Κυριακή, 13 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΝάξος: Ξεκινάει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοσανίδας, αφιερωμένο στον Μιχάλη Μαυρογιαννόπουλο (video)

Νάξος: Ξεκινάει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοσανίδας, αφιερωμένο στον Μιχάλη Μαυρογιαννόπουλο (video)

|

Η ώρα της τελικής φάσης έφτασε… Με σύμμαχο τις καιρικές συνθήκες (από σήμερα έως και το Σάββατο ο άνεμος θα είναι όπως αρέσει στους αθλητές) ξεκινάει η τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ιστοσανίδας (έως 20 Οκτωβρίου) με επίκεντρο την περιοχή του Αγίου Γεωργίου στη Νάξο.

Μία εκδήλωση όμως που έχει ως κεντρικό πρόσωπο δύο Ναξιώτες. Εναν εκ των πρωτοπόρων του windsurfing κι έναν Παγκόσμιο πρωταθλητή.. Ξεκινάμε από τα .. παλιά. Αναφερόμαστε στον Μιχάλη Μαυρογιαννόπουλο (σ.σ. έφυγε από τη ζωή το 2010) ο οποίος την δεκαετία του 80 ήταν από τους πρώτους Ναξιώτες που ανέβηκε στη σανίδα και άρχισε να σκίζει τα νερά της περιοχής μας… 

Νάξος: Ερχεται το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοσανίδας, τιμή στο “Flisvos Michalis Mavrogiannopoulos”

Και αυτοί που ακολούθησαν τα βήματά του σήμερα διοργανώνουν το 1ο “Flisvos Michalis Mavrogiannopoulos”, την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος – Ανδρών και Γυναικών – ιστιοσανίδας Freestyle, στην παραλία του Αγίου Γεωργίου στη θέση “Φλοίσβος”.

Παράλληλα, συμπίπτει με τα 50 χρόνια ιστορίας και ενασχόλησης στα θαλάσσια σπορ με την παρουσίαση της πρώτης σχολής ιστιοσανίδας στη Νάξο (θέση Φλοίσβος) και μία από τις πρώτες στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 2009 είχε πραγματοποιηθεί Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην περιοχή εκεί και μερικά χρόνια αργότερα (2013 – 2015) πάλι είχαμε αγώνες με παρουσία δεκάδων πρωταθλητών αλλά και Ναξιωτών…

Με βάση την ενημέρωση που έχουμε θα δούμε σαράντα αθλητές και αθλήτριες υψηλού επιπέδου και μόνο ο Νο 2 του κόσμου αυτή τη στιγμή θα είναι εκτός αγώνων. Η συγκεκριμένη διοργάνωση κορυφώνεται, έχοντας ξεκινήσει από τη Νότια Αφρική, την Καραϊβική (Μπονέρ) και συνέχισε στην Ευρώπη (Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ολλανδία, Δανία και Ιταλία) πριν φτάσει στην Ελλάδα και δη στη Νάξο.

Ο έτερος Ναξιώτης δεν είναι άλλος από την πρωταθλητή του freestyle surf, του 20χρονου Lennart Neubauer, ο οποίος έχει ήδη κατέκτησε πρόσφατα τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή, κάτι που δεν έχει προηγούμενο στην Ελλάδα. Κέρδισε αρχικά την 1η θέση στο Fuerteventura PWA World Cup και τη 1η θέση στο Sylt της Γερμανίας και ξεκινάει σήμερα τους αγώνες ως το απόλυτο φαβορί.

Το δήλωσε άλλωστε και στη συνέντευξη που έδωσε στην “Ραδιοφωνία Κυκλάδων 101,3” και στην εκπομπή Cycladen On Air. Μίλησε για το άγχος του αθλητή που παίζει για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό του, τον αέρα που έχει ως …γηπεδούχος και πρωταθλητής Κόσμου και περιμένει ότι θα έχει δίπλα του το κοινό της Νάξου. Εξήγησε πως θα διεξαχθεί το τουρνουά, τόνισε ότι ο καιρός ευνοεί τους αγώνες και ευελπιστεί να τερματίσει στην πρώτη θέση. Μάλιστα ανέφερε ότι από τους αθλητές του 2009 που ήταν τότε στη Νάξο, τρεις είναι και σήμερα στην ίδια παραλία..


