Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΠανναξιακός ΑΟΚ: Αποσύρθηκε ο Εργοτέλης, τι γίνεται με το Αρης Νικαίας -...

Πανναξιακός ΑΟΚ: Αποσύρθηκε ο Εργοτέλης, τι γίνεται με το Αρης Νικαίας – Μελίσσια

|

Πλέι οφ στη Γ’ Εθνική καηγορία μπάσκετ και ο Πανναξιακός ΑΟΚ πριν γίνει το τζάμπολ προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

Ο λόγος; Πολύ απλά ο αντίπαλός του, ο Εργοτέλης Κρήτης αποσύρθηκε από τους αγώνες λόγω .. νησιωτικότητας και αδυναμίας έλευσης στη Νάξο. Το εξηγεί άλλωστε με τον πιο απλό τρόπο στην ανακοίνωση που εξέδωσε μέσω των Social media και αναδεικνύει τα προβλήματα που βιώνουν οι αθλητές των νησιών μας.

Τι σημαίνει η αποχώρηση του Εργοτέλη; Οτι πολύ απλά ο Πανναξιακός ΑΟΚ προκρίνεται στην επόμενη φάση όπου περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Αρης Νικαίας – Μελίσσια. Και ενδεχομένως να περιμένει αρκετά. Ο λόγος;  Σε ανάρτησή του ο συνάδελφος Δημήτρης Κωνσταντινίδης δείχνει με γλαφυρό τρόπο τις ομορφιές του μπάσκετ… “Ανακοινώνεται στις 3/4 το πρόγραμμα των πλέϊ άουτ της Γ’ Εθνικής μπάσκετ. Όλα τα (πρώτα) ματς στις 5/4. Το Αρης Νικαίας – Μελίσσια στις 6/4. Γιατί; Αρχικά γιατί… “δεν υπάρχει γιατί”. Καμία ενημέρωση προς τα Μελίσσια που έχουν ξεκινήσει προετοιμασία για τις 5/4 χωρίς να έχει δοθεί ρεπό και έχοντας όλοι κανονίσεις τις υποχρεώσεις τους για συγκεκριμένη ημέρα”.

Ας δούμε πρώτα όμως την ενημέρωση από τον Πανναξιακό ΑΟΚ για το παιχνίδι με τον Εργοτέλη ..

“Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε με επίσημο έγγραφο από την ΕΟΚ ότι ο Εργοτέλης παραιτήθηκε από τον προγραμματισμένο για σήμερα μεταξύ μας αγώνα για τα Play Out.

Δυστυχώς, η νησιωτικότητα λειτουργεί πολλαπλασιαστικά στα έξοδα μετακινήσεων των συλλόγων που εδρεύουν σε νησιά. Κατανοούμε απόλυτα την απόφαση της διοίκησης του Εργοτέλη και την δύσκολη θέση που περιήλθε ο σύλλογος και συμπάσχουμε μαζί τους.

Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο μείζον θέμα της νησιωτικότητας και της ανισότητας που υφίσταται σχετικά με τα έξοδα μετακινήσεων και όχι μόνο.

Ελπίζουμε, κάποια στιγμή επιτέλους οι αρμόδιοι να ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα και να δώσουν λύσεις.

Ευχόμαστε στο φιλικό και ιστορικό σωματείο του Εργοτέλη να βρει ξανά τον δρόμο του προς της Εθνικές κατηγορίες, εκεί που πραγματικά είναι η θέση του.

Μετά από αυτή την εξέλιξη η ομάδα μας περνάει στην επόμενη φάση των play out, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα Άρη Νίκαιας – Μελίσσια.

Σας θέλουμε όλους δίπλα μας!”

