Δευτέρα, 21 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΟ Μανωλάς πέταξε εκτός ημιτελικών τον Μέσι και την παρέα του...

Ο Μανωλάς πέταξε εκτός ημιτελικών τον Μέσι και την παρέα του…

|

Στο 82ο λεπτό ο Κώστας Μανωλάς έκανε το 3 – 0 για τη Ρόμα, με τον Έλληνα αμυντικό να “τρελαίνεται”, καθώς με αυτό το σκορ οι Ιταλοί απέκλεισαν τους “μπλουγκράνα” από την ημιτελική φάση του Champions League – Δείτε το βίντεο του 3ου γκολ 

Πραγματοποιώντας ονειρώδη εμφάνιση και με τον Ναξιώτη Κώστα Μανωλά να σκοράρει το καθοριστικό γκολ και μάλιστα στο 82ο λεπτό, η Ρόμα τσάκισε (3-0) την Μπαρτσελόνα στο «Ολίμπικο» και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League παρά το 4-1 της Βαρκελώνης! Και βέβαια πήρε τη ρεβάνς για την προ τριετία συντριβή στην Βαρκελώνη με 6-1, μία ήττα που κουβαλούσαν έως τώρα οι παίκτες της Ρόμα ως μία από τις πλέον μαύρες σελίδες στην ιστορία τους. Τώρα όμως; Εγινε δε η 3η ομάδα που καταφέρνει να γυρίσει το -3 σε σειρά αγώνων… Είχε προηγηθεί η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια κόντρα στην Μίλαν στον προημιτελικό της σεζόν 2003-04 (1-4, 4-0) και η Μπαρτσελόνα απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν στη φάση των «16» πέρυσι (0-4, 6-1)… Ειρωνεία ε; Πέρυσι η Μπαρτσελόνα ήταν ο θύτης και φέτος το θύμα…  Α και να τονίσουμε ότι για την αήττητη επί ισπανικού εδάφους ομάδα του Βαλβέρδε τρίτωσε το κακό στη συγκεκριμένη φάση καθότι είχαν προηγηθεί οι αποκλεισμοί από Ατλέτικο το 2015 και Γιουβέντους το 2016.

Το 4-1 της Βαρκελώνης την προηγούμενη Τετάρτη καθιστούσε το σύνολο του Ερνέστο Βαλβέρδε ως το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, το οποίο φιλοδοξούσε να κατακτήσει, ωστόσο οι «Τζιαλορόσι», με την υποστήριξη σχεδόν 65.000 φιλάθλων τους στο «Ολίμπικο», ήταν μια κλάση ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο, άνοιξαν το σκορ με ψύχραιμο πλασέ του Βόσνιου επιθετικού Έντιν Τζέκο στο 6ο λεπτό έπειτα από θαυμάσια μακρινή μπαλιά του αρχηγού Ντανιέλε Ντε Ρόσι και έφτασαν κοντά στο 2-0, τόσο με τον έμπειρο διεθνή στράικερ όσο και με τον 22χρονο Τσέχο Πάτρικ Σικ.

Δώδεκα λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης, ο Ζεράρ Πικέ ανέτρεψε τον Έντιν Τζέκο μέσα στην περιοχή του Μαρκ-Αντρέ τερ Στέγκεν και ο 34χρονος Ντανιέλε Ντε Ρόσι εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που έδωσε ο Γάλλος διαιτητής Κλεμέντ Τουρπίν, διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του και βάζοντας «φωτιά» στο τελευταίο ημίωρο της αναμέτρησης. Ο Γερμανός τερματοφύλακας απογειώθηκε για να σταματήσει την κοντινή προβολή του νεοεισελθόντα Στεφάν Ελ Σαραουί στο 79′, όμως δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στην φοβερή κεφαλιά του Κώστα Μανωλά τρία λεπτά αργότερα, η οποία «έγραψε» το 3-0.

