Παρασκευή, 22 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΠροετοιμασία ενόψει πρεμιέρας

Προετοιμασία ενόψει πρεμιέρας

|

Το τμήμα μπάσκετ του Πανναξιακού κινείται αργά και μεθοδικά. Προσπαθεί έστω και με καθυστέρηση να βρει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει και να είναι έτοιμο ενόψει των αγωνιστικών του υποχρεώσεων στις 11 Οκτωβρίου

Το τμήμα μπάσκετ του Πανναξιακού κινείται αργά και μεθοδικά. Προσπαθεί έστω και με καθυστέρηση να βρει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει και να είναι έτοιμο ενόψει των αγωνιστικών του υποχρεώσεων στις 11 Οκτωβρίου όταν θα κατέβει στη Κρήτη και δη στο Ηράκλειο για να αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα τον Ηρόδοτο. Μία ομάδα που έπαιξε δύο δυνατά φιλικά αυτές τις ημέρες στα πλαίσια του τουρνουά «Βασίλης Παδουβάς» και επικράτησε στο δεύτερου της ομάδας «Δειλινού» 77-68 έχοντας ως πρώτο σκόρερ τον πρώην παίκτη του Πανναξιακού, Χάρη Παναγιωτίδη με 25 πόντους με τέσσερα τρίποντα.

Ο Μαϊστρέλης είχε 24 πόντους με 3 τρίποντα και ο Μίχας, ο βετεράνος σέντερ της ομάδας έμεινε στους 10. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι οι Κρητικοί ρολάρουν έχουν ήδη κλείσει το ρόστερ τους και θα είναι σε ένα ποσοστό καλύτεροι σε σχέση με τον Πανναξιακό. Και το λέμε αυτό γιατί μόλις αυτό το Σαββατοκύριακο οι παίκτες του Πανναξιακού πάτησαν παρκέ, αφήνοντας για λίγο τις προπονήσεις και από αύριο Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου αναμένεται να είναι όλοι μαζί στη διάθεση του Δημήτρη Δαμιανίδη.

Φιλικά

Επιστρέφουμε λοιπόν στον Πανναξιακό, ο οποίος από τη Πέμπτη έως τη Κυριακή ήταν στην Αθήνα όπου έδωσε αγώνες με ομάδας που μπορεί να αγωνίζονται στο .τοπικό (Α ΕΣΚΑΝΑ και Α ΕΣΚΑ) αλλά έχουν τεράστια φανέλα, προϊστορία παρουσίας ακόμη και σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και είναι έτοιμες να διεκδικήσουν την επιστροφή τους στην εθνική κατηγορία. Πρώτος αντίπαλος ο Πειραιϊκός τη Πέμπτη το απόγευμα στον Πειραιά και ο Πανναξιακός επιβλήθηκε 71 – 51. Το δεύτερο φιλικό ήταν την επόμενη ημέρα στη Νέα Φιλαδέλφια με τον Ιωνικό όπου οι γηπεδούχοι μετά από ένα σκληρό παιχνίδι επικράτησαν με 70-57 και ο κύκλος των φιλικών αναμετρήσεων ολοκληρώθηκε το Σάββατο στην Καισαριανή κόντρα στη Νήαρ Ηστ όπου και εδώ οι γηπεδούχοι ήταν νικητές με 74 -58. Καθένα από τα τρία παιχνίδια είχε την δική του ιδιαιτερότητα και λογική. Στο πρώτο παιχνίδι, οι παίκτες του Δαμιανίδη βρήκαν χώρο στο σουτ και πήραν εύκολα διαφορά, την οποία και κράτησαν έως το τέλος. Στο δεύτερο παιχνίδι, στη Νέα Φιλαδέλφια, η δύναμη είχε πρωτεύοντα ρόλο ενώ ο τεχνικός του Πανναξιακού έδωσε την ευκαιρία σε κάποιους παίκτες να ξεκουραστούν από τη στιγμή που προέρχονται από βαριά προετοιμασία (σ.σ. στη φυσική κατάσταση) και είναι λογικό να είναι πιεσμένοι. Και στο 3ο παιχνίδι, στη Καισαριανή, οι παίκτες του Δαμιανίδη είχαν ένα πολύ δυνατό τρίτο δωδεκάλεπτο όταν κατέβασαν τη διαφορά από τους 17 πόντους (37 – 20) στους οκτώ (49 – 37) αλλά μέχρι εκεί. Κι αυτό γιατί δεν υπάρχει το αξιόπιστο σουτ από την περιφέρεια.

