Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΠρόβα ενόψει κυπέλλου (photos+vid)

Πρόβα ενόψει κυπέλλου (photos+vid)

|

Ο Πανναξιακός επιβλήθηκε της ΑΕΚ με 3-1 σετ και έδειξε έτοιμος ενόψει του ημιτελικού με τον Παναθηναϊκό – Προκρίθηκε η ΑΕΚ στα πλέι οφ 

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε της υποχρεώσεις του ο Πανναξιακός κερδίζοντας στον τελευταίο αγώνα για την Α φάση του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών, την ΑΕΚ με 3-1 σετ χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον αφού είχε ήδη εξασφαλίσει την 3η θέση που οδηγεί στα πλει-οφ για την διεκδίκηση του τίτλου.

Σε έναν αγώνα με βαθμολογικό ενδιαφέρον μόνο για έναν (ΑΕΚ) αλλά με τον Πανναξιακό να θέλει να κλείσει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις με νίκη μπροστά στο θερμό κοινό του αλλά και μία νίκη «ένεση τόνωσης ηθικού» , η ομάδα της Νάξου επικράτησε με 3-1 σετ επί της ΑΕΚ. Με την ΑΕΚ να έχει το μυαλό της και στο κλειστό του Ρέντη και τον Πανναξιακό στο προσεχές φάιναλ φορ Κυπέλλου, η ομάδα της Νάξου στην τελευταία του φετινή παράσταση της κανονικής περιόδου μπροστά στο κοινό της, μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και μετά το 8-5, έφτασε τη διαφορά με 12-6 σε double score.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει μειώνοντας προσωρινά σε 14-11, ωστόσο παρά τα λάθη των γηπεδούχων στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, που κρατούσαν μέσα στο παιχνίδι τις «κιτρινόμαυρες», το καμάρι της Νάξου έφτασε πρώτο και στο β’ τεχνικό τάιμ άουτ με 16-13. Ένα φοβερό όμως επιμέρους σερί του 9-3 Πανναξιακού, που πίεσε απίστευτα στο σερβίς και μείωσε τα λάθη του χάρισε με 25-16 στην ομάδα του Ατάνας Πετρόφ το 1ο σετ. 1-0

Στο β’ σετ, με την ΑΕΚ να αντιδρά και με την εξαιρετική Κακουράτου, απέναντι στην παλιά της ομάδα να σκουπίζει σε υποδοχή και άμυνα και πιεστικό σερβίς για πρώτη φορά στο ματς πήρε κεφάλι με 7-3. Η ομάδα της Νάξου, με το πολύ καλό σερβίς της Τσβετάνοβα στην Αργυροπούλου και τις κακές επιλογές των φιλοξενούμενων στην επίθεση, ξέφυγε με 10-7.

Η «Ένωση» όμως δεν τα παράτησε και κατάφερε εκμεταλλευόμενη τα λάθη της πασαδόρου της Νάξου και της επιθέσεις της Κατσαντώνη να ροκανίσει τη διαφορά από το 13-9 και και να περάσει μπροστά με 16-14. Από κει και πέρα οι «κιτρινόμαυρες» κυρίαρχες σε όλους τους τομείς με ένα σερί 9-1 ισοφάρισαν με 25-15 σε 1-1 σετ την ομάδα του Πετρόφ, που νωρίτερα στο 24-13 είχε αντικαταστήσει την πασαδόρο του Τσέσλιαρ με την νεαρή Πασσιά.

Από το τρίτο σετ ο Ατάνας Πετρόφ έριξε στη μάχη την Διώτη, πέρασε διαγώνια την Γιόβιτς κι ο Πανναξιακός βελτιώθηκε σε όλους τους τομείς. Oι γηπεδούχες προηγήθηκαν με 8-5, ξεσηκώνοντας τον κόσμο στην κερκίδα. Με καλή τακτική στο σέρβις και καλές επιλογές στην επίθεση η Εμμανουηλίδου ανέβασε τη διαφορά στο 11-6 και ο Πανναξιακός ξέφυγε ακόμη περισσότερο με 16-8 και σαν σε προπόνηση ζευγάρωσε με 25-18 τα κερδισμένα του σετ.

Το ξεκίνημα του τελευταίου σετ συνέπεσε με τα ευχάριστα μαντάτα από του Ρέντη, όπου το 3-0 του Ολυμπιακού επί του Α.Ο Θήρας εξασφάλιζε οριστικά στην ΑΕΚ την 4η θέση της κανονικής περιόδου.

Έχοντας λοιπόν πετύχει το στόχο τους οι φιλοξενούμενες, το παιχνίδι απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς ο 3ος της κανονικής περιόδου Πανναξιακός προηγήθηκε με 8-6, αλλά οι «κιτρινόμαυρες» παίζοντας πλέον χωρίς άγχος, αν και μείωσαν σε 16-13, γνώρισαν στη Νάξο με 25-17 την «ανώδυνη» ήττα με 3-1 σετ .

