Παρασκευή, 22 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΠανναξιακός ΑΟΝ: Εύκολη νίκη (3-0 τον Πορφύρα) και το βλέμμα στο 2019

Πανναξιακός ΑΟΝ: Εύκολη νίκη (3-0 τον Πορφύρα) και το βλέμμα στο 2019

|

Ο Πανναξιακός ΑΟΝ για δεύτερη χρονιά (η πρώτη το 2014-15) κλείνει τον πρώτο γύρο αήττητος στην έδρα του, επικράτησε με 3-0 του Πορφύρα με την Ολγα Βεργίδου να σβήνει κεράκια στο γήπεδο και την βραζιλιάνα Στεντίλ να λαμβάνει το βραβείο της πολυτιμότερης αθλήτριας της αγωνιστικής (5η) 

Το 2018 φεύγει με τους καλύτερους οιωνούς στον αγωνιστικό τομέα για τον Πανναξιακό ΑΟΝ… Τα κορίτσια του Νίκου Κωστακόπουλου με τη νίκη επί του Πορφύρα το Σάββατο το απόγευμα (3-0 σετ) για την 10η αγωνιστική συμπλήρωσαν 9 νίκες σε δέκα αγώνες της Volleyleague γυναικών και πραγματοποιούν το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία τους…. Με έναν αγώνα να υπολείπεται (ντέρμπι στη Βούλα με την Θέτιδα που έχει πατήσει 4αδα) και αυτόν στις αρχές του νέου έτους, ένας μίνι απολογισμός δείχνει ότι το 9-1 νίκες και το 6-0 εντός έδρας είναι ότι καλύτερο για την ομάδα της Νάξου από το 2013-14 όταν και πάτησαν στα μεγάλα σαλόνια… Μόνο τη περίοδο 2014 – 15 κράτησε το αήττητο εντός έδρας ο Πανναξιακός (4-0 νίκες) σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα (πρώτος γύρος με 8-2 νίκες) ενώ από εκεί και πέρα, παραδοσιακά έκανε μία ήττα (5-1 το 2015-16, και 4-1 τόσο το 16-17 όσο και το 17-18) ενώ τη πρώτη χρονιά είχε απολογισμό 2-3 νίκες…

 

Από εκεί και πέρα, ο δεύτερος γύρος αναμένεται δύσκολος με δεδομένο ότι θα έχει πολλά εκτός έδρας παιχνίδια, αλλά όπως όλα δείχνουν, στο χέρι των κοριτσιών του Κωστακόπουλου είναι να κρατήσουν τη 2η θέση και να ξεκινήσουν τα πλέι οφ με πλεονέκτημα έδρας..  Με βάση τον προγραμματισμό και όπως ανέφερε ο τεχνικός του Πανναξιακού ΑΟΝ σε λίγο θα έχουμε … άδειες, τα Χριστούγεννα το γήπεδο θα είναι άδειο, αλλά από την αρχή του έτους, θα ξεκινήσουμε και πάλι δυναμικά… Στόχος άλλωστε να κλείσει ο πρώτος γύρος με το απόλυτο ρεκόρ 10-1 (κάτι που δεν έχει έως τώρα πετύχει ο Πανναξιακός) με διπλό στην Βούλα απέναντι στη Θέτιδα του Γιάννη Νικολάκη… . Και βέβαια, θα πρέπει να υπάρξει και η σχετική ηρεμία εκτός αγωνιστικών χώρων μετά την άδικη απόφαση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων να επιχορηγήσει την ομάδα με το μικρότερο δυνατό ποσό που έχει δώσει από το 2011 ….

Οσο για το τι έγινε στον αγώνα χθες; Ο λόγος στην ανάλυση από την επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας volleyball.gr που αναφέρει « Με την εορτάζουσα την προσεχή Δευτέρα Όλγα Βεργίδου να μοιράζει εξαιρετικά και τέσσερις συμπαίκτριες της να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων, ο Πανναξιακός έφθασε σε μια ακόμη νίκη – 9η συνολικά σε 10 αγώνες, στο πρωτάθλημα της Volleyleague.  

