Κυριακή, 4 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάPortarathlon: Το μεγάλο ευχαριστώ σε όσους μας βοήθησαν

Portarathlon: Το μεγάλο ευχαριστώ σε όσους μας βοήθησαν

|

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή στη Νάξο το 1ο Διεθνές Μίτινγκ Συνθέτων Αγωνισμάτων, με την ονομασία «Portarathlon», που επεφύλασσε πολλά ρεκόρ και ένα όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Βερολίνο. Το πέτυχε η Ουκρανή Rimma Hordiyenko, που ήταν η νικήτρια στο έπταθλο συγκεντρώνοντας 6.022 βαθμούς και ξεπερνώντας τους 5.900β. που χρειάζονταν για να πάρει το «εισιτήριο» πρόκρισης για τη μεγάλη διοργάνωση του Αυγούστου στη γερμανική πρωτεύουσα. Παράλληλα, πέτυχε και ατομικό ρεκόρ, καθώς ταξίδεψε στο νησί των Κυκλάδων με 5.762β. Στους άνδρες και στο δέκαθλο νικητής ήταν ένας ακόμη Ουκρανός, μια χώρα με μεγάλη παράδοση στα Σύνθετα Αγωνίσματα, ο Vadym Adamchuk με 7.517β., ο οποίος πέτυχε σπουδαίο ατομικό, αφού ταξίδεψε στη Νάξο με 7.021β.

Η τελική κατάταξη στο Έπταθλο: Rimma Hordiyenko (Ουκρανία) 6.022β., Irina Rofe-Beketova (Ουκρανία) 5.537β., Στέλα Τζικανούλα 5.474β., Μαρία Ζαχαρούδη 5.004β., Εμμανουέλα Ιωακειμίδου 4.918β., Μελίνα Καστρινού 4.803β., Ευαγγελία Βαρβάρα 4.341β., Ιωάννα Τσάβα 4.084β. Η τελική κατάταξη στο Δέκαθλο: Vadym Adamchuk (Ουκρανία) 7.517β., Vasil Ivanitskiy (Ουκρανία) 7.479β., Aleksandar Grnovic (Σερβία) 7.397β., Παναγιώτης Πήτας 7.317β., Παναγιώτης Μάντης 6.943β., Κώστας Λογδανίδης 6.893β., Γιώργος Στεφανής 6.104β.

Και τώρα ήρθε η ώρα του “ευχαριστώ”… Και με ανοιχτή επιστολή οι εμπλεκόμενοι στο Portarathlon που αναμένεται να γίνει θεσμός καθότι όλοι οι αθλητές έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και με την αρωγή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου το χαμόγελο δεν έφυγε από τα πρόσωπά τους…. Και στην επιστολή αναφέρουν

“Το 1ο Διεθνές Μίτινγκ Συνθέτων Αγωνισμάτων, με την ονομασία «Portarathlon», σημείωσε μεγάλη επιτυχία στο νησί της Νάξου, αφήνοντας, τους διοργανωτές ιδιαίτερα ικανοποιημένους από την συνολική υλοποίηση της διοργάνωσης, και τους αθλητές και προπονητές ενθουσιασμένους από τη συμμετοχή τους.

Συγκεντρώθηκαν μερικοί από τους καλύτερους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες στο Δέκαθλο και στο Έπταθλο αντίστοιχα καθώς και αξιόλογοι Ευρωπαίοι πρωταθλητές και πρωταθλήτριες. Οι συμμετοχές αυτές είχαν ως αποτέλεσμα εξαιρετικές ατομικές επιδόσεις και ρεκόρ σταδίου τα οποία σημειώθηκαν κατά την διάρκεια των διήμερων αγώνων.

Η αυλαία του «Portarathlon», το οποίο φιλοξενήθηκε στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο στη Χώρα της Νάξου, μπορεί να έπεσε, αλλά για να πετύχει η διοργάνωση χρειάστηκε η βοήθεια και η στήριξη πολλών φορέων, χορηγών, υποστηρικτών και άλλων συντελεστών που βοήθησαν στην επιτυχία αυτή.

Η Οργανωτική Επιτροπή του «Portarathlon» θέλει να ευχαριστήσει όλους όσους ήταν αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια, δίνοντας την ευκαιρία στους διοργανωτές να προετοιμάζονται ήδη για την επόμενη χρονιά και το 2ο Διεθνές Μίτινγκ Συνθέτων Αγωνισμάτων.

Το «Portarathlon» ευχαριστεί:

Τους συνδιοργανωτές: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την ιδιαίτερα σημαντική συμβολή της, ΣΕΓΑΣ, Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων και ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Νάξου

Τους φορείς υπό την αιγίδα των οποίων πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες: Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, και ΕΟΤ.

