Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΠατρινός πρωταθλητής Κυκλάδων

Πατρινός πρωταθλητής Κυκλάδων

|

Με αφορμή δημοσίευμα από την Πάτρα που μιλάει για τον Τσεκλένη του Πανναξιακού μία πρώτη παρουσίαση των αντιπάλων του Πανναξιακού στη μάχη για την άνοδο στη Γ’ Εθνική 

Σε κάτι περισσότερο από έναν μήνα αρχίζει η μάχη για την διεκδίκηση της ανόδου στη Γ’ Εθνική από τον Πανναξιακό ΑΟΝ, πρωταθλητή Κυκλάδων. Αφορμή για αναφορά στο μπάσκετ, δημοσίευμα με τίτλο «ένας πατρινός πρωταθλητής στις Κυκλάδες» από την ιστοσελίδα pelop.gr όπου αναφέρεται στον Παναγιώτη Τσεκλένη του Πανναξιακού. Τι αναφέρει «Η Πάτρα μπορεί να υπερηφανεύεται, πλέον, ότι εδώ και μερικές ημέρες ένα δικό της παιδί έχει αναδειχθεί πρωταθλητής Κυκλάδων. Ο λόγος για τον Παναγιώτη Τσεκλένη, τον παλιό παίκτη της ΕΑΠ, της Ολυμπιάδας, του Χαρίλαου Τρικούπη και του Κεραυνού Αιγίου, ο οποίος κατέκτησε το πρωτάθλημα Κυκλάδων με τον Πανναξιακό. Συγκεκριμένα, η ομάδα της Νάξου επικράτησε επί της Ερμούπολης στον μεγάλο τελικό του «SeaJets Final Four» με σκορ 95-43, και με τον Τσεκλένη να πετυχαίνει 10 πόντους. Ο πατρινός ολ αράουντ φόργουορντ, ο οποίος αγωνίζεται στις θέσεις «3» και «4», ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας του Δημήτρη Δαμιανίδη, στο ρόστερ της οποίας συναντούμε και δυο ακόμη γνώριμους στους πατρινούς φιλάθλους, τον σέντερ Κώστα Πασχάλη (αγωνίστηκε πριν από μια 8ετία στον Απόλλωνα) και τον Γιάννη Οτουντζίδη (παλιό παίκτη της ΕΑΠ). Πλέον, ο Πανναξιακός ετοιμάζεται για τους αγώνες μπαράζ που θα δώσουν το «εισιτήριο» ανόδου στην Γ΄ Εθνική (αντίπαλοι θα είναι οι Σάμος, Λέσβος, Χίος και Ιπποκράτης Κω). Τα συγκεκριμένα παιχνίδια θα γίνουν μέσα στον Ιούνιο και ο 25χρονος Τσεκλένης θα αποτελέσει και πάλι ένα από τα βασικά «όπλα» του συλλόγου από την Νάξο».

Με την ευκαιρία σας δούμε γρήγορα ποιοι είναι οι αντίπαλοι του Πανναξιακού…

Από τη Χίο έχουμε τον Ομηρο Καλλιμασίας, ο οποίος κατέκτησε για 6η φορά τον τίτλο στην ιστορία του… Κέρδισε στον 4ο τελικό 69 – 68 (τρίποντο του Τσούρη στην εκπνοή) τον ΒΑΟΛ και έφτασε τις 4-2 νίκες σπάζοντας το πλεονέκτημα έδρας του αντιπάλου του. Είναι ο πρώτο τίτλος μετά από 11 χρόνια (!!!) και ο έκτος στην ιστορία τους (1996 – 97, 2000 – 01, 2001 – 02, 2002 – 03, 2003 – 04, 2014 – 15), ανεβαίνοντας στην 2η θέση στην ιστορία του χιώτικου μπάσκετ μαζί με τον ΒΑΟΛ που έχει κι εκείνος 6, πίσω από τον ΝΟΧ που μετρά συνολικά 9 τίτλους.

Στα Δωδεκάνησα, πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Ιπποκράτης Κω και μάλιστα αήττητος, επικρατώντας στον τελικό του final4 του ΑΕ Δικαίου, κατακτώντας για 7η φορά (1993, 1995, 1997, 2003, 2008, 2013, 2015) στην ιστορία του συλλόγου το πρωτάθλημα της ΤΕ Δωδεκανήσου. Θεωρείται ως το μεγάλο φαβορί για την άνοδο όχι μόνο γιατί έχει αγωνιστεί τέσσερις φορές στο πρωτάθλημα της Γ” Εθνικής, με την πιο πρόσφατη τη σεζόν 2008-09, αλλά γιατί διαθέτει στο πλούσιο ρόστερ του παίκτες με μεγάλη εμπειρία, όπως τον Αντώνη Ασημακόπουλο (13 συνεχόμενα χρόνια στην Α1 με Πανιώνιο, Νήαρ Ηστ, Πανελλήνιο, Ιωνικό ΝΦ, Άρη, Ολυμπιάδα Πατρών, Κολοσσό Ρόδου και Άρη), τον ύψους 2.04 σέντερ Κώστα Τσότσο (Ξάνθη, Κολοσσό Ρόδου, Πανερυθραϊκό, Ίκαρο Καλλιθέας, Ερμή Λαγκαδά, Δόξα Λευκάδας, Ένωση Ιλίου και Ηρακλή, σε Β’ Εθνική και Α2), τον έμπειρο πλειμέικερ Γκοράτσα και τον Σκουφή (Α2 με Δόξα Λευκάδας, Β” Εθνικη, Απόλλων Καλαμαρίας και Γ” Εθνική με Ζάκυνθο).

