Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΠανναξιακός ΑΟΝ: Θα τριτώσει το καλό με τον Αρη έχοντας θέα την...

Πανναξιακός ΑΟΝ: Θα τριτώσει το καλό με τον Αρη έχοντας θέα την τετράδα;

|

Ο Πανναξιακός ΑΟΝ είναι αήττητος το 2018 (τρεις σερί νίκες) στο πρωτάθλημα της Volleyleague και σήμερα (10/02, 18:00) κόντρα στον Άρη Θεσσαλονίκης ζητάει τη νίκη που θα τον βάλει για τα καλά στο παιχνίδι της 4αδας – Τι δηλώνουν οι δύο προπονητές

Και τώρα οι δύο τους… Και μάλιστα με απόσταση δέκα ημερών από την προηγούμενη αναμέτρησή τους… Πανναξιακός – Άρης στο πιο σημαντικό παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Volleyleague και σε ένα παιχνίδι κλειδί για την πορεία των δύο ομάδων με δεδομένο ότι τους χωρίζουν τρεις βαθμοί αμφότεροι έχουν ως στόχο την παρουσία τους στο φάιναλ φορ. Μάλιστα, από το 2015, τον Οκτώβριο όταν αναμετρήθηκαν για πρώτη φορά στη Νάξο στα πλαίσια του τουρνουά «Μαρία Μπεμπέτσου – Τζανίνη» έχουν μία ιδιαίτερη σχέση με αρκετή γκρίνια…

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή… Ο Άρης έχει το προβάδισμα με 3 βαθμούς, κέρδισε στον πρώτο γύρο τον Πανναξιακό με 3 – 1 σετ και ξέρει ότι εάν φύγει αύριο το πρωί από το νησί της Νάξου έστω και με έναν βαθμό στις αποσκευές του είναι φαβορί για την παρθενική του συμμετοχή σε φάιναλ φορ… Βέβαια, στην Νάξο δεν κερδίζει. Ούτε σε φιλικό (3-1 τον Οκτώβριο του 2015), ούτε στο Κύπελλο (3-1 πριν από δέκα μέρες για τη φάση των «16») ούτε και στο πρωτάθλημα (δύο ήττες με 3-2 και 3-1 αντίστοιχα στις προηγούμενες δύο επισκέψεις). Απολογισμός; Τέσσερις ήττες, ένας αποκλεισμός και ένας βαθμός στο τσεπάκι. Είναι αρκετός; Η ομάδα του Γιάννη Τσαϊρέλη έχει έρθει στη Νάξο από την Παρασκευή (09/02), δεν θα αγωνιστεί η πρώην αθλήτρια του Πανναξιακού Ειρήνη Κελεσίδου και έχει ως πλεονέκτημα το γεγονός ότι έχει τρεις διαδοχικές νίκες στο …δρόμο. Από την ήττα στον Εύοσμο από τον Αίαντα… Μειονέκτημα; Ότι έχει να αγωνιστεί από τις 27 Ιανουαρίου καθότι ο προηγούμενος αντίπαλος ήταν ο Ηρακλής Κηφισιάς που έχει πέσει κατηγορία… Και όπως δηλώνει  ο τεχνικός του Άρη κος Τσαϊρέλης «Πριν 10 ημέρες παίξαμε με τον Πανναξιακό για το Κύπελλο και τώρα για το πρωτάθλημα, ο αγώνας θα είναι τελείως διαφορετικός. Η ομάδα που θα πάρει τους βαθμούς της νίκης θα πάρει και το πλεονέκτημα για την τετράδα».

Από τη πλευρά του ο Πανναξιακός συνεχίζει να αποδεικνύει ότι είναι ομάδα του …χειμώνα. Εντός του 2018 δεν έχει ήττα (3 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια) μάλιστα, η τελευταία του νίκη στη Σαντορίνη επί του ΑΟ Θήρας ανέβασε ακόμη περισσότερο την ψυχολογία των αθλητριών του Κώστα Παπαδόπουλου, αλλά προσοχή. Η νίκη στο κύπελλο επί του Άρη πριν από μερικές ημέρες (3-1 σετ) δεν σημαίνει τίποτα. Άλλο το κύπελλο κι άλλο το πρωτάθλημα… Το ευχάριστο για τον Πανναξιακό είναι ότι η Φαίη Κουνάδη έχει βρει τα πατήματά της και αξιοποιεί όλες τις αθλήτριες, ο Παπαδόπουλος βλέπει και τις ξένες επιτέλους να παίρνουν πρωτοβουλίες και το πιο σημαντικό; Η Ιακωβίδου επέστρεψε και στη Σαντορίνη πρέπει να έκανε το παιχνίδι της χρονιάς…  Κι όπως τονίζει ο κος Παπαδόπουλος «Θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Ο αγώνας κυπέλλου ήταν τελείως διαφορετικός και αύριο  (σ.σ. σήμερα) θα είναι ακόμα πιο δύσκολο. Είμαστε όμως σε καλή κατάσταση και θα κυνηγήσουμε τη νίκη. Θέλουμε να προσπαθήσουμε να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα για να υπάρχει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις».

