Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑθλητικάΝάξος - Cathrine Mortvedt : "Προπονούμαι όχι για να μείνω νέα, αλλά...

Νάξος – Cathrine Mortvedt : “Προπονούμαι όχι για να μείνω νέα, αλλά για να είμαι καλύτερα από χθες”

|

Τι ζητάει μία Νορβηγίδα στην Νάξο; Προφανώς ήλιο, χαλάρωση αλλά και προπόνηση στην άμμο ενόψει του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Αγώνων Εμποδίων – Η Cathrine Mortvedt είναι μία ξεχωριστή μητέρα τριών αγοριών που καθημερινά προπονείται στο crossfit γιατί όπως λέει «θέλει καθημερινά να είναι υγιέστερη από χθες»

Να πούμε την αλήθεια όταν κατά λάθος βρήκαμε στο instagram τις φωτογραφίες της, είχαμε την αίσθηση ότι πρόκειται για photoshop… Μα είναι δυνατόν να στέκεται σχεδόν στον αέρα ή να κάνει ανάλογες ασκήσεις όπως σε κινηματογραφικές ταινίες δράσης υψηλού επιπέδου; Κορμί απίστευτα σμιλευμένο με εντυπωσιακούς μυς και με φόντο γνωστά τοπία της Νάξου… Οπότε; Μπήκαμε στο τρυπάκι να διαπιστώσουμε εάν είναι αλήθεια… Κι όμως… Την βρήκαμε και μάθαμε για την εντυπωσιακή  ζωή της

Της Ελένη Μουστάκη

Μιλάμε για την Cathrine Mortvedt από το Όσλο της Νορβηγίας. Καθηγήτρια φυσικής αγωγής στο γυμνάσιο με μεταπτυχιακό δίπλωμα στην αθλητική επιστήμη. Το πιο εντυπωσιακό; Έχει εργαστεί  στην Νορβηγική Πολεμική Αεροπορία αλλά και ως  νοσοκόμα. Αυτό βέβαια το κορμί το έχει χτίσει ως αθλήτρια crossfit, αλλά κι επειδή συμμετέχει σε αγώνες εμποδιών. Τον Οκτώβριο θα συμμετάσχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αγώνων εμποδίων (*OCR).

aktivmamma_65302926_2593875043970416_6709465612568556401_n.jpg

Ποια είναι η διατροφή σου και πόσο προπονείσαι;

«Όσο αφορά το σώμα μου, ήμουν πολύ τυχερή. Δεν μπαίνω σε καμία διατροφή και τρώω πολύ φαγητό και σχεδόν τα πάντα. Όσον αφορά τη γυμναστική συνδυάζω το crossfit με  τρέξιμο. Η δημιουργία του σώματός μου είναι αποτέλεσμα σωστής διατροφής, σωστού προγράμματος δύναμης και αγάπης σε ό,τι κάνω. Η προπόνηση είναι καθημερινή (ανεξαρτήτων καιρικών συνθηκών) και μπορεί και δύο φορές την ημέρα. Αλλά μου αρέσουν τα παιχνίδια γι’ αυτό χρησιμοποιώ το σώμα μου όλη την ώρα. Έτσι και το καλοκαίρι στην Νάξο προπονούμουν στο γυμναστήριο CycladicFitnessgym  κοντά στο οποίο μένουμε, αλλά και όταν δεν είμαι στο γυμναστήριο, χρησιμοποιώ οτιδήποτε μπορεί να με βοηθήσει.. Από τη πισίνα ή τη σκάλα έως και τα … παιδιά μου ώστε να έχουμε όλοι μια… γεμάτη προπόνηση».

aktivmamma_90094177_507401439943419_6068182200036326713_n.jpg

Ποια η σχέση σου με την Νάξο;

