Πέμπτη, 28 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΝαυμαχία Νάξου – Σαντορίνης για τα μάτια του Λευτέρη Πετρούνια

Ναυμαχία Νάξου – Σαντορίνης για τα μάτια του Λευτέρη Πετρούνια

|

Ο Δήμος Θήρας ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Χρυσού Ολυμπιονίκη της ενόργανης γυμναστικής Λευτέρη Πετρούνια όσον αφορά τον τόπο καλοκαιρινών του διακοπών αλλά έρχεται άμεσα και η απάντηση από τη Νάξο και αρχίζει η … ναυμαχία 

Αυτό το παλικάρι ποιο ελληνικό νησί θα το φιλοξενήσει; Ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο κορυφαίος γυμναστής σε επίπεδο κρίκων στον κόσμο, τρέλανε τον πλανήτη όταν με άριστο πρόγραμμα κατέκτησε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στους κρίκους και μάλιστα με βαθμό 16.000 που δεν είχε προηγούμενο από το 2008 όταν και άλλαξε ο τρόπος βαθμολογίας. Μάλιστα χθες, ανέβασε ακόμη περισσότερο τον πήχη όταν στο Ολυμπιακό γκαλά έφτασε στο σημείο να κάνει …ποδήλατο on air ή να κάθεται σταυροπόδι προκαλώντας θύελλα ενθουσιασμού στους θεατές.

Άθελα του όμως προκαλεί και μία ναυμαχία ανάμεσα στα νησιά των Κυκλάδων αρχικά και στη συνέχεια με τα υπόλοιπα για το ποιο θα τον φιλοξενήσει στις διακοπές του. Γιατί ναυμαχία και πως προέκυψε; Με την λήξη της προσπάθειάς του στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο και σε συνέντευξη που έδωσε στην κάμερα της ιστοσελίδας gazzeta.gr δήλωσε «Ψάχνω νησί να με φιλοξενήσει»… Κι αυτό γιατί αναζητεί νησί στο Αιγαίο για να ξεκουραστεί μετά την δύσκολη περίοδο προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες…

Άμεσα μέσω της ιστοσελίδας «Πρώτο Θέμα» έγινε γνωστό ότι η Σαντορίνη με το Δήμο Θήρας εξέφρασε την επιθυμία να φιλοξενήσει τον Χρυσό Ολυμπιονίκη. Μάλιστα, ξεκίνησε την διαδικασία ώστε να υλοποιηθεί η επιθυμία του Πετρούνια ως ελάχιστο φόρο τιμής… Και υπάρχουν οι σχετικές δηλώσεις από τον αντιδήμαρχος κο Μάρκο Καφούρο που δήλωσε «Έχουμε την επιθυμία να βρεθεί ο δίαυλος επικοινωνίας με τον κορυφαίο αθλητή και να δεχτεί την πρόσκλησή μας. Θα ήταν μοναδική ευκαιρία ο Λευτέρης Πετρούνιας να επισκεφτεί το νησί μας τον Σεπτέμβριο, στην  εικονική έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης. Φυσικά, πρόκειται για μια πρόταση, καθώς μπορεί να επισκεφθεί την Σαντορίνη όποια περίοδο εκείνος επιθυμεί. Ο αθλητής μας χρειάζεται σίγουρα την ξεκούραση που του αξίζει, γιατί στο μέλλον είμαι σίγουρος ότι θα μας χαρίσει κι άλλες μεγάλες νίκες και συγκινήσεις».

Όμως, στο παιχνίδι μπαίνει και η Νάξος. Από τον Επαρχείο Νάξου με πρωτοβουλία του Έπαρχου και προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου κου Γιάννη Μαργαρίτη έγινε ήδη επαφή με την ομοσπονδία ώστε να βρεθεί δίοδος και ο Πετρούνιας να αντιμετωπίσει ένα από τα πιο γλυκά διλήμματα στη καριέρα του: Σαντορίνη ή Νάξος;  Η απάντηση δική του 

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα ProtoThema.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

9ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου «Η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη» – Ένα μουσικό ταξίδι στη λαϊκή μας παράδοση

Από τον γραφικό κόλπο του Κινίου ξεκινά η φετινή διοργάνωση με αφιερώματα, εκθέσεις και συναυλίες – Είσοδος ελεύθερη.

ΚΚΕ ΤΕ Νοτίων Κυκλάδων: «Η δωρεάν μετακίνηση σωματείων περιορίζεται μόνο στις άγονες γραμμές»

Κριτική στην κυβέρνηση για το μέτρο στήριξης των ερασιτεχνικών σωματείων – «Πρόκειται για μισό μέτρο που δεν καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες».

