Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΝάξος (Φιλώτι): 20 χρόνια μνήμης και ποδοσφαίρου, το τουρνουά «Μανώλης Μάκαρης»...

Νάξος (Φιλώτι): 20 χρόνια μνήμης και ποδοσφαίρου, το τουρνουά «Μανώλης Μάκαρης» μας συγκίνησε ξανά

|

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος δεκάδες, φίλοι, γνωστοί και άνθρωποι που ήθελα να τιμήσουν τη μνήμη του έδωσαν το παρόν στο Τουρνουά Ποδοσφαίρου ”Μανώλης Μάκαρης” που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10/8 στο γήπεδο του Φιλωτίου στο πλαίσιο των Μηλωσίων.

Φέτος ήταν ο 20ος αγώνας και είχε επετειακό χαρακτήρα, ενώ συνέπεσε με τα εγκαίνια των ανακατασκευασμένων αποδυτηρίων του γηπέδου του Φιλωτίου που προηγήθηκαν των αγώνων.

Η ώρα του αγώνα 

Όπως πέρυσι έτσι και φέτος μετά τον καθιερωμένο φιλικό αγώνα και με την συνδρομή των βετεράνων ποδοσφαιριστών, Ηλία Χουζούρη και Μιχάλη Κύλη διεξήχθη αγώνας μικρότερων ηλικιών με εντυπωσιακή συμμετοχή. Αγωνίστηκαν παιδιά από 4 μέχρι 12 ετών και πραγματικά έκλεψαν την παράσταση της βραδιάς.

Αγωνίστηκαν οι Ροζ εναντίον των Μπλε, με διαιτητή τον Στέλιο Χατζόπουλο που τίμησε για ακόμη μία χρονιά με την παρουσία του τη μνήμη του Μανώλη.

Μπλε: Κατσάνης, Βουτσίνος, Γιαννακόπουλος, Βαθρακοκοίνης Χ., Γρατσίας, Κρασσάς, Μανιός, Καλαβρός, Μουστάκης, Μαργαρίτης, Προμπονάς, Κατζιλιέρης, Κούλης, Βασιλάκης, Κοττάκης, Λιόφαγος, Χουζούρης.



Ροζ: Ορφανός, Βασιλάκης, Σαρλάνης, Ψαρράς Δ., Λιαρμακόπουλος, Ψαρράς, Βασιλάκης, Φραγκούλης, Κρασσάς, Χαλδεάκης, Βλασερός, Γρατσίας, Ψαρράς Κ., Γρατσίας, Ψαρράς Β., Μανιός Σ., Φλεριανός, Χουζούρης, Παρασκευάς.

Για την ιστορία οι Ροζ επικράτησαν 5-3 των Μπλε, ενώ σημειώθηκαν κάποια γκολ που ήταν από τα καλύτερα των 20 αγώνων.

Τις απονομές έκαναν η κόρη του αείμνηστου Μανώλη, Ειρήνη Μάκαρη, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, κ. Δημήτρης Λιανός και ο Αντιδήμαρχος, κ. Νικόλαος Σιδερής.

Υποστηρικτές των αγώνων ήταν το Soulatso Café, η SMK και το Bazaar

Το ευχαριστώ της οικογένειας:

Για 20η συνεχόμενη χρονιά, ο ΑΜΣ Φιλωτίου διοργάνωσε το τουρνουά ποδοσφαίρου ”Μανώλης Μάκαρης”, που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του αείμνηστου και πολυαγαπημένου υιού, αδελφού, πατέρα και θείου μας.

Όσα χρόνια και αν έχουν περάσει αυτή η μέρα πάντα είναι ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά για εμάς την οικογένεια του και όσους τον γνώριζαν.

Οι μνήμες που ξυπνάνε είναι συγκινητικές, όπως συγκινητική είναι και η συμμετοχή του κόσμου, ο οποίος κάθε χρόνο δίνει το βροντερό παρών τιμώντας τη μνήμη του Μανώλη μας.

Θέλουμε να εκφράσουμε μέσα από τις καρδιές μας ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους συμμετείχαν, είτε αγωνιστικά, είτε με την παρουσία τους, όπως και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΜΣ Φιλωτίου, που για ακόμη μία χρονιά φρόντισε να διοργανώσει έναν τέλειο αγώνα προσέχοντας κάθε λεπτομέρεια.