«Ήρθα στη Νάξο για πρώτη φορά το 2004. Απο τότε ερωτεύτηκα αυτό το μέρος κι έρχομαι με την οικογένειά μου κάθε χρόνο. Είναι η μόνη τοποθεσία που πραγματικά μπορώ να χαλαρώσω και να έχω συνεχώς χαμηλό καρδιακό παλμό (εκτός από το πότε κάνω τις προπονήσεις μου). Μισθώνουμε ένα διαμέρισμα στο ίδιο ξενοδοχείο κάθε χρόνο στην Αγία Άννα και περνάμε 3 – 4 εβδομάδες κάθε χρόνο. Φέτος ήρθαμε μόνο για τρεις, αλλά την επόμενη χρονιά θα επιστρέψουμε για 4 εβδομάδες».

Γνωρίζεις ότι οι μοναδικές φωτογραφίες σου στο instagram με φόντο τοπία της Νάξου, εμπνέουν τους ακολούθους της να μας επισκεφτούν;

«Νομίζω ότι είμαι πρέσβειρα  για τη Νάξο στη Νορβηγία (και σε άλλες χώρες).Το λέει και γελάει. Από τις λίγες στιγμές αν και το πρόσωπό της είναι γενικά χαμογελαστό…  Εκτός από όσα δημοσιεύω στα social media, πάντα μιλάω για τις φανταστικές διακοπές  μου σε όλους στη χώρα μου. Και πολλοί από τους φίλους μου επισκέπτονται τη Νάξο με βάση τις συστάσεις μου. Περνάω όμορφα γιατί να το κρύψω»

aktivmamma_84332821_2824097270963047_3743831562188018508_n.jpg

Ο λογαριασμός της στο instagram (aktivmamma)(αριθμεί 23 χιλιάδες followers και θα την βρείτε με το όνομα aktivmamma. Τι γίνεται λοιπόν με την οικογενειακή της κατάσταση;

«Είμαι παντρεμένη κι έχω τρία παιδιά (σ.σ. στο άκουσμα της αναφοράς ξανακοιτάζουμε τις φωτογραφίες.. Τρία παιδιά ε; . Ο σύζυγός μου με υποστηρίζει πολύ και καταλαβαίνει γιατί πρέπει να γυμνάζομαι τόσο πολύ. Αν δεν ήταν αυτός, δεν θα μπορούσα να κάνω όσα κάνω. Βρίσκεται δίπλα μου παντού. Τα τρία αγόρια μου (ηλικίας 13, 11, 8) αντιλαμβάνονται κι αυτά την αγάπη μου για τη γυμναστική, με υποστηρίζουν, όπως και εγώ είμαι προς αυτά. Είναι πολύ δραστήρια και αγαπούν την προπόνηση, κάτι που το βλέπετε άλλωστε καθώς συμμετέχουν ενεργά στη προπόνησή μου. Παίζουν ποδόσφαιρο, χόκεϊ  και κάνουν γυμναστική.

aktivmamma_66705832_145441396558695_2519550481694372384_n.jpg

Είμαι καλή στον σχεδιασμό για να τα προλαβαίνω όλα και πρέπει να οργανώνω τα πάντα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μου. Αν έχω 30 λεπτά τα χρησιμοποιώ στις προπονήσεις μου αντί να παρακολουθώ τηλεόραση ή οτιδήποτε άλλο. Βέβαια προσπαθώ να έχω τα απογεύματα μου ελεύθερα για να μπορώ να είμαι μαζί με τα παιδιά μου, οπότε είναι όλα θέμα σχεδιασμού και ενός συζύγου που ανέχεται (γελάει και πάλι) και με βοηθάει ώστε να πετύχω τον στόχο μου. Είναι τρόπου ζωής! Και μου αρέσει αυτό που κάνω. Δεν προπονούμαι για να είμαι νέα, αλλά να είμαι μεγαλύτερη ηλικιακά και να είμαι καλύτερος από ότι ήμουν χθες».