Λίγο πολύ την προϊστορία την είπαμε.. Ο Άρης δεν κερδίζει στη Νάξο (0-4 νίκες) και στο κύπελλο ηττήθηκε πριν από μερικές ημέρες από τον Πανναξιακό με 3-1 (25-21, 25-21, 19-25, 25-16) σετ.. Μάλιστα, έχει δημιουργήσει και μίνι παράδοση στο κύπελλο καθότι και πέρυσι είχε ρίξει νοκ άουτ τον Αρη και δη στη Θεσσαλονίκη κερδίζοντας με 3-2 σετ σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι… Όσο για το πρωτάθλημα; Φέτος, η αναμέτρηση έγινε την 5η αγωνιστική με τον Άρη να κερδίζει με 3-1 (25-19, 21-25, 25-10, 25-23) σετ στο τελευταίο παιχνίδι του Σολκίδη στο πάγκο του Άρη… Πρώτη σκόρερ η Σιμόν (21 πόντοι), σημείο αναφοράς οι 12 άσοι (Καραφουλίδου – Αλεξάκου από 4 άσοι) για τον Άρη, ενώ ο Πανναξιακός είχε 33 λάθη (!!!!) 

ΆΡΗΣ (Σολκίδης): Γκλιγκόροβιτς 3 (3/4 επ.), Aλεξάκου 17 (12/31 επ., 4 άσσοι, 1 μπλοκ, 57% υπ.) Σιμόν 21 (18/30 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Καραφουλίδου 6 (2/7 επ., 4 άσσοι), Χουντιμά 12 (10/19 επ., 1 άσσος,1 μπλοκ, 50% υπ.), Πήττα 3 (2/2 επ., 1 μπλοκ) / Κελεσίδου (λ, 43% υπ.), Χίτζιου (λ,), Καθάριου 1 (άσσος).

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ (Παπαδόπουλος): Διώτη 18 (14/38 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ, 47% υπ.), Καλαντάτζε 8 (3/8 επ., 5 μπλοκ), Μπράουν 7 (5/9 επ., 2 μπλοκ), Σεφεριάδου 2 (2 άσσοι), Κάλτερ 11 (9/20 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 40% υπ.), Ντάλτον 14 (12/29 επ., 2 άσσοι) / Ιακωβίδου (λ, 48% υπ.), Νούσια (33% υπ.), Μπολέτου 2 (2/5 επ.)

Τιπ που κρατάμε;

Στην περασμένη αγωνιστική ο Πανναξιακός είχε 14 χαμένα σερβίς, τα περισσότερα για την 15η αγωνιστική, τέσσερις αθλήτριες του Πανναξιακού είχαν διψήφιο αριθμό πόντων στον αγώνα με την Θήρα (Μπράουν 18, Κάλτερ 17, Διώτη 15 και Ντάλτον 11). Σε άλλα 2 παιχνίδια έχουν πετύχει 4 αθλήτριες της Νάξου πάνω από 10 πόντους. Ήταν την 1η και 10η αγωνιστική, στις νίκες με Αία και Πορφύρα αντίστοιχα. Και την καλύτερη της εμφάνιση στο πρωτάθλημα πραγματοποίησε η Μπράουν του Πανναξιακού σε πόντους, τελειωμένες επιθέσεις και μπλοκ. Αναλυτικά είχε 18 πόντους με 12/16 επιθέσεις και 5 μπλοκ.

Ενώ για τον Αρη, θα πάμε μία αγωνιστική πίσω, την 14η για να δούμε ότι ήταν η μοναδική ομάδα που είχε πάνω από 50 % στην επίθεση, 47/94 50%. Επίσης, είχε και στα επιμέρους σετ το υψηλότερο ποσοστό και συγκεκριμένα στο 4ο με 11/19 (57,89%). Και ατομικό ρεκόρ πόντων για την Χουντίμα του Άρη με 24 στο ματς με τον Αίαντα. Είναι η δεύτερη φορά που πετυχαίνει πάνω από 20 πόντους (την 4η αγωνιστική με τον Ηρακλή είχε 20).

