Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΑθλητικάΠανναξιακός ΑΟΝ: με το βλέμμα στη ...Γλυφάδα (final 4)

Πανναξιακός ΑΟΝ: με το βλέμμα στη …Γλυφάδα (final 4)

|

Με το βλέμμα και το μυαλό στην Γλυφάδα και το final 4 του επόμενου Σαββατοκύριακου (4-5/03), ο Πανναξιακός πέρασε από την Ελπίδα στη Θεσσαλονίκη και Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός κέρδισαν με άνεση Ηλιούπολη και Μαρκόπουλο – Νοκ άουτ η Οστόιτς για τον ΑΟ Θήρας που κέρδισε 3-1 τον Άρη και πάτησε εκ νέου 4αδα στο πρωτάθλημα 

Χωρίς μεγάλες εκπλήξεις η 19η αγωνιστική της Α1 γυναικών στο βόλεϊ αν και είχαμε ένα μίνι ξεκαθάρισμα και με δεδομένο ότι τέσσερις ομάδες είχαν το μυαλό τους αλλού. Που; Μα στο Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο (4-5/03) στην Γλυφάδα και στους ημιτελικούς όπως είναι γνωστό έχουν προκριθεί Πανναξιακός – ΑΟ Μαρκόπουλου και Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός και το μόνο που απομένει είναι να ανακοινωθούν οι ώρες των αγώνων των ημιτελικών μετά από συμφωνία με την ΕΡΤ… Οπότε ήταν λογικό ότι οι τέσσερις αυτές ομάδες να μην πιέστηκαν και να παρουσίασαν μία εικόνα που σίγουρα δεν είναι αντάξια της παρουσίας τους έως τώρα στο πρωτάθλημα… Βέβαια είχαμε κι ένα μίνι εμφύλιο από τη στιγμή που το Μαρκόπουλο υποδέχτηκε τον Παναθηναϊκό με τις «πράσινες» να κερδίζουν και την ομάδα του Νικολάκη έχοντας αντίπαλο για 2η σερί αγωνιστική ομάδα που θα αγωνιστεί στο final 4 προφανώς κρύφτηκε περισσότερο απ’ ότι πρέπει.

Όσο για τις εξελίξεις στο πρωτάθλημα; Οι τρεις πρώτες θέσεις δεν αλλάζουν με τον Πανναξιακό να ελπίζει ότι την τελευταία αγωνιστική θα παλέψει στο Μετς για το καθαρό διπλό επί του Παναθηναϊκού ώστε να πάρει το πλεονέκτημα έδρας και τη 2η θέση. Και στις επόμενες τρεις αγωνιστικές το ζητούμενο είναι η 4η θέση. Ο ΑΟ Θήρας αν και έχασε την Οστοιτς (τραυματίστηκε στο ζέσταμα) κέρδισε τον Άρη με 3-1 και πέρασε στην 4η θέση και νιώθει περισσότερο την ανάσα των Μακεδόνων (και όχι του Άρη) που είναι έναν βαθμό πίσω, αλλά την επόμενη αγωνιστική θα αγωνιστούν στη Νάξο κόντρα στον Πανναξιακό… Στη μάχη της παραμονής, ο Αίαντας Ευοσμου (κέρδισε την ΑΕΚ) πάτησε γερά στη κατηγορία μετά την ήττα της Θέτιδας από τους Μακεδόνες και έχουμε την αίσθηση ότι η τριάδα των Ελπίδα – Θέτιδα και ΑΕΚ δύσκολα θα αλλάξει ως προς αυτές που θα πάρουν το δρόμο για την Α2 κατηγορία.

