Πέμπτη, 21 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΠανναξιακός ΑΟΝ: Η ώρα του ντέρμπι (με τον ΑΟ Θήρας) έφτασε

Πανναξιακός ΑΟΝ: Η ώρα του ντέρμπι (με τον ΑΟ Θήρας) έφτασε

|

Το  ντέρμπι των Κυκλάδων (Πανναξιακός ΑΟΝ εναντίον  ΑΟ Θήρας) ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής  – Αναμέτρηση αήττητων στο ΔΑΚ Νάξου ((10/11, 18.00) – τι λένε οι δύο προπονητές – Ποια η προϊστορία των δύο μονομάχων 

Για κάποιους δεν είναι τίποτα περισσότερο από τρεις πόντους. Για κάποιους άλλους, η 10η Νοεμβρίου στο πρόγραμμά τους είναι σημαδεμένη εδώ και μήνες. Ο λόγος; γιατί γνωρίζουν ότι η βραδιά που θα περάσουν δεν θα είναι και η ωραιότερη. Κάποιοι, γνωρίζουν ότι κάθε καρφί ή, πανηγυρισμός θα προκαλέσει νεύρα και άλλοι ξέρουν ότι η επόμενη ημέρα μπορεί να είναι πανέμορφη, αρκεί να είναι στο στρατόπεδο των νικητών…

Κι αναφερόμαστε, στο πολυαναμενόμενο ντέρμπι των Κυκλάδων… Για την 3η αγωνιστική (πέρυσι έγινε μία ημέρα αργότερα και για την 4η αγωνιστική και πάλι στη Νάξο) του πρωταθλήματος στην Volleyleague Γυναικών μεταξύ Πανναξιακού ΑΟΝ και ΑΟ Θήρας στη Νάξο, αναμέτρηση που θα ξεκινήσει στις 6:00 το απόγευμα και ήδη μιλάμε για το πρώτο sold out στο ΔΑΚ Νάξου… Οι δύο ομάδες γνωρίζονται αρκετά. Αλλωστε έχουμε παίκτριες που έχουν φορέσει τη φανέλα και των δύο ομάδων… Τόσο στο παρελθόν όσο και φέτος…

Η Μελίνα Εμμανουηλίδου – η MVP της προηγούμενης αγωνιστικής – αποτελεί σημείο αναφοράς καθότι παίζει τα δύο τελευταία χρόνια στον ΑΟ Θήρας ενώ στην Α1 εμφανίστηκε με τη φανέλα του Πανναξιακού. Και το αστείο; Από τα τέσσερα βραβεία MVP τα δύο τα έχει με τον Πανναξιακό, τα άλλα δύο με τον ΑΟ Θήρας και ως αθλήτρια του Πανναξιακού είχε αναδειχτεί πολυτιμότερη παίκτρια σε αγώνα με τον ΑΟ Θήρας. Από εκεί και πέρα, στο ρόστερ του ΑΟ Θήρας συναντάμε και τον Αννα Καλαντάτζε που αγωνίστηκε πέρυσι στη Νάξο, ενώ στο ρόστερ του Πανναξιακού ΑΟΝ έχουμε την Ειρήνη Τσομπανίδου (ουσιαστικά είχαμε ανταλλαγή κεντρικών) και την αρχηγό Ολγα Βεργίδου, η οποία επίσης έχει αγωνιστεί στον ΑΟ Θήρας πριν φύγει για τον εξωτερικό και δη την Φιλανδία, όπου επέστρεψε φέτος.  

Οσο για τη προϊστορία; Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί οκτώ φορές στο πρωτάθλημα… Την πρώτη χρονιά (περίοδος 2014 – 15) ο Πανναξιακός κερδίζει και τα δύο παιχνίδια με 3-1 σετ και μάλιστα οι Τσβετάνοβα – Εμμανουηλίδου ήταν οι Πολυτιμότερες αθλήτριες των αγωνιστικών. Την επόμενη χρονιά (2015 – 16) ο ΑΟ Θήρας είναι αυτός που κερδίζει και τα δύο παιχνίδια (3-2 στη Νάξο και 3-1 στη Σαντορίνη) και το 2016 – 17 αρχίζουν οι μοιρασιές… Μάλιστα, με το ίδιο σκορ 3 – 1 με την Πότοκαρ να είναι MVP στην νίκη της Νάξου και την Τέρζιτς στη Σαντορίνη. Και πέρυσι; Μοιρασιά αλλά με σπάσιμο έδρας… Στη Νάξο, ο ΑΟ Θήρας είχε επικρατήσει με 3-0 σετ (25-19, 25-15 και 25-23) και ο Πανναξιακός στη Σαντορίνη σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι με 3-1 σετ (28-30, 25-22, 25-22 και 25-14)…   Να προσθέσουμε επίσης ότι πρόπερσι οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στα …ημιτελικά του κυπέλλου στη Νάξο με τον Πανναξιακό να κερδίζει με 3-0 και να προκρίνεται στο φάιναλ φορ, ενώ πέρυσι τον Σεπτέμβριο οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στον τελικό στα «Νομίκεια» με τον ΑΟ Θήρας να κερδίζει με 3-1 σετ… Και η  έδρα; Παίζει αλήθεια ρόλο; Όπως δείχνουν τα αποτελέσματα στη Νάξο; 2-2 νίκες.. Οπότε; Όλα είναι ανοιχτά…

