Σάββατο, 3 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΠΑΣ Νάξου: "Καλπάζει" και φέτος, δύο τίτλοι και ζητάει έναν ακόμη

ΠΑΣ Νάξου: “Καλπάζει” και φέτος, δύο τίτλοι και ζητάει έναν ακόμη

|

Ο ΠΑΣ Νάξου για μία ακόμη χρονιά κατέκτησε πρωταθλήματα στα τμήματα υποδομών.. Στην Κ – 14 έφτασε στα τρία συνεχόμενα και αποδεικνύεται ο απόλυτος κυρίαρχος, στην Κ – 16 πήρε τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο και ζητάει έναν ακόμη τίτλο (18-19 Μαϊου) στην Κ 12 

Ότι επαναλαμβάνεται παύει να είναι τυχαίο και αυτό ισχύει και στην περίπτωση του ΠΑΣ Νάξου, καθώς τα τμήματα του συλλόγου συνεχίζουν να διακρίνονται κατακτώντας και φέτος το ένα τρόπαιο μετά το άλλο.

Τα μωρά του Πέτρου Μαράκη έχουν αφήσει τις Κυκλάδες με ανοιχτό το στόμα, αφού μέχρι στιγμής έχουν το απόλυτο, κατακτώντας την πρώτη θέση και το πρωτάθλημα και στις δύο ηλικιακές κατηγορίες που ολοκληρώθηκαν με τη διεξαγωγή των final four.

Συγκεκριμένα, οι ομάδες Κ14 και Κ16 ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στα πρωταθλήματα  της ΕΠΣ Κυκλάδων, που διεξήχθησαν σε Σύρο και Νάξο αντίστοιχα.

Κ14, ο απόλυτος κυρίαρχος 

Με υψηλό επίπεδο τεχνικής, οι ποδοσφαιριστές της Κ14 του ΠΑΣ Νάξου δεν είχαν αντίπαλο στο final four που πραγματοποιήθηκε στη Σύρο στις 21 και 22 Απριλίου.

Αρχικά την Κυριακή 21 Απριλίου, ο ΠΑΣ Νάξου αντιμετώπισε στον ημιτελικό τον Παμμηλιακό, όπου επικράτησε εύκολα με το ευρύ 0-6.

Με κεκτημένη ταχύτητα από τον ημιτελικό, ο ΠΑΣ Νάξου κατέκτησε εύκολα και τη νίκη στον τελικό της επόμενης μέρας, όπου επικράτησε  με 1-6 κόντρα στον Αίαντα, κερδίζοντας το χειροκρότημα φίλων και αντιπάλων, που μίλησαν για ομάδα μοντέλο, τόσο αγωνιστικά, όσο και για το ήθος που έδειξαν τα «Ναξιωτόπουλα».

Αυτός ήταν ο 3ος σερί τίτλος της ομάδας Κ14 του ΠΑΣ Νάξου, που είναι ο απόλυτος κυρίαρχος ης κατηγορίας.

Τα τέρματα για την ομάδα της Νάξου πέτυχαν οι: Γιαννακόπουλος (3), Ορφανός (2) και Μπόσκου. Για τον Αίαντα Σύρου σκόραρε ο Μακρυωνίτης.

Διαιτητής ήταν ο κ. Βακόνδιος με βοηθούς τους κ.κ. Αρμακόλα και Μουτάφη. 

ΑΓΙΑΞ ΣΥΡΟΥ (Παναγιώτης Ραμπαβίλας): Κορφιάτης, Ρούσσος Π., Δερεμπούκας (69΄Γκοτσόπουλος), Βαρθαλίτης (36΄Αρώνης), Ρούσσος Α. (67΄Φρέρης), Βουτσίνος, Ρουσσος Ν. (72΄Ρούσσος Κ.), Κουντούρης (69΄Γιατσίδης), Μακρυωνίτης, Κάτρης, Βιαντον (39΄Τσικούδης).

ΠΑΣ ΝΑΞΟΥ (Πέτρος Μαράκης): Κουφόπουλος (68΄Μαργαρίτης), Μπόσκου (65΄Κάσα), Ρότσι (54′ Φράγκου Ε.), Ψαρράς, Μαθιάσος, Λέκκας, Παντελαίος, Τσέπα (54΄Φράγκου Ν.), Πετράς (65΄Ρετζέπι), Ορφανός, Γιαννακόπουλος (68΄Σιδερής).

Κ16 και ο τίτλος στη Νάξο μέσα από τη διαδικασία των πέναλτι 

Στο final four που διεξήχθη στη Νάξο στις 4 και 5 Μαΐου, με συνδιοργανωτές την ΕΠΣ Κυκλάδων και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο ΠΑΣ Νάξου επικράτησε στον ημιτελικό με 4-2 του ΠΑΣ Τήνου.

