Τρίτη, 19 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΠαναθηναϊκός: Εκδόθηκε η οικοδομική άδεια για το γήπεδο στον Βοτανικό

Παναθηναϊκός: Εκδόθηκε η οικοδομική άδεια για το γήπεδο στον Βοτανικό

|

Είναι αλήθεια… Εκδόθηκε η οικοδομική άδεια για την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Αθηναίων σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι η έκδοσή της αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα για την πορεία των έργων της Διπλής Ανάπλασης.

«Είναι μία ιστορική ημέρα για τον Παναθηναϊκό και την Αθήνα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, και συμπληρώνει:

«Με την έκδοση της οικοδομικής άδειας για την κατασκευή του νέου υπερσύγχρονου γηπέδου επισφραγίζεται μία καλά συντονισμένη προσπάθεια, που έτρεξε με πρωτοφανείς ρυθμούς τους τελευταίους 8 μήνες.

Ευχαριστώ πολύ όλες τις υπηρεσίες και τους συναρμόδιους φορείς που συνέβαλαν τα μέγιστα, ώστε να πετύχουμε άμεσα αποτελέσματα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Ηταν μία δέσμευση που αναλάβαμε και υλοποιούμε αταλάντευτα απέναντι στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, αλλά και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, που βλέπουν τον Βοτανικό να αναβαθμίζεται».

 

Επισημαίνεται, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, ότι η ομάδα εργασίας που συστήθηκε για τον συντονισμό του έργου, υπό την καθοδήγηση του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα και με τη συμμετοχή του αρμόδιου αντιδημάρχου Υποδομών, του γενικού γραμματέα του Δήμου, καθώς και όλων των εμπλεκόμενων φορέων, προχώρησε σε μια σειρά από ενέργειες που είχαν ως αποτέλεσμα τη σημερινή απόφαση.

Συγκεκριμένα:

  • Κατεδαφίστηκαν όλες οι αυθαίρετες κατασκευές που υπήρχαν εντός των οικοπέδων ιδιοκτησίας του Δήμου Αθηναίων.
  • Προχώρησαν οι απαραίτητες Χωρικές Μεταβολές που απαιτούνταν για την έκδοση της άδειας.
  • Εκδόθηκε η άδεια κατεδάφισης του γηπέδου της Λεωφόρου, προαπαιτούμενο για την έκδοση της άδειας του νέου γηπέδου. Διευκρινίζεται ότι η άδεια αυτή με βάση την κείμενη νομοθεσία και τις επιταγές του Π.Δ. που διέπει τη Διπλή Ανάπλαση έχει διάρκεια 20 χρόνια και θα παραμείνει ανενεργή μέχρι την ολοκλήρωση της κατασκευής και του νέου γηπέδου στον Βοτανικό, αλλά και των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.
  • Υλοποιήθηκαν οι υψομετρικές μελέτες οδών οι οποίες και εγκρίθηκαν από το αρμόδιο υπουργείο.
  • Τέλος, ελήφθησαν οι απαραίτητες εγκρίσεις από την Αρχαιολογία, από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής και από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ενώ φροντίσαμε να ανανεωθεί η Εγκριση Περιβαλλοντικών Ορων του γηπέδου.

Παράλληλα, συνεχίζει η ανακοίνωση, κινηθήκαμε με την ίδια αποτελεσματικότητα και ταχύτητα για την υλοποίηση του συνολικού έργου της Διπλής Ανάπλασης όπως:

  • Διασφαλίστηκε η χρηματοδότηση των 115 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του γηπέδου, με την έγκρισή της από το ΥΠΕΝ στις 20 Ιουνίου του 2024.
  • Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο το αίτημα προς την Κυβέρνηση για την επίσπευση των απαλλοτριώσεων με την ενεργοποίηση των διαδικασιών του αρ. 7Α του ΚΑΑΑ μέσω Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου.
  • Εξασφαλίστηκε συμπληρωματική χρηματοδότηση 6,8 εκατ. ευρώ και «τρέχει» η εξυγίανση του εδάφους του σκάμματος του γηπέδου, ούτως ώστε σε λίγες εβδομάδες να «πέσουν» τα πρώτα μπετά στα θεμέλια του γηπέδου.
  • Προχωρούν ομαλά οι συμβασιοποιήσεις των δύο έργων στην ευρύτερη περιοχή του Ελαιώνα, Υποδομών και Πρασίνου, όπου σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες.