Συνδιοργανωτής ήταν ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, που εκπροσωπήθηκε στους αγώνες από τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Λιανό και τον Αντιδήμαρχο κ. Νικόλαο Σιδερή. Τους ευχαριστούμε για την στήριξη και την παρουσία τους.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους χορηγούς μας που στηρίζουν κάθε χρόνο τον αγώνα. Τους Αντώνη Βασαλάκη και Λεωνίδα Καλαβρό (SOULATSO CAFE) που με την σειρά τους συμβάλουν τα μέγιστα με τη δωρεά των t shirts κρατώντας έτσι ζωντανή τη μνήμη του παιδικού τους φίλου.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στην εταιρία Μαρίνος Συριανός SMK GROUP που χορηγεί κάθε χρόνο τα κύπελλα, τα διπλώματα και τα μετάλλια, όπως και στο Super Market Bazaar.

Ιδιαίτερη αναφορά επιθυμούμε να κάνουμε στην προσπάθεια που γίνεται από τον ΑΜΣ Φιλωτίου και τον Ηλία Χουζούρη στα τελευταία τουρνουά προκειμένου να συμμετάσχουν παιδιά μικρών ηλικιών, διοργανώνοντας μάλιστα έναν έξτρα αγώνα στο τέλος της ημέρας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ηλία είναι λίγο, καθώς και εκείνος συμβάλει τα μέγιστα για να κρατηθεί ζωντανή η μνήμη του φίλου του. Ευχαριστούμε επίσης και τον δάσκαλο, Μιχάλη Κύλη, που επίσης βοήθησε στη διεξαγωγή του αγώνα.

Τέλος, θα ήταν παράληψη αν δεν ευχαριστούσαμε ιδιαίτερα τα μέλη της διοίκησης του ΑΜΣ Φιλωτίου, Ευγενία Τσάφου, Δέσποινα Ραφιού και Δημήτρη Καλκάνη που αφιέρωσαν πολύ από τον ελεύθερο τους χρόνο για την διοργάνωση του αγώνα και ήταν οι άνθρωποι που ήρθαν πρώτοι και έφυγαν τελευταίοι από το γήπεδο ”Γ. Γρατσία”.

Ραντεβού τον Αύγουστο του 2026, στο 21ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου ”Μανώλης Μάκαρης”

Με πληροφορίες από τη σελίδα SportCyclades.gr 

#ΜανώληςΜάκαρης #Φιλώτι #Μηλώσια2025 #ΑΜΣΦιλωτίου #Νάξος #ΤουρνουάΠοδοσφαίρου #ΜνήμηΚαιΤιμή #ΝάξοςΑθλητισμός


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις από το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας τον Οκτώβριο

Μαστογραφία, Τεστ Παπ με HPV και έλεγχος PSA – Ραντεβού από 23/9, εξετάσεις από 1/10 στην Αθήνα

Σαντορίνη – Ξεκινά η 71η Εθελοντική Αιμοδοσία: Μια φιάλη παραπάνω, ένα χαμόγελο ακόμα

Από 4 έως 12 Οκτωβρίου η 71η Εθελοντική Αιμοδοσία για τον συνάνθρωπο και την ελπίδα. Το πρόγραμμα της αιμοδοσίας

Μελάνες Νάξου: Κάτοικοι διαμαρτύρονται για τις αυξήσεις στο νερό και πάνε σε .. δημοψήφισμα

Κάτοικοι ζητούν επιστροφή στις παλιές τιμές και δίκαιη τιμολόγηση· ετοιμάζεται ηλεκτρονική ψηφοφορία για συλλογική στάση

«ΑΞΟΠΑΤΗΜΑΤΑ»: Ξεκινούν στις 5 Οκτωβρίου οι εγγραφές στη χορευτική ομάδα

Κυριακή 5/10, 19:00–21:00 στην αίθουσα του 2ου Γυμνασίου — παιδιά από 4+ και τμήματα ενηλίκων

Σαντορίνη: «Ανοίγει» το εργοστάσιο τομάτας στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Ξεναγήσεις με ελεύθερη είσοδο και ψηφιακές παρουσιάσεις 26–28 Σεπτεμβρίου στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ. Νομικός»

Νάξος – Πορτάρα: Κλειστός ο αρχαιολογικός χώρος 23–24/9 λόγω εργασιών

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων κλείνει προσωρινά τον χώρο Παλάτια για λόγους ασφάλειας. Απομακρύνεται το συρματόπλεγμα και τοποθετείται νέα περίφραξη.

