Τετάρτη, 20 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΠανναξιακός ΑΟΚ: Νίκη πρόκρισης (play off) επί του Πικερμίου

Πανναξιακός ΑΟΚ: Νίκη πρόκρισης (play off) επί του Πικερμίου

|

Μία ακόμη selfiee… Μία ακόμη πιο κοντά στον απώτερο σκοπό που δεν είναι άλλος από την παρουσία στα play off και την άνοδο στην National League 1… Αναφερόμαστε στον Πανναξιακό ΑΟΚ και τη νίκη που σημείωσε την Κυριακή, χθες στο ΔΑΚ Νάξου κόντρα στο Πικέρμι με 88-84…

Εφτασε αισίως στις 10 νίκες, είναι στην 3η θέση και παρά το γεγονός ότι βρέθηκε ακόμη και με +16 πόντους απέναντι στην αντίπαλη ομάδα, στο τέλος ο Γεωργούτσος (σ.σ. ένας παίκτης που για χρόνια αποτελεί στόχο Ναξιώτικων Ομάδων) με 2/2 βολές στα 10 δεύτερα κράτησε τη διαφορά στους 4 πόντους (σ.σ. όσους και στο πρώτο αγώνα)… Το καλύτερο δυνατό σενάριο για τη φιλοξενούμενη ομάδα.

Η ομάδα του Πανναξιακού ΑΟΚ την επόμενη εβδομάδα πάει Αθήνα, στην Αγία Παρασκευή κόντρα στην πρώην ομάδα του προπονητή της Ναξιώτικης ομάδας και θέλει το διπλό.. Βλέπετε η .. άμμος αδειάζει και δεν επιτρέπονται λάθη…  Πριν πάμε στα του αγώνα να σημειώσουμε ότι στο παιχνίδι Κρόνος – Πέρα, η αναμέτρηση έκλεισε στο 22ο λεπτό γιατί έμεινε η φιλοξενούμενη ομάδα με έναν παίκτη (!!!)… 

Τι έγινε στο ΔΑΚ Νάξου με βάση την αναφορά από το sportcyclades.gr 

Το παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό ντέρμπυ με τον Πανναξιακό να ξεκινά καλύτερα στο πρώτο 7λεπτο αλλά τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν ρυθμό και να παίρνουν τα ηνία του αγώνα προηγούμενοι με ένα πόντο τόσο με τη λήξη του Α΄Δεκαλέπτου όσο και με τη λήξη του Ημιχρόνου (16-17 Α’ Δεκάλεπτο, 34-35 σκορ ημιχρόνου).

Ένα πρώτο ημίχρονο με έμφαση στις πολύ δυνατές και σφιχτές άμυνες αμφοτέρων των πλευρών και με απόλυτο πρωταγωνιστή από την πλευρά των φιλοξενουμένων των απίστευτο Κούσουλα που σκόραρε τους 23 από τους 35 πόντους της ομάδας του.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Πανναξιακός ήταν καταιγιστικός και αποφασιστικός , σκόραρε 32 πόντους (όσους σχεδόν και στα δυο δεκάλεπτα του πρώτου ημιχρόνου) και ξέφυγε με 12 πόντους , 66-54.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Γεωργούτσος “πήρε το όπλο” και πυροβολούσε κατά ριπάς το καλάθι του Πανναξιακού ροκανίζοντας τη διαφορά καταφέρνοντας με δυο εύστοχες βολές 10.1 πριν τη λήξη να φέρει τη διαφορά στα ίσα , στους 4 πόντους δηλαδή που ήταν και το καλύτερο δυνατό σενάριο για τους φιλοξενούμενους με βάση την εξέλιξη του παιχνιδιού.

Η τελευταία επίθεση του Πανναξιακού δεν ήταν εύστοχη και έτσι το τελικό 88-84 μοίρασε χαμόγελα και στα δυο στρατόπεδα , πιο πολλά φυσικά σε αυτό του Πανναξιακού που σκαρφαλώνει πιο ψηλά στο Βαθμολογικό πίνακα.

