Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑθλητικάΟΑΚΑ - Γ. Βρούτσης: Αυτό είναι το όραμά μας για το "Νέο...

ΟΑΚΑ – Γ. Βρούτσης: Αυτό είναι το όραμά μας για το “Νέο ΟΑΚΑ”

|

Τη μετεγκατάσταση, σε άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις στην Αττική, των Εθνικών Ομάδων και των Σωματείων, που δραστηριοποιούνταν στο ΟΑΚΑ, την ετήσια αύξηση του προϋπολογισμού του Υπουργείου Αθλητισμού κατά 13,5 εκατ. ευρώ για να διατίθενται στις εθνικές αθλητικές εγκαταστάσεις, την επιτάχυνση της κατασκευής του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου εντός του ΟΑΚΑ, κόστους 7,5 εκατ. ευρώ, τη διάθεση και των Ολυμπιακών Κλειστών του Τάεκβοντο και του Μπάντμιντον για τις ανάγκες του αθλητισμού, την εκτίμηση για επαναλειτουργία του Ποδηλατοδρομίου εντός του 2024 και μια σειρά άλλων σημαντικών ενεργειών ανακοίνωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, ως πρώτα μέτρα αντιμετώπισης έπειτα από την αναστολή λειτουργίας του Κεντρικού Σταδίου και του Ποδηλατοδρομίου στο ΟΑΚΑ (Photo Shutterstock – Kathimerini.gr).
Ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε την επιτυχία της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, που από το 2021, ενέταξε το ΟΑΚΑ στα Έργα του Ταμείου Ανάκαμψης, διασφαλίζοντας για πρώτη φορά στην ιστορία τις ολοκληρωμένες Μελέτες, μαζί και με τη χρηματοδότηση αναβάθμισης του Ολυμπιακού Συγκροτήματος, συνολικού ύψους 57 εκατ. ευρώ.
Ξεκαθάρισε, επιπλέον, ο Υπουργός ότι θα αναμένει το πόρισμα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, όπου απέστειλε τη σχετική Μελέτη η οποία διαπιστώνει την έλλειψη στατικής επάρκειας μόνο στις δύο από τις πέντε κατασκευές Καλατράβα (Στέγαστρα Κεντρικού Σταδίου και Ποδηλατοδρομίου, ενώ στην Αγορά, στο Τείχος των Εθνών και στις Πύλες δεν καταγράφηκε τέτοιο σοβαρό ζήτημα), ώστε να αξιολογηθούν οι παραδοχές και τα συμπεράσματά της και να προταθούν οι περαιτέρω αναγκαίες ενέργειες.
«Η ασφάλεια και το δημόσιο συμφέρον είναι αδιαπραγμάτευτα για την Κυβέρνησή μας» τόνισε ο κ. Βρούτσης, προσθέτοντας πως «η ανάπτυξη του αθλητισμού της χώρας μας είναι προτεραιότητα, αλλά συνδέεται αποφασιστικά με την προσήλωση μας στην τεχνικές προδιαγραφές των αθλητικών μας εγκαταστάσεων και στην ασφάλεια των αθλητριών και των αθλητών μας. Είναι μόνιμες πυξίδες στις πολιτικές μας αποφάσεις».
Μεταφέρονται οι προπονήσεις και οι διοργανώσεις
Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας, που θα γινόταν στο Ποδηλατοδρόμιο (14-17 Δεκεμβρίου 2023), θα γίνει σε αίθουσα του κλειστού γυμναστηρίου του ΟΑΚΑ.

 

Τα δύο πρωταθλήματα Ταεκβοντό τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2023, που θα διεξάγονταν στο Ποδηλατοδρόμιο, θα γίνουν στο Κλειστό γυμναστήριο του Ολυμπιακού Χωριού.

Για το ζήτημα του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού, που ήταν προγραμματισμένο να δώσει τους ευρωπαϊκούς του αγώνες στο ΟΑΚΑ, ο υπουργός δήλωσε: «Εχω δεσμευθεί πως θα είμαι αρωγός της σε ό,τι χρειαστεί».

Οι Εθνικές Ομάδες Τσιρλίντινγκ θα προπονούνται σε κλειστό στη Γλυφάδα, σύμφωνα με τον υπουργό.