Τι αναφέρει η προαγγελία του αγώνα; Μέσα από την ιστοσελίδα volleyball.gr διαβάζουμε «Το τοπικό ντέρμπι Κυκλάδων μεταξύ του Πανναξιακού και του ΑΟ Θήρας είναι που ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής. Οι δύο πρωτοπόροι του πρωταθλήματος αναμετρούνται στο ΔΑΚ Νάξου, με τον νικητή του αγώνα να ανεβαίνει στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα (10/11, 18.00 live streaming ΕΔΩ). Η ομάδα του Νίκου Κωστακόπουλου την προηγούμενη εβδομάδα πέρασε με καθαρό σκορ από την έδρα των Μακεδόνων και με την βοήθεια και του κόσμου, στοχεύει στη τρίτη της νίκη στο πρωτάθλημα και δεύτερη εντός. Ο ΑΟ Θήρας, που έγραψε ιστορία την Τετάρτη 7/11 με την παρθενική του νίκη στα ευρωπαϊκά κύπελλα, έχει αμφίβολη την συμμετοχή της Καναδής πασαδόρου, Μέγκαν Κιρ, η οποία δεν έχει ξεπεράσει το διάστρεμμα που την ταλαιπωρεί.

Νίκος Κωστακόπουλος (Πανναξιακός): «Είναι το τοπικό ντέρμπι των Κυκλάδων αλλά και του πρωταθλήματος, καθώς οι δύο ομάδες βρίσκονται στη κορυφή της βαθμολογίας. Με τη Σαντορίνη έχουμε παρόμοιους στόχους και πιστεύω πως ο νικητής θα είναι αυτός που θα βρεθεί στην καλύτερη μέρα. Χρειαζόμαστε τον κόσμο να γεμίσει το γήπεδο και να θαυμάσει την ομάδα μας που είναι στη πρώτη θέση, αλλά και της Σαντορίνης που είναι ομάδα των Κυκλάδων. Πρέπει να είναι περήφανος ο κόσμος που δύο νησιώτικες ομάδες πρωταγωνιστούν στο πρωτάθλημα».

Μπράνκο Γκάιτς (ΑΟ Θήρας): «Για εμάς κάθε παιχνίδι είναι ντέρμπι. Πάντα πάμε να παίξουμε με αυτή την λογική για να είμαστε συγκεντρωμένοι από το πρώτο σερβίς του αγώνα. Σίγουρα θα είναι δύσκολο παιχνίδι με τον Πανναξιακό. Παίξει δεν παίξει η Μέγκαν Κιρ, πρέπει εμείς να δείξουμε την ποιότητά μας. Έχω εμπιστοσύνη σε όλες τις αθλήτριες που βρίσκονται στο ρόστερ μας και μόνο έτσι μπορείς να μεγαλώσεις ως ομάδα».

Και βέβαια ακούστε τι είπαν οι Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου και Αλεξ Ριντ στον «Aegean Voice – Η Φωνή του Αιγαίου» και στον Μανώλη Ζευγώλη

Volleyleague Γυναικών – 3η αγωνιστική

Σάββατο 10 Νοεμβρίου

Μαρκόπουλου 18.00: ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil – ΑΣΠ Κόρινθος

Διαιτητές: Μιχαήλογλου, Χρηστίδης, Παρατηρητής: Γεωργουλέας, Επόπτες: Τολιός, Αρβανίτης, Γραμματεία: Καλογιάννη.

Α’ Ηλιούπολης 18.00: ΓΣ Ηλιούπολης – ΑΣΠ Θέτις

Διαιτητές: Σταρίδας, Ονόπας, Παρατηρητής: Βαρθαλίτης, Επόπτες: Κατσιάρας, Δραγουμάνος, Γραμματεία: Νυδριώτη.

Μ. Μερκούρη 18.00: Ολυμπιακός ΣΦΠ – ΑΟΦ Πορφύρας

Διαιτητές: Βελώνης, Μαριδάκης, Παρατηρητής: Γεωργόπουλος, Επόπτες: Παπαγιαννόπουλος, Χατζηβασιλείου, Γραμματεία: Κορδετζάκη.