H άχρωμη, άοσμη και άγευστη απόψε Μπαρτσελόνα απείλησε μόνο με ένα μακρινό πλασέ του Ουσμάν Ντεμπελέ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, το οποίο έφυγε ψηλά άουτ, και κάπως έτσι η ατσάλινη Ρόμα του Εουσέμπιο ντι Φραντσέσκο (πήρε την προπονητική ταυτότητα του Ερνέστο Βαλβέρδε), η οποία αποθεώθηκε από τους εκστασιασμένους υποστηρικτές της στις εξέδρες τρεις μόλις ημέρες μετά την εντός έδρας ήττα από την Φιορεντίνα, ολοκλήρωσε μια από τις πιο εντυπωσιακές ανατροπές όλων των εποχών, επικράτησε με 3-0 της μεγάλης αντιπάλου της, κάλυψε την ήττα με 4-1 στην Βαρκελώνη κι απολύτως δίκαια θα βρίσκεται στην κλήρωση των ημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ την Παρασκευή, με το «τρελό» όνειρο για την επανάληψη της σεζόν 1983-84 και τη συμμετοχή στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης (τότε είχε ηττηθεί από την Λίβερπουλ στα πέναλτι) να παραμένει ζωντανό!

Και ο Κώστας Μανωλάς γνώρισε την αποθέωση. Μέσα από τα social media οι συμπαίκτες του στην εθνική Ελλάδας τον αποθέωσαν. Ο Δημήτρης Πέλκας έγραψε: «Αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου! Συγχαρητήρια μωρή παιχτάρα». Ο Τζαβέλλας έδωσε τα εύσημα στον Μανωλά: «Συγχαρητήρια παλίκαρε» Και ο πρωταθλητής Ευρώπης Δημήτρης Παπαδόπουλος ανέβασε την πανηγυρική φωτογραφία του Μανωλά, δίνοντας συγχαρητήρια.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ρόμα (Εουσέμπιο ντι Φραντσέσκο): Άλισον – Μανωλάς, Φάτσιο, Ζουάν Ζεσούς – Φλορέντσι, Ντε Ρόσι, Κολάροφ, Στρούτμαν, Ναϊνγκολάν (77′ Ελ Σαραουί) – Σικ (73′ Τσενγκίζ Ουντέρ), Τζέκο
Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): τερ Στέγκεν – Σεμέδο (85′ Ντεμπελέ), Πικέ, Ουμτιτί, Ζόρντι Άλμπα – Σέρζι Ρομπέρτο, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς (85′ Πάκο Αλκάθερ), Ινιέστα – Μέσι, Σουάρες

Με πληροφορίες από το sdna.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Καστράκι: Τα σπινθηροβόλα μάτια του Εσταυρωμένου έβλεπαν τον κόσμο

Ο Γιώργος Καρνέζης γράφει για την παρουσία του Κυριάκου Σαλτερή στα πολιτιστικά δρώμενα του Καστρακίου

Ρήγμα Ανύδρου: Εδωσε σεισμό 4.3 R μεταξύ Αμοργού – Σαντορίνης

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Αμοργού και κοντά στη Σαντορίνη - Η δόνηση ταρακούνησε το νησί ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα

Νάξος – Τραγαία: Μεγάλο Σάββατο με ποδόσφαιρο ”Για τον Νικόλα…”

Νάξος: Μεγάλο Σάββατο στην Τραγαία με ποδόσφαιρο ”Για τον Νικόλα…” (video)

Ανδρος: Το όνειρο του Κλειστού Γυμναστηρίου γίνεται πραγματικότητα

Το όνειρο του Κλειστού στην Άνδρο γίνεται πραγματικότητα – Άνοιξε ο διαγωνισμός για την κατασκευή του - Τι αναφέρει ο δήμαρχος κος Σουσούδης

Κάλυμνος: Κινδυνεύει να χάσει τα δάχτυλά του ο 15χρονος

Κροτίδες: Κατάσχεση 130.000 τεμαχίων – Κινδυνεύει να χάσει τα δάχτυλά του ο 15χρονος

Πρόταση Ημέρας: Αρνάκι ψητό με δεντρολίβανο και πατάτες τραχτές

Αρνάκι ψητό με δεντρολίβανο και πατάτες τραχτές με την σφραγίδα της Κέρκυρας

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα από το NaxosPress.gr! 

