Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΠανναξιακός ΑΟΝ: Λαχτάρα μεν, χαμόγελα δε...(3-1 τον Πορφύρα)

Πανναξιακός ΑΟΝ: Λαχτάρα μεν, χαμόγελα δε…(3-1 τον Πορφύρα)

|

Με κορυφαία την Διώτη και αρωγό την Ντάλτον – Καλαντάτζε ο Πανναξιακός έφτασε τις τρεις σερί νίκες (3-1 τον Πορφύρα) και παραμένει στο παιχνίδι της 4αδας – Κ. Παπαδόπουλος  «Η νίκη ήρθε τελικά με άγχος αλλά νομίζω ότι συνολικά την αξίζαμε»

Τέλος της 7ης αγωνιστικής και ο Πανναξιακός αποχωρεί από τη Θεσσαλονίκη με κατεβασμένο κεφάλι έχοντας ηττηθεί με το καθαρό 3-0 από τους Μακεδόνες. Μία ήττα που θεωρητικά ήταν εκτός προγράμματος με βάση τις φιλοδοξίες που έχουν οι ομάδες στην αρχή της χρονιάς και για την ομάδα της Νάξου ήταν μόλις η πρώτη από άλλη ομάδα της Θεσσαλονίκης εκτός του Άρη στα χρόνια που αγωνίζεται στην Α1… Από εκείνη τη στιγμή και ο μετά ο Κώστας Παπαδόπουλος, τεχνικός του Πανναξιακού έβαλε κάτω το πρόγραμμα και είδε ότι οι επόμενοι τρεις αγώνες (με Ηλιούπολη – Πορφύρα εντός και Κόρινθο εκτός) πρέπει με κάθε …θυσία (must win κατάσταση) να τελειώσουν με καθαρό τρίποντο πριν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο «Μελίνα Μερκούρη» στο τέλος του πρώτου γύρου…. Τρεις νίκες που θα δώσουν το δικαίωμα στην ομάδα της Νάξου να μείνει σε τροχιά τετράδος ενόψει του δεύτερου γύρου… 

Και ξέρετε; Το πιο δύσκολο για ομάδες που χτίζονται κάθε χρόνο από την αρχή είναι να έχουν διάρκεια, υπομονή και χαρακτήρα… Ο λόγος; Μα μόνο μέσα από τους αγώνες και τις συνεχείς προπονήσεις μπορεί μία ομάδα να φτάσει στο στόχο της… Χωρίς γκρίνια για τα χαμένα σερβίς, χωρίς εύκολη κριτική για μία λάθος πάσα αλλά με συνεχή παρουσία στην εξέδρα και με τη φωνή που ηχεί ως γλυκιά μουσική τις περισσότερες φορές στα αυτιά όλων… Από προπονητές έως αθλήτριες και μέλη της διοίκησης… Είναι όμως έτσι; 

Στα τρία αυτά must win παιχνίδια, ο Πανναξιακός, ίδρωσε αλλά τα κέρδισε… Και αυτό είναι το πρώτο και πιο σημαντικό στοιχείο. Από εκεί και πέρα, οι φίλαθλοι (και όχι μόνο) συνεχίζουν να δίνουν το παρών μόνο στα …θεωρητικά μεγάλα παιχνίδια και κυρίως να προσφέρουν συμπαράσταση στη μάχη που δίνουν τα κορίτσια και η διοίκηση του Πανναξιακού ΑΟΝ στη πιο δύσκολη χρονιά της σύγχρονης ιστορίας του…. 

Όσο για το παιχνίδι; Όπως διαβάζουμε και στην επίσημη ιστοσελίδα της ομοσπονδίας (volleyball.gr) ο Πανναξιακός σημείωσε τη 3η συνεχόμενη νίκη του επί του Πορφύρα (3-1 σετ) παρά τα πολλά λάθη και για την 10η αγωνιστική…  Ο τεχνικός της Ναξιώτικης ομάδας Κώστας Παπαδόπουλος μετά το πέρας του αγώνα τόνισε «Παρά το γεγονός ότι ο Πορφύρας έκανε πολύ καλή προσπάθεια, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω το αντίπαλο, νομίζω ότι το αποτέλεσμα εξαρτιόταν από την δική μας συγκέντρωση και συνέπεια. Η νίκη ήρθε τελικά με άγχος αλλά νομίζω ότι συνολικά την αξίζαμε. Το σημαντικό για την ομάδα μου, είναι ότι έχουμε πάρει 6 καθαρά τρίποντα σε 9 παιχνίδια».

