Και έχουμε νικητή…. Το Master Chef αλά Νάξος (για να χρησιμοποιήσουμε και μία έκφραση της εποχής) έγινε χθες το μεσημέρι στη Νάξο… Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και με τον Νίκο Χριστοφόρου, τον πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου να ηγείται της κριτικής επιτροπής ενώ ο χώρος που επιλέχτηκε ήταν το “1926” το εστιατόριο της ΕΑΣ Νάξου που αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες να λειτουργήσει στη παραλία της Νάξου…
Στο πλευρό του Χριστοφόρου, ο Στέλιος Κορρές, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου και ο Πάρης Γαϊτανάρος, εκ των πλέον γνωστών σεφ και υπεύθυνος για το μενού στο Tortuga στη Πλάκα της Νάξου… Απέναντι τους τέσσερις υποψήφιοι στη παρθενική διεξαγωγή του υποψηφίου European Young Chef 2018 της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ενώ είχαν προηγηθει οι αντίστοιχοι διαγωνισμοί σε Ρόδο, Κω και Μύκονο ενώ ο τελικός είναι σήμερα Σάββατο μετά τις 4 το απόγευμα στην Σύρο…
Ποιοι αναμετρήθηκαν; Η Μυρτώ Κάρλοβιτς με πιάτο που είχα ως βάση το χταπόδι… Ο Χρήστος Παπαθανασίου με πιάτο που είχε ως βάση το μπαρμπούνι, η Μυρσίνη Προμπονά που επέλεξε κοτόπουλο ως βάση στο πιάτο της και το γλυκό της ημέρας ήρθε από την Γεωργία Μουτσάτσου… Τρεις γυναίκες, ένας άνδρας και η ετυμηγορία; Οπως ανέφερε ο κος Χριστοφόρου “η διαφορές πολύ μικρές, όλα τα πιάτα εξαιρετικά Και νικητής ο Χρήστος Παπαθανασίου”…
Απολαύστε το βίντεο της διαδικασίας διά χειρός Πέτρου Τσακωνιάτη