Η ανακοίνωση από τον Εργοτέλη μέσω του Βαγγέλη Γιαννουλάκη (επικεφαλής του τμήματος μπάσκετ) 

“Είμαι στην στενάχωρη θέση να ανακοινώσω ότι η ομάδα μας αποσύρθηκε από την διαδικασία των playouts της κατηγορίας και δεν θα ταξιδέψει στην Νάξο για το σημερινό παιχνίδι με τον Πανναξιακο. Το μικρό χρονικό περιθώριο των 2 ημερών από το βράδυ της προηγούμενης Κυριακής όταν τα αποτελέσματα των αγώνων μας οδήγησαν αντιπάλους με την ναξιωτικη ομάδα αντί για κάποια αθηναϊκή όπως υπολόγιζαμε μας εμπόδισαν στην πράξη να οργανώσουμε με όρους λογικής και οικονομίας το συγκεκριμένο ταξίδι. Είναι λυπηρό η χρονιά να τελειώνει εκτός γηπέδου, ιδιαίτερα για τους αθλητές και τον προπονητή τους. Μια άσχημη αγωνιστική χρονιά δεν τελειώνει ούτε με το επιθυμητό τέλος. Σύντομα θα υπάρξει αναλυτική τοποθέτηση και απολογισμός για την πορεία της ανδρικής ομάδας. Εγώ θα ευχαριστήσω από την καρδιά μου τον κόουτς Βισκαδουρακη και όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στην ομάδα. Κάναμε λάθη αλλά από αυτά μαθαίνουμε. Το τμήμα μπάσκετ έχει γερές βάσεις και η ανδρική ομάδα θα αναδιοργανωθει, θα ανανεωθεί και θα συνεχίσει την πορεία της. Συνεχίζουμε και ευχαριστούμε όσους στέκονται δίπλα μας και μας στηρίζουν”.

Και η ανάρτηση του Δημήτρη Κωνσταντινίδη για το θέμα Αρης Νικαίας – Μελίσσια 

“Ανακοινώνεται στις 3/4 το πρόγραμμα των πλέϊ άουτ της Γ’ Εθνικής μπάσκετ. Όλα τα (πρώτα) ματς στις 5/4. Το Αρης Νικαίας – Μελίσσια στις 6/4. Γιατί; Αρχικά γιατί… “δεν υπάρχει γιατί”. Καμία ενημέρωση προς τα Μελίσσια που έχουν ξεκινήσει προετοιμασία για τις 5/4 χωρίς να έχει δοθεί ρεπό και έχοντας όλοι κανονίσεις τις υποχρεώσεις τους για συγκεκριμένη ημέρα.
Μια ημέρα μετά (σήμερα 4/4 δηλαδή) η επιτροπή πρωταθλημάτων της ΕΟΚ κάνει τη…χάρη στον ΚΑΟΜ να ενημερώσει ότι δεν είναι διαθέσιμο το γήπεδο στη Νίκαια στις 5/4 και έτσι πήγε το ματς στις 6/4 χωρίς να ενημερώσει πρώτα και ενώ η προκήρυξη αναφέρει ρητά πως όλα τα ματς γίνονται ίδια ώρα και ημέρα (μοναδική αλλαγή στην Καλαμάτα όπου υπάρχουν δύο ομάδες που χρησιμοποιούν το ίδιο γήπεδο).
Γιατί δεν είναι διαθέσιμό το γήπεδο; Παρουσιάζεται έγγραφο του Αρη Νικαίας στην ΕΟΚ για…επείγουσες εργασίες του Δήμου λόγω εισροής υδάτων. Το θέμα είναι ότι το έγγραφο έχει ημερομηνία 4/4 ενώ ο ορισμός από την ομοσπονδία έγινε στις…3/4 πριν καν αρχίσουν οι βροχές.
Hellenic BasketBall Federation αν έχετε άτομα στο ΔΣ σας τα οποία έχουν μαντικές ικανότητες που προβλέπουν τις πλημμύρες και μεταθέτουν παιχνίδια πριν καν γίνουν (οι…πλημμύρες) να τους γνωρίσουμε να τους κάνουμε ένα θέμα. Κρίμα είναι τέτοια ταλέντα να πηγαίνουν χαμένα. Επίσης ίσως είναι ευκαιρία να τους γνωρίστε και εσείς επειδή όπως μαθαίνω το συγκεκριμένο μέλος (που “χειρίζεται” την υπόθεση…προσωπικά) δεν εμφανίζεται καν στην ΕΟΚ. Είναι φιλική…τηλεφωνική συμμετοχή!
Μένω στο…χάρισμα του συγκεκριμένου παράγοντα γιατί δεν θέλω να πιστέψω ότι κάποιοι εκεί μέσα κάνουν χάρες σε ομάδες επειδή αυτές δεν θα έχουν διαθέσιμα κάποια στελέχη τους κάποια συγκεκριμένη ημέρα. Δεν τιμάει μια νέα “αξιοκρατική” διοίκηση κάτι τέτοιο πιστεύω.
(Πρόεδρε μαζεύονται πολλά και η περίοδος χάριτος έχει περάσει από καιρό. Μάζεψε τους φωστήρες να κάνουν καμιά δουλειά)”.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Διήμερη συνάντηση για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Νάξου στον Πύργο Μπαζαίου