Στη Σάμο, πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Αναγέννηση για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου, επικρατώντας με 2-0 στις νίκες του Καρλοβάσου. Στο ρόστερ της πρωταθλήτριας Σάμου ξεχωρίζουν οι Καποτάς, Τρυφωνόπουλος και Ροντογιάννης.

Στη Λέσβο ο πρωταθλητής ακόμη δεν έχει γίνει γνωστός με το τοπικό πρωτάθλημα να απέχει μερικές αγωνιστικές μέχρι την ολοκληρωσή του. Ως φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου φαίνονται οι Αρίων Μυτιλήνης και Παπάδος Γέρας.

Να σημειώσουμε ότι το Ειδικό Πρωτάθλημα ανόδου στη Γ’ Εθνική Κατηγορία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα 24 – 28 Ιουνίου, οι πέντε ομάδες θα συναντηθούν μεταξύ τους με σύστημα πουλ (ένας με όλους), σύμφωνα με το πρόγραμμα του οποίου η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 01/06/2015.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

«Καλά θα πάει»: Οι Μακαλιάς – Ρούμπος φέρνουν το απρόβλεπτο στη Σαντορίνη

Ένα αυτοσχεδιαστικό comedy show γεμάτο ρυθμό, τρέλα και «καμένο» χιούμορ, όπου οι θεατές γίνονται σκηνοθέτες και σεναριογράφοι.

Β. Κικίλιας: «Οι ψαράδες έχουν τον απόλυτο σεβασμό μου»

Δέσμευση του Υπουργού Ναυτιλίας για ουσιαστικό διάλογο με τις ενώσεις αλιέων και στήριξη των δικαιωμάτων τους, με ταυτόχρονη προστασία των θαλασσών και του φυσικού πλούτου.

Νάξος – Σύλλογος Φιλωτιτών: Αποχαιρετισμός στη γιατρό Κυριακή Σωφρονιάδου

Ο Σύλλογος Φιλωτιτών τιμά τη γυναίκα που υπήρξε πρωτεργάτης της αιμοδοσίας στις Κυκλάδες και άφησε ανεξίτηλη παρακαταθήκη προσφοράς

Νάξος: Σφοδρή επίθεση Χατζηανδρέου για το «φιάσκο Dolce», 120.000€ χωρίς κανέναν βρεφονηπιακό σταθμό

Η «Δύναμη Αλλαγής» καταγγέλλει κακοδιαχείριση και ζητά διερεύνηση ευθυνών – «Οι πολίτες πληρώνουν τα λάθη της Δημοτικής Αρχής»

Νάξος: Ο Σύλλογος «Κούρος ο Έλληνας» στηρίζει τα παιδιά με σχολικά είδη

Κανένα παιδί δεν πρέπει να στερηθεί τα απαραίτητα – Πρωτοβουλία αγάπης και διακριτικής στήριξης από τον Σύλλογο Μελάνων.

Επιμελητήριο Κυκλάδων: «Χάθηκε μια ευκαιρία για τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια» (πίνακες)

Παρά το ολοκληρωμένο σχέδιο που καταρτίστηκε με τη συνεργασία δημάρχων και φορέων, το Σ.Α.Σ. αποφάσισε τη διατήρηση του παλαιού καθεστώτος – Τι ζητά τώρα το Επιμελητήριο.

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

6 Σεπτεμβρίου: Η Νάξος συμμετέχει στο πανελλαδικό κάλεσμα για Δικαιοσύνη στα Τέμπη

Η Μαρία Καρυστιανού καλεί πολίτες σε συγκεντρώσεις – Συμμετοχές και στις Κυκλάδες

Κυκλάδες: Αποχαιρετισμός στη γιατρό Κυριακή Σωφρονιάδου, τη ψυχή της αιμοδοσίας στη νησιωτική Ελλάδα

Η «ψυχή» της αιμοδοσίας στη νησιωτική Ελλάδα - Πότε και που θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία

Σαντορίνη: Το Wanderlust Travel Magazine ανακαλύπτει την αυθεντική ψυχή του νησιού

Το κορυφαίο βρετανικό ταξιδιωτικό περιοδικό φιλοξενήθηκε από τις 24 έως 28 Αυγούστου στη Σαντορίνη, με επίκεντρο τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και την αυθεντικότητα.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.

Νάξος – «Αξιώτισσα»: Η απάντηση των ιδιοκτητών μετά το περιστατικό με Βρετανούς πελάτες και την … στόχευση της Κυβέρνησης

Οι ιδιοκτήτες της γνωστής ταβέρνας στη Νάξο καταγγέλλουν οργανωμένη συκοφαντική εκστρατεία και δηλώνουν αποφασισμένοι να υπερασπιστούν την αξιοπρέπειά τους.