Ολόκληρη η ομιλία του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση:
«Καλησπέρα σας,
Βρισκόμαστε εδώ, στο ΟΑΚΑ, που χτυπούσε, που συνεχίζει να χτυπά παρά τα προβλήματα και που θα εξακολουθεί να χτυπά δυνατά η καρδιά του αθλητισμού μας!
Στο ΟΑΚΑ, που όπως δεσμεύτηκε το καλοκαίρι του 2021 ο Πρωθυπουργός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσιάζοντας το Master Plan της αναβάθμισής του, θα ξαναγίνει τοπόσημο της Ελλάδας και του παγκόσμιου αθλητισμού, θα ξαναποκτήσει τη λάμψη και την αίγλη που του αξίζει, όπως το 2004 που φιλοξενήσαμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Το ΟΑΚΑ των χιλίων στρεμμάτων, με το Ολυμπιακό του Στάδιο, με το Ολυμπιακό Κέντρο Υγρού στίβου και τις 12 πλέον πισίνες του, όπου και φιλοξενούμαστε, με το σπουδαίο κλειστό του γυμναστήριο, με το Ολυμπιακό συγκρότημα τένις, με τα προπονητήρια του στίβου και τόσα άλλα σε εγκαταστάσεις.
Το ΟΑΚΑ, που η Κυβέρνηση πέτυχε να ενταχθεί στα εμβληματικά έργα όλης της χώρας, παρά το ότι αρχικά δεν συμπεριλαμβανόταν, τα οποία χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης, εξασφαλίζοντας χρηματοδοτήσεις ύψους 57 εκατ. ευρώ, για να αλλάξει τελείως η εικόνα του, να αναβαθμιστεί.
Το ΟΑΚΑ που τελευταίο εντάχθηκε σ’ αυτή τη λίστα και πρώτο ολοκλήρωσε τις απαραίτητες διαδικασίες για να τρέξουν τα Έργα.
Ο προκάτοχός μου, Υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης και η Διοίκηση του Σταδίου, σε συνεργασία με το ΤΑΪΠΕΔ, ολοκλήρωσαν στη διετία από το καλοκαίρι του 2021 μέχρι σήμερα, την πρώτη φάση με μεγάλη επιτυχία.
Συνέταξαν τους απαραίτητους φακέλους και δρομολόγησαν την πλήρη ενεργειακή αναβάθμιση, την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου και τη Μελέτη για την εκτεταμένη επιθεώρηση των πέντε μεταλλικών κατασκευών Καλατράβα, που δεν είχαν ως σήμερα συντηρηθεί, παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν και το 2014 επί Κυβέρνησης Σαμαρά, με Υφυπουργό τότε τον Γιάννη Ανδριανό.
Για πρώτη φορά μία ελληνική Κυβέρνηση έχει πια ολοκληρωμένες Μελέτες για την ολιστική αναβάθμιση του ΟΑΚΑ. Και εξασφαλισμένα χρήματα για να το κάνει!
Όπως ήδη ξέρετε, η Μελέτη, που διήρκησε 10 μήνες –από τα τέλη Νοεμβρίου του 2022, μας παραδόθηκε προ μερικών ημερών και αναφέρει ότι οι μεταλλικές κατασκευές του Στεγάστρου του Κεντρικού Σταδίου και του Ποδηλατοδρομίου δεν ανταποκρίνονται στα κανονιστικά επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας.
Αντίθετα, στην Αγορά, στο Τείχος των Εθνών και στις Πύλες ΔΕΝ καταγράφηκε τέτοιο σοβαρό ζήτημα.
Αμέσως, με αίσθημα ευθύνης, αναστείλαμε από την περασμένη Παρασκευή το βράδυ κάθε αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα στο Κεντρικό Στάδιο και στο Ποδηλατοδρόμιο, καθώς πρώτιστο μέλημά μας ήταν και παραμένει η ασφάλεια αθλητών, αθλουμένων, φιλάθλων και εργαζομένων.