Τα σετ: 25-16, 15-25, 25-18, 25-17

Πανναξιακός (Πετρόφ): Σαλούστρου 5 (1/6 επ., 1 άσο, 3 μπλοκ), Γιόβιτς 15 (13/24 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Τσέσλιαρ 3 (3/7 επ.), Τοτσίδου 14 (9/26 επ., 3 άσοι, 2 μπλοκ, 50% υπ. – 38% άριστες), Εμμανουηλίδου 11 (7/12 επ., 2 άσοι, 2 μπλοκ), Τσβετάνοβα 6 (4/17 επ., 2 άσοι), Κελεσίδου –λ (41% υπ. – 22% άριστες) / Κιουτσούκη, Διώτη 10 (8/23 επ., 2 άσοι. 21% υπ. – 07% άριστες), Πολίτη

ΑΕΚ (Ρουμελιώτης): Νικούλη 2 (1/3 επ., 1 μπλοκ), Κουνάδη 3 (3 άσοι), Ιβάνοβα 11 (9/30 επ., 2 μπλοκ, 58% υπ. – 33% άριστες), Γιακουμή 5 (4/8 επ., 1 μπλοκ), Κατσαντώνη 19 (18/42 επ., 1 άσο), Αργυροπούλου 8 (7/29 επ., 1 μπλοκ, 39% υπ. – 15% άριστες), Κακουράτου –λ (40% υπ. – 16% άριστες) / Σκαρλάτου, Ρίζου

Τι δήλωσαν οι πρωταγωνιστές; (ακολουθεί και βίντεο από τη συνέντευξη Τύπου) 

Ατάνας Πετρόφ (Πανναξιακός):«Παίξαμε με συγκέντρωση και χάσαμε μόλις 7 σερβίς σε όλο το παιχνίδι που είναι ρεκόρ όσο καιρό είμαι εγώ εδώ και νομίζω ότι αρχίζει να φαίνεται η δουλειά που γίνεται εδώ. Τώρα το μυαλό μας είναι στο Κύπελλο και πιστεύω ότι μπορούμε να πάμε τελικό. Εκεί ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός κι εμείς έχουν τις ίδιες πιθανότητες».

Μανώλης Ρουμελιώτης (ΑΕΚ):«Δεν μας ενδιέφερε τι θα γίνει στο άλλο ματς και η 4η θέση που κατακτήσαμε είναι το ταβάνι των δυνατοτήτων μας. Προσπαθήσαμε και σήμερα, δείξαμε την γνωστή μας μαχητικότητα κι αυτό θα κάνουμε και στα πλέι οφ. Όσον αφορά το Κύπελλο ο Ολυμπιακός έχει ένα μικρό προβάδισμα για τον τελικό γιατί έχει πιο εύκολο έργο στον ημιτελικό».

Παναγιώτα Διώτη (αθλήτρια Πανναξιακού):«Είναι πολύ σημαντικό ότι κλείσαμε την κανονική διάρκεια με νίκη μπροστά στον κόσμο μας. Με εξαίρεση το β” σετ, όπου χάσαμε τη συγκέντρωσή μας στην υποδοχή και κάναμε αρκετά λάθη, έχουμε αρχίσει να αφομοιώνουμε κάποια νέα στοιχεία που προσθέσαμε τελευταία στο παιχνίδι μας. Σήμερα πήρα αρκετό χρόνο συμμετοχής από τον προπονητή μου και θα είμαι έτοιμη για το Κύπελλο και τα πλέι οφ».

Τα αποτελέσματα των αγώνων της 22ης αγωνιστικής και η τελική βαθμολογία της κανονικής περιόδου. Ολυμπιακός – ΑΕΚ και Παναθηναϊκός είναι τα ζευγάρια των ημιτελικών. Υποβιβάστηκαν στην Α2 γυναικών οι Μακεδόνες Αξιού, ο Γ.Σ.Ηρακλής και τα Βριλήσια που δεν ξεκίνησαν το πρωτάθλημα. Οι αγώνες πλέι οφ (στις δύο νίκες η φάση των ημιτελικών) θα ξεκινήσουν μετά το πέρας των αναμετρήσεων (28-29/03) στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου στο Αγρίνιο όπου συμμετέχουν οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Πανναξιακός και Ηρακλής Κηφισιάς.