Highlight της αναμέτρησης η εμφάνιση των Κούσουλα και Γεωργούτσου που συνολικά πέτυχαν 57 από τους 84 πόντους του Πικερμίου, η τάπα του Ψαρόπουλου στο τρίποντο του Κούσουλα και φυσικά το γεμάτο από κόσμο κλειστό Γυμναστήριο Νάξου που στηρίζει την ομάδα με όλες του τις δυνάμεις…

Διαιτητές : Κουτσοδήμος, Τσακιράκη, Τσάλας

Πανναξιακός AOK (Χατζηπανηγύρης): Ψαρράς, Ψαρόπουλος 11 (2), Αρτσάνος 6 (2), Γκόντγουιν 7 (1), Μάκαρης 5, Προδρόμου 17 (1), Μυλωνάς, Μάντιτς 8 (2), Πάππος 7 (1), Φλεριανός, Στόιτσης 3, Καραλευθέρης 24 (2)

ΑΣ Πικερμίου (Ψυχογόπουλος): Λiόντας 4, Σταμάτης 2, Γεωργούτσος 28 (1), Τσόπης 9 (3), Κούσουλας 29 (5), Ζακυνθινός, Παπαζήσης 7 (1), Νάσσης, Ταφίλι 5 (1), Μπίγγος, Σβάρνας, Σολωμός

National League 2 – 2ος όμιλος – 18η αγωνιστική

Τα αποτελέσματα:

ΚΑΟΚ Παλαίμων-ΑΟ Αργοναύτης Τριγλίας 73-62
ΑΣΕ Δούκα-ΑΕ Ίκαρος Καλλιθέας 64-88
Ηλυσιακός ΑΟ-Ακαδημία Μπάσκετ Ελευσίνας 86-82
ΓΣ Κρόνος Αγ. Δημητρίου-ΑΣ Πέρα 63-40 (διακόπη)
Πανναξιακός ΑΟΚ-ΑΕ Πικερμίου 88-84
Ρεπό: Καλαθοσφαίριση Αγίας Παρασκευής

Η βαθμολογία

Ομάδες ΒΑΘ. ΑΓ Ν ΗΤ ΥΠ. ΚΑΤ. ΔΙΑΦ
1 ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ 30 16 14 2 1271 1167 104
2 ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ. ΔΗΜ. 29 17 12 5 1319 1235 84
3 Πανναξιακός ΑΟΚ 27 17 10 7 1337 1240 97
4 ΠΙΚΕΡΜΙ 26 16 10 6 1259 1149 110
5 ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 26 17 9 8 1383 1285 98
6 ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ 26 16 10 6 1234 1212 22
7 ΑΚ. ΜΠ. ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ 25 17 8 9 1235 1264 -29
8 ΚΑΠ 24 16 8 8 1219 1203 16
9 ΠΕΡΑ 19 16 3 13 1132 1259 -127
10 ΚΑΟΚ 19 16 3 13 1155 1304 -149
11 ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ ΤΡΙΓ. 19 16 3 13 1057 1283 -226

Θέσεις 1-2: Β’ φάση play off
Θέσεις 3-6: Α’ φάση play off
Θέσεις 7-10: play outs
Θέσεις 11-12: υποβιβασμός

Η επόμενη αγωνιστική (B’ Γύρος 8η, 10/3/24)
Αργοναύτης Τριγλίας-Δούκας
Ίκαρος Καλλιθέας-Ηλυσιακός
Πέρα-ΚΑΟΚ
Πικέρμι-Κρόνος Αγ. Δημητρίου
ΚΑΠ-Πανναξιακός
Ρεπό: Ακαδημία Μπάσκετ Ελευσίνας

Με πληροφορίες από την σελίδα infobasket.gr

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Λέσβος: 57χρονος ομολόγησε τέσσερις εμπρησμούς ανήμερα Δεκαπενταύγουστου

Ο δράστης έβαλε φωτιές σε χωράφια, σε υπαίθριους χώρους και σε νταλίκα με ζωοτροφές – Επικαλέστηκε αντεκδίκηση και «θολωμένη σκέψη».

