Τρίτη, 1 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΠανναξιακός ΑΟ: "Σφαίρα" η Μπελιμπασάκη, έσπασε το κοντέρ με 52.28 στα 400...

Πανναξιακός ΑΟ: “Σφαίρα” η Μπελιμπασάκη, έσπασε το κοντέρ με 52.28 στα 400 μέτρα

|

Η κρητικοπούλα του Πανναξιακού Μαρία Μπελιμπασάκη στα προκριματικά των 400 μέτρων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου έγραψε στο κοντέρ «52.28» η πρώτη ελληνίδα κάτω από τα 53 δεύτερα από το 2004 και πήρε τη πρόκριση για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Birmingham (δείτε την κούρσα της) 

Πως το είχε πει χθες το βράδυ; ¨Πάω τια μία καλή επίδοση το πρωί και βλέπουμε»… Μάλιστα. Δηλαδή εάν έλεγε «πάω για ρεκόρ» τι θα γίνονταν; Ο λόγος για την κρητικοπούλα του Πανναξιακού Μαρία Μπελιμπασάκη που σήμερα το πρωί στην πρεμιέρα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου έσπασε τα κοντέρ… Και ήταν μόνο προκριματικά…

Μετά από πολλά χρόνια, η αθλήτρια του Πανναξιακού ΑΟ επανήλθε δυναμικά στα 400 μέτρα και μάλιστα για πρώτη φορά από το 2011 (!!!) Έχοντας ξεκινήσει κερδίζοντας τα 600μ όταν ήταν παγκορασίδα και τα 400μ. νεανίδων όταν ήταν κορασίδα, είχε από το 2011 που είχε κάνει 55.10 να τρέξει αγωνιστικά την απόσταση – με πολλές διακρίσεις σε 100μ.-200μ. όλα τα χρόνια. Φέτος, θέλησε να κάνει την υπέρβαση και έδειξε πανέτοιμη.

Το πρωί, τρέχοντας χωρίς συναγωνισμό έκανε μια δυνατή κούρσα, θεωρώντας ότι μπορούσε μάλιστα να κάνει και ταχύτερο πέρασμα, για να τερματίσει σε 52.28 όπως έδειξε το φώτο – φινις μετά και να κάνει μάλλον εύκολα το όριο των 53.15 για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Birmingham (Αγγλία).

Η Μπελιμπασάκη έγινε η 2η καλύτερη μετά τη Χαλκιά που είχε κάνει 51.68 στο παγκόσμιο κλειστού του 2004 και μπροστά από την Χρυσούλα Γκουντενούδη (52.65) που κατεβαίνει τα 53 δεύτερα…  Μάλιστα και σε επιδόσεις ανοικτού όπου υπάρχει μεγάλη διαφορά, μόλις 5 έχουν ταχύτερη. Οσο για το προηγούμενο ρεκόρ της; 55.10 (!!!) Τι δήλωσε μετά τον αγώνα; “Μπήκα στην κούρσα για να κυνηγήσω μια πολύ καλή επίδοση. Ήθελα να περάσω λίγο γρηγορότερα στα 200 μ. και θα με βοηθούσε πολύ αν είχα λίγο περισσότερο συναγωνισμό στο τέλος. Είμαι ικανοποιημένη από την παρουσία μου, ωστόσο θα ήθελα έναν καλύτερο χρόνο” και  πλέον συνεχίζει την προετοιμασία της για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η Μπελιμπασάκη έγινε σήμερα η ένατη αθλήτρια στον κόσμο στην απόσταση, σε μια λίστα όπου στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται έξι αθλήτριες από τις ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από την επίσημη σελίδα του ΣΕΓΑΣ


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

«Μουσικός Περίβολος» 2025: 7 νύχτες, 7 συναυλίες στο Γυμνάσιο Νάξου

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εγκαινιάζει έναν νέο θεσμό πολιτισμού, με συναυλίες κορυφαίων καλλιτεχνών και δράσεις σε έναν ιστορικό χώρο

«Το Μυστικό του Αρχιπελάγους»: Όταν η μυθοπλασία συναντά την ιστορική μνήμη (video)

Ο Ναξιώτης συγγραφέας Γ. Καστελλάνος μιλά για το πρώτο του μυθιστόρημα «Το Μυστικό του Αρχιπελάγους» και την ανάγκη να αναδείξουμε την ιστορική ταυτότητα του νησιού

Sea Jets: Με το “Superstar II” ταξιδεύει στο Ανατολικό Αιγαίο (video)

Από 2 Ιουλίου, νέα δρομολόγια με ανανεωμένο στυλ και άνεση, ενώνουν Πειραιά, Κυκλάδες, Ικαρία, Σάμο και Δωδεκάνησα — με προσιτές τιμές και VIP εμπειρία (video)

1η Ιουλίου στην Πάρο: Όταν τα πλοία γράφουν ιστορία στο Αιγαίο

Μια ημερομηνία-σταθμός για την Παροικιά και την ακτοπλοϊκή μνήμη – Σαν σήμερα, ιστορικά πλοία έδεσαν, ξεκίνησαν ή άλλαξαν ρυθμούς στα νερά της Πάρου.

Η Sichuan Airlines εγκαινιάζει το πρώτο δρομολόγιο από την Κεντρική και Δυτική Κίνα προς την Αθήνα

Ξεκίνησε επίσημα η γραμμή Τσενγκντού – Κωνσταντινούπολη – Αθήνα, με 4 πτήσεις την εβδομάδα και στόχο την ενίσχυση της συνδεσιμότητας Κίνας – Ευρώπης.