Η ομάδα του Παπαδόπουλου πήρε με σχετική ευκολία τα δύο πρώτα σετ από τον αντίπαλό της και στο τρίτο βρέθηκε να έχει δύο ματς μπολ (24-22). Όμως, δύο λανθασμένες επιλογές της Ντάλτον και δύο πόντοι από επίθεση του Πορφύρα ανέτρεψαν τα δεδομένα για την Πειραϊκή ομάδα που μείωσε στα σετ και μπήκε στο ματς. Το τέταρτο σετ ήταν ανατρεπτικό. 

Ο Πορφύρας μπήκε φουριόζος, με ψυχολογία από το κερδισμένο τρίτο σετ, και με σέρβερ την Ράπτη, η οποία σημάδεψε στην υποδοχή  Διώτη και Ιακωβίδου, προηγήθηκε με 7-0. Οι γηπεδούχες, με την Μπράουν στο σερβίς, κατάφεραν να μαζέψουν την διαφορά στους 2 πόντους (9-11) και με σερί 6-0 πήραν προβάδισμα 15-11. Ο Πορφύρας αντέδρασε, μείωσε στον πόντο (16-15) και το παιχνίδι κρίθηκε στο τέλος με τον Πανναξιακό να πανηγυρίζει το έκτο τρίποντο του σε 9 ματς.  

Από τη πλευρά του ο τεχνικός του Πορφύρα, Βασίλης Πανδής τόνισε «Ήταν ένα καλό παιχνίδι για εμάς αλλά με αρκετά σκαμπανεβάσματα. Είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνιση αλλά όχι από το αποτέλεσμα. Πρέπει επιτέλους τις καλές εμφανίσεις να τις αξιοποιούμε και να παίρνουμε βαθμούς».

Να σημειώσουμε ότι ο Πανναξιακός διατήρησε το αήττητο απέναντι στον Πορφύρα (3 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια σε επίπεδο Α1), η Γκολφινοπούλου (πρώην αθλήτρια της Νάξου χειροκροτήθηκε ζεστά από τους οπαδούς) και τα σετ του αγώνα ήταν: 3-1 (25-18, 25-19, 24-26, 25-23). Και βέβαια να αναφέρουμε ότι για πρώτη φορά στη δωδεκάδα του Πανναξιακού ήταν η νεαρή Βόμβα… 

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ (Παπαδόπουλος): Διώτη 22 (21/40 επ., 1 μπλοκ, 57% υπ.), Κάλτερ 3 (2/8 επ., 1 μπλοκ), Καλαντάτζε 11 (6/11 επ., 1 άσσος, 4 μπλοκ), Ντάλτον 14 (11/41 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Σεφεριάδου 3 (2/2 επ., 1 άσσος), Μπράουν 13 (10/16 επ., 3 άσσοι) / Ιακωβίδου (λ, 50% υπ.), Νούσια 8 (5/19 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 50% υπ.), Κατερίνη, Μπολέτου, Σφυρή, Βόμβα 

ΠΟΡΦΥΡΑΣ (Πανδής): Ράπτη 11 (8/28 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 56% υπ.), Κομλένοβιτς 14 (14/39 επ.), Φωτεινού 6 (3/9 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Γκολφινοπούλου 3 (1/2 επ., 2 άσσοι), Κελεσίδη 2 (2/5 επ.), Δραγουμάνου 10 (8/29 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 44% υπ.) / Μουστάκη (λ, 37% υπ.), Λιάρου (λ), Κωνσταντέλου 1 (άσσος), Χατζηπέτρου, Σιδεράτου 2 (1/1 επ., 1 άσσος).

