Τετάρτη, 6 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΝάξος: Ποδαρικό στο "Portarathlon" με τον Σέρβο πρωταθλητή  Aleksandar Grnovic

Νάξος: Ποδαρικό στο “Portarathlon” με τον Σέρβο πρωταθλητή  Aleksandar Grnovic

|

Αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για τη διεξαγωγή του 1ου Διεθνούς Μίτινγκ Συνθέτων Αγωνισμάτων, με την ονομασία «Portarathlon» που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Ιουνίου στη Νάξο – Ο Σέρβος πρωταθλητής Επτάθλου  Aleksandar Grnovic κάνει ποδαρικό

Αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για τη διεξαγωγή του 1ου Διεθνούς Μίτινγκ Συνθέτων Αγωνισμάτων, με την ονομασία «Portarathlon» που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Ιουνίου στη Νάξο.

Ήδη το ενδιαφέρον από την Ελλάδα και το εξωτερικό είναι μεγάλο για συμμετοχή στους αγώνες που θα φιλοξενηθούν στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο στη Χώρα της Νάξου.

Ένα από τα πρώτα ονόματα που επιβεβαίωσε την παρουσία του είναι ο πρωταθλητής Σερβίας στο δέκαθλο, Aleksandar Grnovic. Ο 22χρονος αθλητής έχει ατομικό ρεκόρ 7.225 βαθμούς και το πέτυχε πέρσι όταν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Βαλκανικούς Αγώνες που είχαν γίνει στο Novi Pazar.

Ο γεννημένος στις 9 Ιανουαρίου του 1996, γυμνάζεται με έναν από τους καλύτερους και γνωστότερους στο χώρο των συνθέτων προπονητή, τον Ivan Dinic. Ο πρωταθλητής από τη γειτονική μας χώρα θα έρθει μαζί με τον 37χρονο προπονητή του στις 30 Μαΐου στη Νάξο για να προετοιμαστεί λίγο νωρίτερα για τον αγώνα, που όπως δήλωσε, «στόχος μου είναι να αρχίσω τη φετινή αγωνιστική μου περίοδο με έναν αγώνα υψηλού επιπέδου, ο οποίος θα με οδηγήσει και σε ένα ατομικό ρεκόρ».

Τα «καλά» του αγωνίσματα είναι τα 100μ. και 400 μέτρα και το μήκος. Αναλυτικά τα ρεκόρ του είναι: 100μ.- 10.91, 400μ.- 49.92, 1.500μ. 4.44.08, 110μ. εμπόδια- 14.77, Ύψος- 1,87μ., Επί κοντώ- 4,10μ., Μήκος 7,12μ., Σφαιροβολία- 13,98μ., Δισκοβολία- 44,14μ., Ακοντισμός- 60,21μ.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται σταδιακά να οριστικοποιηθούν οι συμμετοχές στο Δέκαθλο και το Έπταθλο.

Το «Portarathlon» διοργανώνουν η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και του ΕΟΤ.

Να σημειώσουμε εδώ ότι τον περασμένο Φεβρουάριο που είχε οριστικοποιηθεί το τουρνουά είχε εκδοθεί το σχετικό δελτίο ενημέρωσης που ανέφερε: “

«Με την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θα διοργανωθούν οι 1οι Διεθνείς Αθλητικοί Αγώνες Σύνθετων Αγωνισμάτων Στίβου (Έπταθλο για γυναίκες και Δέκαθλο για άνδρες)  στις 2-3 Ιουνίου στο Δημοτικό Στάδιο της Νάξου.

Το διεθνές αυτό meeting θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και θα διεξαχθεί  υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ.

Διεθνές meeting συνθέτων διεξάγεται για πρώτη φορά στη χώρα μας και ήδη αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους ξένους αθλητικούς παράγοντες. Αντίστοιχες διοργανώσεις διεξάγονταν μέχρι σήμερα μόνο σε πέντε χώρες της Ευρώπης: στην Αυστρία (Götzis), την Γερμανία (Ratingen), την Ιταλία (Firenze), τη Γαλλία (Telence) και την Τσεχία (Kladno). Πρόκειται δηλαδή για το μοναδικό meeting συνθέτων στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και στην Ανατολική Μεσόγειο, στοιχείο που εξ αρχής του δίνει πρόσθετη δυναμική, αλλά και το πρώτο που διεξάγεται σε νησιωτικό χώρο, και μάλιστα στις Κυκλάδες.