ΔΑΚ Πυλαίας 18.00: ΑΣ Άρης – ΑΠΣ Αίας Ευόσμου

Διαιτητές: Τσιούλα, Μαυρίδης, Παρατηρητής: Μιχελινάκης, Επόπτες: Κεχαγιά, Λουμσί, Γραμματεία: Κουμπλή

ΔΑΚ Νάξου 18.00: Πανναξιακός ΑΟΝ – ΑΟ Θήρας

Διαιτητές: Νικολόπουλος, Μενεσλής, Παρατηρητής: Βασιλειάδης Στ., Επόπτες: Μουστάκη, Κατσούλης, Γραμματεία: Τζακωνιάτου.

Ιλισίων 18.30: ΑΟ Ηλυσιακός – ΑΣ Μακεδόνες Αξιού

Διαιτητές: Μουλά Ειρ., Μάλφας, Παρατηρητής: Πολίτης, Επόπτες: Σταυράτη, Παπαθανασίου, Γραμματεία: Δένδη


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Έφυγε από τη ζωή ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, Απόστολος Βεσυρόπουλος

Θλίψη στον πολιτικό κόσμο για τον ξαφνικό θάνατο του βουλευτή Ημαθίας

Ανησυχία στην Τζια: Έξαρση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας με δεκάδες περιστατικά καθημερινά

Περισσότερα από 80 περιστατικά την ημέρα στο Περιφερειακό Ιατρείο – Έχουν ενημερωθεί ΥΠΕ και ΕΟΔΥ.

Αεροδρόμιο – Ιούλιος 2025: 23.000 αφίξεις σε έναν μήνα, νέο ρεκόρ, πίεση για βελτίωση υποδομών

Αύξηση 36% τον Ιούλιο και πάνω από 68.000 επιβάτες στο επτάμηνο – η Νάξος καταρρίπτει κάθε προηγούμενο στατιστικό της τουριστικής κίνησης.

Μητσοτάκης: «Το Αμοργόραμα να γίνει πρότυπο για όλη τη Μεσόγειο»

Τηλεδιάσκεψη με τον Δήμο και τους αλιείς – Στις αρχές Οκτωβρίου ο Πρωθυπουργός στην Αμοργό για να αναδείξει τη διεθνή διάσταση της πρωτοβουλίας

Σοβαρά τραυματισμένος σε τροχαίο στη Μύκονο ο CEO της Volt, Tom Greenwood

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας δίνει μάχη για τη ζωή του μετά από ατύχημα με «γουρούνα» στο νησί

Καθολική Εκκλησία Σύρου: Κακουργηματικές διώξεις για σκάνδαλο υπεξαίρεσης 3 εκατ. ευρώ

Δέκα μήνες μετά τις αποκαλύψεις για μεταφορές χρημάτων σε Πατρινό επιχειρηματία, δύο κληρικοί και έξι ιδιώτες στο «κάδρο» – Σεπτέμβριο οι απολογίες.

Αμοργός: Οι ψαράδες πρωτοστατούν στην προστασία του Αιγαίου

Μια μοναδική για την Ελλάδα πρωτοβουλία «από τα κάτω προς τα πάνω» γίνεται νόμος: Το «Αμοργόραμα» θεσπίζει πενταετή απαγόρευση αλιείας και δίνει ελπίδα για την ανάκαμψη των θαλάσσιων πληθυσμών.

Ο Γιάννης Σιδηροηλίας στη Μύκονο – Ενίσχυση στο ρόστερ ενόψει Stoiximan GBL

Ο 23χρονος γκαρντ-φόργουορντ εντάσσεται στο δυναμικό της Μυκόνου για τη σεζόν 2025/26, ενισχύοντας την ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου στην ιστορική της πρώτη παρουσία στη Stoiximan Basket League.

Από το Φιλώτι στον Ατρόμητο: Ο Μανώλης Μουστάκης κάνει το μεγάλο βήμα

Ο νεαρός τερματοφύλακας του ΑΜΣ Φιλωτίου και των Μικτών Κυκλάδων μεταγράφηκε στον Ατρόμητο Αθηνών και εντάσσεται στην ομάδα Κ16 της Super League.

Σύρος: «Οι Υφάντρες και οι Αναμνήσεις τους» έρχονται στο Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας Ερμούπολης

Μια εκδήλωση αφιερωμένη στις γυναίκες της κλωστοϋφαντουργίας της Σύρου και στη συλλογική μνήμη του νησιού, την Κυριακή 31 Αυγούστου 2025.

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Ο Μάριο Τότσι αποθεώνει τη Νάξο: «Έτσι πρέπει να είναι οι παραλίες!»

Ο Ιταλός γεωλόγος και παρουσιαστής συγκρίνει Ελλάδα και Ιταλία, βάζοντας τη Νάξο στο κέντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης για την πρόσβαση στις παραλίες.