Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023
ΑρχικήΑθλητικάΝάξος - "3on3": Και έλα στη Πλατεία Πρωτοπαπαδάκη για να παίξεις μπάσκετ

Νάξος – “3on3”: Και έλα στη Πλατεία Πρωτοπαπαδάκη για να παίξεις μπάσκετ

|

Φτιάξε την ομάδα σου και έλα πλατεία Πρωτοπαπαδάκη” στη Νάξο … Τριήμερο 22-24 Ιουλίου 

Για τρεις ημέρες η καρδιά του δημοφιλούς, αναπτυσσόμενου και πλέον Ολυμπιακού σπορ θα χτυπάει στη Νάξο, με σημείο αναφοράς το 1ο «Naxos-Greece 3X3», το οποίο θα διεξαχθεί το τριήμερο 22-23-24 Ιουλίου 2022 στην Παραλία της Χώρας Νάξου (Πλατεία Πρωτοπαπαδάκη), με την έγκριση της Διεθνούς Ομοσπονδίας.

Το 1ο «Naxos-Greece 3X3» γίνεται στο πλαίσιο των αθλητικών δράσεων για το καλοκαίρι του 2022, με διοργανωτή τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) και της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Κυκλάδων (Ε.Σ.Κ.Κ.).

Δικαίωμα συμμετοχής στο τουρνουά θα έχουν όλοι οι φίλοι του μπάσκετ, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλλου, αγωνιστικής εμπειρίας κ.τ.λ..

Το “1ο «Naxos-Greece 3X3»” είναι γεγονός… Φτιάξε την ομάδα σου και έλα πλατεία….
Κατηγορίες ομάδων:

2022 07 14

Οι εγγραφές συμμετοχής γίνονται καθημερινά:

– Γυμναστήριο “Genesis” (έναντι ΔΟΥ Νάξου)
Καθημερινά 09:00 – 21:00
– Δημαρχιακό μέγαρο Δήμου Νάξου και μικρών Κυκλάδων
Δευτέρα έως Παρασκευή 11:00 – 13:00
– Ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της FIBA https://tinyurl.com/NaxosGreece3x3

292223513 112032184905837 8989576691898167712 n

Γενικοί Κανονισμοί

On line εγγραφές:  https://play.fiba3x3.com/…/882256ce-f0b7-4249…/register

Κατεβάστε και εκτυπώστε τους όρους συμμετοχής:  https://mega.nz/file/TxISUZ5K…

Οι διαγωνιζόμενοι είναι υποχρεωμένοι (i) να έχουν σωστή αθλητική συμπεριφορά και να τηρούν το ευ αγωνίζεσθαι, (ii) να σέβονται τους διαιτητές και τις αποφάσεις τους, (iii) να σέβονται τους αντιπάλους, τους διοργανωτές και τις εγκαταστάσεις, (iv) να μην φέρουν «εξοπλισμό» που μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό, (v) να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα ατομικής προστασίας από κάθε κίνδυνο και να έχουν την ευθύνη για τα προσωπικά τους αντικείμενα, (vi) να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς της Διεθνούς Ομοσπονδίας για την καταπολέμηση του ντόπινγκ.

Οι διοργανωτές και οι διαιτητές έχουν το δικαίωμα να αποβάλλουν οποιοδήποτε παίκτη, οποιαδήποτε παίκτρια ή οποιαδήποτε ομάδα δεν ακολουθεί τους κανόνες ορθής συμπεριφοράς, τους κανόνες του παιχνιδιού, τους κανονισμούς οργάνωσης του Τουρνουά ή/και δεν προσαρμόζεται σε όλες τις προδιαγραφές του αυτού.

Οι διοργανωτές μπορούν, οποιαδήποτε στιγμή του Τουρνουά, να αποβάλουν οποιονδήποτε αθλητή, οποιαδήποτε αθλήτρια ή οποιαδήποτε ομάδα, εφόσον αντιληφθούν ότι ο αθλητής, η αθλήτρια ή η ομάδα δημιουργεί σκοπίμως πρόβλημα στην διεξαγωγή των αγώνων, προσβλέποντας παρανόμως σε προσωπικό ή ομαδικό όφελος.

Κάθε αθλητής μπορεί να αγωνιστεί μόνο με μια ομάδα.

Στις περιπτώσεις που επιτρέπεται στην ομάδα να συμμετάσχει ηλικιακά μικρότερος αθλητής/αθλήτρια, η ομάδα θα πρέπει να δηλώνει συμμετοχή στην υψηλότερη ηλικιακή κατηγορία, ανάλογη με αυτή στην οποία ανήκει ο μεγαλύτερος ηλικιακά αθλητής/αθλήτρια.

Στις περιπτώσεις που δεν επιτρέπεται στην ομάδα να συμμετάσχει ηλικιακά μικρότερος αθλητής/αθλήτρια, η ομάδα θα πρέπει να δηλώνει συμμετοχή στην μικρότερη ηλικιακή κατηγορία, ανάλογη με αυτή που ανήκει ο μικρότερος ηλικιακά αθλητής/αθλήτρια.