Ειδικοί επιστήμονες, φορείς και πολίτες συνδιαμορφώνουν τις προτάσεις για το μέλλον του νησιού – 31 Μαΐου & 1 Ιουνίου 2025 (πρόγραμμα)

Γιάν. Βρούτσης: “Γιορτάζει η Μύκονος, πανηγυρίζει ο αθλητισμός των Κυκλάδων !”

Θερμή υποδοχή του Α.Ο. Μυκόνου στο Υφυπουργείο Αθλητισμού για την ιστορική άνοδο στην Basket League – Ο πρώτος Κυκλαδίτικος σύλλογος στην κορυφαία κατηγορία

Άνδρος: 68χρονη έπεσε με το αυτοκίνητό της στη θάλασσα και ανασύρθηκε νεκρή

Η γυναίκα από το Γαύριο έχασε τη ζωή της καθώς το όχημά της κατέληξε στη θάλασσα από ύψος 25 μέτρων ενώ προσπαθούσε να παρκάρει

Υπουργείο Ναυτιλίας – Κικίλιας: “2,5 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του κεντρικού λιμανιού της Τήνου”

Βασίλης Κικίλιας από Τήνο: «Δημοπρατείται έργο (master plan) 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για την αναβάθμιση του κεντρικού λιμένα της Τήνου»

Νάξος: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τους Παιδικούς Σταθμούς και τον Β.Σ.Ο.Φ. του Δήμου για το σχολικό έτος 2025-2026

Αιτήσεις εγγραφών και επανεγγραφών από τις 12 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου – Για πρώτη φορά πλήρης λειτουργία βρεφικού τμήματος στον Β.Σ.Ο.Φ.

Μάρκος Καφούρος: “Απαραίτητη η άμεση αποκατάσταση του κτιρίου της Δ.Ο.Υ Θήρας”

Σε προβληματική κατάσταση το κτίριο που στεγάζει τη Δ.Ο.Υ και το Τελωνείο Θήρας – Απαιτούνται άμεσα μέτρα και η προσωρινή μεταστέγαση των υπηρεσιών

Εθελοντική αιμοδοσία: Λίγες σταγόνες αίμα, μια θάλασσα ελπίδας

Στα μικρά νησιά γεννιούνται τα μεγάλα θαύματα της ανθρωπιάς. Ξεκινά αύριο Σάββατο η 70η εθελοντική αιμοδοσία από την τράπεζα αίματος Σαντορίνης

Δεύτερο Πανελλήνιο Βραβείο για τον Νικόλα Ρουγκάλα, με παραμύθι αφιερωμένο στον θείο του Δημήτρη Ήμελλο

Ο μαθητής από τη Νάξο διακρίθηκε στον 14ο Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό Λογοτεχνίας «Το Δέντρο της Σοφίας» με το παραμύθι «Σώμα και Αίμα»

ΔΕΔΔΗΕ: Πρωινή διακοπή ρεύματος σε Νότια Νάξο, Σχοινούσα, Ηρακλειά

Πότε και που θα έχουμε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος ... Η ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ

“Γιορτή Μητέρας”: 6+1 Ταινίες με την μητέρα στο επίκεντρο

Έφτασε η Γιορτή της Μητέρας και επειδή ο κινηματογράφος ξέρει να πιάνει την καρδιά της μάνας -στην τρυφερότητα, στην αφοσίωση, στη σιωπή της- διαλέξαμε 6 + 1 ταινίες όπου η μητέρα βρίσκεται στο επίκεντρο της ιστορίας. Οπότε σινεφίλ και μη, πάμε να δούμε.