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αλ. Φραντζέσκος: Οι Κούροι των Μελάνων πρέπει να μείνουν: Η ιστορία δεν ξεριζώνεται

Η αυθεντικότητα, η βιωματική εμπειρία και η πολιτισμική συνέχεια κινδυνεύουν όταν αποκόβουμε τα μνημεία από τον τόπο τους. Οι Κούροι των Μελάνων ανήκουν εκεί όπου γεννήθηκαν – στο φως, στη μνήμη και στο τοπίο της Νάξου.

Κλείνουν τέσσερα σχολεία στις Κυκλάδες, «καμπανάκι» για την εγκατάλειψη των νησιών

Ένα Δημοτικό και τρία Νηπιαγωγεία κατεβάζουν ρολά σε Νάξο και Κέα για το σχολικό έτος 2025-2026 λόγω έλλειψης μαθητών – Τι προβλέπει η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

Μια “πράσινη” ζωή ξεκινά στη Νάξο, πρώτη φωλιά Chelonia mydas στις Κυκλάδες!

Ιστορική στιγμή στον Απόλλωνα – Η πράσινη θαλάσσια χελώνα φωλεοποίησε για πρώτη φορά στη Νάξο, προκαλώντας συγκίνηση, δέος και ευθύνη για το μέλλον.

«Ναξιακά» 2025 – Τιμητικός 14ος τόμος αφιερωμένος στον Στέφανο Εμμ. Ψαρρά

Η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων τιμά τον φιλόλογο, ιστορικό και ποιητή Στέφανο Ψαρρά με έναν αναμνηστικό τόμο γεμάτο συγκίνηση, λόγο και μνήμη

Καλοκαίρι στη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες: Πολιτισμός, παράδοση και φως σε κάθε γωνιά

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων παρουσιάζει ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων για το καλοκαίρι 2025, με συναυλίες, θεατρικά δρώμενα, φεστιβάλ, αφιερώματα και πολιτιστικές δράσεις σε όλα τα νησιά του δήμου.

Νάξος – Αστυνομικό Τμήμα: Σύλληψη 34χρονου για διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη διαμονή

Εντοπίστηκε με κοκαΐνη, κεταμίνη, MDMA και κάνναβη – Κατασχέθηκε και πλαστό διαβατήριο

Βρούτσης: Επίσκεψη στη Νάξο για τις εορταστικές εκδηλώσεις του Αγίου Νικοδήμου

Ο Αν. Υπουργός Αθλητισμού θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για τον Πολιούχο της Νάξου – Επαφές με φορείς και πολίτες

Νάξος – Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου: Ομόφωνη αντίθεση στη μεταφορά των Κούρων (video)

Συζήτηση για τη γνωμοδότηση του ΚΑΣ με θέμα τη συντήρηση και προστασία των αρχαϊκών Κούρων – Σαφές μήνυμα από τον Δήμο, τους φορείς και την τοπική κοινωνία υπέρ της παραμονής τους στον φυσικό τους χώρο.

Νάξος εκτός σεζόν: Όταν ο τουρισμός φεύγει και τα βράδια γεμίζουν με ησυχία

Καθώς οι τουρίστες φεύγουν, η Νάξος επιστρέφει στον δικό της ρυθμό. Οι δρόμοι αδειάζουν, τα φώτα χαμηλώνουν και το νησί ξαναβρίσκει τη φωνή της σιωπής.