Προχτές Σάββατο αποστάλθηκε στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας η σχετική Μελέτη, προκειμένου να συγκροτηθεί τάχιστα ομάδα ειδικών, σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, ώστε να αξιολογηθούν οι παραδοχές και τα συμπεράσματά της και να προταθούν οι περαιτέρω αναγκαίες ενέργειες.
Όπως καταλαβαίνετε η αναστολή λειτουργίας δημιουργεί σωρεία ζητημάτων στην απρόσκοπτη συνέχεια της αγωνιστικής δραστηριότητας των δεκάδων Ομοσπονδιών και Σωματείων, των εκατοντάδων αθλητριών και αθλητών που χρησιμοποιούσαν τις δύο εγκαταστάσεις:
> στο Ποδηλατοδρόμιο, που είναι και το μοναδικό κλειστό στη χώρα, για τις Εθνικές Ομάδες Πίστας και σωματεία ποδηλασίας,
> στο Κεντρικό Στάδιο, για τον Παναθηναϊκό στο ποδόσφαιρο,
> στην Αίθουσα Κασιμάτης για
* το Χάντμπολ (την ΑΕΚ -άνδρες και γυναίκες-, αρκετά άλλα σωματεία, αλλά και τα Κλιμάκια Εθνικών Ομάδων)
* το Βόλεϊ (ΑΕΚ στις γυναίκες)
* το Τσιρλίντινγκ
* το Χόκεϊ επί χόρτου κλπ.
Επιπλέον, στο Κεντρικό Στάδιο και στο Ποδηλατοδρόμιο υπάρχουν γραφεία Ομοσπονδιών και φυσικά της Διοίκησης και των Υπηρεσιών του ΟΑΚΑ.
Έπρεπε, λοιπόν, να αναζητηθούν και να δρομολογηθούν χωρίς καμία καθυστέρηση οι βέλτιστες δυνατές λύσεις. Μαζί με τον Γενικό μου Γραμματέα, Γιώργο Μαυρωτά, είχαμε αλλεπάλληλες συναντήσεις, με όλη την αθλητική κοινότητα, το Σάββατο και την Κυριακή.
Συναντηθήκαμε με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο, με τους επικεφαλής Ομοσπονδιών και Σωματείων, με τις διοικήσεις των αθλητικών μας κέντρων στην Αττική (ΟΑΚΑ, ΣΕΦ, Ολυμπιακό Χωριό, Άγιος Κοσμάς).
Με αμοιβαία κατανόηση και συνεργασία αντιμετωπίσαμε τα οργανωτικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν.
Συγκεκριμένα:
Δώσαμε λύσεις για τη μεταφορά προγραμματισμένων διοργανώσεων όπως 
> Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας, που θα γινόταν στο Ποδηλατοδρόμιο (14-17 Δεκεμβρίου 2023), θα γίνει σε αίθουσα του κλειστού γυμναστηρίου του ΟΑΚΑ, έπειτα από συνεννόηση με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, που την ευχαριστώ θερμά.
> Τα δύο πρωταθλήματα Ταεκβοντό τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2023, που θα διεξάγονταν στο Ποδηλατοδρόμιο, θα γίνουν στο Κλειστό γυμναστήριο του Ολυμπιακού Χωριού.
Δώσαμε λύσεις για την μεταφορά της προπονητικής και αγωνιστικής δραστηριότητας σε άλλες εθνικές ή δημοτικές εγκαταστάσεις εντός Αττικής μετά από συνεννόηση και με Δημάρχους
> Οι Εθνικές Ομάδες Τσιρλίντινγκ θα έχουν ώρες προπόνησης σε κλειστό στη Γλυφάδα, μετά από συνεννόηση με τον Δήμαρχο Γλυφάδας, Γ. Παπανικολάου, τον οποίο ευχαριστώ θερμά.
> Η Εθνική Ομάδα Χόκεϊ επί Χόρτου θα προπονείται στο «μπαλόνι» του ΣΕΦ.
