Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΡόδος: Peace and Sport Regional Forum με Καρεμπέ και Γκάλη

Ρόδος: Peace and Sport Regional Forum με Καρεμπέ και Γκάλη

|

Αναμένονται σημαντικές προσωπικότητες στη Ρόδο για το «Peace and Sport» και ανάμεσά τους ο Νίκος Γκάλης, ο Κριστιάν Καρεμπέ αλλά και ο Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό  

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την μεγάλη διοργάνωση Peace and Sport Regional Forum, με τίτλο «Κοινωνίες σε κίνηση: Ανάπτυξη μέσω του αθλητισμού» που πραγματοποιείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στην Ρόδο, στις 18 Οκτωβρίου 2018, εξέφρασε χτες ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος. Επιπλέον, ανακοίνωσε πως έχει προγραμματιστεί και μία δράση στο Αρχαίο Στάδιο Ρόδου, ενώ αναμένονται στο νησί υψηλοί προσκεκλημένοι, αθλητές διεθνούς κύρους όπως ο Κριστιάν Καρεμπέ αλλά και Έλληνες, όπως ο Μιχάλης Κακιούζης, η Αθηνά Ζέρβα (αρχηγός της εθνικής ομάδας μπάσκετ κωφών) και Ρόδιοι αθλητές, όπως ο Νίκος Γκάλης και ο Μιχάλης Σεϊτης.

«Η Ρόδος είναι ένας πολύ-πολιτισμικός τόπος με χιλιάδες χρόνια ιστορίας, περήφανα φιλοξενεί την μεγάλη αυτή διοργάνωση. Είναι μια πολύ μεγάλη εκδήλωση που η ΠΝΑΙ συνδιοργανώνει με το Peace and Sport. Η Ρόδος αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή γι αυτό το ετήσιο ραντεβού των πρωταθλητών. Η παγκόσμια κοινότητα, αναγνωρίζοντας την λαμπρή αξία του Αρχαίου Σταδίου, δέχτηκε αμέσως την πρότασή μας, να έχουμε εκεί μια παρουσία –το μεσημέρι της 18ης του Οκτώβρη. Θέλουμε τα νησιά μας να βρίσκονται στο επίκεντρο των θετικών ειδήσεων» όπως είπε, ευχαριστώντας τους συνεργάτες του που δούλεψαν έναν χρόνο για την προετοιμασία του φόρουμ αλλά και τους μεγάλους χορηγούς που στήριξαν την διοργάνωση.

Ο κ. Χατζημάρκος, αναφέρθηκε στους στόχους του Peace and Sport που αφορούν τις προσπάθειες της «αθλητικής διπλωματίας» να φέρει μέσα από τον αθλητισμό κοντά τους ανθρώπους και να κτίσουν ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους λαούς, σε κλίμα συνεργασίας και ειρήνης.

Πάνω από 350 προσωπικότητες αναμένονται στο νησί για τις εκδηλώσεις με επικεφαλής τον Πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό και την Ouided Bouchamaoui από την Τυνησία –βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης το 2015.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην διοργάνωση ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιώργος Βασιλειάδης. «Στο πρόσωπο της ΠΝΑΙ, η εμπιστοσύνη που έρχεται σταθερά από το εξωτερικό, είναι μία εμπιστοσύνη που αντανακλά στην προσωπικότητά των νησιών μας και βεβαίως στην προοπτική τους, στην αξία τους, την σημασία τους και το μέλλον τους», ανέφερε ο περιφερειάρχης.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ντιμπέιτ για τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Παλαιά Βουλή: «Σε ποιον ανήκει η τέχνη;»

Στις 29 Σεπτεμβρίου το Debate House διοργανώνει μια συζήτηση υψηλού επιπέδου χωρίς πολιτικούς, αλλά με ακαδημαϊκούς και ειδικούς που θα εκθέσουν τα επιχειρήματα υπέρ και κατά της επιστροφής των Γλυπτών.

Λήμνος – Μητσοτάκης: “Διορθώσαμε μία μεγάλη αδικία σχετικά με το ΦΠΑ στο Βόρειο και Νότιο Αιγαίο”

Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με κατοίκους στην Ατσική για τις φοροελαφρύνσεις που θα ισχύσουν από τον Ιανουάριο, καθώς και για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα.

ΠΝΑΙ: 65 νέα έργα σε μικρά νησιά των Κυκλάδων από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (πίνακας)

Με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Νοτίου Αιγαίου, έργα ύψους άνω των 20 εκατ. ευρώ αλλάζουν την καθημερινότητα σε 16 μικρά νησιά με λιγότερους από 3.100 κατοίκους.

