Δευτέρα, 7 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΝάξος - Πανναξιακός ΑΟΚ: "Εφαγε" τον Κρόνο με όπλο την άμυνα

Νάξος – Πανναξιακός ΑΟΚ: “Εφαγε” τον Κρόνο με όπλο την άμυνα

|

Με βάση την άμυνα και τους Μάκαρη – Σίμοβιτς σε μεγάλη μέρα ο Πανναξιακός ΑΟΚ έριξε στο καναβάτσο τον Κρόνο – Επόμενοι αντίπαλοι οι Αναγέννηση (09/12) και Μελίσσια (11/12) – video 

Η σέλφι Νο 3 είναι γεγονός…

Μεγάλη εμφάνιση και σπουδαία νίκη για τον Πανναξιακό ΑΟΚ που επιβλήθηκε στη Νάξο του, μέχρι πρότινος, πρωτοπόρου Κρόνου Αγ. Δημητρίου με σκορ 70 – 65. Αναμέτρηση για την 9η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής και ην εβδομάδα που έρχεται είναι καθοριστική για το μέλλον της ομάδας.

Ο λόγος; Μα το γεγονός ότι έχει δύο εντός έδρας παιχνίδια. Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου απέναντι στην Αναγέννηση Αρκαλοχωρίου (για την 1η αγωνιστική εξ αναβολής παιχνίδι) και τη Κυριακή απέναντι στον ΚΑΟ Μελισίων (για τη 10η αγωνιστκή)… Με νίκες η ομάδα των Βάβουλα – Ονάσογλου μπορεί να φτάσει τις πέντε νίκες και αλλάζουν όλα τα δεδομένα από τη στιγμή που έρχονται και …ενισχύσεις.

Τι έγινε το μεσημέρι της Κυριακής στο ΔΑΚ Νάξου; 

Οπως διαβάζουμε στη σελίδα SportCyclades.gr oι οικοδεσπότες με απόλυτη συγκέντρωση στο αγωνιστικό πλάνο και με όπλο την εκπληκτική τους άμυνα, εγκλώβισαν από το 1ο λεπτό της αναμέτρησης τον Κρόνο και με επιθετικό πλουραλισμό πανηγύρισαν μια τεράστια νίκη που σκορπά χαμόγελα αισιοδοξίας για τη συνέχεια.

Το παιχνίδι ξεκίνησε μουδιασμένα και από τις δυο ομάδες, από τα μισά του 1ου δεκαλέπτου όμως, πήραν τον έλεγχο του ρυθμού και το κεφάλι στο σκορ συντηρώντας τις υπέρ τους διαφορές.

Στην αρχη του 2ου δεκαλέπτου οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με 10 πόντους (23-13), όμως οι φιλοξενούμενοι αφυπνίστηκαν και με ένα μίνι σερί 8-0 μείωσαν στο καλάθι.

Στο ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε το παιχνίδι με τον Πανναξιακό να καταφέρνει με νύχια και με δόντια να συντηρεί τις υπέρ του διαφορές και τον Κρόνο να κυνηγά.

Το τέλος του 3ου δεκαλέπτου βρήκε την ομάδα της Νάξου να προηγείται με 8 (51-43), θέτοντας τις ψυχολογικές βάσεις για τη σπουδαία νίκη.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Πανναξιακός κατάφερε να ελέγξει τη ροή του αγώνα και παρά την τελευταία προσπάθεια αντεπίθεσης των φιλοξενουμένων με κύριο εκφραστή τον Κυριακόπουλο που πέτυχε 5 πόντους σε 1 λεπτό, μειώνοντας στους 5 πόντους τη διαφορά , πήρε το πολύτιμο ροζ φύλλο αγώνα με 70-65.

Δεκάλεπτα: 19-13, 32-29, 51-43, 70-65
Διαιτητές: Κουλουμπαρίτσης-Τσαούση
Πανναξιακός (Βάβουλας, Ονάσογλου): Καραγιάννης, Μαγγιώρος 8(1), Ελευθερίου, Ρούζιος 9(3), Χάχαλος 3(1), Σεϊντίνι, Μάκαρης 19(1), Καραγκιολίδης 7(1), Δημάκος 9(1), Σίμοβιτς 15
Κρόνος (Κατσούλης, Μπαντάς): Καραχάλιοις, Μπιλάλης 5, Ξιούρας 4(1), Αλεξανδρόπουλος 13(2), Παπαβασιλείου 5(1), Κυριακόπουλος 19(2), Κορωνιός, Ντόρβας, Γιαννουλάκης, Τσάβος 5, Ροζάκης 8.


