Πέμπτη, 21 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΟ περίπλους της Νάξου από τον Σπύρο Χρυσικόπουλο με την αρωγή της...

Ο περίπλους της Νάξου από τον Σπύρο Χρυσικόπουλο με την αρωγή της “Μία βραδιά κάτω από την Ελιά”

|

Ο περίπλους της Νάξου είναι το νέο κολυμβητικό εγχείρημα του Σπύρου Χρυσικόπουλου!

Το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων επέλεξε αυτή τη φορά ο μοναδικός Έλληνας κολυμβητής υπέρ-αποστάσεων Σπύρος Χρυσικόπουλος για να αποτελέσει το μεγάλο του εγχείρημα για το 2023!

Πλέον τα ετήσια εγχειρήματα του Σπύρου καθιερώνονται και όλοι περιμένουν ποιο θα είναι το επόμενο.

“Η Νάξος είναι πολύ αγαπημένος προορισμός και το γεγονός ότι είναι το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων ήταν ένας από τους λόγους που επέλεξα να κολυμπήσω τον γύρο του νησιού” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σπύρος λίγο πριν την έναρξη του εγχειρήματος.

Το εγχείρημα θα ξεκινήσει την Παρασκευή 15/09/2023 το πρωί και υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει πάνω από 30 ώρες λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών.

Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι και σε συνδυασμό με τον υψηλό κυματισμό, ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει αρκετά. Για το Σπύρο όμως αυτή είναι η πρόκληση!

Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνουν με φόντο την επιβλητική όψη της Πορτάρας στο λιμάνι του νησιού και έτσι όλοι θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά την εκκίνηση και τον τερματισμό του Σπύρου.

Ωστόσο, ο Σπύρος και το σκάφος συνοδείας θα είναι ορατοί από όλες τα παράκτιες περιοχές του νησιού καθ’όλητη διάρκεια του εγχειρήματος και ίσως ένα έντονο σινιάλο από τον κόσμο να γίνει αντιληπτό από τον Σπύρο και την ομάδα συνοδείας του!

Συνδιοργανωτής του κολυμβητικού εγχειρήματος είναι ο πολιτιστικός θεσμός «Μια βραδιά κάτω από την ελιά», εμπνευστές του οποίου είναι η Μαρία Πολυκρέτη και ο Γιάννης Μαργαρίτης, οι οποίοι αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή το εγχείρημα.

Η Μαρία Πολυκρέτη μέσα από τη προσωπική της σελίδα στα social media σημείωσε “Αύριο ο υπεραθλητής Spyros Chrysikopoulos Ultra Swimmer θα επιχειρήσει τον περίπλου της Νάξου κολυμπώντας, μια προσπάθεια που θα κρατήσει περίπου 30 ώρες χωρίς διάλειμμα.

Είμαστε υπερήφανοι που ο Πολιτιστικός μας θεσμός «Μια βραδιά κάτω από την ελιά» είναι συνδιοργανωτής του εκπληκτικού αυτού εγχειρήματος.

Μέσω αυτής της δράσης, έχουμε ως στόχο να προωθήσουμε το πνεύμα του αθλητισμού και να αναδείξουμε την αξία του ως ένα μέσο για την υγιή προσωπική ανάπτυξη και τρόπο ζωής. Μέσω του παραδείγματος του Σπύρου, έχουμε τη φιλοδοξία να εμπνεύσουμε τους νέους μας να ακολουθούν και να μην εγκαταλείπουν τα όνειρά τους, να θέτουν στόχους και να εργάζονται για να τους επιτύχουν.

Παράλληλα, μέσω αυτής της δράσης επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε ενδιαφέρον για την ανάγκη μιας αειφόρου ανάπτυξης της Νάξου και της προστασίας του περιβαλλοντικού πλούτου που διαθέτει το νησί μας, ιδιαίτερα σε σχέση με τη θάλασσα και τις ακτές μας. Η ανάδειξη και προβολή της μοναδικότητας του τόπου μας, των πανέμορφων ακτών και παραλιών του καταδεικνύουν την ανάγκη προστασίας του φυσικού και περιβαλλοντικού του πλούτου. Σπύρο σου ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία!”