Κατ. Γιαννακά: “Οι Μικρές Κυκλάδες και τα «χρυσά» τιμολόγια νερού!”

Έως και εξαπλάσιες αυξήσεις στους λογαριασμούς – αντιδράσεις από κατοίκους, επιχειρηματίες και το Κίνημα Δημοκρατίας

Στις 16 Οκτωβρίου η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τις Μονάδες Ανακύκλωσης Κω και Καλύμνου μέσω ΣΔΙΤ

Έργο άνω των 110 εκατ. ευρώ – Οφέλη, χρηματοδότηση και επόμενα βήματα

ΚΕΔΕ: «Κόκκινη γραμμή» η μεταφορά των ΥΔΟΜ στο Κτηματολόγιο

Ομόφωνη απόφαση αντίθεσης από το Διοικητικό Συμβούλιο – Σαφές μήνυμα Κυρίζογλου

Μάντσεστερ Σίτι – Νάπολι: «Κερδίζουν» τα γκολ στο 1.75!

Προγνωστικά για την πρεμιέρα του Champions League με βάση το Μάντσεστερ – Στοίχημα με G/G

ONEX: Επενδυτικό πρόγραμμα 14 εκατ. ευρώ για την ανασυγκρότηση των Ναυπηγείων Σύρου

Νέο πενταετές σχέδιο με άξονες Ασφάλεια – Περιβάλλον – Ανταγωνιστικότητα

Ερώτηση της Κατερίνας Μονογυιού για μείωση ΦΠΑ στις Κυκλάδες

Η Βουλευτής Κυκλάδων ζητά από τον Υπουργό Οικονομικών επανεξέταση των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά

Οι “Κάλπηδες” του Στρατή Μυριβήλη ανεβαίνουν στη Νάξο

Η θεατρική ομάδα «Πτωχαλαζόνες» παρουσιάζει μια ξεκαρδιστική παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο «Ι. Καμπανέλλης»

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

Γυμνάσιο Σκαδού: 22 μαθητές φέτος δίνουν ζωή στο σχολείο της Ορεινής Νάξου

Από το παλιό δημοτικό του Σκαδού στο σύγχρονο Γυμνάσιο: Ένα σχολείο που κρατά ζωντανή την εκπαίδευση στα ορεινά χωριά της Νάξου

Νάξος – Αύγουστος 2025: περισσότερες αφίξεις, Ισχυρότερο το σύνολο του καλοκαιριού (πίνακες)

Στο λιμάνι της Νάξου οι επιβάτες αυξήθηκαν 5,2% τον Αύγουστο σε σχέση με πέρυσι, ενώ το τρίμηνο Ιουνίου–Αυγούστου έκλεισε με +6,5% συνολικά. Τι δείχνει η δεκαετία.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Χώρα Νάξου: «Πάγωσε» το αίτημα κατοίκων για αλλαγή κυκλοφοριακού στη Μικρασιατών Προσφύγων

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων για επικίνδυνες συνθήκες, ο Δήμος Νάξου απάντησε αρνητικά στο αίτημα αλλαγής κατεύθυνσης της ημικεντρικής οδού.

Νάξος: “Στάση” Σινούκ για παραλαβή ασθενούς από άλλο νησί, πριν αναχωρήσει για Αττική

Το είδαμε κι αυτό... Ελικόπτερο Σινούκ έμεινε στη Νάξο για αρκετά λεπτά περιμένοντας το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ώστε να παραλάβει άλλο ασθενή και να τον μεταφέρει στην Αττική

Με την Ιωάννα Συνοδινού από την Αμοργό, η νέα σύνθεση του Δ.Σ. του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας

Με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Γιάννη Βρούτση, ανανεώθηκε η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Φ., με συμμετοχή του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα Σταύρου Ελληνιάδη και της φοιτήτριας Μαρούσας Σιδέρη.

Ηρακλειά: Με έναν μαθητή ξεκίνησε το Δημοτικό Σχολείο, δύο στο νηπιαγωγείο, τη Δευτέρα (15/09) ο αγιασμός (video)

Η νέα σχολική χρονιά βρίσκει τη μικρή Ηρακλειά με μόλις τρία παιδιά σε σχολική τάξη – Ο πρόεδρος της κοινότητας Δημήτρης Γαβαλάς μιλά για τη μοναξιά του ενός μαθητή και τις προκλήσεις της νησιωτικότητας (video)