολογισμός και άλλα

Νάξος – Δανακός: “Το μυστήριο της γύρης”, μία θεατρική γιορτή για τις μέλισσες

Η παιδική περιβαλλοντική παράσταση της ομάδας The Bee Camp ζωντανεύει τη μαγεία της φύσης και αποκαλύπτει γιατί τα αμύγδαλα… εξαφανίστηκαν, τη Δευτέρα 29 Ιουλίου στη βρύση του Δανακού.

Τζεφ Μπέζος: After wedding party στη Νάξο με την Λόρεν Σάντσεζ, η «έξυπνη» αγάπη του για το νησί

Μετά τον χλιδάτο γάμο των 48 εκατομμυρίων στη Βενετία, ο ιδρυτής της Amazon και η εκρηκτική σύζυγός του επιλέγουν τη Νάξο για το after wedding ταξίδι τους, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σχέση του δισεκατομμυριούχου με το νησί και τα φιλόδοξα σχέδιά του για το «smart island» των Κυκλάδων.

Η αλήθεια για τη μελέτη του νέου επιβατικού λιμένα Πάρου, τι απαντά ο Δήμος

Ο Δήμος Πάρου ξεκαθαρίζει το χρονοδιάγραμμα και τις φάσεις της μελέτης του νέου λιμανιού, δίνοντας απαντήσεις στη Λαϊκή Συσπείρωση και διαβεβαιώνοντας για τη διαφάνεια και τη συμμετοχή των πολιτών.

Aperto – Cucina Italiana: Η αυθεντική ιταλική εμπειρία ήρθε στη Νάξο με την υπογραφή του κορυφαίου pizzaiolo Νίκου Σωτηρόπουλου

Ένα νέο γαστρονομικό σημείο στην καρδιά της Νάξου που ενώνει την ιταλική φινέτσα με τη δημιουργικότητα του Έλληνα pizzaiolo που διακρίθηκε δύο φορές ως ο καλύτερος της χώρας και στους 50 κορυφαίους της Ευρώπης.

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

«Εκεί που η θάλασσα είναι ζωή» – Φόρος τιμής στους ναυτικούς της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων (video)

Με αφορμή τη Ναυτική Εβδομάδα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τιμά με συγκίνηση τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και αγαπούν τη θάλασσα (video)

Τζεφ Μπέζος: After wedding party στη Νάξο με την Λόρεν Σάντσεζ, η «έξυπνη» αγάπη του για το νησί

Μετά τον χλιδάτο γάμο των 48 εκατομμυρίων στη Βενετία, ο ιδρυτής της Amazon και η εκρηκτική σύζυγός του επιλέγουν τη Νάξο για το after wedding ταξίδι τους, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σχέση του δισεκατομμυριούχου με το νησί και τα φιλόδοξα σχέδιά του για το «smart island» των Κυκλάδων.

Ο Κώστας Μακεδόνας στη Νάξο, μία καλοκαιρινή βραδιά γεμάτη συναίσθημα και τραγούδι

Στις 16 Ιουλίου, το Γυμνάσιο Νάξου υποδέχεται τον Κώστα Μακεδόνα και τη Χριστιάνα Γαλιάτσου σε μια συναυλία με άρωμα Ελλάδας και μελωδίες που μιλούν στην ψυχή

«Όπου Υπάρχει Ελλάδα»: Η Νάξος στο επίκεντρο της πρώτης εκπομπής του Ιουλίου (video)

Η Ευλαμπία Ρέβη και ο Γιώργος Κουρδής ξεκινούν τον Ιούλιο από τη Νάξο – Τοπία, πολιτισμός, προβλήματα και πρόσωπα στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων. (video)

Νάξος: Αλλαγές στην κυκλοφορία σε Χώρα, Αγία Άννα, Άγιο Προκόπη και Πλάκα, “εμφάνιση” του e-naxios

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την τουριστική περίοδο – Δωρεάν στάθμευση και έλεγχος τροφοδοσίας στα παραλιακά μέτωπα

ΔΕΔΔΗΕ: Προσωρινή διακοπή ρεύματος αύριο Τετάρτη 2 Ιουλίου σε περιοχές της Νάξου

Σύντομη διακοπή ρεύματος νωρίς το πρωί σε Άγιο Γεώργιο, Παραλία, Στελίδα και άλλες περιοχές της Χώρας – Μια απαραίτητη τεχνική παρέμβαση για την ασφάλεια του δικτύου.

Νέο ξενοδοχείο στο Μπατσί Άνδρου, εγκρίθηκε η προέγκριση οικοδομικής άδειας

Ένα νέο τουριστικό κατάλυμα με ενοικιαζόμενα επιπλωμένα διαμερίσματα θα ανεγερθεί σε οικόπεδο 820 τ.μ. στο Μπατσί.

Νάξος: Ο 11χρονος Παναγιώτης ξεναγεί τουρίστες στα σοκάκια του Φασολά (video)

Ένα παιδί μεγαλώνει μέσα στον πολιτισμό και μεταφέρει με αγάπη και γνώσεις την ιστορία του Φιλοτίου και της γειτονιάς του, σε ξένους επισκέπτες.