Παρασκευή, 22 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΠανναξιακός ΑΟΝ: Ζητούμενο το 6χ6, κεντρικά πρόσωπα Λιάγκη - Πότοκαρ

Πανναξιακός ΑΟΝ: Ζητούμενο το 6χ6, κεντρικά πρόσωπα Λιάγκη – Πότοκαρ

|

Εκτη αγωνιστική το πρωτάθλημα της Volleyleague γυναικών και ο Πανναξιακός ΑΟΝ υποδέχεται (24/11, 18:00) την Ηλιούπολη της Πότοκαρ ζητώντας το 6χ6 – Η Αθανασία Λιάγκη κόντρα στην πρώην ομάδα της – Ο ΑΟ Θήρας υποδέχεται τον Πορφύρα και θέλει ένα ακόμη τρίποντο για να μείνει κοντά στη κορυφή που έχει άρωμα Κυκλάδων 

«Έχουμε πολύ δύσκολο πρόγραμμα στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια. Είναι πολύ σημαντικό να πάρουμε τη νίκη το Σάββατο κόντρα σε μια εξίσου φορμαρισμένη ομάδα. Παίζουμε στην έδρα μας και με μία καθαρή θα είναι ιδανικό πριν πάμε στον Ολυμπιακό, όπου θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την έκπληξη. Είμαστε σε καλή κατάσταση, τα κορίτσια δουλεύουν πολύ καλά και με μεγάλη όρεξη». Τάδε έφη Νίκος Κωστακόπουλος, προπονητής του Πανναξιακού ΑΟΝ και λίγο πριν το σερβίς του αποψινού αγώνα με την Ηλιούπολη εντός έδρας. Ωρα έναρξης 6 το απόγευμα και όπως είναι λογικό είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και … επικίνδυνο.

Ο λόγος; Μέσα από τις δηλώσεις του κου Κωστακόπουλου εύκολα γίνεται αντιληπτό το «γιατί»…  Εκτη αγωνιστική και έως τώρα ο Πανναξιακός έχει πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και μόλις ένα χαμένο σετ. Σε σχέση με τις άλλες ομάδες έχει … μείνει λιγότερη ώρα στο παρκέ. Η ομάδα είναι σε σούπερ φόρμα, στο καλύτερο ξεκίνημα της ιστορία της (από το 2013) και εντός έδρας έχει το απόλυτο (3χ3 νίκες και 9-0 σετ). Το πρόβλημα είναι ότι η Ηλιούπολη έρχεται από δύο σερί «καθαρές» νίκες (με Κόρινθο και Μακεδόνες) και έχει κερδίσει στη … Νάξο.

Με βάση τη προϊστορία ο Πανναξιακός έχει 7 -1 νίκες αλλά η μία ήττα ήταν στο γήπεδό του για την 12η αγωνιστική της περιόδου 2016 – 17 με 3-1 σε μία αναμέτρηση όπου ο Πανναξιακός προηγήθηκε 27-25 αλλά μετά έχασε (26-24, 25-22 και 25-21) σε ένα από τα πλέον αμφίρροπα παιχνίδια της χρονιάς…

Και βέβαια αυτό το .. Ολυμπιακός ως επόμενο παιχνίδι είναι ένα … ρίσκο. Ο λόγος; Ο Πανναξιακός είναι φορμαρισμένος, αήττητος και πηγαίνει στου Ρέντη όπου θα βρει έναν Ολυμπιακό κουρασμένο. Κι αυτό γιατι την Τρίτη θα τα έχει δώσει όλα για να περάσει από τη Γαλλική Βολερό Λε Κανέ.. Ηττα στο πρώτο αγώνα με 3-0 σετ, άρα θέλει πρόκριση στο χρυσό σετ. Και βέβαια, εάν έχει αποκλειστεί, θα ζητήσει νίκη – ξεσπασμα επί του Πανναξιακού, ενώ εάν έχει προκριθεί, θα είναι σχετικά πιο ευάλωτος. Όμως, θα είναι λάθος για τον Πανναξιακό να πάει … κατευθείαν Ρέντη και σε ένα γήπεδο που δεν έχει πάρει ούτε σετ (!!!) πριν περάσει από την Ηλιούπολη…

Και να θυμίσουμε ότι κεντρικά πρόσωπα στο παιχνίδι απόψε είναι δύο. Η Αθανασία Λιάγκη του Πανναξιακού, η 23η διαγώνιος, 1η σκόρερ της Νάξου και σε τρελή αγωνιστική  κατάσταση που αγωνίστηκε πέρυσι στην Ηλιούπολη. Α έχει και γενέθλια σήμερα, οπότε θα έχει έναν λόγο παραπάνω για να κερδίσει… Κι από την άλλη, η Μόνικα Πότοκαρ, η Σλοβένα ακραία, που κέρδισε τις καρδιές της Νάξου πριν από τρία χρόνια όταν αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα για λογαριασμό του Πανναξιακού.

