Δευτέρα, 9 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΠανναξιακός ΑΟΝ: Πιο έμπειρος ο Ολυμπιακός, νίκη με 3-0 και ένα βήμα...

Πανναξιακός ΑΟΝ: Πιο έμπειρος ο Ολυμπιακός, νίκη με 3-0 και ένα βήμα από τον τίτλο

|

Ο Ολυμπιακός ίδρωσε περισσότερο αυτή τη φορά, κέρδισε στη Νάξο με 3-0 σετ τον Πανναξιακό ΑΟΝ, έφτασε τις δύο νίκες και την Πρωτομαγιά στην έδρα του με νίκη φτάνει σε μία ακόμη κατάκτηση πρωταθλήματος γυναικών 

Μια νίκη μακριά από τον 7ο συνεχόμενο τίτλο της ιστορίας του βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Πειραιά νίκησε 3-0 σετ (25-21, 25-21, 25-18) τον Πανναξιακό και στον δεύτερο τελικό που φιλοξενήθηκε στο κατάμεστο κλειστό της Νάξου και πλέον την Πρωτομαγιά (19.00) με τρίτη νίκη θα πανηγυρίσει στο «Μελίνα Μερκούρη» την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός, με τις γνωστές απουσίες των Γιώτα και Χίπε, πιέστηκε από τον Πανναξιακό στα δύο πρώτα σετ (και τα δύο ήταν ισόπαλα 21-21) αλλά η παρουσία της Λαμπρούση στο σέρβις ήταν καθοριστική. Η κεντρική των «ερυθρόλευκων» και στα δύο σετ έγραψε με τα δικά της σερβίς σερί 4-0 κάνοντας την διαφορά.

Ο Ολυμπιακός έκανε 7 λάθη περισσότερα από τον Πανναξιακό (20-13), όμως ήταν ανώτερος από την γραμμή των εννέα μέτρων (9-3 οι άσσοι) και στην επίθεση (42% έναντι 31%). Για τις «ερυθρόλευκες», από 13 πόντους είχαν Λαμπρούση, Βλαχάκη και Έμοντς, ενώ για τις γηπεδούχες, η Ριντ σταμάτησε στους 11.

Η ροή του δεύτερου τελικού

Στο πρώτο σετ ο Πανναξιακός με πίεση στην υποδοχή της Έμοντς προηγήθηκε 11-9. Άμεση ήταν η αντίδραση του Ολυμπιακού ο οποίος με σέρβερ την Λαμπρούση έγραψε σερί 5-0 για να προηγηθεί με 14-11. Οι πρωταθλήτριες βρέθηκαν να προηγούνται με 4 πόντους (20-16) αλλά ο Πανναξιακός αντέδρασε και έφερε το σετ στην ισοπαλία 21-21. Τα σέρβις όμως της Λαμπρούση ήταν και πάλι καθοριστικά. Η διεθνής αθλήτρια του Ολυμπιακού πήγε στην γραμμή στο 22-21 και έφυγε στο 25-21 έχοντας χαλάσει την υποδοχή του Πανναξιακού (κυρίως της Ριντ).

Ο Πανναξιακός στο δεύτερο σετ μπήκε δυνατά. Προηγήθηκε 8-2 και 12-5 με άσσο της Βεργίδου. Ο Ολυμπιακός παρά το γεγονός ότι δεν είχε τον εύκολο πόντο από την διαγώνιο (Χουντ σε κακή βραδιά) έπαιρνε πόντους από την Βλαχάκη και την Ζακχαίου. Στο 14-10 η Χριστοδούλου ήταν αυτή που έφτιαξε το δικό της σερί από τη γραμμή του σέρβις. Με τρεις συνολικά άσσους της ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 15-14 με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν και πάλι χέρι χέρι μέχρι τον 21ο πόντο. Όπως και στο πρώτο σετ έτσι και στο δεύτερο η Λαμπρούση στήθηκε στη γραμμή του σέρβις για να τελειώσει και αυτό το σετ με 25-21.

Στο τρίτο σε με την ψυχολογία στα ύψη από την κατάκτηση των δύο πρώτων σετ η ομάδα του Κοβάτσεβιτς πήγε σε διαφορά 7 πόντων (14-7) με τον Πανναξιακό όμως να μένει στο σετ μειώνοντας στους 2 (18-16). Με δύο μπλοκ όμως του Ολυμπιακού (Χριστοδούλου, Έμοντς) η διαφορά πήγε στους 6 (22-16) και το σετ ολοκληρώθηκε με τις φιλοξενούμενες να το κατακτούν με 25-18 με πλασέ της Λαμπρούση.

