Παρασκευή, 15 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΡέντη: Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ ο 31χρονος αστυνομικός

Ρέντη: Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ ο 31χρονος αστυνομικός

|

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας ο 31χρονος αστυνομικός, που χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα στο μηρό στα επεισόδια οπαδών με αστυνομικές δυνάμεις έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα βόλεϊ του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό για το Λιγκ Καπ (διακοπή της αναμέτρησης στο 2ο σετ, το σκορ 17-10 υπέρ Παναθηναϊκού, με τον Ολυμπιακό να έχει κερδίσει το 1ο σετ 25-17).

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, λίγο πριν τις δύο μετά τα μεσάνυχτα και και μετά από σχεδόν τρεις ώρες, ολοκληρώθηκε το χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη μόλις μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Όπως αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε λίγο πριν της 3 τα ξημερώματα το Γενικό Κρατικό Νίκαιας, ο 31χρονος αστυνομικός μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατασταση στο χειρουργείο και κατά τη διάρκεια της επέμβασης υπέστη καρδιακή ανακοπή, έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε μετά από 10 λεπτά. Μετά από προσωρινή σταθεροποίηση με υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων ανευρέθη και αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων. Ο ασθενής σε βαρειά γενική κατάσταση μετφέρθηκε στις 01:30 της 8ης /12/2023 στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για τον εντοπισμό του δράστη, μέχρι τις 6 το πρωί, η αστυνομία είχε προχωρήσει σε 424 προσαγωγές ατόμων, τα οποία έχουν μεταφερθεί στο Αλλοδαπών.

ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

«Περί ώραν 22:00 της 7ης -12-2023 προσεκομίσθη μέσω ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου, άνδρας των Υ.Α.Τ. της ΕΛ.ΑΣ., 31 ετών με αιμοδυναμική αστάθεια, σε κωματώδη κατάσταση (GCS 3), χωρίς φωτοκινητικό αντανακλαστικό.

Εφερε ίσχαιμη περίδεση πάνω από τραύμα στην έσω επιφάνεια του αριστερού μηρού, εκτεταμένο αιμάτωμα και έγκαυμα περιοχής μηρού, ριζομηρίου και οσχέου και καθολικό υποδόριο εμφύσημα. Εγινε ενδοτραχειακή διασωλήνωση και μηχανικός αερισμός και ξεκίνησε διαδικασία ανάνηψης από το βαρύ αιμορραγικό shock. Ο ασθενής κατά τις 23:00 μεταφέρθηκε στο χειρουργείο όπου συνεχίστηκε η προσπάθεια ανάνηψης με μαζικές μεταγγίσεις αίματος και παραγώγων και υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων.

Κατά τις 23:25 υπέστη καρδιακή ανακοπή, έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε μετά από 10 λεπτά. Κατά τις 23:55 μετά από προσωρινή σταθεροποίηση με υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων έγινε χειρουργική διερεύνηση του ταύματος στον αριστερό μηρό. Διαπιστώθηκαν εκτεταμένες μυϊκές καταστροφές, ανευρέθη και αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων.

Διαπιστώθηκε επίσης εκκρηκτική κάκωση επιπολής μηριαίας αρτηρίας και φλέβας και κλάδων αυτών, οι οποίες απολινώθηκαν για έλεγχο της αιμορραγίας στα πλαίσια ελέγχου της βλάβης (Damage control), έγινε χειρουργικός καθαρισμός και απομάκρυνση νεκρωμένων ιστών, έκπλυση του τραύματος και επίδεση. Ο ασθενής σε βαρειά γενική κατάσταση μετφέρθηκε στις 01:30 της 8ης /12/2023 στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.»

Σημειωτέον το νοσοκομείο δεν εφημέρευε, παρά ταύτα άνοιξε αμέσως το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και χειρουργείο για να αντιμετωπίσει το επείγον περιστατικό.

Πηγές του νοσοκομείου τόνισαν στο protothema.gr ότι o αστυνομικός έχει κάκωση μηριαίας αρτηρίας, που σημαίνει έχει χάσει πολύ αίμα, γι αυτό και διασωληνώθηκε αμέσως και υποβλήθηκε σε χειρουργείο.

Παράλληλα, κρίσιμες θα είναι πλέον οι επόμενες ώρες καθώς το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου θα τον παρακολουθεί προκειμένου να δει την εξέλιξη της υγείας του και την ανταπόκριση του οργανισμού του τόσο στον τραυματισμό όσο και στο χειρουργείο, αφού ένας από τους πιο επικίνδυνους παράγοντες αυτή τη στιγμή είναι ο πολύ χαμηλός αιματοκρίτης λόγω της μεγάλης ποσότητας αίματος που έχασε.

Στο νοσοκομειο μετέβησαν τόσο ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης όσο και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας του αστυνομικού.