Επιπλέον, ενισχύεται οικονομικά η Ομοσπονδία Ποδηλασίας με 150.000€ για να στείλει την Προολυμπιακή ομάδα στα αγωνίσματα της πίστας-στο εξωτερικό (στη Βουλγαρία) για προπονήσεις ως τον επόμενο Ιούνιο, καθώς όπως προείπα δεν έχει άλλο κλειστό Ποδηλατοδρόμιο η Ελλάδα.
Εκκρεμεί ακόμα το ζήτημα της έδρας της ΑΕΚ στο χάντμπολ. Έχουν γίνει επικοινωνίες και νομίζω ότι είναι ζήτημα ημερών να δοθεί λύση και σ’ αυτό το ζήτημα, ενώ η γυναικεία ομάδα του βόλεϊ της ΑΕΚ θα μπορεί να αγωνιστεί στο ΕΑΚ Ολυμπιακού Χωριού.
Και, βέβαια, όσον αφορά στο ποδόσφαιρο του Παναθηναϊκού, έχω δεσμευθεί πως θα είμαι αρωγός της σε ό,τι χρειαστεί.
Σε ότι αφορά στα γραφεία των Ομοσπονδιών, αλλά και των εργαζομένων, μεταφέρονται σε άλλους χώρους εντός του Ολυμπιακού Συγκροτήματος, κυρίως σε χώρους στο Κέντρο Υγρού Στίβου, που τώρα βρισκόμαστε.
Και σ’ αυτό το σημείο θέλω ξανά να ευχαριστήσω θερμά για τη συνεργασία και το πνεύμα κατανόησης όλη την αθλητική κοινότητα, τους εργαζομένους στο ΟΑΚΑ και φυσικά τις διοικήσεις των αθλητικών μας κέντρων. Άπαντες από την πρώτη στιγμή συστρατεύτηκαν για να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις.
Παράλληλα, σε συνεργασία με τους αρμοδίους συναδέλφους στην Κυβέρνηση και με την έγκριση του Πρωθυπουργού,
> επιταχύνεται η κατασκευή του νέου Πολυδύναμου Κλειστού Γυμναστηρίου (Σπύρου Λούη και Κύμης), που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες στέγασης των Εθνικών Ομάδων Ξιφασκίας, Χάντμπολ και Τσιρλίντινγκ και άλλων αθλημάτων, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 7.500.000€
> αυξάνεται κατά 30% ο ετήσιος προϋπολογισμός της κατηγορίας Μεταβιβάσεων του Υπουργείου Αθλητισμού. Δηλαδή αυξάνεται ετησίως κατά 13.500.000€
Ήτοι: 
* τα 10.000.000€ θα διατίθενται για την αναβάθμιση των εθνικών αθλητικών εγκαταστάσεων,
* τα 3.500.000€ θα ενισχύουν περαιτέρω τον ετήσιο προϋπολογισμό του ΟΑΚΑ
> τα Ολυμπιακά Κλειστά του Τάεκβοντο και του Μπάντμιντον θα διατίθενται πλέον ΚΑΙ για τις ανάγκες του αθλητισμού,
> διατίθεται 1.000.000€ για την πυροπροστασία και άλλες αναγκαίες βελτιώσεις στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, 
> στο κλειστό προπονητήριο στίβου του ΟΑΚΑ θα διατεθούν 150.000€ για μόνωση στέγης, επιδιόρθωση ταρτάν κλπ.
> και επιπλέον, 350.000€ για τις Μελέτες, την αδειοδότηση και τους βοηθητικούς χώρους στη δημιουργία του Ολυμπιακού Κέντρου Αναρρίχησης (θυμίζω ότι οι αγωνιστικοί Τοίχοι Αναρρίχησης είναι χορηγία).
Όπως είπα και νωρίτερα, προχτές Σάββατο έστειλα στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας -τον θεσμικό Σύμβουλο του Κράτους σ’ αυτά τα θέματα- τη σχετική Μελέτη που παραλάβαμε, προκειμένου να συγκροτηθεί τάχιστα ομάδα ειδικών, σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, ώστε να αξιολογηθούν οι παραδοχές και τα συμπεράσματά της και να προταθούν οι περαιτέρω αναγκαίες ενέργειες.
