Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΠανναξιακός ΑΟ: Μην ευτελίζετε την προσπάθειά μας με ελεημοσύνη (!!!)

Πανναξιακός ΑΟ: Μην ευτελίζετε την προσπάθειά μας με ελεημοσύνη (!!!)

|

Η διοίκηση του Πανναξιακού ΑΟ προχώρησε σε επίσημη διαμαρτυρία όσον αφορά την επιχορήγηση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων –  Σκληρές εκφράσεις με δεδομένο ότι έχουν απόλυτο δίκιο σε ότι αναφέρουν – Ακούστε τι αναφέρουν οι Πλάτων Τομπάς και Πέτρος Μανδηλαράς στην εκπομπή “Carpe Diem” του Aegean Voice 107.5 “Η Φωνή του Αιγαίου”  

«Ευτελισμός», «ελεημοσύνη» Βαριές αν μη τι άλλο κουβέντες. Σκληρές. Από ανθρώπους που καθημερινά παλεύουν να κρατήσουν ένα σωματείο όρθιο. Και να καλύψει γιατί όχι και αδυναμίες του δήμου σε επίπεδο υποδομών και άθλησης των μικρών δημοτών της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων. Οπότε; Όταν ακούν ότι η ετήσια επιχορήγηση είναι της τάξης των 6.500 ευρώ νιώθουν άδειοι. Και χωρίς δύναμη να συνεχίσουν. Η όποια αντίθετη άποψη περί «πρωταθλητισμού» και ίδιων συμφερόντων βρίσκει κενό από τη στιγμή που σε επίπεδο πρωταθλητισμού έχουμε εκατό και πλέον παιδιά σε τμήματα υποδομών που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αθλητικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα και με τους καλύτερους δυνατούς προπονητές, ενώ για τα … ίδια συμφέροντα, υπάρχει μία χούφτα άνθρωποι που αιμορραγούν καθημερινά….

Και έτσι η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πανναξιακός ΑΟ με αφορμή την «ελεημοσύνη» των 6500 ευρώ είναι πέρα για πέρα σωστή. Και βέβαια ακούστε τον Πλάτων Τομπά και τον Πέτρο Μανδηλαρά, οι οποίοι καλεσμένοι στον ραδιοφωνικό σταθμό «Aegan Voice 107.5, τη Φωνή του Αιγαίου» και στην εκπομπή Carpe Diem πρότεινα και τρόπους ώστε να υπάρξει δίκαιη και αντικειμενική αναδιανομή των χρημάτων…

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Πανναξιακού ΑΟ (υπογράφεται από τον Μιχάλη Αγγελή, πρόεδρο και Γιώργο Καλημέρη, έφορο στίβου) αναφέρει:

«Το Δ.Σ. του Πανναξιακού Α.Ο. διαμαρτύρεται έντονα, διότι αισθάνεται πολύ αδικημένο και δυσαρεστημένο από την εξευτελιστική επιχορήγηση των 6.500 ευρώ η οποία δεν καλύπτει ούτε δύο μετακινήσεις ενός τμήματος της ομάδος μας !!!!

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο σύλλογός μας διαθέτει δύο ισχυρότατα και πολυπληθέστατα τμήματα ποδοσφαίρου και στίβου. Για μεν το ποδόσφαιρο ο Πανναξιακός, είναι το μοναδικό ναξιώτικο σωματείο των Κυκλάδων το οποίο διεκδικεί φέτος με αξιώσεις την άνοδό του στη Γ’ Εθνική, με πρωταγωνιστές εγνωσμένης αξίας προπονητές, όπως ο Νόνι Λίμα και διαθέτει τμήματα ακαδημιών όλων των κατηγοριών ( Κ12, Κ14, Κ18 ), απασχολώντας και αντίστοιχους προπονητές. Το δε τμήμα στίβου είναι γνωστό πανελληνίως ότι αποτελεί μια από τις ισχυρότερες ομάδες στίβου στην Ελλάδα, κατέχοντας περίοπτη θέση στη γενική πανελλήνια κατάταξη των συλλόγων και διαθέτει παγκοσμίου και πανευρωπαϊκής εμβέλειας πρωταθλητές, όπως ενδεικτικά τους πρωταθλητές Μαρία Μπελιμπασάκη Δημήτριο Χονδροκούκη, Ανδρέα Δημητράκη Μιχάλη Σταματογιάννη και άλλους. Επίσης διαθέτει τμήμα ακαδημιών με 100 περίπου παιδιά, όλων των κατηγοριών και απασχολεί αντίστοιχα 4 προπονητές στη Νάξο και έναν στην Αθήνα.