Μεγάλος χορηγός είναι το Tortuga beach bar –restaurant, ενώ πολύτιμοι χορηγοί αποτέλεσαν η Naxos Yachting που παραχώρησε το σκάφος συνοδείας, η Fast Ferries που φρόντισε για την γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση όλης της ομάδας, η CUPRA για την οποία ο Σπύρος είναι ambassador, η Μινέττα Ασφαλιστική αλλά και η εταιρεία αθλητικής ένδυσης On.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Έφυγε από τη ζωή ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, Απόστολος Βεσυρόπουλος

Θλίψη στον πολιτικό κόσμο για τον ξαφνικό θάνατο του βουλευτή Ημαθίας

Ανησυχία στην Τζια: Έξαρση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας με δεκάδες περιστατικά καθημερινά

Περισσότερα από 80 περιστατικά την ημέρα στο Περιφερειακό Ιατρείο – Έχουν ενημερωθεί ΥΠΕ και ΕΟΔΥ.

Αεροδρόμιο – Ιούλιος 2025: 23.000 αφίξεις σε έναν μήνα, νέο ρεκόρ, πίεση για βελτίωση υποδομών

Αύξηση 36% τον Ιούλιο και πάνω από 68.000 επιβάτες στο επτάμηνο – η Νάξος καταρρίπτει κάθε προηγούμενο στατιστικό της τουριστικής κίνησης.

Μητσοτάκης: «Το Αμοργόραμα να γίνει πρότυπο για όλη τη Μεσόγειο»

Τηλεδιάσκεψη με τον Δήμο και τους αλιείς – Στις αρχές Οκτωβρίου ο Πρωθυπουργός στην Αμοργό για να αναδείξει τη διεθνή διάσταση της πρωτοβουλίας

Σοβαρά τραυματισμένος σε τροχαίο στη Μύκονο ο CEO της Volt, Tom Greenwood

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας δίνει μάχη για τη ζωή του μετά από ατύχημα με «γουρούνα» στο νησί

Καθολική Εκκλησία Σύρου: Κακουργηματικές διώξεις για σκάνδαλο υπεξαίρεσης 3 εκατ. ευρώ

Δέκα μήνες μετά τις αποκαλύψεις για μεταφορές χρημάτων σε Πατρινό επιχειρηματία, δύο κληρικοί και έξι ιδιώτες στο «κάδρο» – Σεπτέμβριο οι απολογίες.

Αμοργός: Οι ψαράδες πρωτοστατούν στην προστασία του Αιγαίου

Μια μοναδική για την Ελλάδα πρωτοβουλία «από τα κάτω προς τα πάνω» γίνεται νόμος: Το «Αμοργόραμα» θεσπίζει πενταετή απαγόρευση αλιείας και δίνει ελπίδα για την ανάκαμψη των θαλάσσιων πληθυσμών.

Ο Γιάννης Σιδηροηλίας στη Μύκονο – Ενίσχυση στο ρόστερ ενόψει Stoiximan GBL

Ο 23χρονος γκαρντ-φόργουορντ εντάσσεται στο δυναμικό της Μυκόνου για τη σεζόν 2025/26, ενισχύοντας την ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου στην ιστορική της πρώτη παρουσία στη Stoiximan Basket League.

Από το Φιλώτι στον Ατρόμητο: Ο Μανώλης Μουστάκης κάνει το μεγάλο βήμα

Ο νεαρός τερματοφύλακας του ΑΜΣ Φιλωτίου και των Μικτών Κυκλάδων μεταγράφηκε στον Ατρόμητο Αθηνών και εντάσσεται στην ομάδα Κ16 της Super League.

Σύρος: «Οι Υφάντρες και οι Αναμνήσεις τους» έρχονται στο Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας Ερμούπολης

Μια εκδήλωση αφιερωμένη στις γυναίκες της κλωστοϋφαντουργίας της Σύρου και στη συλλογική μνήμη του νησιού, την Κυριακή 31 Αυγούστου 2025.

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Ο Μάριο Τότσι αποθεώνει τη Νάξο: «Έτσι πρέπει να είναι οι παραλίες!»

Ο Ιταλός γεωλόγος και παρουσιαστής συγκρίνει Ελλάδα και Ιταλία, βάζοντας τη Νάξο στο κέντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης για την πρόσβαση στις παραλίες.