Έως ότου να έχουμε το πόρισμά τους, το ΤΑΪΠΕΔ προχωρά σε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες, για να εκκινήσουν αμέσως οι όποιες ενέργειες απαιτηθούν.
Ειδικά για το Ποδηλατοδρόμιο, ακόμα και στο δυσμενέστερο σενάριο, η αποκατάσταση του, όπως μας ενημέρωσε το ΤΑΪΠΕΔ, υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του 2024.
Η ασφάλεια και το δημόσιο συμφέρον για την Κυβέρνησή μας είναι αδιαπραγμάτευτα.
Στο πλαίσιο αυτό και πολύ πριν δημιουργηθεί το θέμα με τα Στέγαστρα Καλατράβα, με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψα στις 31 Αυγούστου 2023, για τη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων, δεν επιτρέπεται πλέον η διεξαγωγή αγώνων σε κλειστά γυμναστήρια και ανοιχτά γήπεδα άνω των 2.000 θεατών, εάν δεν διαθέτουν πιστοποιητικό πυροπροστασίας και άδεια στατικότητας.
Επιπλέον, με επιστολή μου στις 11 Σεπτεμβρίου προς τα 17 Αθλητικά Κέντρα που εποπτεύει το Υπουργείο Αθλητισμού, ζήτησα να ενημερώσουν αναλυτικά σχετικά με τις εκκρεμότητες, τις προτεραιότητες και τις ανάγκες τεχνικών παρεμβάσεων στις αθλητικές τους εγκαταστάσεις, όπως:
> για τις ισχύουσες άδειες λειτουργίας (αριθμό, ημερομηνία έκδοσης, διάρκεια ισχύος),
> για τις παρατηρήσεις που αναφέρονται στα πρακτικά ελέγχου των εγκαταστάσεων, καθώς και τους όρους που τίθενται στις προσωρινές άδειες λειτουργίας,
> για τα εν ισχύ πιστοποιητικά πυροπροστασίας ή τις σχετικές εκκρεμότητες (αν υπάρχουν εγκεκριμένες μελέτες πυροπροστασίας ή χρειάζεται να εκπονηθούν, το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των μελετών αυτών κλπ.), 
> για τις εν ισχύ περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις των εγκαταστάσεων, καθώς και την ύπαρξη ή ανάγκη εκπόνησης μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων, υπαγωγής σε πρότυπες περιβαλλοντικές δεσμεύσεις,
> για τις ελλείψεις των αθλητικών εγκαταστάσεων αρμοδιότητάς τους, οι οποίες σχετίζονται με την αδειοδότησή τους, καθώς και την πορεία των εργασιών αποκατάστασής τους (πολεοδομικές εκκρεμότητες υπαγωγής αυθαιρέτων κατασκευών, ανάγκη εκπόνησης ή εφαρμογής μελετών στατικής επάρκειας, ύπαρξη ή όχι βεβαίωσης στατικής επάρκειας κλπ.),
> για τα λοιπά τεχνικά έργα που τυχόν απαιτούνται για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των εθνικών αθλητικών εγκαταστάσεων.
Η ανάπτυξη του αθλητισμού της χώρας μας είναι προτεραιότητα για την Κυβέρνησή μας. Και συνδέεται αποφασιστικά με την προσήλωση μας στην τεχνικές προδιαγραφές των αθλητικών μας εγκαταστάσεων και στην ασφάλεια των αθλητριών και των αθλητών μας. Είναι μόνιμες πυξίδες στις πολιτικές μας αποφάσεις.
Σας ευχαριστώ πολύ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κέα: Άναμμα χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Κορησσία

Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου και θα ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Κορησσία της Κέας... Ποιο είναι το πρόγραμμα

Εφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Βασιλικός

Ο βραβευμένος Έλληνας συγγραφέας, Βασίλης Βασιλικός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών. Βάσει δεδομένων της UNESCO πρόκειται για έναν από τους δέκα πιο μεταφρασμένους Έλληνες συγγραφείς.

Αμοργός: Συνεργασία του Δήμου με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (video)

Στην ΕΡΤ3 η συνεργασία Δήμου Αμοργού και Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης - Τι αναφέρει η αρμόδια αντιδήμαρχος Πόπη Δεσποτίδη (video)

Παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων ακινήτων στο Κτηματολόγιο αιτείται ο Δικηγορικός Σύλλογος Νάξου

Στην επιστολή αναλύονται οι λόγοι του αιτήματος και ζητείται η παράταση της προθεσμίας για ένα ακόμη έτος. 

Σαντορίνη: Dive In Action & Σύλλογος Εμπορείου προβάλλουν την ταινία “Μεσόγειος – Πολιορκημένη θάλασσα”

Η προβολή της ταινίας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στις 18.30 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου του Εμπορείου

European Young Chef Award 2023: Κέρδισε τις εντυπώσεις η ΠΝΑι με πιάτο που είχε άρωμα Μυκόνου

Με ένα τοπικό πιάτο από παραδοσιακό πανηγύρι της Μυκόνου εκπροσωπήθηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο European Young Chef Award 2023

Σαντορίνη – ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπή ρεύματος λόγω τεχνικών εργασιών

Στις περιοχές Οία και Βλυχάδα την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου

Αυστρία: Σε δημοπρασία το τελευταίο κάστρο του Μότσαρτ

Το Schloss Stuppach έχει περάσει στην ιστορία για έναν από τους κορυφαίους της κλασσικής μουσικής

Attica Group: Στα σκαριά deal ναυπηγείων Ελευσίνας

Στα σκαριά deal ναυπηγείων Ελευσίνας με Attica Group, αξίας ενός δισ. - Για συντήρηση, εκσυγχρονισμό πλοίων και μελλοντικά νέες ναυπηγήσεις

Elite League: Δεύτερη σερί ήττα για τον ΑΟ Μυκόνου, επόμενη στάση Πανερυθραϊκός

«Κούρσεψε» η εντυπωσιακή Μεγαρίδα τη Μύκονο, νίκες για Πανιώνιο, Δόξα Λευκάδα…

Απαγορευτικό: Ανεκτέλεστα τα απογευματινά δρομολόγια Blue Star Naxos και Paros

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών τα απογευματινά δρομολόγια από Πειραιά - Ραφήνα είναι ανεκτέλεστα

Σύλλογος Σκαδιωτών – Μεσωτών Νάξου: Σε εκλογές την 10η Δεκεμβρίου

Ενημέρωση για τα θέματα που αφορούν τα χωριά Σκαδό - Μέση και απόφαση για εκλογές την 10η Δεκεμβρίου

Blue Star 1: Δύο ώρες πάλευε για να δέσει στο λιμάνι της Νάξου

Επί δύο ώρες το Blue Star 1 έδινε ... μάχη για να δέσει δεύτερη φορά στο λιμάνι της Νάξου - Κενό επιβατών θα αναχωρήσει από τη Σαντορίνη για τον Πειραιά των καιρικών συνθηκών

Κρήτη: Ο Σκουλάς τραγουδά για τον αδικοχαμένο Αντώνη (video)

Ο θρυλικός Σκουλάς τραγουδά για τον αδικοχαμένο Αντώνη! “Μια κουκκίδα” [video]

Express Skopelitis: Ανεκτέλεστο το σημερινό (29/11) του δρομολόγιο

Λόγω καιρικών συνθηκών το Express Skopelitis θα μείνει δεμένος στα Κατάπολα (Αμοργός)

Fast Ferries: Ανεκτέλεστα δρομολόγια του “ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π.”

Ανεκτέλεστα δρομολόγια-Τροποποιήσεις δρομολογίων του ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π., το χρονικό διάστημα 25/11-26/11, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών

Νάξος – 2ο Γυμνάσιο: Ερχεται χορός για καλό σκοπό

Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου στις Τρίποδες (κέντρο "Αντώνης") χορός από το 2ο Γυμνάσιο Νάξου

Με πρόεδρο τον Γιάννη Στάη, προχωρά ο Σύλλογος Κορωνίδας Νάξου

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο Κορωνίδας Νάξου... Ποιοι το αποτελούν

Blue Star 1 και Blue Star Paros με νέα ώρα αναχώρησης αύριο Τετάρτη (29/11)

Τι ώρα θα αναχωρήσουν αύριο Τετάρτη 29 Νοεμβριου τα πλοία Blue Star 1 και Blue Star Paros από τον Πειραιά