Και να προσθέσουμε ότι η Ηλιούπολη δεν είναι μόνο η Πότοκαρ, αλλά και η ακραία Αννα Σπανού – 2η σκόρερ στο πρωτάθλημα – που γιόρτασε την εβδομάδα που μας πέρασε τα γενέθλιά της και ο Γιάννης Παγανέλης (προπονητής του ΓΣ Ηλιούπολης) τονίζει για την αναμέτρηση: «Ο Πανναξιακός είναι πολύ καλή ομάδα και έχει δείξει πολύ καλά δείγματα μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Όπως φαίνεται και από τα αποτελέσματα που έχει δώσει και με την βαθμολογία, είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στη κατηγορία. Θα πάμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο».

Ααααα και ο αγώνας θα μεταδοθεί σε λive streaming από το κανάλι ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΟΝ στο youtube.com.

Εντός ο ΑΟ Θήρας

Στα άλλα παιχνίδια; Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη απέναντι στους Μακεδόνες αλλά με το μυαλό στην γαλλική Βολερό Λε Κανέ και τη ρεβάνς της Τρίτης ενώ πέρυσι οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στα ημιτελικά με τον Ολυμπιακό να επικρατεί με 2-0 σετ Στα Ιλίσια, ο Ηλυσιακός κόντρα στο Μαρκόπουλο θέλει νίκη για να αναπνεύσει βαθμολογικά, και στη Κόρινθο, οι γηπεδούχοι θα παλέψουν για τη 1η τους νίκη τη στιγμή που ο Αρης έρχεται από νίκη – ξέσπασμα επί της Θέτιδας, δίνει το τέταρτο εκτός έδρας παιχνίδι (1-2 νίκες) και αμέσως μετά θα ταξιδέψει για την Βουλγαρία, όπου θα αντιμετωπίσει την Μπερόε Ζαγκόρα… Στο «Γ. Γεννηματάς» η Θέτιδα μετά από δυο σερί ήττες θέλει τη νίκη κόντρα στον Αίαντα που μοιάζει να δυσκολεύεται από το πρόγραμμα (4ο εκτός έδρας παιχνίδια με ρεκόρ 1-2 νίκες) αν και όλα θα κριθούν από την απόδοση της Γκουίτζι (Αίαντα) Και τέλος, στη Σαντορίνη, ο ΑΟ Θήρας υποδέχεται τον Πορφύρα και θέλει να διατηρήσει το αήττητο της έδρας έχοντας 2/2 νίκες με 3-0 σετ.. Ο Πορφύρας είναι μαχητική ομάδα, την περασμένη αγωνιστική  στον Εύοσμο γύρισε από το 0-2 και έχασε στο τάι μπρέικ ενώ από τα πέντε παιχνίδια που έχει δώσει φέτος ο Πορφύρας, τα 3 τελείωσαν στα 5 σετ (με Μαρκόπουλο, Άρη και Αίαντα Ευόσμου).

Το πρόγραμμα:

# ΔΑΚ Κυμίνων 18.00: ΑΣ Μακεδόνες Αξιού – Ολυμπιακός ΣΦΠ (live streaming)

Διαιτητές: Ισκάς, Τσιούλα, Παρατηρητής: Μιχελινάκης, Επόπτες: Παπαδόπουλος Χ., Λουμσί, Γραμματεία: Πασπάλα.

# ΔΑΚ Νάξου 18.00: Πανναξιακός ΑΟΝ – ΓΣ Ηλιούπολης (live streaming)

Διαιτητές: Αντωνόπουλος, Πικραμένος, Παρατηρητής: Τσιντομηνάς, Επόπτες: Μουστάκη, Κατσούλης Εμ., Γραμματεία: Τζακωνιάτου.