Τους χορηγούς: Τις ακτοπλοϊκές εταιρείες Blue Star Ferries και Fast Ferries, την εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων Sixt, την εταιρεία δημιουργίας ιστοσελίδων Casperweb, τους τοπικούς χορηγούς: το καφέ Χόβολη, το εστιατόριο Scirocco, τα Κουτελιέρης Markets και τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Νάξου.

Ακόμη τους υποστηρικτές: Τα ξενοδοχεία Naxos Holidays και NaxiaMare, το beach-bar Yazoo, την εμπορία ξυλείας ΝΙΜΑΚ, το ανθοπωλείο Βαλλέτας, τους χορηγούς επικοινωνίας: SportCyclades, NaxosTimes, NaxosPress, Cyclades24, Κοινή Γνώμη,  AegeanVoice, Μεσόγειος στο Κόκκινο , Volcano TV και την Κυκλαδική.

Τέλος, οι διοργανωτές ευχαριστούν ιδιαίτερα για την πολύτιμη βοήθειά του τον  Σύλλογο Ιδιοκτητών Επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης «Φιλοξενία», που φρόντισε για τη σίτιση όλων των αποστολών που μετείχαν το Σαββατοκύριακο 2-3 Ιουνίου στο «Portarathlon».

Το «Portarathlon» διοργάνωσε η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και του ΕΟΤ”.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – 2ο Γυμνάσιο: Οι μαθητές της Γ1 μυήθηκαν στα μυστικά της ζαχαροπλαστικής

Μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Νάξου έζησαν μια βιωματική εμπειρία μάθησης στο εστιατόριο “Δουκάτο”, μαθαίνοντας με τη βοήθεια δύο σεφ πώς η καρυδόπιτα γίνεται μάθημα συνεργασίας, δημιουργίας και χαράς

Αμερική – 100 μέρες Τραμπ: Η Νέα Υόρκη καθρέπτης των αλλαγών (μέρος 2ο)

Μία Ελληνίδα στην Νέα Υόρκη μας μεταφέρει τις σκέψεις της με αφορμή τις 100 πρώτες ημέρες παρουσίας του Τραμπ στο τιμόνι της Αμερικανικής ηγεσίας ( μέρος 2ο)

Π. Κουντούρης: “Οσοι ζουν στα νησιά καταλαβαίνουν την αγωνία των πλοιάρχων να δέσει το πλοίο” (video)

Κάθε προσέγγιση στα λιμάνια των Κυκλάδων είναι μια μάχη με τον καιρό και την ευθύνη – πίσω από κάθε επιτυχημένο δρομολόγιο, κρύβεται ανθρώπινη αγωνία και επαγγελματισμός - Ο Παναγιώτης Κουντούρης από τη Σίκινο μεταφέρει την αγωνία (video)

Σαντορίνη: Ξεκινά και φέτος τις δραστηριότητές του ο Ναυτικός Όμιλος

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών. Καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9:00 έως και τις 14:00.

Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων – «Ο μικρός Ερμής»: Ένα μοναδικό εκπαιδευτικό φεστιβάλ για γονείς και παιδιά

Η Ερμούπολη της Σύρου, γνωστή για την ιστορία της και την φιλοξενία της, θα φιλοξενήσει αυτό το μοναδικό φεστιβάλ της παιδιατρικής

Οι “Κυκλαδίτισσες” θα εγκαινιάσουν το ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήρας (video)

Η έκθεση «Κυκλαδίτισσες: Άγνωστες ιστορίες γυναικών των Κυκλάδων», περιγράφει την ιστορία, μέσα από τα μάτια των γυναικών των Κυκλάδων, από την αρχαιότητα μέχρι και τον 19ο αιώνα.

Νάξος: Μία εικόνα που προκαλεί δέος, πραγματικότητα ή όχι;

Ένα βιομηχανικής κλίμακας έργο απειλεί το φυσικό, πολιτιστικό και κοινωνικό κεφάλαιο της Νάξου και των Κυκλάδων, με επιπτώσεις που ξεπερνούν την ενεργειακή "ανάπτυξη" - Δύο ομιλίες σήμερα και αύριο. Που; Πότε;

Premier League: Κίνητρο και θέληση από τη Τσέλσι που ποντάρει και στην έδρα

Τσέλσι - Λίβερπουλ: Ακραία θέληση για τα «άστρα» στο 2.10! - Γιατί είναι φαβορί η Τσέλσι απέναντι στην πρωταθλήτρια Λίβερπουλ

