Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΟλυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

|

Από το Δημαρχείο στο ΔΑΚ Νάξου… Μέσα σε λίγο χρόνο, άλλωστε δεν υπάρχει και αρκετός λόγω της προετοιμασίας για την έλευση της Ολυμπιακής Φλόγας στη Νάξο, οι Ολγα Βασδέκη (Πρωταθλήτρια Στίβου), Βασίλης Σοφικίτης (Πρωταθλητής Κολύμβησης) και Lennart Neubauer (Πρωταθλητής Windsurfing) χθες το απόγευμα ήταν σε διαρκή κίνηση..

Αρχικά στο Δημαρχείο της Νάξου όπου είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο κο Δημήτρη Λιανό και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Πολιτισμού Βασίλη Φλεριανό. Μάλιστα, πήραν και τη φόρμα που θα φορέσουν ως λαμπαδηδρόμοι στην σημερινή εκδήλωση που θα ξεκινήσει λίγο μετά τη 1.30 το μεσημέρι..

Οπως διαβάζουμε στην σχετική ανάρτηση που έγινε από τον κο Λιανό στα social media “Λίγες ώρες πριν την άφιξη της Ολυμπιακής φλόγας, υποδεχθήκαμε σήμερα τους επίσημους καλεσμένους του Δήμου μας, που θα συμμετάσχουν στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία και παρακολουθήσαμε τις τελευταίες πρόβες των παιδιών που θα τραγουδήσουν για την ειρήνη!

Οι Νάξιοι πρωταθλητές Λέοναρντ Νεοιμπαουερ στην ιστιοσανίδα και Βασίλης Σοφικίτης στην κολύμβηση, μαζί με την πρωταθλήτρια στο τριπλούν Όλγα Βασδέκη παρέλαβαν τη στολή του λαμπαδηδρόμου και συνομίλησαν με παιδιά στο ΔΑΚ Νάξου, σε μια προσπάθεια του Δήμου για τη διάδοση των αξιών του Ολυμπισμού.

Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε.

Αύριο σας περιμένουμε όλους να υποδεχθούμε μαζί την Ολυμπιακή Φλόγα και να στείλουμε το μήνυμα της Ολυμπιακής εκεχειρίας, της δικαιοσύνης και της αδελφοσύνης σε όλον τον κόσμο!”

Και στη συνέχεια στο ΔΑΚ Νάξου…  Συναντήθηκαν και συνομίλησαν με παιδιά, σε μία ανοικτή συνάντηση με το κοινό.

Η επίσκεψη έγινε σε πολύ όμορφο κλίμα, ενώ στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων οι τρεις αθλητές θα επισκεφθούν και σχολικές μονάδες του νησιού.

Ο πρόεδρος του Πανναξιακού Γιάννης Πολυχρονάκος, ο Έφορος Στίβου, Πλάτωνας Τομπάς και ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Στεφάνου δώρισαν από μία ατζέντα στους Όλγα Βασδέκη, Βασίλη Σοφικίτη και Lennart Neubauer αντίστοιχα, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτρης Λιανός που απένειμε τιμητική πλακέτα στην Όλγα Βασδέκη και από ένα καλάθι και μία ανθοδέσμη στους Βασίλη Σοφικίτη και Lennart Neubauer.

Δείτε το video από την σελίδα sportcyclades.gr

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νερό–«χρυσάφι» στις Κυκλάδες: λειψυδρία, πισίνες και αφαλατώσεις εκτοξεύουν τους λογαριασμούς

Μήλος στα 4,5€/m³, Κουφονήσι έως 9,67€/m³: γιατί οι λογαριασμοί «φεύγουν», τι ζητούν κάτοικοι και επαγγελματίες, και ποιες λύσεις συζητούνται.

Εθνικό Απολυτήριο: Αλλαγές-τομή στο Λύκειο και στις εισαγωγές στα ΑΕΙ από το 2026

Ανεξάρτητη αρχή εξετάσεων, τράπεζα θεμάτων, ψηφιακός φάκελος μαθητή και βάση του 10 συνθέτουν το νέο πλαίσιο για το εθνικό απολυτήριο.

Ξηρασία και πλημμύρες: Το διπλό «στοίχημα» της Ίου και των Κυκλάδων απέναντι στην κλιματική κρίση

Μελέτη του WWF Ελλάς για την Ίο αποκαλύπτει τις σοβαρές πιέσεις που ασκούν η ξηρασία και τα πλημμυρικά φαινόμενα, προτείνοντας λύσεις βασισμένες στη φύση.