Στην 10η αγωνιστική η ομάδα της Νάξου νίκησε στο γήπεδό της 3-0 σετ (25-20, 25-13, 25-19) τον Πορφύρα σε 78 λεπτά. Οι γηπεδούχες επέβαλλαν το ρυθμό τους σε όλο το ματς και με αποτελεσματικότερη επίθεση (51%-29%) και υποδοχή (43%-16%) έφθασαν στο τρίποντο. Ο Πανναξιακός παραμένει στη δεύτερη θέση με 26 βαθμούς, έναν λιγότερο από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Ο Πορφύρας δεν μπόρεσε να πάρει κάτι από το ματς και με την 8η ήττα σε 10 ματς παραμένει στην 10η θέση με 7 βαθμούς. Η Δραγουμάνου είχε 11 πόντους.

Πριν από την έναρξη του αγώνα βραβεύτηκε η MVP της 5ης αγωνιστικής, Φραντσίλ Στεντίλ. Την βράβευση πραγματοποίησε ο Βαγγέλης Κουτελιέρης, ιδιοκτήτης των super market «Spar Κουτελιέρης», εκ των χορηγών του Πανναξιακού.

Νίκος Κωστακόπουλος (Πανναξιακός ΑΟΝ): «Ιδανικό τελείωμα για το 2018, παρά την κούραση και δύο προβλήματα τραυματισμών που δεν θέλαμε να δείξουμε. Για την ομάδα μου εύχομαι να ξεκινήσει το 2019 όπως τελείωσε και ακόμα πιο δυνατά και για το ελληνικό βόλεϊ να συνεχίσει την ανοδική πορεία που είχε φέτος και φυσικά όλοι να έχουν υγεία».

Βασίλης Πανδής (ΑΟΦ Πορφύρας): «Γνωρίζαμε εξ αρχής πως πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι .Έπρεπε με το σέρβις μας να πιέσουμε την υποδοχή τους .Όποτε το κάναμε τους πλησιάζαμε και στο τρίτο σετ τους προσπεράσαμε κιόλας. Για να πάρουμε κάτι σε τέτοια παιχνίδια όμως, από ομάδες αυτού του επιπέδου, χρειάζεται διάρκεια στη απόδοση μας κάτι που δεν είχαμε. Συγχαρητήρια στον Πανναξιακό για την νίκη και θέλω να ευχηθώ μιας και ήταν η τελευταία αγωνιστική πριν την διακοπή των Χριστουγέννων, χρόνια πολλά με υγεία σε όλον τον κόσμο και ας ελπίσουμε τον επόμενο χρόνο να δούμε ακόμη πιο όμορφα παιχνίδια σε ένα πρωτάθλημα που εξελίσσεται στο συναρπαστικότερο των τελευταίων ετών και στην κορυφή αλλά και στην ουρά της βαθμολογίας».

Διαιτητές: Ράντσιου, Οικονόμου Μ. – Παρατηρητής: Πολίτης.

Τα σετ: 3-0 (25-20, 25-13, 25-19)

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΟΝ (Κωστακόπουλος): Ριντ 15 (12/21 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Βεργίδου 5 (1/8 επ., 4 άσσοι), Χατζηευστρατιάδου 14 (8/11 επ., 2 άσσοι, 4 μπλοκ), Λιάγκη 14 (12/24 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Τσομπανίδου 6 (4/6 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Στεντίλ 11 (11/24 επ., 48% υπ. – 38% άριστες) / Κακουράτου (λ, 60% υπ. – 50% άριστες), Καραβοκύρη (λ), Πατεράκη, Λάβδα, Βόμβα.

ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ (Πανδής): Κωνσταντέλου 5 (5/9 επ.), Θαλασσινού 5 (4/15 επ., 1 μπλοκ, 29% υπ. – 6% άριστες), Σιδεράτου 7 (4/15 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Άντερσον, Φωτεινού 3 (1/6 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Δραγουμάνου 11 (8/29 επ., 3 άσσοι, 29% υπ. – 14% άριστες) / Σαμπάτη (λ, 50% υπ. – 31% άριστες), Λιάρου (λ), Γκούρα 1 (1/1 επ.), Σπυριδάκη, Ευθυμιάδη, Νικολάκη 1 (1 άσσος).