Β. Φλεριανός: Ξεκινά το έργο που περίμενε μια ολόκληρη γενιά

Με χρηματοδότηση 2,28 εκατομμυρίων ευρώ, η Νάξος αποκτά επιτέλους το ενιαίο Αθλητικό Κέντρο που αξίζει στους αθλητές, τους συλλόγους και τη νεολαία της - Η τοποθέτηση του Βασίλη Φλεριανού

Πρόταση Ημέρας: Αρνί ρολό με σέσκουλα και μανιτάρια

Ο "γαστρονόμος" προτείνει ένα πιάτο όπου "ένα ένδοξο ρολό αρνιού με πλούσια, αρωματική σάλτσα, που την τρως με το κουτάλι"

Νάξος – Κινητοποίηση στη ΔΟΥ: Διαμαρτυρία επαγγελματιών για το ψηφιακό πελατολόγιο (video)

Επιχειρηματίες και επαγγελματίες από τη Νάξο διαμαρτύρονται για ένα μέτρο που χαρακτηρίζουν άδικο και ανεφάρμοστο – «Επιβαρύνει αδικαιολόγητα τις μικρές επιχειρήσεις», δηλώνει ο Κ. Φαρκώνας.

Κίνηση για τη Προστασία των Νησίδων – Νάξος: “Όχι στη θυσία της Δονούσας”, έρχονται ενημερωτικές συναντήσεις

Δύο εκδηλώσεις στη Νάξο για την απειλή που συνιστούν τα πλωτά αιολικά στη Δονούσα και οι νέες ανεμογεννήτριες στο Αιγαίο - Πότε και Που ;

Blue Star Naxos: Ο Cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης μιλά για τη ζωή στη θάλασσα και τις δυσκολίες της ακτοπλοΐας (video)

Ο cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης άνοιξε την καρδιά του στην κάμερα της ΕΡΤ3, περιγράφοντας τη μοναξιά του ναυτικού και τα προβλήματα των λιμενικών υποδομών. (video)

Κουφονήσι: Μπαίνει νέο πλοίο; από 3 Ιουνίου το πρωινό δρομολόγιο του Blue Star Naxos

Ενημέρωση από τον ΣΤΕΚ για τις φετινές συνδέσεις, τις ανησυχίες των επαγγελματιών και τις επερχόμενες ανακοινώσεις της Hellenic Seaways – Blue Star Ferries σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Κουφονησίου

Blue Star Ferries: Τροποποίηση δρομολογίων σε πλοία προς Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα

Με την ένταξη των ανέμων να αγγίζει και τα 9 μποφόρ έχουμε τροποποίηση δρομολογίων από τον Πειραιά προς Δωδεκάνησα και Βόρειο Αιγαίο

Μ. Καπίρης: Ως “Κλοπή” χαρακτηρίζει το ΠΔ που απαγορεύει την οικοδόμηση σε μικρούς οικισμούς

Σφοδρή αντίδραση από τον περιφερειακό Σύμβουλο Μιχάλη Καπίρη για το ΠΔ που "παγώνει" την οικοδόμηση σε οικόπεδα ακόμα και εντός νόμιμων οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων

Τάβλι – 11ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα: Ο Παναγιώτης “Βράχος” Σορώκος νέος πρωταθλητής!

Το κονκλάβιο στο Βατικανό μπορεί να περιμένει – στη Νάξο έχουμε νέο βασιλιά του τάβλι και το όνομά του γράφτηκε με ζάρια και μαεστρία!

Νάξος: Ο Προφήτης Ηλίας “ζητά βοήθεια” – Ένα μνημείο κινδυνεύει να σωπάσει

Ο ιστορικός ναός στην Παλιά Χώρα στέκει πληγωμένος από τον χρόνο και τη σιωπή, καθώς οι προσπάθειες αποκατάστασής του παραμένουν στάσιμες για πάνω από μία δεκαετία.

Golden Star Ferries: Ανεκτέλεστο και το απογευματινό δρομολόγιο του “Ανδρος Κουίν”

Στο λιμάνι της Ραφήνας θα παραμείνει σήμερα το "Ανδρος Κουίν" όπως ανακοίνωσε η Golden Star Ferries λόγω καιρικών συνθηκών

Διήμερο Πολιτισμού στη Νάξο με τα “Αξοπατήματα” και το 5ο Γυμνάσιο Κοζάνης

Η μουσική, ο χορός και τα έθιμα ενώνουν Κοζάνη και Νάξο σε ένα γιορτινό διήμερο πολιτιστικών ανταμωμάτων