Τρίτη, 19 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΠανναξιακός ΑΟΝ: το ...τρίτο το καλύτερο

Πανναξιακός ΑΟΝ: το …τρίτο το καλύτερο

|

Η αισιοδοξία χαρακτήρισε την σημερινή συνέντευξη Τύπου στη Γλυφάδα ενόψει του Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών – Νικολάκης (προπονητής Μαρκόπουλου): «Αίσθημα χαρμολύπης κυριαρχεί στην ομάδα μας, είμαστε αουτσάιντερ» – Ρούσης (Πανναξιακός): «Πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι» 

Το πρώτο πιάτο σε ένα Final 4 είναι η συνέντευξη Τύπου… Εκεί που μετράς αντιδράσεις. Βλέπεις …φάτσες και καταλαβαίνεις ποιος είναι άνετος ή κουμπωμένος. Ποιος αισθάνεται φαβορί και ποιος έχει το ρόλο του αουτσάιντερ.. Και σήμερα το μεσημέρι οι τέσσερις μονομάχοι του φετινού Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδος επέλεξαν να δείξουν το άνετο, χαλαρό γεμάτο αισιοδοξία πρόσωπό τους… Μπλόφα ή όχι, αυτό παρουσίασαν…  Η διοργάνωση επιστρέφει στην Αθήνα και οι άνθρωποι της ομοσπονδίας φιλοδοξούν ότι θα αποτελέσει γιορτή του γυναικείου βόλεϊ… Ακόμη και ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου ήταν αισιόδοξος λέγοντας «επιτέλους θα  φιλοξενήσουμε Final 4 Κυπέλλου γυναικών, μετά τα δύο Final 4 των ανδρών. Εμείς με πολύ χαμόγελο συνεισφέρουμε όσο μπορούμε και με την καλύτερη δυνατή διάθεση στα πάντα. Το γήπεδό μας το φροντίζουμε, το νοικοκυρεύουμε».

Και το ίδιο όμως ισχύει από τη πλευρά των πρωταγωνιστών που δεν είναι άλλοι από τους αθλητές και τους προπονητές. Εν προκειμένω, τις αθλήτριες. Πρώτοι μίλησαν οι του Πανναξιακού και Μαρκόπουλου κι αυτό γιατί θα αγωνιστούν στον ημιτελικό που ανοίγει τη διοργάνωση στις 5 το απόγευμα αύριο… Και όλοι εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να κάνουν τα πάντα προκειμένου να φθάσουν στον τελικό και να διεκδικήσουν το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς.

Μαρκόπουλο: Χαρμολύπη

Από τη μία έχουμε το Μαρκόπουλο που επέστρεψε σε Final 4 έπειτα από 9 ολόκληρα χρόνια και παρά την απουσία της τραυματισμένης βραζιλιάνας ακραίας Πούλι Κλεϊν είναι έτοιμο να κοντράρει τον Πανναξιακό… Τι δήλωσε ο πολυνίκης προπονητής της ομάδας των Μεσογείων Γιάννης Νικολάκης?  «Να ευχηθούμε να έχουμε ένα 2ήμερο με καλά παιχνίδια και ο καλύτερος να πάρει το Κύπελλο. Έχουμε συναισθήματα χαράς και λύπης. Χαράς γιατί μετά από 9 χρόνια η ιστορική ομάδα του Μαρκόπουλου συμμετέχει  σε Fina 4, και είναι κέρδος για τα κορίτσια που απαρτίζουν την ομάδα και οι περισσότερες είναι κορασιδονεάνιδες. Εμείς σαν αουτσάιντερ θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας κόντρα  σε μία αξιόλογη ομάδα όπως είναι η Νάξος. Λύπης γιατί στην τελευταία προπόνηση είχαμε την ατυχία με τον τραυματισμό της βασικής μας ακραίας, Πούλι Κλεϊν,  αλλά αυτό μας δίνει έναν επιπλέον κίνητρο να παίξουμε και για αυτήν και απελευθερωμένα να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο από τον θεσμό. Εύχομαι να γίνουν ωραία παιχνίδια και ο καλύτερος να κερδίσει»

Η αρχηγός του Μαρκόπουλου Βιργινία Δικαιούλια υπογράμμισε από την πλευρά της «Είναι μεγάλη μα τιμή που βρισκόμαστε στην διοργάνωση. Έχουμε ενθουσιασμό και έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα γα να φέρουμε εις πέρας μετά την ατυχία. Θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο. Θέλουμε να προσφέρουμε καλό θέαμα και να παίξουμε ωραία παιχνίδια».

