Δευτέρα, 16 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΠανναξιακός ΑΟΝ: κερδίζει και πάει final 4

Πανναξιακός ΑΟΝ: κερδίζει και πάει final 4

|

Πανναξιακός ΑΟΝ και Άρης διασταυρώνουν τα ξίφη τους απόψε στο ΔΑΚ Νάξου (31/01, 19:00) με στόχο την πρόκριση στην προημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδας – Τι δηλώνουν Διώτη και Χουντιμά – Τι είχε γίνει πέρυσι 

Η μεγάλη στιγμή έφτασε… Και όταν λέμε «μεγάλη στιγμή» εννοούμε τη μάχη του Πανναξιακού ΑΟΝ με τον Αρη για την φάση των «16» με σκοπό την πρόκριση στην επόμενη φάση (προημιτελικά) και με κατάληψη την συμμετοχή στο Final 4 του κυπέλλου Ελλάδας. Έναν θεσμό όπου η Νάξος έχει δημιουργήσει τη δική της παράδοση με παρουσία σε δύο τελικούς και τρεις παρουσίες στα τέσσερα προηγούμενα χρόνια… Φιναλίστ δύο φορές και δεν θα έλεγε για μία ακόμη….   

Η αναμέτρηση θα είναι αμφίρροπη με τις δύο ομάδες να ζητούν τη νίκη και με δεδομένο ότι από τη στιγμή που το πρωτάθλημα έχει … κάτοχο (σ.σ. τον αήττητο Ολυμπιακό), η παρουσία σε έναν τελικό κυπέλλου είναι η ουσιαστική διέξοδος. Και στις 19:00 στο ΔΑΚ Νάξου θα πάρει …φωτιά. Κανείς άλλωστε από τους δύο προπονητές δεν θέλει να χάσει… Ο τεχνικός του Πανναξιακού έχει τα προβληματάκια του και τα οποία φάνηκαν στο παιχνίδι με το Μαρκόπουλο το περασμένο Σάββατο. Νοκ άουτ η ακραία Κατερίνα Μπολέτου (ταλαιπωρείται από πόνους στη μέση) ενώ αγώνας δρόμο γίνεται για τη συμμετοχή της Ηλιάνας Ιακωβίδου, της λίμπερο του Πανναξιακού. Έχει πρόβλημα στο πόδι, το Σάββατο ήταν στον πάγκο αλλά δεν αγωνίστηκε και στη θέση της είδαμε την Αποστολία Νούσια που αν και ακραία είχε εντυπωσιακή εμφάνιση. Λέτε; Από την άλλη πλευρά, το δίδυμο Διώτη – Μπράουν είναι στα καλύτερά του (σ.σ. αμφότερες παρούσες στην καλύτερη επτάδα της 14ης αγωνιστικής) ενώ και η Καλαντάτζε δείχνει το … ύψος της στο φιλέ όπου σκεπάζει κάθε αντίπαλο. Όπως τόνισε η Παναγιώτα Διώτη μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του Πανναξιακού ΑΟΝ (paon.gr) «Το παιχνίδι με τον Άρη είναι τελείως διαφορετικό από τα ματς του πρωταθλήματος. Είναι ένας νοκ-άουτ αγώνας που όποιος έχει περισσότερη ψυχή και θέληση θα κερδίσει. Παίζουμε στο σπίτι μας… με τον κόσμο μας,  και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε!»

Τι γίνεται από τη πλευρά του Άρη; Οι φιλοξενούμενοι είναι από χθες το μεσημέρι στη Νάξο δεν έχει απουσίες και ο Γιάννης Τσαϊρέλης (σ.σ ανέλαβε τις τύχες του Αρη στις 30 Νοεμβρίου αντί του Δημήτρη Σολκίδη)  προέρχεται από σημαντική νίκη επί του Αίαντα Ευόσμου με 3-1 σετ εκτός έδρας που τον κρατάει στην τετράδα του final 4 για το πρωτάθλημα..  Η πολυτιμότερη αθλήτρια της 14ης αγωνιστικής, η γαλλίδα ακραία του Άρη Βερόνικα Χουντιμά για τον αγώνα με τον Πανναξιακό τόνισε «Έχουμε ήδη αφήσει πίσω το παιχνίδι με τον Αίαντα και σκεφτόμαστε τον Πανναξιακό για το Κύπελλο. Θέλουμε να φτάσουμε μέχρι το final-4 αλλά υπάρχει ακόμα δρόμος. Με τη Νάξο θα είναι μία σκληρή αναμέτρηση, καθώς είναι καλή ομάδα και έχουμε συν τοις άλλοις κι ένα δύσκολο ταξίδι. Αν παίξουμε όπως μπορούμε και ξέρουμε, θεωρώ πως θα είμαστε νικήτριες».
Να σημειώσουμε εδώ ότι και οι δύο ομάδες γνωρίζουν τον αντίπαλό τους για την επόμενη φάση. Είναι οι Μακεδόνες που νίκησαν εκτός έδρας με 3-0 τον Πορφύρα αλλά το ευχάριστο είναι ότι ο νικητής του ζευγαριού Πανναξιακός – Αρης θα είναι οικοδεσπότης όπως έχει προκύψει από την κλήρωση… 