 

Νίκη για τον ΑΟ Θήρας και Ολυμπιακό 

Οσο για τα άλλα παιχνίδια της 10ης αγωνιστικής; Καμία έκπληξη. Στη Σαντορίνη, ο ΑΟ Θήρας σημείωσε την τέταρτη εντός έδρας νίκη του (3-0 την Κόριθνο) που τον φέρνει ισόβαθμο των Μακεδόνων στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Οι γηπεδούχες είχαν καλύτερη επίθεση (48%-27%) και δυσκόλεψαν την υποδοχή της Κορίνθου (δέχθηκε 8 άσσους με 29% αποτελεσματικότητα).  Πριν την έναρξη της αναμέτρησης η πρώην διεθνής πασαδόρος και αυτή που ως τεχνικός ανέβασε την ομάδα της Σαντορινή στην μεγάλη κατηγορία το 2014, Ελένη Μεμετζή, βράβευσε την MVP της 9ης αγωνιστικής, την Τσέχα διαγώνια Βέντουλα Μέρκοβα.

Στα Μεσόγεια, την πέμπτη του νίκη στα έξι τελευταία ματς πανηγύρισε ο Αίας Ευόσμου επί του Μαρκόπουλου (3-0 σετ). Απούσα από την ομάδα του Ευόσμου ήταν η κεντρική Έλενα Κωνσταντινίδη λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο.

Επιστροφή στις νίκες για τον Άρη. Με κορυφαίες τις Σιμόν (17π.) και Αλεξάκου (12π.), καλύτερο μπλοκ (8-2), και καλύτερη επίθεση (53% – 35%) η ομάδα του Τσαϊρέλη επικράτησε 3-0 σετ (25-19, 25-20, 25-14) της Ηλιούπολης που έμεινε χωρίς βαθμό και στην τρίτη επίσκεψη της στην Θεσσαλονίκη (είχαν προηγηθεί οι ήττες με 3-1 σετ από Μακεδόνες και Αίαντα). Ήταν η πρώτη νίκη για τον Γιάννη Τσαϊρέλη στην δεύτερη του παρουσία στον πάγκο των «κιτρινόμαυρων».

Και τέλος, την ένατη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια, χωρίς μάλιστα για μια ακόμη αγωνιστική να χάσει σετ, σημείωσε στην Κηφισιά ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκες» νίκησαν 3-0 σετ τον γηπεδούχο Ηρακλή, με υπεροχή στο σέρβις (14-3) και στο μπλοκ (10-3). 

Τα αποτελέσματα 

10η αγωνιστική 

Ηρακλής Κηφ – Ολυμπιακός 0-3 (13 – 25, 16 – 25, 15 – 25)

Αρης – Ηλιούπολη 3 – 0 (25 – 19, 25 – 20, 25 – 14)

ΑΟ Μαρκοπούλου – Αίας Ευόσμου 0 – 3 (22 – 25, 23 – 25, 20 – 25)

Πανναξιακός ΑΟΝ – ΑΟΦ Πορφύρας 3 – 1 (25 – 18, 25 – 19, 24 – 26, 25 – 23) 

ΑΟ Θήρας – ΑΣΠ Κόρινθος 3 – 0 (25 – 18, 25 – 15, 25 – 9)

Ρεπό: Μακεδόνες 

Επόμενη αγωνιστική

11η – 20 Δεκεμβρίου 

Αίας Ευόσμου – Ηρακλής Κηφ. 

Ολυμπιακός – Πανναξιακός ΑΟΝ 

Κόρινθος – Αρης Θεσ

Μακεδόνες – ΑΟ Μαρκόπουλου 

ΑΟΦ Πορφύρας – ΑΟ Θήρας 

Ρεπό: Ηλιούπολη 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Το “Methyres – Wine Symposium” επιστρέφει για 3η χρονιά στο Avaton 1739

Οίνος, γεύσεις και πολιτισμός με φόντο το ηλιοβασίλεμα - Πότε; Που;

Υπόθεση …Νερό: Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Δονούσας ζητά επανεξέταση της τιμολογιακής πολιτικής και δίκαιες χρεώσεις

Μετά την Ηρακλειά και τα Κουφονήσια, διαμαρτύρεται και η Δονούσα για τις αυξήσεις - Τι ζητούν οι επαγγελματίες

Κύπελλο Ελλάδος: Πάλεψε η ΕΛΛΑΣ Σύρου αλλά ηττήθηκε (4-2) από τον Ατρόμητο, περιμένει εκτός έδρας το Αιγάλεω

Οι Συριανοί έδειξαν χαρακτήρα και πέτυχαν δύο γκολ, αποσπώντας το χειροκρότημα – Τιμήθηκε ο Μιχάλης Λυγνός πριν τη σέντρα