Η Ανάσταση του Χριστού ας γεμίσει τα σπίτια μας με χαρά και το νησί μας με χαμόγελα και αισιοδοξία.

Ημερομηνία Πάσχα: Μπορούν τελικά να εορτάσουν όλοι οι Χριστιανοί μαζί;

Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, Καθολικοί και Ορθόδοξοι θα γιορτάσουν μαζί το Πάσχα — την Ανάσταση του Χριστού — την ίδια Κυριακή.

Times: “Πάρος: Το κυκλαδίτικο νησί που θα σε κάνει να το ερωτευτείς”

Όχι τόσο πολύβουη όσο η Μύκονος ή η Σαντορίνη, αλλά με απαράμιλλη γοητεία – ένας κυκλαδίτικος παράδεισος που συνδυάζει το παραδοσιακό με το κοσμοπολίτικο

Νάξος – Απόλλων: Συνάντηση διοίκησης και αθλητριών στο ΔΑΚ με Γιάννη Βρούτση (video – photos)

Επίσκεψη του Υπουργού Γιάννη Βρούτση στον Πρωταθλητή Αιγαίου Απόλλων Νάξου (pics-video)

Αμοργός: Με πυροτεχνήματα και λουλούδια, η υποδοχή του “Express Skopelitis” (video)

Αργά το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (15/04) το Express Skopelitis μετά από σαράντα και πλέον ημέρες έφτασε στα Κατάπολα - δείτε την υποδοχή από τους κατοίκους (video)

Νάξος: Ενα ακόμη ξενοδοχείο 4 αστέρων “έρχεται” στο νησί

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Φιλώτι: Εφυγε από τη ζωή ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Λεωνίδας Ανωμερίτης

Ο ΣΦΕΑ αποχαιρετά τον συναγωνιστή του Λεωνίδα Δ. Ανωμερίτη - Μεγάλη Πέμπτη η κηδεία του στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης

Πρέβελης: Το πλοίο που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανένα άλλο

Το "Πρέβελις" βρίσκεται στην Ελευσίνα, έτοιμο για το τελευταίο του ταξίδι προς τη Τουρκία και μία αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ανάφη μοιράζεται τις σκέψεις της για το πλοίο

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Νάξος – Airbnb: Εσοδα σε ετήσια βάση που αγγίζουν και τα 33.000 ευρώ (!!!)

Σύμφωνα με στοιχεία από το τελευταίο 12μηνο, νησιωτικοί προορισμοί, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, προσφέρουν τα υψηλότερα έσοδα στην Ελλάδα, με ετήσιο τζίρο ανά καταχώρηση που ξεπερνά τις 43.000 ευρώ.

Naxos Vibe: Οι σεισμοί στη περιοχή της Σαντορίνης και η “απάντηση” της Νάξου

Πώς οι Σεισμοί στη Σαντορίνη Επηρέασαν τις Κρατήσεις και Πώς η Νάξος Απαντά με Μια Δυνατή Σεζόν

Κυκλάδες – Πάσχα: “Κόντρες” μεταξύ SeaJets και Attica Group για τα έκτακτα δρομολόγια

«Η ενέργεια της Attica δεν αποτελεί απλώς μία επιθετική επιχειρηματική κίνηση, αλλά μια ευθεία υπονόμευση του κοινωνικού ρόλου της ακτοπλοΐας και πλήγμα στην νησιωτικότητα», δηλώνει ο Όμιλος Sea Jets - Η απάντηση της Attica Group

Αμοργός- Χοζοβιώτισσα: Ένας μοναχός, ένα παιδί, μια εικόνα χίλιες λέξεις

Πολύς κόσμος επιλέγει τους Ιερούς χώρους των μοναστηριών για να ζήσει τις μέρες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα σιωπηλά και ήρεμα όπως ακριβώς αρμόζει στη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

“Πρέβελης”: Ετοιμάζεται σιγά σιγά για το τελευταίο του ταξίδι, στη Τουρκία

Το "Πρέβελης" κλείνει το κύκλο της ιστορίας του. Από χθες στην Ελευσίνα και από εκεί περιμένει το .. πράσινο φως για τα διαλυτήρια στην Τουρκία