Η ΕΛΑΣ έδιωξε τα γυναικόπαιδα και κράτησε τους άνδρες στο γήπεδο

Αμέσως μετά τη λήξη των επεισοδίων η ΕΛΑΣ ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό αυτού που πέταξε την ναυτική φωτοβολίδα και κατ’ επέκταση απέκλεισε το γήπεδο. Άφησε τις γυναίκες και τα παιδιά να αποχωρήσουν και κράτησε εγκλωβισμένους τους άνδρες. Κατά πληροφορίες αυτοί ήταν εκατοντάδες και σκοπός της ΕΛΑΣ ήταν να περάσουν όλοι από έλεγχο προκειμένου να εξακριβωθεί ποιοι και πόσοι είχαν εμπλοκή με με τα επεισόδια και τον τραυματισμό του αστυνομικού.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα και αφού στο σημείο είχαν φτάσει δεκάδες κλούβες άρχισε η διαδικασία των προσαγωγών με τους προσαχθέντες να πηγαίνουν στο Αλλοδαπών.

Η επίθεση από τις αγέλες χούλιγκαν δεν θα μείνει ατιμώρητη

«Η επίθεση αυτή δεν θα μείνει ατιμώρητη» ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Οικονόμου, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους έξω από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας, μετά το χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη ο αστυνομικός που τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα.

Αναφορικά με τα επεισόδια, ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για δολοφονική επίθεση η οποία όπως είπε «δεν θα μείνει ατιμώρητη» καθώς «η Ελληνική Αστυνομία εδώ και πάρα πολύ καιρό, όπως και το σύνολο της κοινωνίας πληρώνει βαριά την οπαδική βία από αγέλες χούλιγκαν». Όπως είπε δε, «η αντιμετώπιση αυτών των εγκληματικών οργανώσεων οφείλει και πρέπει να είναι διαρκής. Και κάτι ακόμα. Αυτές οι εγκληματικές οργανώσεις, οι αγέλες χούλιγκαν, δεν αξίζει και δεν πρέπει να βρίσκουν καμία στήριξη από κανέναν στην ελληνική κοινωνία».

Αναλυτικά η δήλωση του του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννη Οικονόμου:

«Αυτή τη στιγμή η έννοια μας είναι στην υγεία του τραυματία αστυνομικού. Οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να τον κρατήσουν στη ζωή και θέλω να τους ευχαριστήσω πολύ. Προσευχόμαστε για την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του. Ο αστυνομικός μας δέχθηκε δολοφονική επίθεση. Η επίθεση αυτή δεν πρέπει και δεν θα μείνει ατιμώρητη, είναι ζήτημα νομιμότητας, είναι ζήτημα δικαιοσύνης. Η Ελληνική Αστυνομία εδώ και πάρα πολύ καιρό, όπως και το σύνολο της κοινωνίας πληρώνει βαριά την οπαδική βία από αγέλες χούλιγκαν. Η αντιμετώπιση αυτών των εγκληματικών οργανώσεων οφείλει και πρέπει να είναι διαρκής. Και κάτι ακόμα. Αυτές οι εγκληματικές οργανώσεις, οι αγέλες χούλιγκαν, δεν αξίζει και δεν πρέπει να βρίσκουν καμία στήριξη από κανέναν στην ελληνική κοινωνία. Μόνον έτσι θα εξαρθρωθούν και θα απομονωθούν. Θέλω για ακόμη μία φορά να ευχαριστήσω τους γιατρούς του νοσοκομείου, παρά το γεγονός πως εν εφημέρευαν, έσπευσαν και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να κρατήσουν στη ζωή τον αστυνομικό».

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επεισόδια σημειώθηκαν κοντά στο γήπεδο, όταν περίπου 150 άτομα επιτέθηκαν με μολότοφ, ναυτικές φωτοβολίδες και αντικείμενα σε αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου. Από τα επεισόδια τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

Παράλληλα λόγω των καπνογόνων που χρησιμοποιήθηκαν η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική και εντός του γηπέδου. Οι παίκτες και των δύο ομάδων πήγαν στα αποδυτήρια και αρκετή ώρα αργότερα αποφασίστηκε η οριστική διακοπή του αγώνα.

Στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» σημειώθηκε, μάλιστα, και δεύτερο περιστατικό με έναν 52χρονο με καρδιολογικό πρόβλημα. Ο άνδρας λόγω της έντασης που προκλήθηκε από τα επεισόδια και της αποπνικτικής ατμόσφαιρας αισθάνθηκε αδιαθεσία και διακομίσθηκε με το ΕΚΑΒ στο Τζάνειο. Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες ο 52χρονος είναι σε αρκετά καλή κατάσταση.

Με πληροφορίες από τη σελίδα protothema.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πάρος – Κατερίνα Μονογυιού: Στην Παναγία Εκατονταπυλιανή εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων

Με κατάνυξη και συγκίνηση στους λαμπρούς εορτασμούς της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Πάρο.

Κωμιακή: Φωτιά δίπλα στο Δημοτικό Σχολείο σβήστηκε άμεσα

Η γρήγορη επέμβαση κατοίκων και Πυροσβεστικής απέτρεψε τραγωδία ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου.