 

Τα αποτελέσματα (9η αγωνιστική) 
Πορφύρας – Χαλάνδρι 73-52
Πανναξιακός ΑΟΚ – Κρόνος Αγ. Δημ. 70-65
ΚΑΟ Μελισσίων – Άρης Νικ. 78-77
Αναγέννηση Αρκ. – Εργοτέλης 83-62
Ηλιούπολη – Πεντέλη 75-66
Κορωπί – Πέρα 55-73

Η βαθμολογία (σε 9 αγώνες) 

  Ομάδες  ΒΑΘ. ΑΓ Ν ΗΤ ΥΠ. ΚΑΤ. ΔΙΑΦ
1 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 16 9 7 2 689 657 32
2 ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ.ΔΗΜ. 15 9 6 3 714 614 100
3 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΚΑΛ. 15 8 7 1 629 551 78
4 ΠΕΡΑ 14 8 6 2 641 586 55
5 ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ 14 9 5 4 677 671 6
6 ΠΕΝΤΕΛΗ 13 9 4 5 630 636 -6
7 ΠΟΡΦΥΡΑΣ 13 9 4 5 603 616 -13
8 ΧΑΛΑΝΔΡΙ 13 9 4 5 595 639 -44
9 ΚΑΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ 12 9 3 6 635 704 -69
10 ΚΟΡΩΠΙ 11 9 2 7 669 703 -34
11 ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ 10 7 3 4 493 499 -6
12 ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 10 9 1 8 563 662 -99

* οι πρώτες 4 ομάδες του βαθμολογικού πίνακα θα μπουν στα Playoffs
** οι υπόλοιπες ομάδες θα μπουν στα Playouts

Η επόμενη αγωνιστική (10η, 11/12)
Κρόνος Αγ. Δημ.– Πορφύρας
Πανναξιακός ΑΟΚ – ΚΑΟ Μελισσίων
Χαλάνδρι – Αναγέννηση Αρκ.
Εργοτέλης – Ηλιούπολη
Πεντέλη – Κορωπί
Πέρα – Άρης Νικ.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΣΕΚΑ: “Οι Κούροι να μείνουν στο Φλεριό”, στήριξη στο αίτημα κατοίκων και φορέων της Νάξου

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων ενώνει τη φωνή του με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μελάνων, ζητώντας τη διατήρηση των δύο αρχαϊκών Κούρων στον φυσικό τους χώρο στο Φλεριό.

Α.Π.Α.Σ. Νάξου: Ο Νίκος Φίλιππας φοράει τα χρώματα των Φαναριών

Ο 22χρονος διεθνής forward με ύψος 2.01 μ. προσθέτει ύψος, ποιότητα και μπασκετικό ένστικτο στην ομάδα της Νάξου ενόψει της νέας σεζόν στη National League 1

Σίφνος: Οικογενειακός Παράδεισος και Γαστρονομικός Προορισμός της Καρδιάς μας

Από την κορυφή της παγκόσμιας ταξιδιωτικής λίστας του Travel & Leisure μέχρι το SiFNaThLon 2025, η Σίφνος ενώνει φύση, παράδοση, αυθεντικότητα και αθλητισμό, δείχνοντας τον δρόμο για ένα βιώσιμο και ποιοτικό τουριστικό μέλλον.

Η Ρίκα Μάασε ενισχύει τον Α.Ο. Θήρας, μία διεθνής μεταγραφή με βλέμμα στο μέλλον

Η ταλαντούχα Γερμανίδα διαγώνια, με πλούσια εμπειρία σε Ελλάδα και Ευρώπη, έρχεται στη Σαντορίνη για να δώσει δύναμη και ποιότητα στην επίθεση του Α.Ο. Θήρας για τη σεζόν 2025-2026.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έξι χρόνια διακυβέρνησης και το βλέμμα στο μέλλον

Από τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις και τη στεγαστική πολιτική έως τις παρεμβάσεις στην εργασία και την ασφάλεια, ο Πρωθυπουργός καταγράφει τα επόμενα βήματα διακυβέρνησης

Ο Δημήτρης Μπάκουλης ανοίγει τον Μουσικό Περίβολο στη Νάξο

Μετά τις sold out εμφανίσεις του, ο ταλαντούχος τραγουδοποιός έρχεται την Παρασκευή 11 Ιουλίου για μια μοναδική ατμοσφαιρική συναυλία στο Γυμνάσιο Νάξου – με ελεύθερη είσοδο.

Η Αμοργός καθαρίζει τα μονοπάτια της: Ολοκληρώθηκε η 14η δράση του συλλόγου “Νήσος Αμοργός”

Με τη δύναμη των εθελοντών, καθαρίστηκε πλήρως το μονοπάτι Άγιος Ιωάννης Λευκών – Κάτω Ακρωτήρι Καταπόλων. Έρχεται οργανωμένος περίπατος για την ανάδειξή του.