Περίπατος Πανναξιακού

Τι έγινε το βράδυ της Παρασκευής στους Αμπελόκηπους όπου είχαμε και το ορεκτικό της 19ης αγωνιστικής; Ο Πανναξιακός επικράτησε με 3-0 της Ελπίδας και έμεινε σε τροχιά 2ης θέσης. Και όπως δήλωσε ο Γιώργος Ρούσης: «Θέλαμε τη νίκη και την πήραμε χωρίς να κάνουμε ιδιαίτερα καλή εμφάνιση. Ήταν φανερό ότι είχαμε το μυαλό μας στο φάιναλ φορ, αλλά κερδίσαμε καθαρά και μείναμε κοντά στην κορυφή». Και όσον αφορά τον αγώνα; Η ομάδα της Νάξου προηγήθηκε στο ξεκίνημα με 6-1, χάρη στο καλό της σέρβις και την αποτελεσματικότητα της Φρέσκο. Με καλό μπλοκ η Ελπίδα ισοφάρισε 11-11 και παρακολουθούσε το σκορ μέχρι το 19-20, αλλά υπέκυψε στο τέλος. Πιο συναρπαστικό ήταν το δεύτερο σετ, στο οποίο οι γηπεδούχες ξεκίνησαν δυνατά και προηγήθηκαν με 10-6, 15-11 και 18-14. Στο σημείο εκείνο πήγε στο σέρβις η Τοτσίδου και έκανε σερί 6-0 (18-20), για να μεγαλώσει η διαφορά ακόμη περισσότερο με την Οικονομίδου (19-23) και να γίνει έτσι το 0-2. Η Ελπίδα πάλεψε και το τρίτο σετ, αλλάζοντας πασαδόρο και διαγώνια (μπήκαν Καραμούτσα και Κ. Μπολέτου), ήταν κοντά στο σκορ μέχρι το 21-23, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει κάτι περισσότερο.

ΕΛΠΙΔΑ (Χρυσομαλλίδης): Παπάζογλου 10 (9/27 επ, 1 μπλοκ, 29% υπ 14% άριστες), Γεροβασιλείου 6 (4/24 επ, 2 μπλοκ), Καλατάτζε 8 (6.14 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ),Γουίλσον 2 (0/3 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Καλανταρίδου 13 (11/29 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ, 33% υπ -29% άριστες), Καλαϊτζάκη / Σουπιώνη (47% υπ -26% άριστες), Δάκου (λ), Νώτη, Καραμούτσα 1 (1/1επ), Μπολέτου Κ 5 (5/8 επ), Μπεολέτου Μ, Γκόλτσιου

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ (Ρούσης): Φρέσκο 16 (10/28 επ, 4 άσσοι, 2 μπλοκ), Πότοκαρ 18 (13/30 επ, 1 άσσος, 4 μπλοκ), Δρακουλίδου 2 (1/3 επ, 1 μπλοκ), Οικονομίδου 4 (1/3 επ, 3 άσσοι), Τοτσίδου 9 (6/19 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ), Ζακχαίου 9 (7/13, 1 άσσος, 1 μπλοκ) / Κακουράτου (λ, 32% υπ -12% άριστες), Ξαγοραράκη, Σεφεριάδου, Κατερίνη.

ΑΟ Θήρας: πύρρειος νίκη

Τα χαμόγελα επέστρεψαν στον ΑΟ Θήρας αν και αναμένεται να φανεί η σοβαρότητα του τραυματισμού της ακραίας Ιβάνα Όστοϊτς, η οποία υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα στη προθέρμανση. Κόντρα στον Αρη και σε έναν αγώνα – τελικό, τα κορίτσια του Οικονόμου επικράτησαν με 3-1 σετ και επέστρεψαν στην τετράδα… Τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος στον έναν βαθμό διαφορά είναι ΑΟ Θήρας – Αρης και Μακεδόνες. Ο τεχνικός του ΑΟ Θήρας, Απόστολος Οικονόμου δήλωσε ότι «Ήταν μια δύσκολη περίοδος για εμάς και με αυτή τη νίκη δείχνουμε ότι αξίζουμε να είμαστε στην τετράδα.  Από εκεί και πέρα έχουμε τρία ματς που άμα είμαστε σωστά μπορούμε να κάνουμε το «3×3» και αυτός είναι ο στόχος μας. Αυτή τη νίκη την αφιερώνουμε στον κόσμο μας και προσωπικα θα ήθελα να την αφιερώσω και στη διοίκηση που μας στηρίζει ακόμα και στα δύσκολα». Από την πλευρά του πάντως ο τεχνικός του Αρη, Δημήτρης Σολκίδης εξέφρασε τα παράπονά του για τη διαιτησία και την ατμόσφαιρα στο γήπεδο «Έχουμε φρικτά παράπονα από τους διαιτητές αλλά και τον παρατηρητή καθώς δεν μας άφησαν να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε…. Αν ήταν λίγο διαφορετικά τα σφυρίγματα και η συμπεριφορά του παρατηρητή ως προς τις βωμολοχίες που ακούγονταν εις βάρος μας από το πρώτο σετ, χωρίς να προκαλέσει κανείς μας, ίσως ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα». Τι έγινε στον αγώνα; Στο πρώτο σετ, ο ΑΟΘ αν και είχε εύθραστο προβάδισμα μετά το β΄τεχνικό τάιμ άουτ βρέθηκε πίσω με τον Άρη να περνάει μπροστά και να προσπερνά (17-19, 18-20), φτάνοντας με 22-25 στο 0-1 σετ. Στο δεύτερο σετ, η Βεργίδου πέρασε στη θέση της Τσοχατζή- ενώ ο ΑΟΘ με καλό σερβίς πίεσε τις φιλοξενούμενες ενώ παράλληλα το μπλοκ-άμυνα λειτούργησε για τις γηπεδούχες. Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα, η ομάδα της Σαντορίνης να ισοφαρίσει 1-1 (25-17) και με τον ίδιο ρυθμό, έχοντας βοήθειες στο σκοράρισμα και από το κέντρο να περάσει μπροστά με 2-1 (25-18).   Στο τέταρο σετ, ο ΑΟΘ μπήκε και πάλι δυνατά (16-11) αλλά ο Άρης κατάφερε να πλησιάσει στον πόντο 20-19 ενώ ακόμα και όταν οι γηπεδούχες έφτασαν σε ματς μπολ (24-21), η «ανάσα» των φιλοξενουμένων ήταν «καυτή»  (24-23) όπως και στον βαθμολογικό πίνακα!