Νάξος: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη φωλιά Πράσινης θαλάσσιας χελώνας στις Κυκλάδες

138 νεοσσοί κατάφεραν να φτάσουν στη θάλασσα – Ένα μοναδικό γεγονός για το νησί και την προστασία της φύσης

Κάρπαθος: Γεννήθηκε το πρώτο φωκάκι της χρονιάς

Η πρώτη γέννηση μεσογειακής φώκιας (Monachus monachus) για το 2025 καταγράφηκε σε θαλάσσιο σπήλαιο – Σπάνια στιγμή για το απειλούμενο είδος

Αγιο Ορος: Εκοιμήθη ο Αγιορείτης Γέροντας Βασίλειος Γοντικάκης

Η εξόδιος ακολουθία αύριο στην Ιερά Μονή Ιβήρων – Ο λόγιος και πνευματικός καθοδηγητής που σφράγισε το Άγιον Όρος και την Ορθοδοξία

Μάρκος Καφούρος: Αναφορά για επαναφορά μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου

Ο Βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ μεταφέρει το ψήφισμα του Δ.Σ. Θήρας στον Υπουργό Οικονομικών, ζητώντας μέτρα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις στις νησιωτικές περιοχές.

Παρέμβαση Φιλίππου Φόρτωμα για τις συντάξεις χηρείας του πρώην ΟΓΑ

Ερώτηση στη Βουλή για την άρση αδικιών του νόμου Κατρούγκαλου και την εξίσωση παλαιών και νέων συντάξεων χηρείας προς όφελος των δικαιούχων.

Φεστιβάλ Στρογγύλη On The Road: Μια μουσική βραδιά με το «The Hollywood Project»

Την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2025 στον υπαίθριο χώρο μπροστά από τον Μητροπολιτικό Ναό Θήρας, τρεις μουσικοί παρουσιάζουν αγαπημένα ελληνικά τραγούδια

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

Γυμνάσιο Σκαδού: 22 μαθητές φέτος δίνουν ζωή στο σχολείο της Ορεινής Νάξου

Από το παλιό δημοτικό του Σκαδού στο σύγχρονο Γυμνάσιο: Ένα σχολείο που κρατά ζωντανή την εκπαίδευση στα ορεινά χωριά της Νάξου

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Νάξος – Αύγουστος 2025: περισσότερες αφίξεις, Ισχυρότερο το σύνολο του καλοκαιριού (πίνακες)

Στο λιμάνι της Νάξου οι επιβάτες αυξήθηκαν 5,2% τον Αύγουστο σε σχέση με πέρυσι, ενώ το τρίμηνο Ιουνίου–Αυγούστου έκλεισε με +6,5% συνολικά. Τι δείχνει η δεκαετία.

Χώρα Νάξου: «Πάγωσε» το αίτημα κατοίκων για αλλαγή κυκλοφοριακού στη Μικρασιατών Προσφύγων

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων για επικίνδυνες συνθήκες, ο Δήμος Νάξου απάντησε αρνητικά στο αίτημα αλλαγής κατεύθυνσης της ημικεντρικής οδού.

Νάξος: “Στάση” Σινούκ για παραλαβή ασθενούς από άλλο νησί, πριν αναχωρήσει για Αττική

Το είδαμε κι αυτό... Ελικόπτερο Σινούκ έμεινε στη Νάξο για αρκετά λεπτά περιμένοντας το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ώστε να παραλάβει άλλο ασθενή και να τον μεταφέρει στην Αττική

Με την Ιωάννα Συνοδινού από την Αμοργό, η νέα σύνθεση του Δ.Σ. του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας

Με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Γιάννη Βρούτση, ανανεώθηκε η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Φ., με συμμετοχή του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα Σταύρου Ελληνιάδη και της φοιτήτριας Μαρούσας Σιδέρη.

Ηρακλειά: Με έναν μαθητή ξεκίνησε το Δημοτικό Σχολείο, δύο στο νηπιαγωγείο, τη Δευτέρα (15/09) ο αγιασμός (video)

Η νέα σχολική χρονιά βρίσκει τη μικρή Ηρακλειά με μόλις τρία παιδιά σε σχολική τάξη – Ο πρόεδρος της κοινότητας Δημήτρης Γαβαλάς μιλά για τη μοναξιά του ενός μαθητή και τις προκλήσεις της νησιωτικότητας (video)