Ο ΑΟ Θήρας κερδίζοντας σε διπλό παιχνίδι την Ντρίτα Γκζίλαν προκρίθηκε στις 16 καλύτερες ομάδες του Challenge Cup αλλά η στάση των παραγόντων της Κοσσοβάρικης ομάδας προκάλεσε πολλές αντιδράσεις με την πολιτική να έχει τον πρώτο λόγο – Η απαίτηση πριν τον αγώνα να κατέβει η σέρβικη σημαία από το ΔΑΠΠΟΣ και ο αετός της Μεγάλης Αλβανίας με το πέρας του αγώνα …
Πολιτική και αθλητισμός.. Δυστυχώς αλληλένδετες έννοιες καθότι ο αθλητισμός λειτουργεί τις περισσότερες φορές ως πολιορκητικός κριός όταν θέλει η πολιτική κάτι να πετύχει… Και οι αθλητές – άνθρωποι με πάθη, άνθρωποι που η αδρεναλίνη είναι στα ύψη τις περισσότερες φορές – αποτελούν συνήθως τον ιδανικό στόχο για να μπορέσει να περάσει ένα πολιτικό μήνυμα.. Και γιατί το αναφέρουμε αυτό; Μα γιατί τις τρεις τελευταίες ημέρες, στη Σαντορίνη είχαμε τη παρουσία της ομάδας Ντρίτα Γκλίζαν από το Κόσσοβο για την φάση των «32» του Challenge Cup, αντίπαλος του ΑΟ Θήρας… Η ομάδα της Σαντορίνης επικράτησε και στα δύο παιχνίδια με σκορ 3 – 0 σετ και πήρε την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του θεσμού, όμως όσα έγιναν πριν και μετά τον δεύτερο αγώνα ενόχλησαν τους οικοδεσπότες και δη τους Σέρβους του προπονητικού τιμ της ομάδας, τον προπονητή Μπράνκο Γκάιτς και το γυμναστή Μίλος Ζντραβκοβιτς . Σημείο αναφοράς; τι άλλο από την εθνικιστική στάση που επέδειξε το τιμ και οι παίκτριες της φιλοξενούμενης ομάδας, αλλά και μερίδας Αλβανών που διαμένουν μόνιμα στη Σαντορίνη και ήρθαν χθες στο ΔΑΠΠΟΣ για να επικροτήσουν τις προσπάθειες της ομάδας από το Κόσοβο.
Ας δούμε όμως τι αναφέρει η ιστοσελίδα sportcyclades.gr για την εν λόγω κίνηση των μελών της Κοσοβάρικης ομάδας βόλεϊ γυναικών…
«Οι ενέργειες που ξεχείλισαν το ποτήρι σε όλο το τεταμένο κλίμα ήταν η απαίτηση των Κοσοβάρων να αφαιρεθεί η σημαία της Σερβίας που υπάρχει σε περίοπτη θέση στο γήπεδο προς τιμή του Μπράνκο Γκάιτς, αλλά και ο αμφίσημος χαιρετισμός με τον αετό [βλ. φώτο] που έγινε επιδεικτικά κατά την φωτογράφιση της ομάδας από το Κόσοβο και των φιλάθλων μετά το τέλος της αναμέτρησης.
Οι άνθρωποι της διοίκησης του ΑΟ Θήρας μιλάνε για ασέβεια προς τον προπονητή και τον γυμναστή, αλλά και προς ολόκληρη την ομάδα που τους φιλοξένησε με τον καλύτερο τρόπο δύο μέρες στο νησί της Σαντορίνης. Βέβαια δεν υπήρξε καμία ακραία αντίδραση, παρά μόνο μία δυνατή φωνή από τους φίλους του ΑΟ Θήρας που σκέπασε όποιον ”ψίθυρο” πήγε να ακουστεί στο κλειστό του ΔΑΠΠΟΣ.
Να σημειωθεί ότι η χειρονομία χρησιμοποιείται συχνά από ποδοσφαιριστές της εθνικής ομάδας για να πανηγυρίσουν ένα γκολ ή το τέλος ενός νικηφόρου παιχνιδιού, ενώ έχει επίσης χρησιμοποιηθεί από Αλβανούς ποδοσφαιριστές που αγωνίζονταν σε άλλες εθνικές ομάδες ή συλλόγους.
Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που η πολιτική εισβάλει σε κάποιο ποδοσφαιρικό γήπεδο, καθώς υπάρχουν διάφορα συμβάντα με ένα πολύ σημαντικό να είναι αυτό που έγινε στις 14/10/14 όπου ένα drone πέταξε πάνω από το γήπεδο της Παρτιζάν στο Βελιγράδι κρατώντας τη σημαία της Μεγάλης Αλβανίας στον αγώνα για τα προκριματικά του Euro 2016 μεταξύ Σερβίας και Αλβανίας».