Λίπωμα: Πότε είναι αθώο και πότε χρειάζεται αφαίρεση

Η διάγνωση γίνεται κυρίως με κλινική εξέταση. Σε σπάνιες περιπτώσεις το λίπωμα μπορεί να εξελιχθεί σε λιποσάρκωμα, που είναι κακοήθης όγκος.

Φόρτωμας: Σύνδεση της Τήνου με την Καβάλα σε ετήσια βάση

Φόρτωμας: "Η ένταξη της Τήνου και των Κυκλάδων σε μια τόσο σημαντική ακτοπλοϊκή γραμμή δημιουργεί νέες προοπτικές για τα νησιά μας"

Κέα: Στην τελική ευθεία η αποκατάσταση του λιμανιού στο Βουρκάρι με χρηματοδότηση 359.600 €

Μετά από τέσσερα χρόνια προσπαθειών, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για το έργο που θα αναβαθμίσει τις λιμενικές υποδομές και θα ενισχύσει την ασφάλεια και την τουριστική ανάπτυξη του νησιού.

Μεγάλη φωτιά στο Λαύριο, εκκενώσεις μέσω 112, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο

Η πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Παλιοκαμάριζα, καίει χαμηλή βλάστηση και κινητοποίησε επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Παρουσίαση του βιβλίου «Οδοιπορικό στη Νάξο» του Τάσου Αναστασίου

Ο Ιστορικός Όμιλος Νάξου «Αρσός» και η Πολιτιστική Εταιρεία «Αρχιπέλαγος» διοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στον πολιτιστικό και περιηγητικό πλούτο της Νάξου.

Νέα ακτοπλοϊκή εποχή για την Τήνο, απευθείας σύνδεση με τη Βόρεια Ελλάδα και το Λαύριο

Μετά την Κρήτη, η Τήνος αποκτά απευθείας ακτοπλοϊκή γραμμή με τη Βόρεια Ελλάδα, ενισχύοντας την τουριστική ανάπτυξη και την προσβασιμότητα του νησιού 365 ημέρες τον χρόνο

Ηρακλειά: Μαρία Αναματερού στο Φεστιβάλ «Φάνης Γαβαλάς»

Στις 28 Αυγούστου, το φεστιβάλ «Φάνης Γαβαλάς» στην Ηρακλειά ζωντανεύει με τη μελωδική φωνή της Μαρίας Αναματερού υπό το ανοιχτό ουρανό του Αιγαίου.

Πάρος: Επιμνημόσυνη δέηση και αποκαλυπτήρια προτομής του Μεγάλου Ευεργέτη Φραγκίσκου Ι. Βελέντζα

Την Κυριακή 31 Αυγούστου, ο Δήμος Πάρου και η Κοινότητα Κώστου τιμούν τον Φραγκίσκο Ι. Βελέντζα με δέηση και αποκαλυπτήρια της προτομής του.

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Ασφυξία στο λιμάνι της Νάξου – Μαζική επιστροφή εκδρομέων και το διαχρονικό ζήτημα των υποδομών

Με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιστρέφουν, η Νάξος βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το αδιαχώρητο στο λιμάνι και την ανάγκη για νέο σύγχρονο λιμενικό έργο.

Ψήφισμα της Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τον θάνατο του Ιωάννη Σκάρκου

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με συγκίνηση τον πρώην πρόεδρο και ενεργό μέλος της, Ιωάννη Σκάρκο πότε και που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Μετά από μισό αιώνα κατεδαφίζεται το αυθαίρετο ξενοδοχείο στο Αλυκό Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο αποκατάστασης ξεκινά: η φύση παίρνει πίσω τον χώρο που της ανήκει

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Ρωγμές στο ελληνικό τουριστικό θαύμα: Η Σαντορίνη χάνει έδαφος, η κλιματική κρίση πιέζει

Μετά τα 21,7 δισ. ευρώ που απέφερε ο τουρισμός το 2024, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με υπερφόρτωση υποδομών, λειψυδρία, στεγαστικό χάος και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Νάξος: Νέα προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

Από τις 05:00 έως τις 07:00 το πρωί – Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Νάξος: Συλλήψεις για παράνομη θήρα – Θανάτωσαν 5 άγρια ζώα εκτός κυνηγετικής περιόδου

Δύο άτομα, 26 και 59 ετών, συνελήφθησαν για θήρευση χωρίς άδεια και κατοχή παράνομου εξοπλισμού.