Νίκος Κωστακόπουλος (Πανναξιακός ΑΟΝ): «Παίξαμε καλύτερα σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι. Ήμασταν ανταγωνιστικοί και το δεύτερο σετ θεωρώ πως έπρεπε να το πάρουμε. Ίσως άλλαζε την ροή του αγώνα, όμως ο Ολυμπιακός στους δύσκολους πόντους ήταν πιο αποφασιστικός και μέτρησε η εμπειρία του. Τα πράγματα είναι δύσκολα πλέον για εμάς. Ευχαριστούμε και πάλι τον κόσμο μας που ήρθε και μας στήριξε. Ήταν συγκλονιστικός».

Μπράνκο Κοβάτσεβιτς (Ολυμπιακός ΣΦΠ): «Ήταν σίγουρα ένα πιο δύσκολο παιχνίδι. Ο Πανναξιακός έπαιξε καλύτερα αλλά η ομάδας μας είχε σωστή αντίδραση και έκανε ένα καλό παιχνίδι. Στα δύσκολα αντιδράσαμε σωστά και πήραμε τη νίκη. Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα. Θέλουμε να τελειώσει το πρωτάθλημα με τον καλύτερο τρόπο, να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, μπορστά στον κόσμο μας, στο Ρέντη και να πανηγυρισουμε όλοι μαζί».

Διαιτητές: Μουλά Λ., Μενεσλής.

@ Οι πόντοι του Πανναξιακού προήλθαν από 3 άσσους, 29 επιθέσεις, 8 μπλοκ και 20 λάθη αντιπάλων και του Ολυμπιακού προήλθαν από 9 άσσους, 44 επιθέσεις, 9 μπλοκ και 13 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 0-3 (21-25, 21-25, 18-25)

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΟΝ (Κωστακόπουλος): Ριντ 11 (10/27 επ., 1 μπλοκ, 58% υπ. – 27% άριστες), Μπράιαν 3 (3/16 επ.), Βεργίδου 5 (2/2 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Χατζηευστρατιάδου 6 (2/6 επ., 4 μπλοκ), Τσομπανίδου 4 (1/4 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Στεντίλ 8 (8/33 επ., 48% υπ. – 33% άριστες) / Κακουράτου (λ, 50% υπ. – 36% άριστες), Πατεράκη, Λιάγκη 3 (3/5 επ.). Στο πάγκο και οι Λάβδα, Καραβοκύρη, Βόμβα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ (Κοβάτσεβιτς): Λαμπρούση 13 (7/18 επ., 4 άσσοι, 2 μπλοκ), Βλαχάκη 13 (13/25 επ., 58% υπ. – 33% άριστες), Χριστοδούλου 6 (2/5 επ., 3 άσσοι, 1 μπλοκ), Ζακχαίου 11 (7/11 επ., 4 μπλοκ), Έμοντς 13 (11/21 επ., 2 μπλοκ, 42% υπ. – 35% άριστες), Χουντ 6 (4/24 επ., 2 άσσοι, 67% υπ. – 33% άριστες) / Κονόμι (λ, 64% υπ. – 50% άριστες), Κοκκινάκη, Νομικού.

Ο πίνακας των τελικών

Πρώτος τελικός – Σάββατο 20 Απριλίου

Ολυμπιακός ΣΦΠ -Πανναξιακός ΑΟΝ (2-0 νίκες) 3-0 (25-14, 25-21, 25-17)

Δεύτερος τελικός – Μ. Τετάρτη 24 Απριλίου

Πανναξιακός ΑΟΝ – Ολυμπιακός ΣΦΠ (0-2 νίκες) 0-3 (21-25, 21-25, 18-25)

Τρίτος τελικός – Τετάρτη 1 Μαΐου

Μ. Μερκούρη 19.00: Ολυμπιακός ΣΦΠ – Πανναξιακός ΑΟΝ

Τέταρτος τελικός – Σάββατο 4 Μαΐου (Αν χρειαστεί)

ΔΑΚ Νάξου 19.00: Πανναξιακός ΑΟΝ – Ολυμπιακός ΣΦΠ

Πέμπτος τελικός – Τετάρτη 8 Μαΐου (Αν χρειαστεί)

Μ. Μερκούρη, -: Ολυμπιακός ΣΦΠ – Πανναξιακός ΑΟΝ

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα της volleyball.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κύκλαδες: Μύκονος και Σύρος είδαν αύξηση τεχνητών επιφανειών κατά 341% και 310% αντίστοιχα (!!!)