Προηγούμενα
Πέρυσι, τέτοιες ημέρες, οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί και πάλι στο κύπελλο στη Θεσσαλονίκη με τον Πανναξιακό να κερδίζει μετά από ένα εντυπωσιακό παιχνίδι που κρίθηκε στο τάι μπρέικ. Νίκη με 3-2 και σε μία αναμέτρηση που είχε έντονες εναλλαγές συναισθημάτων: 25-23, 21-25, 25-23, 13-25, 13-15 τα πέντε σετ του αγώνα κι ενώ στο τάι μπρέικ ο Πανναξιακός βρέθηκε να προηγείται με 12-8 και 14-10, ο Άρης μείωσε στο πόντο αλλά δεν μπόρεσε για την πλήρη ανατροπή. Αξιοσημείωτο είναι ότι καλύτερες σε εκείνο το παιχνίδι για τον Άρη οι Αλεξάκου (12 π), Κις (19 π) και Καετάνο (17 π.) ενώ για την ομάδα της Νάξου, η Πότοκαρ είχε κάνει το τέλειο παιχνίδι (28 πόντοι με 23/51 επιθέσεις, 2 άσοι, 3 μπλοκ) και είχαν πολύ καλή  εμφάνιση και οι Φρέσκο (15 π.), Οικονομίδου (15 π., 4 μπ) και Τοτσίδου (15 π.).
Φέτος, οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στο πρωτάθλημα για την 5η αγωνιστική (η ρεβάνς θα γίνει στις 10 Φεβρουαρίου) στη Θεσσαλονίκη όπου με πρώτη σκόρερ την Σιμόν (21 πόντοι), ο Άρης επικράτησε με 3-1 σετ του Πανναξιακού. Σημείο αναφοράς οι 12 άσοι (Καραφουλίδου – Αλεξάκου από 4 άσοι) για τον Αρη, ενώ ο Πανναξιακός είχε 33 λάθη (!!!!)  Καλύτερη για τον Πανναξιακό η Διώτη με 18 πόντους..
Τα σετ: 3-1 (25-19, 21-25, 25-10, 25-23)
ΆΡΗΣ (Σολκίδης): Γκλιγκόροβιτς 3 (3/4 επ.), Aλεξάκου 17 (12/31 επ., 4 άσσοι, 1 μπλοκ, 57% υπ.) Σιμόν 21 (18/30 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Καραφουλίδου 6 (2/7 επ., 4 άσσοι), Χουντιμά 12 (10/19 επ., 1 άσσος,1 μπλοκ, 50% υπ.), Πήττα 3 (2/2 επ., 1 μπλοκ) / Κελεσίδου (λ, 43% υπ.), Χίτζιου (λ,), Καθάριου 1 (άσσος).
ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ (Παπαδόπουλος): Διώτη 18 (14/38 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ, 47% υπ.), Καλαντάτζε 8 (3/8 επ., 5 μπλοκ), Μπράουν 7 (5/9 επ., 2 μπλοκ), Σεφεριάδου 2 (2 άσσοι), Κάλτερ 11 (9/20 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 40% υπ.), Ντάλτον 14 (12/29 επ., 2 άσσοι) / Ιακωβίδου (λ, 48% υπ.), Νούσια (33% υπ.), Μπολέτου 2 (2/5 επ.)