Επιπλέον είναι μεγάλη η διαφορά στις ομάδες παμπαίδων, παγκορασίδων παίδων και κορασίδων από τις υπόλοιπες ομάδες των Κυκλάδων και μάλιστα έχει να παρουσιάσει αθλητές με χρυσά μετάλλια σε πανελλήνια πρωταθλήματα, όπως ενδεικτικά τον άλτη του ύψους Γιώργο Μανδηλαρά, την πρωταθλήτρια των 100 μετ’ εμποδίων Ελίνα Ανέστη αλλά και μέλη της Εθνικής ομάδος, όπως η Μαρία Καβαλιέρου, η Ιωάννα Μάλλη, η Ελίνα Ανέστη και άλλους.

Όπως αντιλαμβάνεστε, οι μετακινήσεις τόσο των τμημάτων ποδοσφαίρου για την επίτευξη του στόχου της ανόδου στη Γ’ Εθνική, στα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων όσο και οι μετακινήσεις των τμημάτων στίβου ανά την ελληνική επικράτεια συνεπάγονται πολύ υψηλά κόστη για την κάλυψη των εξόδων διατροφής των αθλητών, εισιτηρίων και διαμονής. Γι’ αυτό και οι οικονομικές θυσίες των μελών του Δ.Σ., των χορηγών της ομάδος και των απλών Ναξιωτών πολιτών που είναι κοντά στο σύλλογο και δίνουν από το υστέρημά τους, είναι ευνόητο ότι δεν επαρκούν σε καμμία περίπτωση.

Προς τι λοιπόν η απαξίωση και ο ευτελισμός της μεγάλης αυτής προσπάθειας με μια «ελεημοσύνη» των 6.500 ευρώ; Μετά και από αυτόν τον εμπαιγμό και την ταπείνωση της ομάδας μας πως Θα βρούμε το κουράγιο να συνεχίσουμε, την ώρα που ο ίδιος ο Δήμος Νάξου που έπρεπε πρωτίστως να ενδιαφέρεται και να μεριμνά για τον αθλητισμό της Νάξου εν γένει, μας υποτιμά και μας αναγκάζει να παραιτηθούμε από τις προσπάθειές μας;

Τελειώνοντας λοιπόν και επειδή δεν έχουμε συνηθίσει να μεμψιμοιρούμε αλλά να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην ανάπτυξη του ναξιώτικου αθλητισμού και την προβολή του νησιού μας είμαστε πρόθυμοι να καταθέσουμε φάκελλο με αναλυτική παρουσίαση της ιστορίας, των τμημάτων, των επιτυχιών και της μελλοντικής προοπτικής του συλλόγου μας, προκειμένου επιτέλους να αντιληφθείτε την πραγματικότητα, τα αντικειμενικά δεδομένα της λειτουργίας του συλλόγου μας καθώς και τις δυσκολίες και τις απαιτήσεις για την ίδια την επιβίωσή του και να προχωρήσετε άμεσα στη ποιοτική και ποσοτική διόρθωση του σφάλματος που κάνατε, επιχορηγώντας μας με αυτό το ευτελές ποσό.

Διότι πρέπει, εκτός των άλλων, να γνωρίζετε ότι το ίδιο αδικημένοι και δυσαρεστημένοι με μας, αισθάνονται και οι γονείς των αθλητών, οι ίδιοι οι αθλητές καθώς και η μεγαλύτερη μερίδα του ναξιακού λαού που είναι στο πλευρό της ομάδας μας.

ΜΕΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΖΗΤΟΥΜΕ:

Α) ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΑΔΙΚΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΠΡΟΣΘΕΤΗΣ ΣΟΒΑΡΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ

ΚΑΙ Β) ΤΗ ΔΙΚΑΙΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧQΡΗΓΗΣΕΩΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΝΑΞΙΑΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Διήμερη συνάντηση για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Νάξου στον Πύργο Μπαζαίου

Ειδικοί επιστήμονες, φορείς και πολίτες συνδιαμορφώνουν τις προτάσεις για το μέλλον του νησιού – 31 Μαΐου & 1 Ιουνίου 2025 (πρόγραμμα)

Γιάν. Βρούτσης: “Γιορτάζει η Μύκονος, πανηγυρίζει ο αθλητισμός των Κυκλάδων !”

Θερμή υποδοχή του Α.Ο. Μυκόνου στο Υφυπουργείο Αθλητισμού για την ιστορική άνοδο στην Basket League – Ο πρώτος Κυκλαδίτικος σύλλογος στην κορυφαία κατηγορία

Άνδρος: 68χρονη έπεσε με το αυτοκίνητό της στη θάλασσα και ανασύρθηκε νεκρή

Η γυναίκα από το Γαύριο έχασε τη ζωή της καθώς το όχημά της κατέληξε στη θάλασσα από ύψος 25 μέτρων ενώ προσπαθούσε να παρκάρει

Υπουργείο Ναυτιλίας – Κικίλιας: “2,5 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του κεντρικού λιμανιού της Τήνου”

Βασίλης Κικίλιας από Τήνο: «Δημοπρατείται έργο (master plan) 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για την αναβάθμιση του κεντρικού λιμένα της Τήνου»

Νάξος: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τους Παιδικούς Σταθμούς και τον Β.Σ.Ο.Φ. του Δήμου για το σχολικό έτος 2025-2026

Αιτήσεις εγγραφών και επανεγγραφών από τις 12 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου – Για πρώτη φορά πλήρης λειτουργία βρεφικού τμήματος στον Β.Σ.Ο.Φ.

Μάρκος Καφούρος: “Απαραίτητη η άμεση αποκατάσταση του κτιρίου της Δ.Ο.Υ Θήρας”

Σε προβληματική κατάσταση το κτίριο που στεγάζει τη Δ.Ο.Υ και το Τελωνείο Θήρας – Απαιτούνται άμεσα μέτρα και η προσωρινή μεταστέγαση των υπηρεσιών

Εθελοντική αιμοδοσία: Λίγες σταγόνες αίμα, μια θάλασσα ελπίδας

Στα μικρά νησιά γεννιούνται τα μεγάλα θαύματα της ανθρωπιάς. Ξεκινά αύριο Σάββατο η 70η εθελοντική αιμοδοσία από την τράπεζα αίματος Σαντορίνης

Δεύτερο Πανελλήνιο Βραβείο για τον Νικόλα Ρουγκάλα, με παραμύθι αφιερωμένο στον θείο του Δημήτρη Ήμελλο

Ο μαθητής από τη Νάξο διακρίθηκε στον 14ο Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό Λογοτεχνίας «Το Δέντρο της Σοφίας» με το παραμύθι «Σώμα και Αίμα»

ΔΕΔΔΗΕ: Πρωινή διακοπή ρεύματος σε Νότια Νάξο, Σχοινούσα, Ηρακλειά

Πότε και που θα έχουμε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος ... Η ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ

“Γιορτή Μητέρας”: 6+1 Ταινίες με την μητέρα στο επίκεντρο

Έφτασε η Γιορτή της Μητέρας και επειδή ο κινηματογράφος ξέρει να πιάνει την καρδιά της μάνας -στην τρυφερότητα, στην αφοσίωση, στη σιωπή της- διαλέξαμε 6 + 1 ταινίες όπου η μητέρα βρίσκεται στο επίκεντρο της ιστορίας. Οπότε σινεφίλ και μη, πάμε να δούμε.