Ξένοι αγοραστές κυριαρχούν στην αγορά εξοχικής κατοικίας – Πρωταθλήτρια η Νάξος (πίνακας)

Έρευνα της Engel & Völkers αποκαλύπτει ότι σε ορισμένες περιοχές οι ξένοι φτάνουν έως και το 90% των αγοραστών (πίνακας)

«Μεταρρυθμίσεις» που υπονομεύουν τη συνοχή των Ενόπλων Δυνάμεων και την Εθνική Άμυνα

Ο δρ. Κωνσταντίνος Π. Μπαλωμένος αναλύει γιατί οι αλλαγές στη δομή των Ενόπλων Δυνάμεων στερούν στρατηγικό βάθος και επιχειρησιακή συνοχή.

Δεκαπενταύγουστος 2025: 81.500 επιβάτες φεύγουν για τα νησιά – Η μεγάλη καλοκαιρινή έξοδος

Γεμάτα δρομολόγια από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο – Αυξημένη κίνηση και μετά την αργία

Κάδος στο κεδροδάσος: 30 μέτρα που αποκαλύπτουν την έλλειψη παιδείας

Όταν ο εθελοντισμός δεν φτάνει και η αδιαφορία σκορπίζει σκουπίδια στον αέρα

Άνοδος 6,5% στην επιβατική κίνηση των αεροδρομίων ΥΠΑ, «Πετάει» η Σύρος με 125,5% αύξηση

Ρεκόρ για τη Σύρο και σταθερή άνοδος σε Πάρο, Νάξο και Μήλο – Συνολικά 44,7 εκατ. επιβάτες στα ελληνικά αεροδρόμια το επτάμηνο.

Μήνυμα Δημάρχου Τήνου για τον Δεκαπενταύγουστο και την Παναγία της Μεγαλόχαρης

Ο Παναγιώτης Κροντηράς στέλνει ευχές και μήνυμα αλληλεγγύης στους πληγέντες από τις πυρκαγιές, τιμώντας ταυτόχρονα την επέτειο του τορπιλισμού της «Έλλης».

Η Πορτάρα της Νάξου: Το μνημείο των 26 αιώνων που φυλάει μυστικά και θρύλους

Από τον Διόνυσο και την Αριάδνη έως τις σύγχρονες μάχες για την προστασία του εμβληματικού μνημείου που στέκει αγέρωχο στο Αιγαίο

Δωρεάν βραδινά δρομολόγια Σαντορίνης – Θηρασιάς με το «ΑΛΜΙ»

Ο Δήμος Θήρας επεκτείνει τη θαλάσσια σύνδεση των δύο νησιών, προσφέροντας βραδινά δρομολόγια χωρίς κόστος για κατοίκους και επισκέπτες.

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά: Επιβάτες για Νάξο ανέβηκαν στον καταπέλτη μετά από νέα ακύρωση δρομολογίου

Πάνω από 100 ταξιδιώτες αντέδρασαν έντονα μετά την αιφνιδιαστική ενημέρωση ότι δεν θα ταξιδέψουν ούτε σήμερα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της εταιρείας.

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Νάξος: Χάος στο λιμάνι μετά το απαγορευτικό – Οι λιμενικοί κράτησαν την τάξη

Μέρα-ρεκόρ με 5.000 επιβάτες και 1.000 οχήματα σε λίγες ώρες, αλλά το Λιμενικό Σώμα διασφάλισε ομαλή αποβίβαση και επιβίβαση παρά τις ελλείψεις υποδομών.

Τραγωδία στη Σαντορίνη: 45χρονος από τη Μεσοποταμία Καστοριάς βρέθηκε νεκρός σε πισίνα ξενοδοχείου

Ο άνδρας εργαζόταν εποχικά στο νησί – Οι αρχές ερευνούν τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Χρήστος Σπανός: «Προσπαθώ να χτίσω μια γέφυρα επικοινωνίας με τη Νάξο» (video)

Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε στο νησί για τη συναυλία της κόρης του Μαρίνας Σπανού, μιλά για τη δουλειά του, τις συνεργασίες του και την καταγωγή του από τον Κυνίδαρο (video)

Ρεκόρ αφίξεων τον Ιούλιο στη Νάξο: +7,2% οι επιβάτες – Στο «κόκκινο» το λιμάνι και οι υποδομές

Τα στοιχεία του Λιμεναρχείου δείχνουν νέα άνοδο στην επιβατική και οδική κίνηση, αλλά και αυξανόμενη πίεση σε λιμάνι και οδικό δίκτυο, επηρεάζοντας την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών.

Νάξος – Ταυτόχρονη άφιξη Blue Star Naxos και Blue Star Delos έφερε χιλιάδες επιβάτες και οχήματα (video)

Εντυπωσιακοί ελιγμοί, ασφυκτική κίνηση και δοκιμασία για τις υποδομές – Σε πλήρη εγρήγορση το Λιμεναρχείο Νάξου και η Δημοτική Αστυνομία. (video)

Συναγερμός στο «Ιονίς», Μπλακ άουτ με 183 επιβάτες, πλέει με μία μηχανή προς το Λαύριο

Βλάβη προκάλεσε προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Λιμενικού.