Αλλα παιχνίδια 
Έξι εισιτήρια αναζητούν κατόχους σήμερα Τετάρτη 31/1 και αύριο Πέμπτη 1/2 για να ολοκληρώθει η φάση των «16» του Κυπέλλου Γυναικών. Το πρόγραμμα ξεκινάει από τα Μεσόγεια, με την αναμέτρηση του Μαρκόπουλου με την Ηλιούπολη. Η νεανική ομάδα του Κώστα Σωτηρόπουλου θα επιδιώξει να συλλέξει εμπειρίες και στον θεσμό του Κυπέλλου, ενώ η Ηλιούπολη θέλει την πρόκριση στην 8άδα.  Ο νικητής αυτού του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στη Νέα Γενιά με τον Ολυμπιακό. Θα είναι αγώνας – γιορτή για την ομάδα της Θεσσαλονίκης που πρωταγωνιστεί στην Α2 (είναι πρωτοπόρος του Β1 ομίλου) με αντίπαλο το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.  
Αμφίρροπη αναμέτρηση θα γίνει στην Σαντορίνη ανάμεσα στον ΑΟ Θήρας και στον Αίαντα. Πρόσφατα για την 13η αγωνιστική της Volley League,η ομάδα των Κυκλάδων ήταν η νικήτρια με 3-2 σετ. Ο νικητής θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ ή την Θέτιδα Βούλας.  Τις δύο ομάδες χωρίζει μια κατηγορία, με την Θέτιδα να είναι πρώτη και αήττητη στην Pre League και τον ΠΑΟΚ να έχει την ίδια πορεία στον Β2 όμιλο της Α2 γυναικών. 
Τέλος, οι Αμαζόνες Νέας Ερυθραίας που βρίσκονται στην 2η θέση του Α ομίλου της Α2 γυναικών, φιλοξενούν τον Ηλυσιακό που πρωταγωνιστεί στην Pre League, αλλά προέρχεται από ήττα από τον ΓΑΣ Μεσσαράς.  Ο νικητής θα αντιμετωπίσει την Κόρινθο που πέρασε χωρίς αγώνα, λόγω της αποχώρησης του Ηρακλή Κηφισιάς.

Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για την Τετάρτη 31.1.2018 στις 19:00 και όπως πάντα θα μεταδοθεί ζωντανά με live streaming από την επίσημη ιστοσελίδα του Πανναξιακού, paon,gr σε συνεργασία με την Cyclades Video του Γιώργου Δεουδέ.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Στέλλα Τσουνέλλη – Φουτάκογλου: Η τελευταία κεντήστρα της παράδοσης στη Χώρα της Νάξου

Από τη Μικρά Ασία στη Νάξο, η κυρία Στέλλα υφαίνει με βελόνα και νήμα τις μνήμες, τις ρίζες και την ψυχή ενός τόπου που δεν ξεχνά.

Ίος: Το αιγαιοπελαγίτικο νησί–μύθος στη μάχη για ένα βιώσιμο μέλλον

Ανάμεσα στην άγρια ομορφιά και την τουριστική ανάπτυξη, η Ίος καλείται να ισορροπήσει την ψυχή της με τις προκλήσεις της εποχής — με όπλα τη φύση, την τέχνη και τους ανθρώπους της.

Νάξος: Ποια είναι η γεύση της; Από την πατάτα και το τυρί έως την … παπιλώνα

Από τα τυριά και τις πατάτες μέχρι το ζαμπόνι και το κίτρο, η Νάξος παραμένει αυθεντική γαστρονομική δύναμη, σε μια εποχή που η αυτάρκεια γίνεται πολυτέλεια.

Ροζέ Μιλλιέξ: Ο Γάλλος που αγάπησε τη Νάξο – Μια ωδή στην «πλούσια καρδιά» του νησιού

Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στη σχέση του Γάλλου φιλέλληνα Ροζέ Μιλλιέξ με τη Νάξο, μέσα από το συγκινητικό του άρθρο του 1957. Αφιέρωμα στη μνήμη του Δημήτρη Ήμελλου.

ΑΟ Μυκόνου: Εξι αποχωρήσεις και “Ευχαριστούμε τους πρωταγωνιστές της ανόδου”

Ο Α.Ο. Μυκόνου αποχαιρετά έξι παίκτες που συνέβαλαν καθοριστικά στην ιστορική άνοδο – Λόγια τιμής και ευγνωμοσύνης από τη διοίκηση

ΕΟΠΥΥ: Κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων υψηλού κόστους από αύριο (16/06), ανακούφιση για 139.000 ασθενείς

Ξεκινά τη Δευτέρα (16/06) η πρωτοποριακή υπηρεσία διανομής ΦΥΚ στο σπίτι – Δωρεάν, εύκολη διαδικασία, χωρίς αναμονές στα φαρμακεία

Κόρωνος (Λυώνας) – Αντώνης Παπακωνσταντής: Έφυγε ξαφνικά, αλλά θα μείνει για πάντα δίπλα μας

Μια συγκινητική αποχαιρετιστήρια ανάρτηση του Γιώργου Κουφόπουλου για τον αγαπημένο φίλο, συνοδοιπόρο και πρώην πρόεδρο του συλλόγου

Εληξε σήμερα η προθεσμία για τον καθαρισμό οικοπέδων: Από 16 Ιουνίου ξεκινούν αυστηροί έλεγχοι