(*Και για την επεξήγηση του Crossfit αλλά και των αγώνων εμποδίων ,καθώς είναι κάτι πολύ νέο στη χώρα μας να πούμε ότι το Crossfit έχει βασιστεί στη Θεμελιώδη Αρχή του GPP ή αλλιώς Generar Physical Preparness που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει να μπορεί ο αθλητής να αντεπεξέλθει σε κάθε πιθανή κατάσταση που θα του προκύψει. Από το να τρέξει έναν αγώνα βουνού, να κολυμπήσει, να παίξει ξύλο στο δρόμο, να ανέβει σε έναν παγετώνα, να σηκώσει έναν κορμό που έπεσε στην αυλή του ή να κουβαλήσει έναν αναίσθητο άνθρωπο για μερικά χλμ. )

aktivmamma_66658857_1671918326273280_5196304512313619704_n.jpg


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Γλινάδο- Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων: Διασκεδάζουμε το “Εναστρον” για καλό σκοπό

Στις 15 Δεκεμβρίου όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο "Έναστρον" στο Γλινάδο!! - Ποιος είναι ο λόγος;

Νάξος: Φωταγωγήθηκε το δέντρο, χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους (video)

Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στη πλατεία Πρωτοδικείου - Γέμισε με παιδικά χαμόγελα ένα ολόκληρο νησί (video)

Φιλώτι – Σύλλογος: Πρώτος σε ψήφους ο Στέφανος Νίαος, συστήνεται το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Τα αποτελέσματα των εκλογών στον Σύλλογο Φιλωτιτών Νάξου - Πόσοι ψήφισαν, ποιοι εκλέγονται

ΥΠΕΝ – Ηλεκτρικά τιμολόγια: Δέκα (10) χρήσιμες ερωταπαντήσεις

Δέκα (10) χρήσιμες ερωταπαντήσεις του ΥΠΕΝ για τις αλλαγές από 1η Ιανουαρίου 2024

Κωμιακή – Σύλλογος Γυναικών: Παρουσία Χριστουγεννιάτικου Παζαριού

Για δύο Κυριακές (10 - 17 Δεκεμβρίου) στην Κωμιακή έχουμε Χριστουγεννιάτικο Παζάρι

Naxos Medical: Στη Νάξο (11-12/12) ο γιατρός πνευμονολόγος Νίκος Κουφός

Διήμερο ιατρικών εξετάσεων (11-12 Δεκεμβρίου) από τον γιατρό πνευμονολόγο Νίκο Κουφό στο Naxos Medical

Ινδοί αγρότες έγιναν κτηνοτρόφοι σε μονάδα της Χαλκιδικής

Οι δύο Ινδοί που εργάζονται σε μία από τις παλαιότερες κτηνοτροφικές μονάδες της Γαλάτιστας με πάνω από είκοσι χρόνια λειτουργίας και περισσότερα από 300 πρόβατα και 200 κατσίκια

Φεστιβάλ Γαστρονομίας: Πορτάρα ή … σχάρα ψησίματος;

Αρθρο - Αποψη από επιχειρηματία στο χώρο της Εστίασης που έχει σχέση με τη Νάξο και ασκεί κριτική στη πρόταση του Δήμου σχετικά με το επικείμενο Φεστιβάλ Γαστρονομίας

Το μυκόπλασμα της πνευμονίας – Τι συμβαίνει στην Ελλάδα

Τα αυξημένα κρούσματα πνευμονίας συνδέονται με το βακτήριο που ονομάζεται μυκόπλασμα της πνευμονίας (Μycoplasma pneumoniae), γνωστό στους επιστήμονες, καθώς πρόκειται για κοινή αιτία αναπνευστικών λοιμώξεων, που δίνει εστίες πνευμονίας περιοδικά.