Νάξος – Φιλώτι: Αντίο με σεβασμό και αγάπη στον Τάσο Τζιώτη, άνθρωπο του μέτρου και της προσφοράς

Ο Φιλωτίτης που δεν είπε ποτέ κακή κουβέντα, μόνο έδινε—με τα χέρια, με την καρδιά, με την ψυχή του. Μια απώλεια που βαραίνει την κοινότητα, μια μορφή που δεν ξεχνιέται.

Καλοκαιρινή εξόρμηση Raptor Club Greece στη Νάξο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Για πρώτη φορά οι ιδιοκτήτες των εντυπωσιακών pick-up επιλέγουν Κυκλάδες και ξεκινούν από τη Νάξο, με ένα τριήμερο χαλάρωσης, εξερεύνησης και απολαυστικής οδήγησης

Στ. Φουτάκογλου: Το περίπτερο της πλατείας πρώην Δημαρχείου, που φεύγει σιωπηλά (!!!)

Μνήμες, άνθρωποι, ιστορίες δεκαετιών γύρω από ένα μικρό περίπτερο που αποτέλεσε σταθερό σημείο αναφοράς για γενιές Χωραϊτών - Η τοποθέτηση του Στράτου Φουτάκογλου

Νάξος: Μία εικόνα που προκαλεί δέος, πραγματικότητα ή όχι;

Ένα βιομηχανικής κλίμακας έργο απειλεί το φυσικό, πολιτιστικό και κοινωνικό κεφάλαιο της Νάξου και των Κυκλάδων, με επιπτώσεις που ξεπερνούν την ενεργειακή "ανάπτυξη" - Δύο ομιλίες σήμερα και αύριο. Που; Πότε;

Το “Highspeed 3” αλλάζει το τοπίο στις θαλάσσιες συγκοινωνίες Κρήτης – Κυκλάδων;

Η Hellenic SeaWays ενισχύει τη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Ηράκλειο με το ταχύπλοο "Highspeed 3", φέρνοντας νέο ανταγωνισμό και πιθανές μειώσεις τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. (πίνακας δρομολογίων)

Νάξος: Επιτέλους, τελειώνει της χερσαίας ζώνης, ας αναλογιστούν… «νηστεύσαντες καί μή νηστεύσαντες», τις ευθύνες που τους αναλογούν

Φτάνουμε στο τέλος της διαδρομής.. Το 3Α που πέφτει και οι ..στάσεις έως να ολοκληρωθεί ένα έργο σημαντικό για τη πόλη της Νάξου

Εκτακτο: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου σήμερα Δευτέρα 5 Μαϊου

Νάξος – 2ο Γυμνάσιο: Η Μιχαηλία-Ευαγγελία Γρατσία διακρίθηκε στον Πανελλήνιο διαγωνισμό φυσικής “Αρίσταρχος”

Η Μιχαηλία-Ευαγγελία Γρατσία κατέκτησε το 3ο βραβείο στη Β΄ Φάση του διαγωνισμού φυσικής "Αρίσταρχος" φέρνοντας περηφάνια στη σχολική μας κοινότητα

Β. Φλεριανός: Ξεκινά το έργο που περίμενε μια ολόκληρη γενιά

Με χρηματοδότηση 2,28 εκατομμυρίων ευρώ, η Νάξος αποκτά επιτέλους το ενιαίο Αθλητικό Κέντρο που αξίζει στους αθλητές, τους συλλόγους και τη νεολαία της - Η τοποθέτηση του Βασίλη Φλεριανού

Γιάννης Βρούτσης: “Η παραμελημένη Νάξος μπαίνει στον αθλητικό χάρτη της χώρας” (video)

Το έργο χαρακτηρίζεται κομβικής σημασίας για την αθλητική κοινότητα της Νάξου, καθώς αναμένεται να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες των τοπικών αθλητικών σωματείων