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας υπενθυμίζει την υποχρέωση καθαρισμού και απομάκρυνσης υπολειμμάτων – «Ευθύνη όλων η προστασία ζωών και περιουσιών»

Μύκονος: Δις ισόβια σε 50χρονο για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό των ανήλικων διδύμων κορών του

Απόφαση-σοκ από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Σάμου – Ο δράστης κακοποιούσε τα ίδια του τα παιδιά για χρόνια, σύμφωνα με τις καταθέσεις

Θεσσαλονίκη–Σύρος: Sold out η νέα πτήση της Aegean και σκέψεις παράτασης

Πολύ πάνω από τις προσδοκίες οι κρατήσεις στη νέα αεροπορική σύνδεση – Σκέψεις για παράταση πέραν του Σεπτεμβρίου

Ν. Πιτταράς: “Το ότι χτίζουν όπου να ’ναι, το ότι βάζουν τσάπες μέσα στη θάλασσα και βγάζουν τα βράχια, είναι κατάντια για τη Νάξο”

Οι αγρότες της Νάξου πιέζονται από τον υπερτουρισμό, που απορροφάει ολοένα και περισσότερους υδάτινους πόρους και επεκτείνεται με τη δόμηση. Μπορεί να βρεθεί ισορροπία; Η «Κ» μίλησε με όλες τις πλευρές της τοπικής κοινωνίας

Κόρωνος (Λυώνας) – Αντώνης Παπακωνσταντής: Έφυγε ξαφνικά, αλλά θα μείνει για πάντα δίπλα μας

Μια συγκινητική αποχαιρετιστήρια ανάρτηση του Γιώργου Κουφόπουλου για τον αγαπημένο φίλο, συνοδοιπόρο και πρώην πρόεδρο του συλλόγου

Δέκα σχολεία των Κυκλάδων περιμένουν διευθυντή, θέση ευθύνης και καρδιάς (πίνακας)

Ανοιχτή η προκήρυξη για τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να στελεχώσουν τις σχολικές μονάδες νησιών όπως η Νάξος, η Σίφνος, η Κύθνος και η Μύκονος ως διευθυντές (πίνακας)

Νάξος – Βαραμέντη Στάθυ: “Ένας χρόνος χωρίς τον Κώστα μας”

Μια συγκινητική ανοιχτή επιστολή (συνάμα κάλεσμα ενόψει του ετήσιου μνημόσυνου) της συζύγου του, Βαραμέντης Στάθυ, για τον άνθρωπο που σημάδεψε με την καλοσύνη, τη γενναιοδωρία και την αγάπη του τις ζωές όλων μας

Αθήνα – Σύνταγμα: Θρήνος για τον Ανδρέα Κυριακόπουλο

Η ανακοίνωση της ProSport για τον ξαφνικό θάνατο του εκλεκτού συνεργάτη – «Το κενό του είναι δυσαναπλήρωτο, καλό ταξίδι φίλε…»

Τραγωδία στην Πάρο: Συνελήφθησαν οι γονείς βρέφους 5 μηνών που έχασε τη ζωή του

Υπόθεση θανάτου βρέφους συγκλονίζει την Πάρο – Σε εξέλιξη η έρευνα των Αρχών για τις συνθήκες του περιστατικού και τις ευθύνες των γονέων.

Νάξος – Αεροδρόμιο: Επιστροφή στη κανονικότητα, αλλά μας έμεινε “αμανάτι” το αεροσκάφος (!!!)

Ένα περιστατικό που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κρίση, μετατράπηκε σε απόδειξη επαγγελματισμού και ετοιμότητας. Η επόμενη ημέρα βρίσκει το νησί να μετρά την ωριμότητά του ως τουριστικός προορισμός πρώτης γραμμής.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος μεθαύριο Παρασκευή 13 Ιουνίου, ποιες περιοχές επηρεάζονται

Προγραμματισμένες εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ από τις 09:30 έως τις 12:30 – Προειδοποίηση για πρόωρη επαναφορά ρεύματος

Europa Nostra: Διεθνής διάκριση για τον Πύργο “Κάμπονες 1615” στη Νάξο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ένα ζωντανό σύμβολο πολιτιστικής αναγέννησης και βιώσιμης αποκατάστασης από τις Κυκλάδες ανάμεσα στα κορυφαία παραδείγματα ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς για το 2025

Συρματοπλέγματα στον Λυώνα και η επικείμενη (14/06) επίσκεψη Μενδώνη στη Νάξο

Κάτοικοι καταγγέλλουν αυθαίρετη περίφραξη αιγιαλού και προσβολή ιστορικού μνημείου – Σιωπή από τις Αρχές εν αναμονή της επίσκεψης της Υπουργού Πολιτισμού