Ο αγώνας αυτός αναμένεται να  καθιερωθεί  τα επόμενα χρόνια ως μία μεγάλη ετήσια αθλητική εκδήλωση με ισχυρό διεθνή χαρακτήρα που θα προσελκύει τους καλύτερους δεκαθλητές και τις καλύτερες επταθλήτριες της Ευρώπης και της Μεσογείου, ενώ παράλληλα θα προβάλει τη Νάξο και τις Κυκλάδες για την αθλητική, εκτός από την τουριστική, διάστασή τους. Στον πρώτο αγώνα του 2018 έχουν προσκληθεί δεκαοκτώ αθλήτριες (δώδεκα ξένες και έξι ελληνίδες) και δώδεκα αθλητές (οκτώ ξένοι και τέσσερις έλληνες) τους οποίους θα συνοδεύουν προπονητές και αθλητικά στελέχη.

Το Δημοτικό Στάδιο της Νάξου προσφέρεται για αγώνες υψηλού επιπέδου καθώς έχει ανακαινιστεί πρόσφατα, διαθέτει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, έχει τις κατάλληλες υποδομές και στις κερκίδες του μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερους από χίλιους φιλάθλους.

Η ναξιώτικη κοινωνία, αλλά και συνολικά οι Κυκλάδες, αναμένεται να αγκαλιάσουν τους αγώνες καθώς ο αθλητισμός καλλιεργείται στο νησί σε πολλά αθλήματα και προσελκύει μεγάλο αριθμό αθλητών και αθλητριών. Εκτός από τα δύο αγωνίσματα του διεθνούς meeting το αγωνιστικό πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί με ατομικά αγωνίσματα για τις μικρότερες κατηγορίες, κυρίως για τους κυκλαδίτες αθλητές και αθλήτριες με σκοπό να προσελκύσει αθλητές και φιλάθλους και από τα άλλα νησιά των Κυκλάδων.

Οι διοργανωτές προγραμματίζουν εκτός από το καθαρά αγωνιστικό μέρος και παράλληλες δράσεις οι οποίες θα έχουν σκοπό να αναδείξουν τις διαφορετικές διαστάσεις του αθλητικού φαινομένου και παράλληλα να δώσουν προστιθέμενη αξία στο meeting.

Μέρος των εσόδων από τα εισιτήρια των αγώνων θα διατεθεί για κοινωφελή σκοπό στη Νάξο μετά από συνεννόηση με τους τοπικούς φορείς. Σημειώνεται ότι τo meeting θα καλυφθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ και από τα κανάλια των Κυκλάδων.

Επιθυμία μας επίσης είναι η διοργάνωση ημερίδας σχετικά με οριζόντια θέματα που αφορούν τον αθλητισμό (προαγωγή της γενικής υγείας και της ισότητας των φύλων, διπλές καριέρες, εκπαίδευση και κατάρτιση, αθλητικός τουρισμός ως πυλώνας ανάπτυξης κα.). Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί επίσης στις προοπτικές για τον αθλητικό τουρισμό στις Κυκλάδες.

Με την πεποίθηση ότι αποτελεί βούληση όλων μας η ενδυνάμωση των Κυκλάδων και η ανάδειξη των πολλαπλών δυνατοτήτων σε όλους τους τομείς, και ειδικότερα στον τομέα του αθλητισμού, εργαζόμαστε καθημερινά για μια επιτυχημένη διοργάνωση”.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Στη Νάξο ο «χρυσός» προπονητής της Εθνικής πόλο γυναικών Χάρης Παυλίδης

Ο αρχιτέκτονας της κορυφής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα απολαμβάνει στιγμές χαλάρωσης στο νησί της Αριάδνης

ΣΥΡΙΖΑ Νάξου: «Η Πορτάρα δεν είναι τουριστικό αξεσουάρ – Κατάργηση τώρα του συρματοπλέγματος»

Σκληρή ανακοίνωση κατά της Εφορείας Αρχαιοτήτων και του Υπουργείου Πολιτισμού – Κατηγορίες για εγκατάλειψη και πολιτική ευθύνη

Ορφέας Περίδης live στον Πύργο Μπαζαίου – Μια μαγική βραδιά στο Φεστιβάλ Νάξου

Την Παρασκευή 8 Αυγούστου, ο Ορφέας Περίδης με τη Σουσάνα Τρυφιάτη και τον Θοδωρή Δαμουράκη σε μια συναυλία γεμάτη διαχρονικές μελωδίες και νέα τραγούδια

Τραυματισμός Αμερικανού τουρίστα σε βοηθητικό σκάφος στη Μύκονο

Ο επιβάτης έχασε την ισορροπία του κατά την αποβίβαση στον Πλατύ Γιαλό – Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου

Μυστηριώδης εξαφάνιση Τούρκου επιχειρηματία – Βρέθηκε διαλυμένο το σκάφος του στη Θάλασσα του Μαρμαρά

Ο γνωστός κατασκευαστής πολυτελών γιοτ, Χαλίτ Γιουκάι, ταξίδευε από τη Γιάλοβα προς τη Μύκονο – Σε εξέλιξη οι έρευνες του Λιμενικού

Οι Γκιντίκι live στη Μονή – Μια βραδιά με χορό, πάθος και μουσικές από όλη τη Μεσόγειο

Ο Σύλλογος Μονιατών Νάξου «Η Τέχνη» υποδέχεται τους Γκιντίκι την Πέμπτη 7 Αυγούστου στο Δημοτικό Σχολείο Μονής για ένα ανεπανάληπτο γλέντι

Μύκονος & Σαντορίνη: Πτώση διεθνών αφίξεων, άνοδος Νάξου – Τι δείχνουν τα στοιχεία του Ferryhopper

Η μείωση στις κρατήσεις, οι επιπτώσεις των σεισμών, ο κορεσμός και η ανάδειξη νέων προορισμών, όπως η Νάξος

DL Mining: Κερδίστε 10.000 δολάρια την ημέρα – Ο απόλυτος οδηγός για τεμπέληδες για να βγάλετε χρήματα χωρίς να κάνετε τίποτα

DL Mining: Κερδίστε 10.000 δολάρια την ημέρα - Ο απόλυτος οδηγός για τεμπέληδες για να βγάλετε χρήματα χωρίς να κάνετε τίποτα

«Εισιτήριο» αποβίβασης στα νησιά: Παράδειγμα η Σύμη – Συστρατεύονται Παξοί και Ιθάκη

Ημερήσιο τέλος 3 ευρώ για τους τουρίστες εξετάζουν και άλλοι δήμοι – Ανεπαρκείς υποδομές, πίεση στους κατοίκους, μονόδρομος η οικονομική ενίσχυση μέσω επισκεπτών

Γαλλία – Παρίσι: Άναψε τσιγάρο στη Φλόγα του Τάφου του Αγνώστου Στρατιώτη, μήνυση από τη Κυβέρνηση

Η υπουργός Βετεράνων της Γαλλίας προσφεύγει στη Δικαιοσύνη – Το βίντεο του τουρίστα που προκάλεσε σοκ

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Έκτακτο: Συλλήψεις υπευθύνων αρχαιολόγων και μελών της Εφορείας Κυκλάδων για τα πλέγματα στην Πορτάρα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση προστασίας του μνημείου – Αντιδράσεις και επόμενες κινήσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Hellenic Highspeed: Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Από το απόγευμα του Σαββάτου παραμένει ακινητοποιημένο το πλοίο – Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Τρεις Καπετάνιοι, μία θάλασσα, μία φωτογραφία από τα Κουφονήσια που λέει όσα δεν ειπώθηκαν ποτέ

Μια ξεχωριστή στιγμή στα Κουφονήσια με φόντο το Αιγαίο και την αθόρυβη καθημερινή ηρωικότητα τριών αυθεντικών ναυτικών, που έγιναν συνώνυμα με την ασφάλεια, τη συνέχεια και το φιλότιμο στα νησιά μας.

Προς Πώληση: Παραδοσιακή Κατοικία – Ανεμόμυλος στον Άγιο Αρσένιο Νάξου

Χαρακτηριστική κατοικία σε μοναδική τοποθεσία, με ανεξάρτητο ξενώνα, άμεση πρόσβαση σε παραλίες και εντυπωσιακή θέα προς θάλασσα και Χώρα Νάξου.

Η αλήθεια πίσω από μία φωτογραφία – Όταν το χιούμορ δεν φτάνει στην καρδιά της ιστορίας

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις… αλλά μερικές φορές οι πιο σημαντικές λέξεις είναι αυτές που δεν ειπώθηκαν.

Κλαυδία και Oge: Ρομαντική βόλτα στα σοκάκια της Νάξου (foto instagram)

Το αγαπημένο ζευγάρι της ελληνικής showbiz απολαμβάνει καλοκαιρινές διακοπές στο κυκλαδονήσι – Πιασμένοι χέρι-χέρι στη βραδινή τους βόλτα

Η Κέα λέει «όχι» στην τουριστική υπερβολή, το νησί αντέχει μέχρι 1.000 ακόμη κλίνες

Ο Δήμος Κέας ζητά επίσημη απαγόρευση για τα Σύνθετα Τουριστικά Καταλύματα – Στο τραπέζι το ζήτημα της φέρουσας ικανότητας και της ταυτότητας του νησιού