Νίκες για «αιώνιους»

Τι έγινε στα άλλα παιχνίδια; Οι Μακεδόνες Αξιού συνέχισαν και με τη Θέτιδα την εκπληκτική πορεία που διανύουν το δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, επικρατώντας άνετα με 3-0 της ομάδας της Βούλας. Και ο Σούλης Τουρσούγκας μετά τη λήξη του αγώνα δήλωσε «Κάναμε ένα πολύ κακό παιχνίδι και οι Μακεδόνες κέρδισαν δίκαια. Ήταν η χειρότερη μας εμφάνιση από τότε που είμαι στην ομάδα, ήταν μια πολύ κακή βραδιά και όλοι μας ήμασταν τραγικοί».

Στην Νέα Φιλαδέλφεια, ο Αίαντας Ευόσμου πέρασε νικηφόρα καθώς επικράτησε της ΑΕΚ 3-1 και έκανε βήμα παραμονής ενώ ο Ολυμπιακός μετά το θρίαμβο επί της Αστερίξ στο Βέλγιο δεν είχε κανένα πρόβλημα να συνεχίσει τα θετικά του αποτελέσματα και επί ελληνικού εδάφους αφού με το 3-0 επί της Ηλιούπολης.  Ο Σέρβος τεχνικός Μπράνκο Κοβάτσεβιτς έδωσε τις απαιτούμενες ανάσες σε Μαλασαϊ και Γιώτα  ξεκινώντας βασικές  τις Τσίμα και Εμμανουηλίδου αντίστοιχα, ενώ φρόντισε κατά την διάρκεια του αγώνα να χρησιμοποιήσει τις περισσότερες αθλήτριες που είχε στην διάθεσή του. Και όπως δήλωσε «Πλέον θα προετοιμαστούμε για τον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό και θέλουμε να κατακτήσουμε τον πρώτο, χρονικά τίτλο της χρονιάς».

Και τέλος, στο Μαρκόπουλο, Μαρκόπουλο και Παναθηναϊκός φάνηκε να έχουν το μυαλό τους στο Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και οι “πράσινες” -αν και απώλεσαν το πρώτο σετ- βελτιώθηκαν στη συνέχεια και πήραν τη νίκη με 3-1 σετ στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής.  Ο Γιάννης Νικολάκης σχολιάζοντας δε το final 4 τόνισε ότι η Νάξος είναι αυτή που έχει το άγχος «κοιτάζουμε τη συμμετοχή μας στο Final-4  του Κυπέλλου, εμείς είμαστε το αουτσάιντερ. Το σημερινό παιχνίδι ήταν ένα καλό τεστ, κρατάμε την καλή εμφάνιση του πρώτου σετ ενώ πρέπει να μας προβληματίσει που δεν είχαμε αντίδραση στη συνέχεια. Πάμε σε έναν ημιτελικό, το άγχος είναι στη Νάξο και θέλουμε να φανούμε δυνατοί».