Στον μεγάλο τελικό οι ”Οράνιε” αντιμετώπισαν τον ΑΟ Μυκόνου και παρόλο που βρέθηκαν πίσω στο σκορ με τέρμα του Θεοχάρη στο 39΄, στην επανάληψη κυριάρχησαν στον αγώνα και μετά από σωρεία χαμένων ευκαιριών ισοφάρισαν στο 78΄με τον Μανδηλαρά.

Στη διαδικασία των πέναλτι, ο ΠΑΣ Νάξου είχε σε μεγάλη μέρα τον γκολκίπερ Βαλέτα και σε συνδυασμό με τις εύστοχες εκτελέσεις από τους: Λέκκα, Γκούφα και Σερμάδι πήρε τη νίκη με 2-3, που χάρισε τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο στην ομάδα της Νάξου.

Διαιτητης ήταν ο Παντελάκης με βοηθούς τους Τσάφο και Τούρλο.

ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ (Μάκης Πούλος): Μπουρντένης, Κουσαθανάς, Πάπα, Ισάι, Κοντιζάς, Ξυδάκης, Πάγια (77′ Καφετζής), Καραγιαννόπουλος, Θεοχάρης (71′ Παύλου), Χότζα, Μπαστούνας (71′ Χίσα).

ΠΑΣ ΝΑΞΟΥ (Πέτρος Μαράκης): Βαλέττας, Μανδηλαράς, Τόνι, Σερμάδι, Κόρρα, Καλαβρός, Γρυλλάκης, Λέκκας, Γιαννακόπουλος, Βασαλάκης (50′ Παντελαίος), Γκούφας.

Ο ΠΑΣ Νάξου έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του και στο τρίτο και τελευταίο final four της διοργανώτριας ΕΠΣ Κυκλάδων, που είναι αυτό της Κ12 και θα διεξαχθεί το σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαΐου στη Σύρο.

Εκεί στον ημιτελικό, οι ”μπόμπιρες” του Πέτρου Μαράκη θα συναντηθούν στον ημιτελικό με τον ΑΟ Πάρου, ενώ στο άλλο ζευγάρι θα αναμετρηθούν ο ΑΟ Μυκόνου και οι Κανονιέρηδες Σύρου.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Δονούσα: 1ο Φεστιβάλ Βιβλίου, μία γιορτή για τη Λογοτεχνία στο Αιγαίο

Από 2 έως 4 Μαΐου 2025, η Δονούσα γίνεται σημείο συνάντησης συγγραφέων, αναγνωστών και μικρών εξερευνητών του λόγου, μέσα από ένα τριήμερο γεμάτο βιβλία, δράσεις και έμπνευση. (πρόγραμμα)

Κουφονήσι: Δώσε αίμα, χάρισε ζωή – εθελοντική αιμοδοσία (08 Μαϊου)

Μια πράξη αγάπης με τεράστια σημασία για την τοπική κοινωνία, με τη στήριξη των Πολιτιστικών Συλλόγων και του Νοσοκομείου Νίκαιας.

Fast Ferries: Έκτακτα δρομολόγια από Νάξο προς Ραφήνα αυτό το μήνα (Μάιος)

Ενισχυμένη ακτοπλοϊκή σύνδεση Νάξου – Ραφήνας με το “Fast Ferries ANDROS” και καθημερινά δρομολόγια από 19 Μαΐου με το “ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π”.

16ο Παγκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών: Οι Κυκλάδες συζητούν στη Μύκονο για το μέλλον του τουρισμού

Από τις 8 έως τις 11 Μαΐου 2025, στη Μύκονο, γυναίκες από όλα τα νησιά των Κυκλάδων ανοίγουν διάλογο για τη βιωσιμότητα, την τουριστική ανάπτυξη και το περιβάλλον.

ΑΔΜΗΕ: Στην τελική ευθεία το πρώτο σκέλος (Σαντορίνη – Νάξος) της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κυκλάδων

Έως τον Ιούνιο του 2025 ολοκληρώνεται το τμήμα Σαντορίνη–Νάξος, ενώ όλο το έργο θα είναι έτοιμο μέχρι τα μέσα του 2026, προσφέροντας καθαρή ενέργεια, ενεργειακή ασφάλεια και μείωση εκπομπών CO₂.