Ferryhopper – Καλοκαίρι 2025: Η Νάξος στην κορυφαία τριάδα των ελληνικών προορισμών (πίνακες)

Με εντυπωσιακή άνοδο στην επιβατική κίνηση, η Νάξος κατέκτησε την τρίτη θέση στις προτιμήσεις ταξιδιωτών για το φετινό καλοκαίρι, επιβεβαιώνοντας τη θέση της ως «αστέρι» των Κυκλάδων.

Φουρνά Ευρυτανίας: Από τον κίνδυνο ερήμωσης, στον πρώτο γάμο!

Ο πρώτος γάμος μετά από δέκα χρόνια, οι νέες οικογένειες και τα σχολεία που ξαναγεμίζουν παιδιά φέρνουν πίσω την ελπίδα στο ορεινό χωριό

Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Συνεδρίαση (16/09) με επίκεντρο το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων

Στην ημερήσια διάταξη σημαντικά θέματα όπως η κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων, προμήθειες για σχολεία και υπηρεσίες, αλλά και αναμορφώσεις προϋπολογισμού.

Δημήτρης Μπορούσας: «Το απόλυτο αντρικό wellness είναι μια φυσιολογική σεξουαλική ζωή»

Ο χειρουργός ουρολόγος-ανδρολόγος μιλά για τις νέες προκλήσεις της ανδρικής υγείας, τη σημασία της πρόληψης και τον ρόλο της σεξουαλικής ζωής στην ισορροπία σώματος και ψυχής.

Αλυκό Νάξου: Σε αναμονή έναρξης για τη κατεδάφιση του ξενοδοχείου-«φαντάσματος»

Μετά από μισό αιώνα εγκατάλειψης, το αυθαίρετο συγκρότημα των 8.800 τ.μ. κηρυγμένο κατεδαφιστέο από το 2022, μπαίνει σε τροχιά κατεδάφισης – Προβλέπεται αναδάσωση και αποκατάσταση του τοπίου.

Σύρος: Αναχώρησε για τη Γάζα το πλοίο της ελληνικής αποστολής «Οξυγόνο» (video)

Με χειροκροτήματα και συγκίνηση αποχαιρέτησε η Σύρος το βράδυ της Κυριακής (14/09) το σκάφος του Global Sumud Flotilla που κατευθύνεται στη Γάζα για να σπάσει τον αποκλεισμό.

Πανναξιακός ΑΟΚ: Νέα προσθήκη ο 27χρονος γκαρντ Τζανής Ταφίλη

Η ομάδα της Νάξου ολοκλήρωσε τις μεταγραφές της με τον έμπειρο γκαρντ, που έχει αγωνιστεί σε Πεύκη, Πικέρμι, Κηφισιά και Ολυμπιακό.

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Στη Δράμα κάνει πρεμιέρα σήμερα το ντοκιμαντέρ «Σμύριδα, μάρμαρο και αμπέλι» με επίκεντρο τη Νάξο (video)

Η μικρού μήκους ταινία του Ορέστη Ρούσκα καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που αντιστέκονται στον υπερτουρισμό και δείχνουν τον δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό στο νησί.

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

Κωμιακή: «Έφυγε» η «Κούλα του Σταματοβασίλη» που σημάδεψε με την παρουσία της το χωριό

Συγκινητικό αντίο στην Κυριακή Πρεβενιού, από τον Γιώργο Κρητικό μέσα από τα social media

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

Νάξος: “Στάση” Σινούκ για παραλαβή ασθενούς από άλλο νησί, πριν αναχωρήσει για Αττική

Το είδαμε κι αυτό... Ελικόπτερο Σινούκ έμεινε στη Νάξο για αρκετά λεπτά περιμένοντας το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ώστε να παραλάβει άλλο ασθενή και να τον μεταφέρει στην Αττική

Γυμνάσιο Σκαδού: 22 μαθητές φέτος δίνουν ζωή στο σχολείο της Ορεινής Νάξου

Από το παλιό δημοτικό του Σκαδού στο σύγχρονο Γυμνάσιο: Ένα σχολείο που κρατά ζωντανή την εκπαίδευση στα ορεινά χωριά της Νάξου