Συλλυπητήρια ανακοίνωση από τον Πανναξιακό ΑΟ για την απώλεια του Λυγερού Χατζηαλεξίου
Τετάρτη 20 Ιανουαρίου και η είδηση που γίνεται viral στο διαδίκτυο αφήνει τους Ναξιώτες παγωμένους… Εφυγε ο Λυγερός… Ανακοπή καρδιάς .. Στα 67 του χρόνια. Βαρύ το επίθετο της οικογένειάς του. Ο γιος του Ηλία του Φωτογράφου. Του Ηλία Χατζηαλεξίου, ή “Κυρίου Ηλία” όπως έλεγαν όχι… Ο Λυγερός Χατζηαλεξίου μπορεί να μην ακολούθησε το επάγγελμα του πατέρα του, όμως η αγάπη του για τον Πανναξιακό ΑΟ,ήταν γνωστή σε όλους… Και ακολουθούσε πιστά κάθε δράση της ομάδας.. Οχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και στο βόλεϊ ή το μπάσκετ… Κυρίως όμως το ποδόσφαιρο.. Και η διοίκηση του Πανναξιακού ΑΟ εξέδωσε συλληπητήρια ανακοίνωση εκφράζοντας τη λύπη της για το αιφνίδιο χαμό του Λυγερού…
Τι αναφέρει; “ Η οικογένεια του Πανναξιακού Α.Ο εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους συγγενείς και τους οικείους του Λυγερού Χατζηαλεξίου, που έφυγε από κοντά μας τόσο νωρίς, τόσο ξαφνικά. Γιος του ιστορικού παράγοντα του Συλλόγου μας, Ηλία Χατζηαλεξίου, ο Λυγερός υπηρέτησε τον Πανναξιακό ως πιστός φίλαθλος, δίνοντας το παρών στην κερκίδα ” με την Πορτάρα στην καρδιά”. Από σήμερα το Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο είναι φτωχότερο χωρίς τον Λυγερό”.
Να σημειώσουμε ότι ο Λυγερός τα τελευταία χρόνια εργάζονταν στο χώρο της Εστίασης, ήταν πάντα με ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη και προσπαθούσε να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όσους βρίσκονταν στο δρόμο του.. Και βέβαια λάτρευε τα εγγόνια του… Εμείς τουλάχιστον έτσι τον θυμόμαστε…
Α και να αναφέρουμε ότι ο πατέρας του, Ηλίας, έφυγε τον Ιούλιο του 2015 και μέσα από ψήφισμα του Πανναξιακού μαθαίνουμε και λίγο για την ιστορία της οικογένειας Χατζηαλεξίου … ” Ο Ηλίας Χατζηαλεξίου (1927-2015) ή ο “Ηλίας ο φωτογράφος” όπως τον ήξεραν οι Χωραϊτες, ήρθε ως εξόριστος αριστερός στη Νάξο μετά τον εμφύλιο και έγινε από τους πιο λατρευτούς ανθρώπους του τόπου μας. Συνέβαλε τα μέγιστα στον αθλητισμό και ιδιαιτέρως στο ποδόσφαιρο. Ίδρυσε τον Απόλλωνα Νάξου και το 1960 συνέβαλε στην ένωση του Απόλλωνα με τον Ολυμπιακό Νάξου από την ένωση των οποίων ιδρύθηκε ο Πανναξιακός.
Ήταν άριστος ποδοσφαιριστής και στη συνέχεια ανέλαβε καθήκοντα προπονητή. Το μακρινό 1963 φέρεται ως ο πρώτος προπονητής του Πανναξιακού Α.Ο. Αργότερα την δεκαετία του 1970 έφυγε για την Αμερική με την οικογένειά του όπου αναζήτησε μια καλύτερη τύχη. Επέστρεψε στη Νάξο με την λατρευτή Ναξιώτισσα σύζυγό του, το γένος Μυλωνά ( κόρη του Μάρκου Μυλωνά και αδελφή του Βασίλη και του Μανώλη)”.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press – τώρα και στο Google News