Νάξος – Φιλώτι: Αντίο με σεβασμό και αγάπη στον Τάσο Τζιώτη, άνθρωπο του μέτρου και της προσφοράς

Ο Φιλωτίτης που δεν είπε ποτέ κακή κουβέντα, μόνο έδινε—με τα χέρια, με την καρδιά, με την ψυχή του. Μια απώλεια που βαραίνει την κοινότητα, μια μορφή που δεν ξεχνιέται.

Καλοκαιρινή εξόρμηση Raptor Club Greece στη Νάξο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Για πρώτη φορά οι ιδιοκτήτες των εντυπωσιακών pick-up επιλέγουν Κυκλάδες και ξεκινούν από τη Νάξο, με ένα τριήμερο χαλάρωσης, εξερεύνησης και απολαυστικής οδήγησης

Στ. Φουτάκογλου: Το περίπτερο της πλατείας πρώην Δημαρχείου, που φεύγει σιωπηλά (!!!)

Μνήμες, άνθρωποι, ιστορίες δεκαετιών γύρω από ένα μικρό περίπτερο που αποτέλεσε σταθερό σημείο αναφοράς για γενιές Χωραϊτών - Η τοποθέτηση του Στράτου Φουτάκογλου

Νάξος: Μία εικόνα που προκαλεί δέος, πραγματικότητα ή όχι;

Ένα βιομηχανικής κλίμακας έργο απειλεί το φυσικό, πολιτιστικό και κοινωνικό κεφάλαιο της Νάξου και των Κυκλάδων, με επιπτώσεις που ξεπερνούν την ενεργειακή "ανάπτυξη" - Δύο ομιλίες σήμερα και αύριο. Που; Πότε;

Το “Highspeed 3” αλλάζει το τοπίο στις θαλάσσιες συγκοινωνίες Κρήτης – Κυκλάδων;

Η Hellenic SeaWays ενισχύει τη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Ηράκλειο με το ταχύπλοο "Highspeed 3", φέρνοντας νέο ανταγωνισμό και πιθανές μειώσεις τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. (πίνακας δρομολογίων)

Νάξος: Επιτέλους, τελειώνει της χερσαίας ζώνης, ας αναλογιστούν… «νηστεύσαντες καί μή νηστεύσαντες», τις ευθύνες που τους αναλογούν

Φτάνουμε στο τέλος της διαδρομής.. Το 3Α που πέφτει και οι ..στάσεις έως να ολοκληρωθεί ένα έργο σημαντικό για τη πόλη της Νάξου

Νάξος – Κυρ. Σκληράκη: “Οι καθηγητές να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά” (video)

«Θα ήθελα να πω στους καθηγητές πως πρέπει να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά και να δουλεύει το μυαλό τους για το τι θα τους προσφέρουν» είναι η συμβουλή της κυρίας Κυριακής Σκληράκη προς τους νέους συναδέλφους της.

Εκτακτο: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου σήμερα Δευτέρα 5 Μαϊου

Νάξος – 2ο Γυμνάσιο: Η Μιχαηλία-Ευαγγελία Γρατσία διακρίθηκε στον Πανελλήνιο διαγωνισμό φυσικής “Αρίσταρχος”

Η Μιχαηλία-Ευαγγελία Γρατσία κατέκτησε το 3ο βραβείο στη Β΄ Φάση του διαγωνισμού φυσικής "Αρίσταρχος" φέρνοντας περηφάνια στη σχολική μας κοινότητα

Β. Φλεριανός: Ξεκινά το έργο που περίμενε μια ολόκληρη γενιά

Με χρηματοδότηση 2,28 εκατομμυρίων ευρώ, η Νάξος αποκτά επιτέλους το ενιαίο Αθλητικό Κέντρο που αξίζει στους αθλητές, τους συλλόγους και τη νεολαία της - Η τοποθέτηση του Βασίλη Φλεριανού