Την έμπρακτη στήριξη σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις Σαντορίνης και Θηρασιάς ζητά ο Δήμος Θήρας

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου (ΠΕΔ) σε μια πράξη στήριξης των αιτημάτων της Σαντορίνης, υιοθέτησε ομόφωνα το ψήφισμα και το απέστειλε στους αρμόδιους Υπουργούς

Στοίχημα – Ligue 1: Νις εναντίον Ρεμς.. σκοράρουν και οι δύο

Νις - Ρεμς: Βρίσκουν στόχο… για τους στόχους τους

Ολλανδία – Σύρος: Αυτό είναι το “κρυμμένo πετράδι” της Ελλάδας για το 2025

Το «κρυμμένo πετράδι» της Ελλάδας για το 2025​​​​​​​​​​​ σύμφωνα με τους Ολλανδούς

Η Σαντορίνη πρωταγωνίστρια στα όνειρα των Αμερικανών για γαμήλιο ταξίδι το 2025

Η Σαντορίνη στέφεται ως ο κορυφαίος γαμήλιος προορισμός για Αμερικανούς ταξιδιώτες, με εξωτικούς και ευρωπαϊκούς ανταγωνιστές να συμπληρώνουν τη λίστα.

Φολέγανδρος: Νέοι αθλητικοί χώροι και αναβαθμισμένες σχολικές μονάδες δίνουν «ανάσα» στο νησί

Με συνέπεια και έργα ουσίας, η Φολέγανδρος αποκτά σύγχρονες αθλητικές υποδομές – Ένα νησί κάνει βήματα μπροστά, εκεί όπου οι δυσκολίες δεν είναι άλλοθι αλλά κίνητρο.

Νάξος – Αστυνομία: Σύλληψη έξι ατόμων για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Συνελήφθησαν στη Νάξο από Αστυνομικούς του ΑΤ Νάξου έξι άτομα για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Αλλοίωση αποτελέσματος στο Πανναξιακός – Θύελλα (1-1): Δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στο 90’!

Σε φάση εντός περιοχής, ο Μανούσος της Θύελλας έκανε ξεκάθαρο χέρι, με τον διαιτητή να υποδεικνύει φάουλ εκτός περιοχής — παρότι το σημείο της παράβασης ήταν ξεκάθαρα μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Νάξος – Κινητοποίηση στη ΔΟΥ: Διαμαρτυρία επαγγελματιών για το ψηφιακό πελατολόγιο (video)

Επιχειρηματίες και επαγγελματίες από τη Νάξο διαμαρτύρονται για ένα μέτρο που χαρακτηρίζουν άδικο και ανεφάρμοστο – «Επιβαρύνει αδικαιολόγητα τις μικρές επιχειρήσεις», δηλώνει ο Κ. Φαρκώνας.

Αμοργός – Νέα Πνοή: Κίνδυνος απαξίωσης της περιουσίας από το Π.Δ. 129/2025

Ο κίνδυνος απώλειας οικοδομησιμότητας στους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων προκαλεί αναστάτωση και έντονες αντιδράσεις στην Αμοργό - Δελτίο Τύπου από την παράταξη "Νέα Πνοή"

Κυκλάδες: Κατασκευαστικά παράδοξα σε Πάρο – Σέριφο προκαλούν αντιδράσεις

Δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις σε νησιά των Κυκλάδων οι οποίες προκάλεσαν τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών

Blue Star Naxos: Ο Cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης μιλά για τη ζωή στη θάλασσα και τις δυσκολίες της ακτοπλοΐας (video)

Ο cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης άνοιξε την καρδιά του στην κάμερα της ΕΡΤ3, περιγράφοντας τη μοναξιά του ναυτικού και τα προβλήματα των λιμενικών υποδομών. (video)

Κίνηση για τη Προστασία των Νησίδων – Νάξος: “Όχι στη θυσία της Δονούσας”, έρχονται ενημερωτικές συναντήσεις

Δύο εκδηλώσεις στη Νάξο για την απειλή που συνιστούν τα πλωτά αιολικά στη Δονούσα και οι νέες ανεμογεννήτριες στο Αιγαίο - Πότε και Που ;

Νάξος: “Fast & Furious” στις Αμμοθίνες της Πλάκας

Επεισόδιο με όχημα μέσα σε προστατευόμενη περιοχή Natura 2000 στη Νάξο – Καταγγελία πολιτών και άμεση παρέμβαση της Αστυνομίας

Κουφονήσι: Μπαίνει νέο πλοίο; από 3 Ιουνίου το πρωινό δρομολόγιο του Blue Star Naxos

Ενημέρωση από τον ΣΤΕΚ για τις φετινές συνδέσεις, τις ανησυχίες των επαγγελματιών και τις επερχόμενες ανακοινώσεις της Hellenic Seaways – Blue Star Ferries σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Κουφονησίου

Blue Star Ferries: Τροποποίηση δρομολογίων σε πλοία προς Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα

Με την ένταξη των ανέμων να αγγίζει και τα 9 μποφόρ έχουμε τροποποίηση δρομολογίων από τον Πειραιά προς Δωδεκάνησα και Βόρειο Αιγαίο