Πανναξιακός: Συγκέντρωση

Ο Πανναξιακός στην 3η του συμμετοχή σε Final 4 του Κυπέλλου ευελπιστεί να είναι και η καλύτερη για την ομάδα των Κυκλάδων. Εχει ήδη έναν τελικό (το 2014) οπότε θα ήθελε κάτι … περισσότερο. Μάλιστα, ο Γιώργος Ρούσης δήλωσε έτοιμος «Μετά καιρό θα παίξουμε σε μεγάλο γήπεδο και ελπίζω να είναι γεμάτο που θα ανεβάσει  την διοργάνωση. Εμείς φέτος κάνουμε μία πάρα πολύ καλή χρονιά, αλλά παράλληλα προχωράμε βήμα-βήμα. Θεωρητικά η κλήρωση για εμάς είναι καλή, αλλά αυτό θα το δούμε στο γήπεδο. Πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι, όπως όλη τη χρονιά για να περάσουμε στον τελικό. Αυτό θα είναι ένα μεγάλο επίτευγμα για την ομάδα μου. Θα  είναι το 3ο Final 4 που συμμετέχουμε και ελπίζουμε να είναι και το καλύτερο».

Και η αρχηγός Σία Τοτσιδου ήταν λακωνική στις δηλώσεις της υπογραμμίζοντας : «Θέλω να ευχηθώ αυτό το διήμερο να αποτελέσει κίνητρο για πολλούς ανθρώπους να παρακολουθήσουν αλλά και να ασχοληθούν με το άθλημά μας. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες και αθλήτριες και εύχομαι να τελειώσουμε αυτή τη διοργάνωση με υγεία».

Αιώνιοι

Οσο για τους αιώνιους; Ε έχουν κουραστεί τις μεταξύ τους μάχες… Έτοιμες να διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στον μεγάλο τελικό του Final 4 είναι οι «πράσινες» με τον Δημήτρη Καζάζη να ξεκαθαρίζει στην συνέντευξη τύπου ότι ο Παναθηναϊκός δεν αρκείτε στην συμμετοχή. «Δεν έχουμε έρθει για την συμμετοχή. Έχουμε προετοιμαστεί για το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός είναι ένα μεγάλο εμπόδιο αφού είναι μια δυνατή ομάδα με μέταλλο, αλλά έχουμε προετοιμαστεί για να κάνουμε αυτό που πρέπει περάσουμε αυτό το εμπόδιο και να πάμε τελικό». Η Λίτσα Μερτέκη αρκετά σύντομη και περιεκτική δήλωσε «Ευχαριστούμε τον Δήμο για την διοργάνωση που φιλοξενεί. Ελπίζω να έχουμε ένα πολύ όμορφο Σαββατοκύριακο με πολύ κόσμο στο γήπεδο και ο καλύτερος να κερδίσει».

Και ο σέρβος τεχνικός του Ολυμπιακού, Μπράνκο Κοβάτσεβιτς σημείωσε «Όλες οι ομάδες έχουν έρθει με τις ίδιες φιλοδοξίες. Το ίδιο και ο Ολυμπιακός. Εύχομαι σε όλους υγεία και να παίξουν καλό βόλεϊ για να μετατρέψουν το Final 4 σε φεστιβάλ του βόλεϊ».

Η αρχηγός του Ολυμπιακού Στέλλα Χριστοδούλου επεσήμανε «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μια μεγάλη διοργάνωση όπως το Final 4 επέστρεψε στην Αθήνα. Εύχομαι ο κόσμος να έρθει και να γεμίσει το γήπεδο για να έχουμε μια όμορφη ατμόσφαιρα όπως έχουμε συνηθίσει στις πόλης της επαρχίας που έχουμε πάει».