*Οι πόντοι του Πανναξιακού προήλθαν από 10 άσσους, 48 επιθέσεις, 7 μπλοκ και 10 λάθη αντιπάλων και του Πορφύρα προήλθαν από 7 άσσους, 23 επιθέσεις, 3 μπλοκ και 19 λάθη αντιπάλων.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ο Δήμος Αμοργού απαντά

Ο Δήμος Αμοργού δεν διώκει ποινικά και δεν ασκεί καμία καταγγελία κατά του κ. Ιάσωνα Αποστολόπουλου ή τρίτου

Παρά την πτώση της τιμής του Dogecoin, οι χρήστες του PAXMINING εξακολουθούν να κερδίζουν 6.800 δολάρια ημερησίως — Κυκλοφόρησε νέο συμβόλαιο εξόρυξης DOGE

Παρά την πτώση της τιμής του Dogecoin, οι χρήστες του PAXMINING εξακολουθούν να κερδίζουν 6.800 δολάρια ημερησίως — Κυκλοφόρησε νέο συμβόλαιο εξόρυξης DOGE

Σε οριακό σημείο οι αγρότες με το ΟΣΔΕ 2025 – Κίνδυνος απώλειας ενισχύσεων τον Οκτώβριο

Γραφειοκρατία, τεχνικά προβλήματα και το «αγκάθι» του ΑΤΑΚ απειλούν την έγκαιρη πληρωμή – Οργή στον αγροτικό κόσμο

Φεστιβάλ Νάξου 2025: «Ο Γιάννης το Βούδι» στον Πύργο Μπαζαίου

Η συγκλονιστική παράσταση της Ναξιώτισσας Ευαγγελίας Γατσωτή ανεβαίνει στο Φεστιβάλ Νάξου την Κυριακή 24 Αυγούστου

Τουρκία: Άδεια για Θεία Λειτουργία (23/08) στην Παναγία Σουμελά

Οι τουρκικές αρχές επέτρεψαν ξανά τη Λειτουργία στα «Εννιάμερα της Παναγίας» – Θα προεξάρχει ο Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών

Σαντορίνη: Πρώτη παρουσίαση του «Ελαιολάδου Σαντορίνης»

Ο πρόεδρος Μάρκος Καφούρος παρουσίασε το νέο προϊόν υγείας στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου Τουρισμού Πολυτελείας

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Στα ύψη οι τιμές κατοικιών στα ελληνικά νησιά – Πρωταθλήτρια η Μύκονος με 7.143 €/τ.μ.

Ανοδικές οι τάσεις σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Κρήτη και Ιόνιο – Άλματα έως και 50% μέσα σε έξι χρόνια (πίνακας)

Επίσκεψη του Υπουργού Περιβάλλοντος Στ. Παπασταύρου στην Αμοργό και τα ακριτικά νησιά Λιάδια, Κίναρο και Λέβιθα

Στο επίκεντρο το νέο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο «Νότιο Αιγαίο 1 – Νότιες Κυκλάδες» και η πρωτοβουλία «Αμοργόραμα»

Φιλώτι Νάξου: Βραδιά μνήμης (22/08) για την ποιήτρια Ειρήνη Μαστοροπούλου – Ναυπλιώτη

Ο Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου τιμά την ποιήτρια που ύμνησε με τους στίχους της τη ζωή, την αγάπη και τον τόπο της

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Ο Μάριο Τότσι αποθεώνει τη Νάξο: «Έτσι πρέπει να είναι οι παραλίες!»

Ο Ιταλός γεωλόγος και παρουσιαστής συγκρίνει Ελλάδα και Ιταλία, βάζοντας τη Νάξο στο κέντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης για την πρόσβαση στις παραλίες.

Συνεδριάζει (19/08) η Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, επίκεντρο το νέο λιμάνι στη Σχοινούσα

Στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης (19/08) στο Δημοτικό Κατάστημα, με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη - Ποια είναι