Στα νησιά «καλλιεργείται» ο τουρισμός - Τη δραματική μείωση της αγροτικής παραγωγής και την αύξηση δομημένων επιφανειών κατέγραψαν οι επιστήμονες (πίνακες)

«Από ήλιο σε ήλιο»: Η Σέριφος φωτίζει τη μνήμη του εργατικού αγώνα μέσα από τη νέα σειρά της ΕΡΤ

Η αιματηρή απεργία των μεταλλωρύχων της Σερίφου γίνεται τηλεοπτική αφήγηση, αναδεικνύοντας την ανθρώπινη θυσία για αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη στην εργασία

Φρυκτωρίες 2025: Οι Κυκλάδες φωτίζουν ξανά τον ουρανό της Ιστορίας

Ένα ταξίδι φλόγας, μνήμης και ενότητας μέσα από τις κορυφές του Αιγαίου

Κ. Σκαρβέλης: “Παρά θίν’ αλός”, Όταν το θέατρο διδάσκει ανθρωπιά”

Με βαθιά συγκίνηση πέφτει σήμερα η αυλαία του 14ου Φεστιβάλ Θεάτρου Νάξου – Ένα ταξίδι ψυχής που αφήνει ανεξίτηλο αποτύπωμα - με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Σκαρβέλη

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Τιμή στους Lord Colin Renfrew και Dr. Michael Boyd

Αναγνώριση δύο κορυφαίων αρχαιολόγων για τη συμβολή τους στην ανάδειξη του Κυκλαδικού Πολιτισμού – Τελετή μνήμης και τιμής στις 11 Ιουνίου στο Κουφονήσι

Αντίπαρος: Νία Βαρντάλος και Κατερίνα Μονογυιού με καλοκαιρινή διάθεση

Η παγκοσμίου φήμης Ελληνοκαναδή ηθοποιός και η Βουλευτής Κυκλάδων απαθανατίστηκαν χαμογελαστές στο νησί των εκπλήξεων

Νάξος – Αεροδρόμιο: Επιστροφή στη κανονικότητα, αλλά μας έμεινε “αμανάτι” το αεροσκάφος (!!!)

Ένα περιστατικό που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κρίση, μετατράπηκε σε απόδειξη επαγγελματισμού και ετοιμότητας. Η επόμενη ημέρα βρίσκει το νησί να μετρά την ωριμότητά του ως τουριστικός προορισμός πρώτης γραμμής.

Στοίχημα – Nations League: Μικρός τελικός και προβάδισμα Γερμανίας

Η πρόταση της ημέρας μας έρχεται από τον μικρό τελικό στο Nations league ... Τι θα .. δούμε;

Ο Κύκλωπας της Ηρακλειάς… διαβάζει Ομήρου Οδύσσεια

Στην καρδιά των Μικρών Κυκλάδων, ένας μονόφθαλμος ήρωας του μύθου επανέρχεται με μαγιό και βιβλίο — γιατί και οι Κύκλωπες έχουν δικαίωμα στη δεύτερη ανάγνωση.

Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας – Παντάνασσα: Εορτή της Πεντηκοστής, όταν το Άγιο Πνεύμα άγγιξε τη γη

Μια ημέρα φλόγας, ενότητας και πνευματικής γέννησης για την Εκκλησία και τον κόσμο

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Εκτακτο – Olympic Air: Καθηλωμένο στο διάδρομο το αεροσκάφος λόγω προβλήματος στον κινητήρα

Εκτακτο.. Καθηλώθηκε αεροπλάνο της Olympic Air στον διάδρομο καθότι πήρε φωτιά ο κινητήρας του λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Νάξου

Νάξος – Αεροδρόμιο: Επιστροφή στη κανονικότητα, αλλά μας έμεινε “αμανάτι” το αεροσκάφος (!!!)

Ένα περιστατικό που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κρίση, μετατράπηκε σε απόδειξη επαγγελματισμού και ετοιμότητας. Η επόμενη ημέρα βρίσκει το νησί να μετρά την ωριμότητά του ως τουριστικός προορισμός πρώτης γραμμής.

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις

Θηρασία: Σημαντική ανακάλυψη (σφραγίδες) που αλλάζει την ιστορία της γραφής στο Αιγαίο

Σφραγίδες 4.500 ετών φέρνουν στο φως ένα άγνωστο κεφάλαιο επικοινωνίας και εμπορίου ανάμεσα σε Κυκλαδικά νησιά – Με προέλευση από τη Νάξο το πήλινο αγγείο

Νάξος – “Φάρος του Αλυκού”: Θαλασσινές λιχουδιές με την υπογραφή του Σταμάτη Μαργαρίτη

Μια ξεχωριστή συνεργασία με τον ψαρά Σταμάτη Μαργαρίτη και τη Φάρμα Ρότα δίνει άλλη νοστιμιά στο καλοκαίρι στο Αλυκό.

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

Νάξος: Σε κίνδυνο ο ξύλινος πεζόδρομος του Αγίου Νικολάου

Παρά τις επίσημες προειδοποιήσεις για την επικινδυνότητα, παραμένει ακάλυπτος ο περίπατος στην Αγία Άννα – Έκκληση κατοίκων για παρέμβαση