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα volleyball.gr
 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Δαμαριώνας: Μουσικό αφιέρωμα (23/08) στον αξέχαστο Γιώργο Μπίλη (αφίσα)

Ο Σύλλογος Δαμαριωτών τιμά τον αξεπέραστο Γιώργο Μπίλη (Γεώργιο Τσιμπλάκη), τον στιχοπλόκο και συνθέτη της νησιώτικης σάτιρας, με μια βραδιά γεμάτη μουσική και χορό.

Νάξος: 3χρονο αγοράκι κινδύνευσε σε πισίνα ξενοδοχείου

Σώθηκε χάρη στην άμεση παρέμβαση παρευρισκόμενων – Ερωτήματα για την απουσία ναυαγοσώστη και τι προβλέπει ο νόμος.

Σύρος: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη «Λευκή Νύχτα» του Σαββάτου 23 Αυγούστου (αφίσα)

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε τμήμα της οδού Σταματίου Πρωίου από τις 19:00 έως τις 24:00 – Ανακοίνωση του Δήμου Σύρου Ερμούπολης.

Σαβίνα Γιαννάτου & Σπύρος Μάνεσης στο Φεστιβάλ Νάξου, μία μουσική συνάντηση στο Πύργο Μπαζαίου

Την Πέμπτη 21 Αυγούστου, στις 21:30, η διεθνώς καταξιωμένη ερμηνεύτρια και ο ταλαντούχος πιανίστας ενώνουν φωνή και πιάνο σε ένα μοναδικό ταξίδι μελωδιών από τη Μεσόγειο και πέρα.

Επιδόματα χιλιάδων ευρώ στους υπαλλήλους της Βουλής, oι πυροσβέστες στις φλόγες, αλλά εκτός «βαρέων και ανθυγιεινών»

Η Βουλή ενέκρινε επιδόματα έως 4.000€ για τους υπαλλήλους της. Οι εποχικοί πυροσβέστες απαντούν με οργή: «Σας παραδίδουμε στη χλεύη της κοινωνίας».

Νάξος: Η Ελένη Σαλτερή – Γρατσία παρουσιάζει τα δύο νέα της βιβλία στο Δαμαριώνα

Την Κυριακή 24 Αυγούστου στο “Ανδρονίκειο” πολιτιστικό κέντρο, η συγγραφέας προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε μια ξεχωριστή βραδιά λογοτεχνίας και διαλόγου.

Καταγγελία για την καταστροφή στο Αλυκό Νάξου: Natura δεν σημαίνει πάρκινγκ

Το Κίνημα «Σώστε τις παραλίες της Νάξου» καταγγέλλει την καταπάτηση στο Αλυκό: αυτοκίνητα, κατασκήνωση και σκουπίδια απειλούν το μοναδικό κεδρόδασος και τις αμμοθίνες.

«Το Σκάκι της Μονής»: Ένας θεσμός που ενώνει τη Νάξο για τρίτη χρονιά (photos)

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το σκακιστικό τουρνουά του Συλλόγου Μονιατών «Η Τέχνη», με μικρούς και μεγάλους να δίνουν ραντεβού στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Μονής.

Νάξος – Φιλώτι: Το μπακάλικο που έγινε μουσείο και ταξιδεύει στο παρελθόν (video)

Από το 1934 μέχρι σήμερα, το μπακάλικο της οικογένειας Θεωνά κρατά ζωντανή την παράδοση και τη μνήμη του χωριού.

Ο Σταύρος Παπασταύρου στην Αμοργό, επίσκεψη σε περιβαλλοντικά σημεία και συναντήσεις με φορείς

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Παπασταύρου επισκέπτεται την Αμοργό αύριο, Τετάρτη 20 Αυγούστου, για περιβαλλοντικές δράσεις και συναντήσεις σχετικά με το νέο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο «Νότιο Αιγαίο 1».

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Αγ. Προκόπιος Νάξου: Όταν οι αμμοθίνες γίνονται… πάρκινγκ και η Natura απλώς κοιτά

Η οργισμένη ανάρτηση του Λεωνίδα Μαγκανάρη για την καταστροφή στον Άγιο Προκόπιο φέρνει ξανά στο φως το ετήσιο δράμα των προστατευόμενων περιοχών που γονατίζουν κάτω από τις ρόδες και την αδιαφορία.

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.