Γαστρονομικός τουρισμός. Εναλλακτική μορφή που ανθεί τα τελευταία χρόνια και στη Νάξο… Και όπως βλέπουμε στο ρεπορτάζ του Alpha που έχει επιμεληθεί η δημοσιογράφος Ελένη Λαζάρου, τουρίστες από όλο τον κόσμο επιλέγουν για τις διακοπές τους την Νάξο όχι μόνο για τις παραλίες της, αλλά και για το εξαιρετικό φαγητό της.
Μάλιστα, μπορούν να κάνουν και μαθήματα μαγειρικής με λαχανικά που μαζεύουν οι ίδιοι από το χωράφι. Πρωταγωνιστές οι άνθρωποι της Πλατιάς στην Γαλήνη, ενός από τα πλέον γνωστά εστιατόρια στο νησί μας…
Η ‘Πλατιά’ Ανοίγει τις πύλες της και καλωσορίζει στο φιλικό και ζεστό της περιβάλλον όλους τους ‘πεινασμένους’ επισκέπτες που επιθυμούν να γνωρίσουν κάτι ιδιαίτερο, μοναδικό και ξεχωριστό μέσα από τα παραδοσιακά πιάτα μας, φτιαγμένα πάντα με τοπικά προιόντα… και σας εύχεται να περάσετε όμορφα. Μεγάλο ατού της Πλατιάς είναι το μενού που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους, τόσο λόγω της θεσπέσιας γεύσης τους όσο και της προσεγμένης εμφάνισής τους που κάνει τα πιάτα να μοιάζουν με αληθινά έργα τέχνης.
Με απολαυστική θέα και μοναδικές γευστικές συγκινήσεις, απολαύστε το γεύμα σας, από παραδοσιακή Ελληνική κουζίνα, με Ναξιώτικές συνταγές.Όλα τα πιάτα είναι πολύ προσεγμένα, φτιαγμένα από φυσικά προϊόντα. Το κρασί και η ρακί (στροφιλιά στα Ναξιακά) φτιάχνονται από τα αμπέλια του Δημήτρη. Η παραδοσιακή κουζίνα σε αυτό μαγαζί ξεφεύγει από τα τουριστικά πλαίσια και τα στενά γεωγραφικά όρια της Νάξου.