Β. Κικίλιας: «Η ασφάλεια των επιβατών είναι αδιαπραγμάτευτη» – Αυστηροί έλεγχοι και πρόστιμα στα πλοία

Μετά από παράβαση σε πορθμειακή γραμμή, το Υπουργείο Ναυτιλίας προχωρά σε εντατικούς ελέγχους και αυστηρές κυρώσεις για τη φόρτωση οχημάτων στα πλοία.

Νάξος – Δαμαριώνας: Μουσικό αφιέρωμα (23/08) στον αξέχαστο Γιώργο Μπίλη (αφίσα)

Ο Σύλλογος Δαμαριωτών τιμά τον αξεπέραστο Γιώργο Μπίλη (Γεώργιο Τσιμπλάκη), τον στιχοπλόκο και συνθέτη της νησιώτικης σάτιρας, με μια βραδιά γεμάτη μουσική και χορό.

Νάξος: 3χρονο αγοράκι κινδύνευσε σε πισίνα ξενοδοχείου

Σώθηκε χάρη στην άμεση παρέμβαση παρευρισκόμενων – Ερωτήματα για την απουσία ναυαγοσώστη και τι προβλέπει ο νόμος.

Σύρος: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη «Λευκή Νύχτα» του Σαββάτου 23 Αυγούστου (αφίσα)

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε τμήμα της οδού Σταματίου Πρωίου από τις 19:00 έως τις 24:00 – Ανακοίνωση του Δήμου Σύρου Ερμούπολης.

Σαβίνα Γιαννάτου & Σπύρος Μάνεσης στο Φεστιβάλ Νάξου, μία μουσική συνάντηση στο Πύργο Μπαζαίου

Την Πέμπτη 21 Αυγούστου, στις 21:30, η διεθνώς καταξιωμένη ερμηνεύτρια και ο ταλαντούχος πιανίστας ενώνουν φωνή και πιάνο σε ένα μοναδικό ταξίδι μελωδιών από τη Μεσόγειο και πέρα.

Επιδόματα χιλιάδων ευρώ στους υπαλλήλους της Βουλής, oι πυροσβέστες στις φλόγες, αλλά εκτός «βαρέων και ανθυγιεινών»

Η Βουλή ενέκρινε επιδόματα έως 4.000€ για τους υπαλλήλους της. Οι εποχικοί πυροσβέστες απαντούν με οργή: «Σας παραδίδουμε στη χλεύη της κοινωνίας».

Νάξος: Η Ελένη Σαλτερή – Γρατσία παρουσιάζει τα δύο νέα της βιβλία στο Δαμαριώνα

Την Κυριακή 24 Αυγούστου στο “Ανδρονίκειο” πολιτιστικό κέντρο, η συγγραφέας προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε μια ξεχωριστή βραδιά λογοτεχνίας και διαλόγου.

Καταγγελία για την καταστροφή στο Αλυκό Νάξου: Natura δεν σημαίνει πάρκινγκ

Το Κίνημα «Σώστε τις παραλίες της Νάξου» καταγγέλλει την καταπάτηση στο Αλυκό: αυτοκίνητα, κατασκήνωση και σκουπίδια απειλούν το μοναδικό κεδρόδασος και τις αμμοθίνες.

«Το Σκάκι της Μονής»: Ένας θεσμός που ενώνει τη Νάξο για τρίτη χρονιά (photos)

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το σκακιστικό τουρνουά του Συλλόγου Μονιατών «Η Τέχνη», με μικρούς και μεγάλους να δίνουν ραντεβού στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Μονής.

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Αγ. Προκόπιος Νάξου: Όταν οι αμμοθίνες γίνονται… πάρκινγκ και η Natura απλώς κοιτά

Η οργισμένη ανάρτηση του Λεωνίδα Μαγκανάρη για την καταστροφή στον Άγιο Προκόπιο φέρνει ξανά στο φως το ετήσιο δράμα των προστατευόμενων περιοχών που γονατίζουν κάτω από τις ρόδες και την αδιαφορία.

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.