Μπάσκετ και κοινωνία. Πανναξιακός ΑΟΚ και Νάξος. Μοιάζουν έννοιες που είναι ταυτόσημες και το βλέπουμε σε κάθε εντός έδρας αναμέτρηση φέτος για την National League 2….
Ο Παναξιακός παλεύει να ανέβει κατηγορία, αρχικά με την είσοδό του στα play off. Είναι κοντά και με νίκη την Κυριακή κόντρα στο Πικέρμι (18η αγωνιστική) θα έχει κάνει το πιο σημαντικό βήμα. Προέρχεται από δύο νίκες μετά την αλλαγή προπονητή και μοιάζει να έχει βρει ρυθμό. Θέλει και τη ρεβάνς για την ήττα του πρώτου γύρου (80-76) ώστε να μην έχει δύο ήττες από τον ίδιο αντίπαλο καθότι η διαφορά τους είναι μία νίκη (10-5 το Πικέρμι και 9-7 ο Πανναξιακός) στην πρώτη εξάδα
Παράλληλα, όμως θέλει να αναδείξει ένα σημαντικό θέμα: τον σχολικό εκφοβισμό. Ένα ζήτημα που κυριαρχεί στην κοινωνία μας και δυστυχώς το βλέπουμε και στα σχολεία του νησιού μας με πρόσφατες αναφορές… Μάλιστα, την εβδομάδα που μας έρχεται θα γίνουν δράσεις και σε επίπεδο Δήμου ενώ τακτικές είναι οι ενημερώσεις από αρμόδιους φορείς της Αστυνομίας σε σχολικές μονάδες..
Η ενημέρωση από την σελίδα του Πανναξιακού ΑΟΚ για τον αγώνα της Κυριακής είναι ξεκάθαρη…
«Πλέον βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος εν όψει των play offs!
Την Κυριακή αντιμετωπίζουμε μια πολύ καλή ομάδα που στον πρώτο γύρο στην έδρα της μας νίκησε σε ένα πολύ όμορφο αγώνα.
Ο Πανναξιακός ΑΟΚ όσο και η ΑΕ Πικερμίου φλέγονται για τη νίκη και κάνεις δεν θέλει να χάσει σε αυτό το σημείο του πρωταθλήματος!
Θέλουμε να προσκαλέσουμε τον κόσμο να γεμίσει την Κυριακή το γήπεδο και να υποστηρίξει την προσπάθεια των παιχτών μας αποτελώντας τον “6ο” παίχτη μας!
Κυριακή στις 13:00 στο ΔΑΚ Νάξου!
Ο σχολικός εκφοβισμός είναι ένα φαινόμενο νεανικής παραβατικότητας, ένα είδος bullying, που εμφανίζεται σε πολλές χώρες του κόσμου. Ο σχολικός εκφοβισμός αναφέρεται στη χρήση βίας μεταξύ μαθητών ή συνομηλίκων παιδιών, με στόχο να προκληθεί φόβος, πόνος ή αναστάτωση.
Εμφανίζεται με τη μορφή του λεκτικού εκφοβισμού (κοροϊδία, διακρίσεις, ντροπιαστικά σχόλια), του κοινωνικού εκφοβισμού (διάδοση φημών, καταστροφή προσωπικών αντικειμένων, απομόνωση από την ομάδα), του σωματικού εκφοβισμού (χτυπήματα, σπρωξίματα, κλωτσιές), του ηλεκτρονικού εκφοβισμού (εκβιασμός μέσω Διαδικτύου και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μέσω μηνυμάτων στο κινητό τηλέφωνο).
Με βάση τα αποτελέσματα μιας μελέτης που πραγματοποίησε η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου σε συνεργασία με την Παιδαγωγική σχολή του Α.Π.Θ., το 29% των μαθητών έχει υποστεί κάποια μορφή εκφοβισμού εντός του σχολικού περιβάλλοντος με συχνότητα δύο ως τρεις φορές το μήνα ή και περισσότερο. Τα αγόρια είναι πιο συχνά θύτες και θύματα εκφοβιστικής συμπεριφοράς, που εμφανίζεται κυρίως στο σχολικό περιβάλλον σε χώρους χωρίς επίβλεψη από τους εκπαιδευτικούς, όπως η αυλή, ο διάδρομος και η τάξη κατά τη διάρκεια του διαλείμματος. Η κατάσταση αυτή μπορεί να επηρεάσει την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού και τη διαδικασία της μάθησης. Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά που γίνονται θύματα σχολικού εκφοβισμού, αρχικά νιώθουν φόβο, απόγνωση και παρουσιάζουν τάσεις φυγής. Αισθάνονται ότι απειλούνται, τρομάζουν, αρνούνται να πάνε σχολείο και παρουσιάζουν συμπτώματα σχολικής φοβίας. Μπορεί επίσης να γίνουν επιθετικά και νευρικά, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου τα ίδια τα παιδιά – θύματα μπορούν να γίνουν θύτες σε άλλα παιδιά ή στα αδέρφια τους στο σπίτι.
Από την άλλη μεριά, οι γονείς συνήθως δεν αντιλαμβάνονται το πρόβλημα και δηλώνουν άγνοια. Αυτό συμβαίνει διότι τα θύματα εξομολογούνται το γεγονός του εκφοβισμού συχνότερα σε φίλους τους. Αν όμως οι γονείς εντοπίσουν κάποιο από τα προαναφερθέντα συμπτώματα και υποψιάζονται ότι το παιδί τους έχει πέσει θύμα εκφοβισμού κρίνεται αναγκαίο να προσεγγίσουν το παιδί και να αντιδράσουν απευθυνόμενοι αρχικά στους εκπαιδευτικούς και στις αρμόδιες Διευθύνσεις εκπαίδευσης. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το παιδί να αισθανθεί ότι έχει στήριγμα τους γονείς του και το σχολείο. Επιπλέον, οι ειδικοί επιμένουν ότι τα παιδιά πρέπει να μη φοβούνται, να έχουν το θάρρος της γνώμης και να μάθουν να «αντιδρούν».
Το Υπουργείο Παιδείας έχει θεσπίσει τις 6 Μαρτίου ως την Πανελλήνια ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού!
Ένα ευαίσθητο κοινωνικό θέμα!
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ!
ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗ ΜΑΣ Ή ΣΥΜΜΑΘΗΤΡΙΑ ΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟ!
——————————————————————————–
3/3
13:00
ΔΑΚ ΝΑΞΟΥ
ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ – ΠΙΚΕΡΜΙ