Απεραθίτικοι σκοποί και τραγούδια της πατινάδας: Ένα βιωματικό μουσικό δρώμενο στην αυλή της Παναγιάς

Την Κυριακή 13 Ιουλίου 2025, η Απείρανθος γεμίζει νότες και μνήμες – Τρεις γενιές μουσικής παράδοσης ζωντανεύουν σε μια βραδιά αφιερωμένη στους σκοπούς της πατινάδας.

Ευρωπαϊκό κύμα επενδύσεων 5,5 δισ. ευρώ για τα νησιά: Διασυνδέσεις, «πράσινη» ενέργεια και ανανέωση στόλου στο επίκεντρο

Από τη Νάξο μέχρι το Αγαθονήσι και από τη Σίφνο έως την Ικαρία, η νησιωτική Ελλάδα προετοιμάζεται για μια μεγάλη «πράσινη» μετάβαση με τρία νέα ευρωπαϊκά ταμεία που φέρνουν έργα 8 δισ. ευρώ – με έμφαση στις διασυνδέσεις, τις ΑΠΕ και την ακτοπλοΐα.

Γιάννης Πάριος: Το θαλασσινό του ταξίδι με 16 τραγούδια-ανάσα Ελλάδας και καρδιάς (video)

Ο αγαπημένος ερμηνευτής παρουσίασε το νέο του άλμπουμ «Τα Θαλασσινά του Πάριου» με ένα αξέχαστο νησιώτικο γλέντι στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, με αναφορές στον πατέρα του, την καταγωγή του και τις ρίζες της μουσικής του πορείας.

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Ο παππούς της Σχοινούσας που δεν σταματά να χορεύει – Ο 92χρονος Γιώργος Κωβαίος ξανά στη Γιορτή Φάβας (video)

Με την εγγονή του στο πλευρό, ο Γιώργος Κωβαίος, 92 ετών, συγκίνησε και φέτος στη Γιορτή Φάβας της Σχοινούσας, κρατώντας ζωντανή την ψυχή της παράδοσης (video)

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

Αμολήθηκαν τα θηρία να φάνε ακόμα ένα καπετάνιο

Η πρόσκρουση του Champion Jet 3 στην Πάρο φέρνει ξανά στο φως την επικινδυνότητα των λιμανιών και την ανάγκη για θεσμική στήριξη των πλοιάρχων – Όχι άλλο στοχοποίηση των ανθρώπων της θάλασσας

«Εκεί που η θάλασσα είναι ζωή» – Φόρος τιμής στους ναυτικούς της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων (video)

Με αφορμή τη Ναυτική Εβδομάδα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τιμά με συγκίνηση τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και αγαπούν τη θάλασσα (video)

Ο θρυλικός Σκοπελίτης: Το πλοίο που δεν ξέχασε ποτέ τις Μικρές Κυκλάδες (video)

Από το 1956 μέχρι σήμερα, ο Σκοπελίτης συνεχίζει να συνδέει ζωές και νησιά, με κάθε καιρό και σε κάθε ανάγκη – ένα συγκινητικό αφιέρωμα στην εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα»

Η Σχοινούσα, η Δονούσα και η Ηρακλειά στο φως του ΣΚΑΪ – Εκεί που «υπάρχει Ελλάδα» (video)

Η εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα» ταξιδεύει ξανά στις Μικρές Κυκλάδες με ζωντανές εικόνες, ιστορίες ανθρώπων και χρώματα Αιγαίου που συγκινούν.

Ο Κώστας Μακεδόνας στη Νάξο, μία καλοκαιρινή βραδιά γεμάτη συναίσθημα και τραγούδι

Στις 16 Ιουλίου, το Γυμνάσιο Νάξου υποδέχεται τον Κώστα Μακεδόνα και τη Χριστιάνα Γαλιάτσου σε μια συναυλία με άρωμα Ελλάδας και μελωδίες που μιλούν στην ψυχή

«Όπου Υπάρχει Ελλάδα»: Η Νάξος στο επίκεντρο της πρώτης εκπομπής του Ιουλίου (video)

Η Ευλαμπία Ρέβη και ο Γιώργος Κουρδής ξεκινούν τον Ιούλιο από τη Νάξο – Τοπία, πολιτισμός, προβλήματα και πρόσωπα στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων. (video)

ΔΕΔΔΗΕ: Προσωρινή διακοπή ρεύματος αύριο Τετάρτη 2 Ιουλίου σε περιοχές της Νάξου

Σύντομη διακοπή ρεύματος νωρίς το πρωί σε Άγιο Γεώργιο, Παραλία, Στελίδα και άλλες περιοχές της Χώρας – Μια απαραίτητη τεχνική παρέμβαση για την ασφάλεια του δικτύου.