Euro Γυναικών: Τελευταία πράξη με combo αξίας στο Πολωνία – Δανία

Η Δανία αποχαιρετά τη διοργάνωση με στόχο τη νίκη – Combo επιλογή στο 2 & Over 2,5 για ποντάρισμα με απόδοση διπλασιασμού

Τζεφ Μπέζος: After wedding party στη Νάξο με την Λόρεν Σάντσεζ, η «έξυπνη» αγάπη του για το νησί

Μετά τον χλιδάτο γάμο των 48 εκατομμυρίων στη Βενετία, ο ιδρυτής της Amazon και η εκρηκτική σύζυγός του επιλέγουν τη Νάξο για το after wedding ταξίδι τους, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σχέση του δισεκατομμυριούχου με το νησί και τα φιλόδοξα σχέδιά του για το «smart island» των Κυκλάδων.

Aperto – Cucina Italiana: Η αυθεντική ιταλική εμπειρία ήρθε στη Νάξο με την υπογραφή του κορυφαίου pizzaiolo Νίκου Σωτηρόπουλου

Ένα νέο γαστρονομικό σημείο στην καρδιά της Νάξου που ενώνει την ιταλική φινέτσα με τη δημιουργικότητα του Έλληνα pizzaiolo που διακρίθηκε δύο φορές ως ο καλύτερος της χώρας και στους 50 κορυφαίους της Ευρώπης.

Κατ’ Οίκον Νοσηλευτική Φροντίδα στη Νάξο από τη Φραντζέσκα Λαγογιάννη

Με επιστημονική γνώση, σεβασμό και ολιστική προσέγγιση, η Φραντζέσκα Λαγογιάννη προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες νοσηλείας στο σπίτι, σε όλη τη Νάξο.

Εκρηκτική αύξηση επιβατών στο λιμάνι Νάξου τον Ιούνιο (πίνακας)

Οι αριθμοί αυξάνονται, οι υποδομές όμως όχι. Η Νάξος «ασφυκτιά» και χρειάζεται λύση τώρα.

Νάξος – Κατερίνα Καινούργιου: Ρομαντικό ηλιοβασίλεμα και η ξακουστή πατάτα στο τραπέζι της

Η παρουσιάστρια περνά τις διακοπές της στο νησί των Κυκλάδων με τον Παναγιώτη Κουτσουμπή, απολαμβάνοντας τα τοπικά εδέσματα, τη γαλήνη του τοπίου και τις συγκινήσεις μετά το φινάλε της σεζόν.

Αποκαλύφθηκε σκάνδαλο 40 εκατ. ευρώ στο μεταφορικό ισοδύναμο, έγκαιρη παρέμβαση Παππά έσωσε το Δημόσιο

Χάρη σε διοικητικούς ελέγχους και αποφασιστικές κινήσεις, απετράπη καταβολή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε ύποπτες αιτήσεις επιχειρήσεων – Η συντριπτική πλειονότητα από την Κρήτη

Blackout στη Χώρα Νάξου τα πρώτα λεπτά της Κυριακής, αντιδράσεις επιχειρηματιών

Στο σκοτάδι για μισή ώρα το κέντρο της τουριστικής ζωής – Αυξάνονται τα παράπονα επαγγελματιών

Σέριφος: 87χρονη ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από την παραλία Συκαμιά

Η άτυχη γυναίκα διακομίστηκε στο Πολυδύναμο Ιατρείο του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της – Προανάκριση από το Λιμεναρχείο

Γιάννης Πάριος: Το θαλασσινό του ταξίδι με 16 τραγούδια-ανάσα Ελλάδας και καρδιάς (video)

Ο αγαπημένος ερμηνευτής παρουσίασε το νέο του άλμπουμ «Τα Θαλασσινά του Πάριου» με ένα αξέχαστο νησιώτικο γλέντι στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, με αναφορές στον πατέρα του, την καταγωγή του και τις ρίζες της μουσικής του πορείας.

Νάξος – Η Πηγή του Ακεψιμά: Το νερό που “μίλησε” στην ιστορία του νησιού

Ένα ταξίδι στο Φυλλαδάκι, στην ξεχασμένη πέτρινη πηγή του Αγίου Ακεψιμά, μέσα από τη μαρτυρία του Αντώνη Σαλτερή και την ευαισθησία του Γιώργου Καρνέζη.