 

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

(22η αγωνιστική)

Σάββατο 21 Μαρτίου

Μαρκόπουλο – Ηρακλής 3-0 (25-17, 25-16, 25-13)

ΓΣ Ηλιούπολης –  Ανατόλια 1-3 (23-25, 29-27, 22-25, 22-25)

Κυριακή 22 Μαρτίου

Ολυμπιακός – ΑΟ Θήρας 3-0 (25-19, 25-21, 25-15)

Πανναξιακός – ΑΕΚ 3-1 (25-16, 15-25, 25-18, 25-17)

ΟΠ Ρεθύμνου – ΑΣ Μακεδόνες 3-0 (25-01, 25-08, 25-10)

Ρεπό ο Παναθηναϊκός

 

Α1 Γυναικών 2014-15

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ομάδες         Αγ.     Β.      Σετ     Ν – Η

1. Oλυμπιακός        20      56      (57-7) 19 – 1

2. Παναθηναϊκός    20      53      (55-11)         18 – 2

3. Πανναξιακός ΑΟΝ         20      51      (53-18)         17 – 3

4. A.E.K.      20      37      (41-27)         12 – 8

—————————————————————

5. Α.Ο.Θήρας         20      36      (43-29)         12 – 8

6. Μαρκόπουλο       20      24      (34-43)         8 – 12

7. Aνατόλια   20      21      (26-46)         6 – 14

8. OΠ Ρεθύμνου     20      21      (26-45)         7 – 13

9. Γ.Σ.Ηλιούπολης  20      18      (24-46)         6 – 14

—————————————————————————-

10. Μακεδόνες Αξιού         20      13      (21-52)         5 – 15

11. Γ.Σ.Ηρακλής     20      0        (5-60) 0 – 20

Πηγή: Sportcyclades,gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ο Χρήστος Σβάρνας πρώτη μεταγραφή του Πανναξιακού ΑΟΚ

Ο 31χρονος power forward, με εμπειρία σε Προμηθέα, Ραφήνα και Πεύκη, ενισχύει τη ρακέτα της ομάδας της Νάξου για τη νέα σεζόν.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, τι ανέφερε για τους νησιώτες

Από μηδενικό φόρο στους νέους έως 25 ετών και καταργήσεις ΕΝΦΙΑ στα χωριά, μέχρι μείωση ΦΠΑ 30% στα ακριτικά νησιά – Αναλυτικά οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.

Διάκριση για τη Μαρία Δ. Πρασίνου από τη Δονούσα στο Συνέδριο ORCA 2025

Η νέα ερευνήτρια απέσπασε το Βραβείο Νεανίδων Επιστήμονα ORCA Nathan Cochrane στο Leeds.

«Ευγνωμοσύνη»: Έκθεση γλυπτικής & ζωγραφικής στο Κάστρο της Νάξου

Ο Νίκος Κανάκης και η Χρύσα Δημητροκάλλη παρουσιάζουν έργα με άξονα τον άνθρωπο, τη φύση και τις αξίες της ζωής.

Κατερίνα Μουστάκη: «Δεν αξίζουν αυτά τα παιδιά να κάνουν μάθημα σε σάπια κοντέινερ»

Σκληρή τοποθέτηση της Κατερίνας Μουστάκη για τις συνθήκες στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Νάξου και αιχμές κατά του Αντιδημάρχου Παιδείας Φώτη Μαυρομμάτη.

ΑΠΑΣ Νάξου: Όλα τα παιδιά στο κλειστό – Νέο ξεκίνημα για τις Ακαδημίες

Η ομάδα μπάσκετ της Νάξου γράφει ιστορία, προσφέροντας στις Ακαδημίες της αποκλειστική πρόσβαση στο κλειστό γήπεδο «Δ. Περιστεράκης».

Μύκονος: Εξαρθρώθηκε σπείρα που «χτυπούσε» τουριστικά καταλύματα, “κέρδη” άνω των 200.000 ευρώ (!!!)

Τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν για κλοπές άνω των 200.000 ευρώ – Κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες πολλά από τα κλοπιμαία.

Σαντορίνη: Διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών

Η διακοπή ρεύματος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7, τη Δευτέρα 8 Και την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου σε αρκετές περιοχές του νησιού

Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης: «Έρχεται η εβδομάδα του Φθινοπώρου που το νησί πάλλεται στον ρυθμό της αγάπης»

Από τις 4 έως τις 12 Οκτωβρίου το νησί της Σαντορίνης ζει ξανά τη μεγάλη γιορτή της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.

Νάξος – «Αξιώτισσα»: Η απάντηση των ιδιοκτητών μετά το περιστατικό με Βρετανούς πελάτες και την … στόχευση της Κυβέρνησης

Οι ιδιοκτήτες της γνωστής ταβέρνας στη Νάξο καταγγέλλουν οργανωμένη συκοφαντική εκστρατεία και δηλώνουν αποφασισμένοι να υπερασπιστούν την αξιοπρέπειά τους.