Πόλεμος στη Γάζα: Η αντίληψη για την ασφάλεια επηρεάζει τις κρατήσεις στις χώρες της περιοχής – Η θέση της Ελλάδας

Ο δείκτης Mabrian Security Perception Index έχει διαμορφωθεί εδώ και 9 χρόνια. Μετρά, το επίπεδο εμπιστοσύνης που εκφράζουν οι επισκέπτες και οι πιθανοί ταξιδιώτες σχετικά με έναν τουριστικό προορισμό με βάση την παρακολούθηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Μ. Πολυκρέτης προς Δ. Λιανό “με αποκλειστικά δική σας ευθύνη, αυτό το στολίδι, κοντεύει να καταντήσει όπως ένα ερείπιο”

Ανοιχτή επιστολή από τον Δημοτικό Σύμβουλο Μανώλη Πολυκρέτη προς τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό σχετικά με το Δημαρχείο Νάξου ... Τι σημειώνει στην επιστολή του

Εστίαση – Φιλοξενία: “Οι επαγγελματίες δεν τρώνε κουτόχορτο”

Σκληρή ανακοίνωση από το Σύλλογο Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων "Φιλοξενία" με επίκεντρο την πρόσφατη παρουσίαση του Γαστρονομικού Φεστιβάλ από το οικείο Δήμο - Γιατί λένε "Η ανοχή εξαντλήθηκε"

Φεστιβάλ Γαστρονομίας: Πορτάρα ή … σχάρα ψησίματος;

Αρθρο - Αποψη από επιχειρηματία στο χώρο της Εστίασης που έχει σχέση με τη Νάξο και ασκεί κριτική στη πρόταση του Δήμου σχετικά με το επικείμενο Φεστιβάλ Γαστρονομίας

ΠΝΑΙ – 14ο Φεστιβάλ Μελιού: Διακρίσεις για προϊόντα Νάξου, Σερίφου και Σύρου

Με τέσσερα βραβεία στις αποσκευές τους, επιστρέφουν οι παραγωγοί μελιού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από το 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού

Νάξος – ΜΕΑ: Παράταση κατάθεσης προσφορών την 4η Φεβρουαρίου 2024

Παρατάθηκε η ημερομηνία κατάθεσης προσφορών για τη νέα μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στη Νάξο

Νάξος & Μικρές Κυκλάδες: Το πρόγραμμα Γαστρονομικής Προβολής αποκαλύπτεται

Παρουσίαση (06/12) του Προγράμματος Γαστρονομικής Προβολής και Σεμινάριο για το Γαστρονομικό Τουρισμό από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ευαγ. Γατσωτή (Vault): “Ανεβαίνει” σύντομα η “playlist μιας faultless μητρότητας”

Το έργο της Ναξιώτισσας Ευαγγελίας Γατσωτή “Η playlist μιας faultless μητρότητας” ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Κατερίνας Πολυχρονοπούλου και Έλενας Τυρέα στο θέατρο Vault.

Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων: Αποκαλυπτήρια για το Great Food of Naxos

Απόγευμα Τετάρτης (06/12) και έχουμε τα αποκαλυπτήρια του λογότυπου αλλά και της πρότασης για γαστρονομικό φεστιβάλ από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κθκλάδων - Η αντίδραση της Εστίασης

ΣτΕ – Μύκονος: “Ναι” σε τουριστική επένδυση, “όχι” σε μαρίνα

Υπέρ τουριστικής επένδυσης στη Μύκονο το ΣτΕ - Ενώ βάζει φρένο στα σχέδια για κατασκευή μαρίνας, απέρριψε άλλες δύο προσφυγές του δήμου για την ίδια μονάδα

Αεροδρόμιο Νάξου: Η έντονη βροχόπτωση “μετέφερε” την πρωινή πτήση της Sky Express

Εντονα τα καιρικά φαινόμενα στη Νάξο από τις πρώτες πρωινές ώρες... 36 χιλιοστά βροχόπτωσης στην Κόρωνο - "Μεταφέρθηκε" η πρωινή πτήση της Sky Express