# Ιλισίων 18.30: ΑΟ Ηλυσιακός – ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil

Διαιτητές: Φραγκάκης, Μάλφας, Παρατηρητής: Ανδρονικίδης, Επόπτες: Αλεβετσοβίτης, Κατερλή, Γραμματεία: Ταλαρού.

# Κορίνθου 19.00: ΑΣΠ Κόρινθος – ΑΣ Άρης

Διαιτητές: Κτενάς, Βουδούρης, Παρατηρητής: Ράπτης, Επόπτες: Σπινάς, Κούγιας, Γραμματεία: Μπίτσικα.

# Γ. Γεννηματάς 19.00: ΑΣΠ Θέτις – ΑΠΣ Αίας (live streaming)

Διαιτητές: Μουλά Λ., Ράντσιου, Παρατηρητής: Βασιλειάδης Στ., Επόπτες: Πετρόπουλος, Παπαθανασίου, Γραμματεία: Λυκούδη.

# ΔΑΠΠΟΣ 19.00: ΑΟ Θήρας – ΑΟΦ Πορφύρας (live streaming)

Διαιτητές: Μενεσλής, Οικονόμου Β., Παρατηρητής: Τσιμπινός, Επόπτες: Χατζηδούκας, Τολιός, Γραμματεία: Θεοδωρίδου.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σε οριακό σημείο οι αγρότες με το ΟΣΔΕ 2025 – Κίνδυνος απώλειας ενισχύσεων τον Οκτώβριο

Γραφειοκρατία, τεχνικά προβλήματα και το «αγκάθι» του ΑΤΑΚ απειλούν την έγκαιρη πληρωμή – Οργή στον αγροτικό κόσμο

Φεστιβάλ Νάξου 2025: «Ο Γιάννης το Βούδι» στον Πύργο Μπαζαίου

Η συγκλονιστική παράσταση της Ναξιώτισσας Ευαγγελίας Γατσωτή ανεβαίνει στο Φεστιβάλ Νάξου την Κυριακή 24 Αυγούστου

Τουρκία: Άδεια για Θεία Λειτουργία (23/08) στην Παναγία Σουμελά

Οι τουρκικές αρχές επέτρεψαν ξανά τη Λειτουργία στα «Εννιάμερα της Παναγίας» – Θα προεξάρχει ο Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών

Σαντορίνη: Πρώτη παρουσίαση του «Ελαιολάδου Σαντορίνης»

Ο πρόεδρος Μάρκος Καφούρος παρουσίασε το νέο προϊόν υγείας στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου Τουρισμού Πολυτελείας

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Στα ύψη οι τιμές κατοικιών στα ελληνικά νησιά – Πρωταθλήτρια η Μύκονος με 7.143 €/τ.μ.

Ανοδικές οι τάσεις σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Κρήτη και Ιόνιο – Άλματα έως και 50% μέσα σε έξι χρόνια (πίνακας)

Επίσκεψη του Υπουργού Περιβάλλοντος Στ. Παπασταύρου στην Αμοργό και τα ακριτικά νησιά Λιάδια, Κίναρο και Λέβιθα

Στο επίκεντρο το νέο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο «Νότιο Αιγαίο 1 – Νότιες Κυκλάδες» και η πρωτοβουλία «Αμοργόραμα»

Φιλώτι Νάξου: Βραδιά μνήμης (22/08) για την ποιήτρια Ειρήνη Μαστοροπούλου – Ναυπλιώτη

Ο Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου τιμά την ποιήτρια που ύμνησε με τους στίχους της τη ζωή, την αγάπη και τον τόπο της

Μύκονος: Εξαρθρώθηκε συμμορία αλλοδαπών για κλοπές άνω των 130.000 ευρώ

Τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν – Εξιχνιάστηκαν 13 περιπτώσεις κλοπών από βίλες και τουριστικά καταλύματα

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Ο Μάριο Τότσι αποθεώνει τη Νάξο: «Έτσι πρέπει να είναι οι παραλίες!»

Ο Ιταλός γεωλόγος και παρουσιαστής συγκρίνει Ελλάδα και Ιταλία, βάζοντας τη Νάξο στο κέντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης για την πρόσβαση στις παραλίες.

Συνεδριάζει (19/08) η Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, επίκεντρο το νέο λιμάνι στη Σχοινούσα

Στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης (19/08) στο Δημοτικό Κατάστημα, με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη - Ποια είναι