Νάξος: Ξεκινά ο 3ος (και τελευταίος) δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας

Φιλώτι 24/9–3/10 • Δαμαριώνας–Σαγκρί–Βίβλος 25/9–4/10 • Συγκομιδή 15 ημέρες μετά το πέρας

Νότιο Αιγαίο: 3 εκατ. € για ψηφιακό εξοπλισμό και VR εργαστήρια στα σχολεία

Ανοικτή πρόσκληση Χατζημάρκου – Υποβολές έως 31/10/2025 μέσω ΟΠΣ • Προτεραιότητα σε ΖΕΠ και απομονωμένα νησιά

Μήλος: Έκκληση για στέγη στους εκπαιδευτικούς (video)

«Δεν γίνεται με ενοίκια 550–700€» λέει ο δήμαρχος – Επιδόματα στήριξης και μέριμνα για γιατρούς, λιμενικούς, υπαλλήλους

Πάρος: Η Φλώρα Λουκή ορίστηκε άμισθη Αντιδήμαρχος Αθλητισμού

Εποπτεία Τμήματος Αθλητισμού & Νέας Γενιάς – στόχος η ενίσχυση δράσεων και υποδομών

Blue Star Naxos: από 19/9 αναχώρηση 11:05 από Νάξο για Πειραιά — αρχίζει το χειμερινό πρόγραμμα

Σύμφωνα με το Naxos Blue Travel, το νέο ωράριο θα ισχύει όλο τον χειμώνα. Δείτε αναλυτικά τη διαδρομή Αστυπάλαια–Κατάπολα της επόμενης ημέρας.

Σκοπελίτης: Αλλαγές δρομολογίων 19–21/09/2025 λόγω κακοκαιρίας

Το ταξιδιωτικό πρακτορείο Zas Travel Νάξου ενημερώνει: το δρομολόγιο της Παρασκευής μεταφέρεται για Σάββατο και του Σαββάτου για Κυριακή — δείτε αναλυτικά τις ώρες.

Υπόθεση …Νερό: Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Δονούσας ζητά επανεξέταση της τιμολογιακής πολιτικής και δίκαιες χρεώσεις

Μετά την Ηρακλειά και τα Κουφονήσια, διαμαρτύρεται και η Δονούσα για τις αυξήσεις - Τι ζητούν οι επαγγελματίες

Απαγορευτικό: Στις 9.30 το βράδυ απόψε αναχωρεί το “Blue Star Naxos” (Πίνακας)

Λόγω κακοκαιρίας αλλάζουν αναχωρήσεις/ακυρώνονται δρομολόγια. Τι ισχύει ανά πλοίο, πότε χρειάζεται αλλαγή εισιτηρίων και ποιες μεταφορές επιβατών έγιναν.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Σε ποιες περιοχές θα έχει αύριο το πρωί (20/09) διακοπή ρεύματος

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση «Προσωρινή Διακοπή», θα επηρεαστούν Μπαούζι Δαμαριώνα, Αυλωνίτσα, Άγιος Δημήτριος και Αγ. Ανάργυροι Σαγκρί.

Ανεκτέλεστα δρομολόγια για Supercat Jet, Superjet και Superjet 2 λόγω κακοκαιρίας

Η κακοκαιρία που πλήττει το Αιγαίο φέρνει σημαντικές ακυρώσεις στην ακτοπλοΐα – Αναλυτικά ποιες γραμμές επηρεάζονται

ΔΕΔΔΗΕ: Τρίωρη διακοπή ρεύματος αύριο (22/09) στα χωριά της πεδινής Νάξου

Νάξος: Προσωρινή διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 22/09 (09:00–12:00) σε Γλινάδο, Άγιο Αρσένιο, Μύλους & Αργάνι Τριπόδων

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Ο Νίκος Σιδερής ορίστηκε πρόεδρος της Κοινότητας Κεραμωτής

Σιδερής Νίκος η επιλογή του Δημάρχου – Αποχές και ενστάσεις από Κορρέ και Χατζηανδρέου

Κουφονήσια: «Νερό από χρυσάφι», λογαριασμοί έως 10€/m³, τι απαντά ο Βαγγέλης Κατσαράς (video)

Εστίαση, διαμονή και μικρά καταστήματα μιλούν για ασφυξία – Ο Δήμος Νάξου κάνει λόγο για «εξορθολογισμό» βάσει κόστους αφαλάτωσης και αποτροπή υπερκατανάλωσης (video)

Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Λαύριο και Ραφήνα έως τις 10:00 — εξαιρούνται Αργοσαρωνικός & Μαρμάρι

Σε ισχύ προληπτικό μέτρο του Λιμενικού λόγω ισχυρών βοριάδων· επανεκτίμηση στις 10:00. Οι ταξιδιώτες να επικοινωνούν με τα πρακτορεία τους.