Αποτελέσματα – Βαθμολογίες

Αποτελέσματα: 19η αγωνιστική

ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil – Παναθηναϊκός ΑΟ        1-3 (25-20,14-25,14-25,13-25)

Ολυμπιακός ΣΦΠ – ΓΣ Ηλιούπολης      3-0 (25-21,25-21,25-13)

ΑΣ Ελπίς – ΑΟΝ Πανναξιακός     0-3 (19-25,22-25,21-25)

ΑΕΚ Αθηνών – ΑΠΣ Αίας Ευόσμου         1-3 (20-25,8-25,25-19,17-25)

ΑΟ Θήρας – ΑΣ Άρης         3-1 (22-25,25-17,25-18,25-23)

ΑΣ Μακεδόνες – ΑΣΠ Θέτις        3-0 (25-18,25-14,25-22)

Επόμενη αγωνιστική (20η  – 11  Μαρτίου)

Παναθηναϊκός ΑΟ – ΑΣ Ελπίς   

ΑΣ Άρης – Ολυμπιακός ΣΦΠ

ΑΠΣ Αίας Ευόσμου – ΑΟ Θήρας

ΑΟΝ Πανναξιακός – ΑΣ Μακεδόνες

ΑΣΠ Θέτις – ΑΕΚ Αθηνών

ΓΣ Ηλιούπολης – ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil (12/03)

Η Βαθμολογία

Ομάδα          Βαθ.   Αγ.      Νίκες Ήττες Σετ υπέρ       Σετ κατά

1. Ολυμπιακός ΣΦΠ         54       19       18       1          56       9

2. Παναθηναϊκός ΑΟ       47       19       16       3          52       17

3. ΑΟΝ Πανναξιακός       45       19       15       4          48       19

4. ΑΟ Θήρας           33       19       11       8          43       34

—————————————————————–

5. ΑΣ Μακεδόνες   32       19       11       8          38       31

6. ΑΣ Άρης    32       19       11       8          37       32

7. ΓΣ Ηλιούπολης   26       19       8          11       34       39

8. ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil       25       19       8          11       32       38

9. ΑΠΣ Αίας Ευόσμου       18       19       6          13       23       45

——————————————————————

10. ΑΣ Ελπίς            14       19       5          14       24       48

11. ΑΣΠ Θέτις         13       19       4          15       23       48

12. ΑΕΚ Αθηνών    3          19       1          18       5          55

@ οι τέσσερις πρώτοι στα πλέι οφ (1-4, 2-3) και οι τρεις τελευταίοι υποβιβάζονται στην Α2 

Με πληροφορίες από το volleyplanet.gr και φωτογραφίες από το Delta Sports.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Επαρχείο Νάξου: Διανομή αύριο (22/03) προϊόντων ΤΕΒΑ

Διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ αύριο Τετάρτη 22 Μαρτίου μέσα από τις δομές του Επαρχείου Νάξου … Ποιες οι προϋποθέσεις

Η Νάξος στους προορισμούς του κρουαζιερόπλοιου “Gemini” που μεταφέρει εργαζόμενους εξ αποστάσεως

Ήρθε η πρώτη 3ετής κρουαζιέρα στον κόσμο! Απευθύνεται και σε ταξιδιώτες με εργασία εξ αποστάσεως Πότε και που θα βρίσκεται στην Ελλάδα

Το Αιγαίο “πηγαίνει” Μέγαρο Μουσικής με τους Ματθαίο Γιαννούλη και Μάκη Ψαραδέλλη

Μουσικές «ΘΥΜΗΣΕΣ» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Πότε θα γίνει η εκδήλωση και ποιοι συμμετέχουν

Σαντορίνη: Το πρωί της Τετάρτης το τελευταίο “αντίο” στον ηγούμενο του Προφήτη Ηλία

Την Κυριακή (19/03) έφυγε από τη ζωή ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλία στη Σαντορινη - Το πρόγραμμα της εξόδιου ακολουθίας την Τετάρτη (22/03)

Στις Μέλανες η τελυταία κατοικία του πατέρα Νικόλαου Μετζητάκου

Την Κυριακή 19 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η εξόδιος ακολουθία του πατέρα Νικόλαου - Ποιοι τον αποχαιρέτησαν

Γέρικα αλλά ασφαλή σκαριά στο Αιγαίο

Ο μέσος όρος ηλικίας των πλοίων της ελληνικής ακτοπλοΐας πλησιάζει τα 31 χρόνια – Που ταξιδεύει το γηραιότερο πλοίο στο Αιγαίο