Και τέλος… το πρόγραμμα της αγωνιστικής

Σάββατο 10/2/2018

ΔΑΚ Νάξου, 18.00: ΑΟΝ Πανναξιακός – ΑΣ Άρης

ΔΑΚ Ευόσμου, 18.00: Αίας Ευόσμου – Μακεδόνες Αξιού

Μαρκόπουλου, 18.00: ΑΟ Μαρκοπούλου – ΑΟ Θήρας

Π. Σαλπέας, 20.00: ΑΟΦ Πορφύρας – ΑΣΠ Κόρινθος

Κυριακή 11/2/2018

Μ. Μερκούρη, 15.00: Ολυμπιακός ΣΦΠ – ΓΣ Ηλιούπολης

Βαθμολογία: Ολυμπιακός 39, Μακεδόνες 32, Άρης 30, ΑΟ Θήρας 29, Πανναξιακός 27, Αίας Ευόσμου 21, ΓΣ Ηλιούπολης 20, Πορφύρας 8, Κόρινθος 8, Μαρκόπουλο 8

Ο Ηρακλής Κηφισιάς έχει αποχωρήσει…


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Διάκριση για τη Μαρία Δ. Πρασίνου από τη Δονούσα στο Συνέδριο ORCA 2025

Η νέα ερευνήτρια απέσπασε το Βραβείο Νεανίδων Επιστήμονα ORCA Nathan Cochrane στο Leeds.

«Ευγνωμοσύνη»: Έκθεση γλυπτικής & ζωγραφικής στο Κάστρο της Νάξου

Ο Νίκος Κανάκης και η Χρύσα Δημητροκάλλη παρουσιάζουν έργα με άξονα τον άνθρωπο, τη φύση και τις αξίες της ζωής.

Κατερίνα Μουστάκη: «Δεν αξίζουν αυτά τα παιδιά να κάνουν μάθημα σε σάπια κοντέινερ»

Σκληρή τοποθέτηση της Κατερίνας Μουστάκη για τις συνθήκες στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Νάξου και αιχμές κατά του Αντιδημάρχου Παιδείας Φώτη Μαυρομμάτη.

ΑΠΑΣ Νάξου: Όλα τα παιδιά στο κλειστό – Νέο ξεκίνημα για τις Ακαδημίες

Η ομάδα μπάσκετ της Νάξου γράφει ιστορία, προσφέροντας στις Ακαδημίες της αποκλειστική πρόσβαση στο κλειστό γήπεδο «Δ. Περιστεράκης».

Μύκονος: Εξαρθρώθηκε σπείρα που «χτυπούσε» τουριστικά καταλύματα, “κέρδη” άνω των 200.000 ευρώ (!!!)

Τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν για κλοπές άνω των 200.000 ευρώ – Κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες πολλά από τα κλοπιμαία.

Σαντορίνη: Διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών

Η διακοπή ρεύματος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7, τη Δευτέρα 8 Και την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου σε αρκετές περιοχές του νησιού

Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης: «Έρχεται η εβδομάδα του Φθινοπώρου που το νησί πάλλεται στον ρυθμό της αγάπης»

Από τις 4 έως τις 12 Οκτωβρίου το νησί της Σαντορίνης ζει ξανά τη μεγάλη γιορτή της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Τα Καπετανέικα επιστρέφουν στη Νάουσα – Μια γιορτή θάλασσας και μνήμης

Για 9η χρονιά, τα ξύλινα σκαριά τιμούν τον Κώστα Γουζέλη και αναβιώνουν την παράδοση της ναυτικής Ελλάδας στον κόλπο της Νάουσας.

Φ. Μαυρομμάτης: Σε εξέλιξη οι εργασίες αναβάθμισης στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Νάξου (photos)

Παρεμβάσεις σε δάπεδο και τουαλέτες ΑμεΑ – Στόχος η βελτίωση των υποδομών και η κάλυψη των αναγκών μαθητών και εκπαιδευτικών.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.

Νάξος – «Αξιώτισσα»: Η απάντηση των ιδιοκτητών μετά το περιστατικό με Βρετανούς πελάτες και την … στόχευση της Κυβέρνησης

Οι ιδιοκτήτες της γνωστής ταβέρνας στη Νάξο καταγγέλλουν οργανωμένη συκοφαντική εκστρατεία και δηλώνουν αποφασισμένοι να υπερασπιστούν την αξιοπρέπειά τους.