Ο Παύλος Γεραμάνης στα «Φανάρια», σημαντική μεταγραφή για τον ΑΠΑΣ Νάξου

Ο 24χρονος φόργουορντ με εμπειρία στη National League 1 ενισχύει το ρόστερ της ομάδας της Νάξου, με στόχο μια άνετη πορεία στη νέα σεζόν.

Νάξος: «Η Φλόγα της Παράδοσης» ανάβει για δεύτερη φορά, ένα διήμερο γιορτής, χορού και πολιτιστικής μνήμης

Αναπαράσταση παραδοσιακού γάμου στις Τρίποδες και παραδοσιακοί χοροί από όλη την Ελλάδα στην Παραλία της Χώρας – Δύο νύχτες που αναβιώνουν το ελληνικό πνεύμα

Ναυτική Εβδομάδα στη Νάξο: Μια φωτογραφική έκθεση που μυρίζει θάλασσα και μνήμες

Στο ισόγειο του 1ου Γυμνασίου Νάξου παρουσιάζεται έκθεση αφιερωμένη στους ναυτικούς, τη θάλασσα και τις ναξιώτικες ιστορίες περασμένων δεκαετιών – Ένα ταξίδι μέσα από το αρχείο του Πολεμικού Ναυτικού και τις εφημερίδες της εποχής.

ΔΕΔΔΗΕ: Προσωρινή διακοπή ρεύματος αύριο Τετάρτη 2 Ιουλίου σε περιοχές της Νάξου

Σύντομη διακοπή ρεύματος νωρίς το πρωί σε Άγιο Γεώργιο, Παραλία, Στελίδα και άλλες περιοχές της Χώρας – Μια απαραίτητη τεχνική παρέμβαση για την ασφάλεια του δικτύου.

Νάξος: Το “Σαν Κύμα” στην παραλία Αγίου Γεωργίου αναζητά προσωπικό

Το beach bar – restaurant "Σαν Κύμα" ενισχύει την ομάδα του και προσφέρει ευκαιρίες απασχόλησης σε μάγειρες, βοηθούς και προσωπικό service. Ευχάριστο κλίμα, διαμονή, φαγητό και καλός μισθός.

Blue Star Ferries: Ακινητοποιημένα αύριο τα πλοία στο Νότιο Αιγαίο λόγω καιρικών συνθηκών

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες φέρνουν ακυρώσεις σε όλα τα κυριακάτικα δρομολόγια των Blue Star Naxos, Myconos, Delos και Paros – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ταξιδιώτες

Νάξος: Ο Νέστορας Νέστορας, ο νέος MasterChef 2025, ξεκινά μαγειρικό ταξίδι στο “Avaton 1739”

Ο μεγάλος νικητής του φετινού διαγωνισμού μαγειρικής ξεκινά συνεργασία με το εστιατόριο "Avaton 1739" στο εμβληματικό Κάστρο της Νάξου.

Ουρές για μια αλλαγή εισιτηρίου στο λιμάνι της Νάξου, η κακοκαιρία φέρνει ταξιδιωτικό… μποτιλιάρισμα

Η απαγόρευση απόπλου λόγω των θυελλωδών ανέμων φέρνει αναστάτωση σε εκατοντάδες επισκέπτες που σχηματίζουν ουρές στα πρακτορεία της Νάξου για να αλλάξουν τα δρομολόγιά τους

Ρευματοκλοπές σε τουριστικά νησιά: Ξενοδοχεία, καφέ και σούπερ μάρκετ «φούσκωσαν» το ταμείο τους σε βάρος όλων

Eκατοντάδες παραβάσεις σε Κρήτη, Ρόδο, Νάξο, Μύκονο, Σαντορίνη και άλλα νησιά – Ηλεκτρική ενέργεια αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ κλάπηκε από επιχειρήσεις υψηλής κατανάλωσης

Ακυρώνονται τα δρομολόγια των HighSpeed 3 και 4 λόγω κακοκαιρίας

Η Hellenic Seaways ενημερώνει για την αναστολή των δρομολογίων της Κυριακής 29 Ιουνίου και τις προσωρινές αλλαγές στη ροή του προγράμματος των ταχυπλόων

Πάρος: Αποχαιρετισμός με δάκρυα για την Πρεσβυτέρα Ευαγγελία Βιώνη – Ανουσάκη

Σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα η εξόδιος ακολουθία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Νάουσα – Συγκλονιστικά λόγια από τον Μητροπολίτη Λεοντοπόλεως

Algérie Ferries: Καθησυχαστική ανακοίνωση για την κράτηση του “El Venizelos” στη Μασσαλία

Η εταιρεία ξεκαθαρίζει ότι οι θερινές διαδρομές δεν επηρεάζονται – Πρόκειται για προγραμματισμένο τεχνικό έλεγχο.

Πανελλαδικές 2025: «Γράψατε Ιστορία», οι μαθητές του Φροντιστηρίου Αντώνη Χερουβείμ στην κορυφή

Μια αληθινή γιορτή γνώσης, προσήλωσης και ονείρων – Ένα μεγάλο «μπράβο» σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς που μοιράστηκαν το ταξίδι της επιτυχίας

Νάξος: Έφυγε ο “Κρινακογιώργης”, η Κωμιακή αποχαιρετά έναν δικό της άνθρωπο

Ο Γιώργος Χωριανόπουλος, ο άνθρωπος του ταξί, του κυνηγιού και της καθημερινότητας του χωριού, φεύγει πλήρης ημερών, αφήνοντας πίσω του αναμνήσεις, χαμόγελα και μια σιωπηλή απουσία.

Νάξος – Τρίποδες: “Sea Breeze”, μια νέα επιχείρηση με άρωμα καθαριότητας

Στηρίζουμε τη νέα προσπάθεια στο χωριό μας – Ένα καθαριστήριο με επαγγελματισμό, αγάπη και ρίζες στον τόπο