Είναι πολλά αυτά που ακόμα πρέπει να γίνουν για να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί η Διπλή Ανάπλαση, το μεγαλύτερο και το πιο σύνθετο έργο Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έχει γίνει ποτέ στη χώρα μας, ένα έργο πνοής για όλη την Αθήνα. Η σημερινή ημέρα μάς γεμίζει με αισιοδοξία και ενέργεια για να συνεχίσουμε με γοργούς ρυθμούς απέναντι σε αυτήν την τεράστια πρόκληση, καταλήγει η ανακοίνωση.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σύρος: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη «Λευκή Νύχτα» του Σαββάτου 23 Αυγούστου (αφίσα)

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε τμήμα της οδού Σταματίου Πρωίου από τις 19:00 έως τις 24:00 – Ανακοίνωση του Δήμου Σύρου Ερμούπολης.

Σαβίνα Γιαννάτου & Σπύρος Μάνεσης στο Φεστιβάλ Νάξου, μία μουσική συνάντηση στο Πύργο Μπαζαίου

Την Πέμπτη 21 Αυγούστου, στις 21:30, η διεθνώς καταξιωμένη ερμηνεύτρια και ο ταλαντούχος πιανίστας ενώνουν φωνή και πιάνο σε ένα μοναδικό ταξίδι μελωδιών από τη Μεσόγειο και πέρα.

Επιδόματα χιλιάδων ευρώ στους υπαλλήλους της Βουλής, oι πυροσβέστες στις φλόγες, αλλά εκτός «βαρέων και ανθυγιεινών»

Η Βουλή ενέκρινε επιδόματα έως 4.000€ για τους υπαλλήλους της. Οι εποχικοί πυροσβέστες απαντούν με οργή: «Σας παραδίδουμε στη χλεύη της κοινωνίας».

Νάξος: Η Ελένη Σαλτερή – Γρατσία παρουσιάζει τα δύο νέα της βιβλία στο Δαμαριώνα

Την Κυριακή 24 Αυγούστου στο “Ανδρονίκειο” πολιτιστικό κέντρο, η συγγραφέας προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε μια ξεχωριστή βραδιά λογοτεχνίας και διαλόγου.

Καταγγελία για την καταστροφή στο Αλυκό Νάξου: Natura δεν σημαίνει πάρκινγκ

Το Κίνημα «Σώστε τις παραλίες της Νάξου» καταγγέλλει την καταπάτηση στο Αλυκό: αυτοκίνητα, κατασκήνωση και σκουπίδια απειλούν το μοναδικό κεδρόδασος και τις αμμοθίνες.

«Το Σκάκι της Μονής»: Ένας θεσμός που ενώνει τη Νάξο για τρίτη χρονιά (photos)

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το σκακιστικό τουρνουά του Συλλόγου Μονιατών «Η Τέχνη», με μικρούς και μεγάλους να δίνουν ραντεβού στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Μονής.

Ο Σταύρος Παπασταύρου στην Αμοργό, επίσκεψη σε περιβαλλοντικά σημεία και συναντήσεις με φορείς

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Παπασταύρου επισκέπτεται την Αμοργό αύριο, Τετάρτη 20 Αυγούστου, για περιβαλλοντικές δράσεις και συναντήσεις σχετικά με το νέο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο «Νότιο Αιγαίο 1».

Ρομποτική Αρθροπλαστική Γόνατος – Fast Track: Η νέα εποχή στη Χειρουργική Γόνατος

η τεχνική Fast Track επιτρέπει στον ασθενή να βαδίσει μία ώρα μετά το χειρουργείο, χωρίς να φέρει παροχετεύσεις ή καθετήρες, αποφεύγοντας έτσι τις επιπλοκές της κλασικής μεθόδου.

Σχοινούσα: Νέα ξενοδοχειακή μονάδα 4 αστέρων με στήριξη από τον Αναπτυξιακό Νόμο

Με επένδυση ύψους 3,55 εκατ. ευρώ δρομολογείται η δημιουργία νέου ξενοδοχείου στη θέση «Μερσίνη» της Σχοινούσας.

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Αγ. Προκόπιος Νάξου: Όταν οι αμμοθίνες γίνονται… πάρκινγκ και η Natura απλώς κοιτά

Η οργισμένη ανάρτηση του Λεωνίδα Μαγκανάρη για την καταστροφή στον Άγιο Προκόπιο φέρνει ξανά στο φως το ετήσιο δράμα των προστατευόμενων περιοχών που γονατίζουν κάτω από τις ρόδες και την αδιαφορία.

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.