Δολοφονία Αλκη – Ιατροδικαστής: “Αργός και βασανιστικός ο θάνατός του”

Κατάθεση ιατροδικαστή στη Δίκη για τη δολοφονία του Αλκη "Καλύτερα να σε πυροβολήσουν, καλύτερα να πέσεις από το μπαλκόνι. Αυτό το ένα λεπτό ήταν μια αιωνιότητα για τον Αλκη"

Ανακάλυψη χαμένης … ηπείρου μετά από σχεδόν 400 χρόνια

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν τη χαμένη ήπειρο μετά από 375 χρόνια

ΠΝΑι: Από τη Νάξο ξεκινάει η ενεργειακή αναβάθμιση των Νοσοκομείων του Νοτίου Αιγαίου

Μελέτη Ενεργειακής Αναβάθμισης του Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας Νάξου, του Νοσοκομείου Σύρου και τεσσάρων (4) ακόμα νοσοκομείων στο Ν. Αιγαίο

Μήλος: Εντάχθηκε στο πρόγραμμα του Star Clippers για το 2023

Star Clippers: Η Μήλος νέος προορισμός κρουαζιέρας στα Ελληνικά νησιά για το 2023

Εκτακτο: Αλλαγή ώρας στην αναχώρηση του Blue Star Naxos από Πειραιά

Αλλάζει η ώρα αναχώρησης σήμερα του Blue Star Naxos από τον Πειραιά για Παροναξία και άγονη γραμμή

The Sun: “Νάξος, το νησί που συγκεντρώνει όλα τα καλά των ελληνικών νησιών”

Αφιέρωμα- «ύμνος» της εφημερίδας The Sun για τη Νάξο και η συμμετοχή του Δήμου αλλά και του Επαρχείου στην ITB 2023

Απεργία – Blue Star Ferries: Βράδυ Πέμπτης (16/03) λύνει κάβους το Blue Star Naxos

Πως διαμορφώνονται τα δρομολόγια της Blue Star Ferries με βάση την απεργία της 16ης Μαρτίου

ΕΑΣ Νάξου – Γ. Πολίτης: “Με το νέο τυροκομείο αναβαθμίζουμε την Γραβιέρα Νάξου” (video)

Το νέο Τυροκομείο της Ε.Α.Σ. Νάξου στο Γλινάδο στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ! - Τι δήλωσαν Καπούνης και Πολίτης

Δυνατότητα γυναικολογικών εξετάσεων (19-27 Μαρτίου) στο Νοσοκομείο Νάξου

Στο Νοσοκομείο της Νάξου έρχεται γατρός ειδικότητας Μαιευτικής – Γυναικολογίας - Το χρονικό διάστημα και ο τρόπος για ναεπικοινωνήσετε

Ελλείψεις στην ασφάλεια των αεροδρομίων και τα …γίδια στο διάδρομο της Νάξου

Συναγερμός για τα αεροδρόμια: Καταγγελίες για σοβαρές ελλείψεις – Η προειδοποίηση για… αιγοπρόβατα σε διαδρόμους προσγείωσης με σημείο αναφοράς τη Νάξο

Ο.ΝΑ.Σ.: Ερχεται 7ημερη εκδρομή σε Ουγγαρία – Αυστρία

Η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.) διοργανώνει 7ημερη εκδρομή σε Βουδαπέστη και Βιέννη.. Δείτε ημερομηνίες

“Πρέβελης”: Δεμένο και ανεκτέλεστα δρομολόγια

Τροποποίηση δρομολογίων του Ε/Γ-Ο/Γ "Πρέβελης" λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

“Αξίζουμε Καλύτερα” – Μ. Πολυκρέτης: Κάλεσμα για συζήτηση σχετικά με την περιοχή της Ελλης

Κάλεσμα σε ανοιχτή συζήτηση σχετικά με τη περιοχή της "Ελλης" στη πόλη της Νάξου ανοίγει ο υποψήφιος δήμαρχος Μανώλης Πολυκρέτης - Που και πότε

Δονούσα: Οι επαγγελματίες του νησιού θέλουν περισσότερα δρομολόγια του “Σκοπελίτη” στο νησί τους

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι επαγγελματίες της Δονούσας με την οποία ζητούν επιπλέον προσεγγίσεις (έξι) του Express Skopelitis στο νησί τους - Εφτασαν έως το Υπουργείο Ναυτιλίας