Δουλειά – δουλειά

Ο Δημήτρης Δαμιανίδης δεν έχει λόγο να ..κρύβεται «η ομάδα έδειξε καλά στοιχεία, όμως χρειάζεται σίγουρα ακόμη δουλειά και το ξέρουμε όλοι. Με βάση το χρονοδιάγραμμα που ακολουθούμε είμαστε πίσω από τους αντιπάλους μας. Από τη Τρίτη νομίζω ότι θα έχουμε όλους τους παίκτες στη διάθεσή μας και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε αγώνες το επόμενο Σαββατοκύριακο (σ.σ. αρχές Οκτωβρίου) και πάλι στην Αθήνα ώστε να έχουμε μία καλύτερη εικόνα. Δεν αποκλείεται να κάνουμε κι έναν αγώνα στη Νάξο ως πρόβα τζενεράλε. Θα δούμε». Επί της ουσίας; Η ομάδα είναι πίσω στη προετοιμασία. Και δίνει αγώνα δρόμου ώστε να είναι στο καλύτερο δυνατό επίπεδο όταν ξεκινήσουν οι αγώνες σε τρεις εβδομάδες. Πόσο εύκολο είναι; Εξαρτάται από τους παίκτες και τη διάθεση που θα δείξουν. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ρόστερ έχει σχεδόν κλείσει. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να δούμε την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου και τον ψηλό που υπολείπεται για το ρόστερ στη Νάξο ενώ θα έχουμε κοντά μας κι έναν παλιό γνώριμο αγαπημένο παίκτη στη κοινωνία της Νάξου. Περισσότερα όμως στην προπόνηση της Τρίτης στο ΔΑΚ. Δεν αποκλείεται πάντως με δεδομένο ότι υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα στην αξιοπιστία του σουτ, να γίνει κίνηση και για έναν ακόμη γκαρντ. 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ο Δήμος Αμοργού απαντά

Ο Δήμος Αμοργού δεν διώκει ποινικά και δεν ασκεί καμία καταγγελία κατά του κ. Ιάσωνα Αποστολόπουλου ή τρίτου

Παρά την πτώση της τιμής του Dogecoin, οι χρήστες του PAXMINING εξακολουθούν να κερδίζουν 6.800 δολάρια ημερησίως — Κυκλοφόρησε νέο συμβόλαιο εξόρυξης DOGE

Παρά την πτώση της τιμής του Dogecoin, οι χρήστες του PAXMINING εξακολουθούν να κερδίζουν 6.800 δολάρια ημερησίως — Κυκλοφόρησε νέο συμβόλαιο εξόρυξης DOGE

Σε οριακό σημείο οι αγρότες με το ΟΣΔΕ 2025 – Κίνδυνος απώλειας ενισχύσεων τον Οκτώβριο

Γραφειοκρατία, τεχνικά προβλήματα και το «αγκάθι» του ΑΤΑΚ απειλούν την έγκαιρη πληρωμή – Οργή στον αγροτικό κόσμο

Φεστιβάλ Νάξου 2025: «Ο Γιάννης το Βούδι» στον Πύργο Μπαζαίου

Η συγκλονιστική παράσταση της Ναξιώτισσας Ευαγγελίας Γατσωτή ανεβαίνει στο Φεστιβάλ Νάξου την Κυριακή 24 Αυγούστου

Τουρκία: Άδεια για Θεία Λειτουργία (23/08) στην Παναγία Σουμελά

Οι τουρκικές αρχές επέτρεψαν ξανά τη Λειτουργία στα «Εννιάμερα της Παναγίας» – Θα προεξάρχει ο Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών

Σαντορίνη: Πρώτη παρουσίαση του «Ελαιολάδου Σαντορίνης»

Ο πρόεδρος Μάρκος Καφούρος παρουσίασε το νέο προϊόν υγείας στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου Τουρισμού Πολυτελείας

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Στα ύψη οι τιμές κατοικιών στα ελληνικά νησιά – Πρωταθλήτρια η Μύκονος με 7.143 €/τ.μ.

Ανοδικές οι τάσεις σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Κρήτη και Ιόνιο – Άλματα έως και 50% μέσα σε έξι χρόνια (πίνακας)

Επίσκεψη του Υπουργού Περιβάλλοντος Στ. Παπασταύρου στην Αμοργό και τα ακριτικά νησιά Λιάδια, Κίναρο και Λέβιθα

Στο επίκεντρο το νέο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο «Νότιο Αιγαίο 1 – Νότιες Κυκλάδες» και η πρωτοβουλία «Αμοργόραμα»

Φιλώτι Νάξου: Βραδιά μνήμης (22/08) για την ποιήτρια Ειρήνη Μαστοροπούλου – Ναυπλιώτη

Ο Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου τιμά την ποιήτρια που ύμνησε με τους στίχους της τη ζωή, την αγάπη και τον τόπο της

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Ο Μάριο Τότσι αποθεώνει τη Νάξο: «Έτσι πρέπει να είναι οι παραλίες!»

Ο Ιταλός γεωλόγος και παρουσιαστής συγκρίνει Ελλάδα και Ιταλία, βάζοντας τη Νάξο στο κέντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης για την πρόσβαση στις παραλίες.

Συνεδριάζει (19/08) η Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, επίκεντρο το νέο λιμάνι στη Σχοινούσα

Στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης (19/08) στο Δημοτικό Κατάστημα, με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη - Ποια είναι