Κάθε διαγωνιζόμενος πρέπει να έχει μαζί του αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή πιστοποιητικό γεννήσεων ή αντίγραφο της ληξιαρχικής πράξης γέννησης, το οποίο να αποδεικνύει την ημερομηνία γέννησης του.

Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να συμμετέχουν (και) με το δελτίο αθλητή της Ε.Ο.Κ. ή με άλλο δελτίο αθλητή επίσημης τοπικής Ένωσης Καλαθοσφαίρισης ή άλλης επίσημης τοπικής Ένωσης αθλήματος, στο οποίο να αναγράφονται πλήρως τα στοιχεία του, η ακριβής ημερομηνία γέννησής του, καθώς και η ιατρική βεβαίωση.

Για τους ανήλικους διαγωνιζόμενους είναι απαραίτητη η έγγραφη συναίνεση γονέα ή κηδεμόνα.

Σε περίπτωση απουσίας αγωνιζόμενης ομάδας από τον αγωνιστικό χώρο κατά την προγραμματισμένη ώρα έναρξης του αγώνα, ο αγώνας κατοχυρώνεται υπέρ της αντίπαλης ομάδας.

Κανονισμοί 3×3 Basketball

Ισχύουν οι επίσημοι κανονισμοί της FIBA 3×3, οι σημαντικότεροι των οποίων αναφέρονται παρακάτω:

Γήπεδο και μπάλα

Το παιχνίδι εξελίσσεται στο μισό γήπεδο της καλαθοσφαίρισης, σε ένα καλάθι.

Η μπάλα του 3×3 για όλες τις κατηγορίες είναι μεγέθους 6 3×3. Εξαίρεση αποτελούν οι κατηγορίες U11 και U13, όπου χρησιμοποιείται μπάλα μεγέθους 5. Στις συγκεκριμένες δύο κατηγορίες θα χρησιμοποιηθούν μπάλες μεγέθους 6, σε περίπτωση μη ύπαρξης μπάλας μεγέθους 5.

Ομάδες

Κάθε ομάδα αποτελείται από τρεις (3) έως τέσσερις (4) παίκτες. Σε κάθε παιχνίδι έχουν δικαίωμα συμμετοχής τρεις (3) παίκτες που αγωνίζονται και έναν (1) αναπληρωματικός.

Κάθε ομάδα δικαιούται όσες αλλαγές παικτών θέλει.

Κάθε αθλητής μπορεί να αγωνιστεί μόνο με μία ομάδα στο Τουρνουά.

Ξεκίνημα του παιχνιδιού

Το παιχνίδι ξεκινά με ένα flip coin. Όποια ομάδα κερδίσει το νόμισμα κερδίζει και την κατοχή της μπάλας, είτε στην αρχή του παιχνιδιού, είτε στην ενδεχόμενη παράταση.

Το παιχνίδι ξεκινάει υποχρεωτικά με 3 αθλητές ανά ομάδα. Ο 4ος παίκτης γίνεται αλλαγή όσες φορές το επιθυμεί η ομάδα.

Σκοράρισμα

Κάθε καλάθι που επιτυγχάνεται μέσα από την γραμμή του των 6μ.75 μετράει για ένα (1) πόντο.

Κάθε καλάθι που επιτυγχάνεται έξω από την γραμμή των 6μ.75 μετράει για δύο (2) πόντους. Ένας παίκτης θεωρείται εκτός της γραμμής των 6μ.75, όταν και τα δύο του πόδια πατούν εκτός.

Κάθε εύστοχη ελεύθερη βολή μετράει για ένα (1) πόντο.

Διάρκεια παιχνιδιού / Νικήτρια ομάδα αγώνα

Η κανονική διάρκεια ενός αγώνα είναι ως εξής:

Μια (1) περίοδος των δέκα (10) λεπτών. Ο χρόνος σταματάει κάθε φορά που η μπάλα είναι «νεκρή» και κατά την διάρκεια των ελευθέρων βολών. Ο χρόνος ξεκινάει με την πρώτη επαφή της επίθεσης μετά το check ball από την άμυνα. Δεν υπάρχουν επαναφορές.

Η πρώτη ομάδα που θα σκοράρει 21 πόντους ή περισσότερους κερδίζει αυτόματα τον αγώνα ακόμα και πριν ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια. Αυτό ισχύει μόνο για την κανονική διάρκεια και όχι για ενδεχόμενη παράταση.

Εάν το αποτέλεσμα είναι ισόπαλο στη λήξη της κανονικής διάρκειας μια επιπλέον περίοδος θα παιχτεί. Θα υπάρξει ένα διάλειμμα του ενός (1) λεπτού πριν ξεκινήσει η παράταση. Η πρώτη ομάδα που θα σκοράρει δύο (2) πόντους στην παράταση κερδίζει τον αγώνα.

Μια ομάδα θα χάσει τον αγώνα με μηδενισμό, εάν δεν παρουσιαστεί στην προγραμματισμένη ώρα, στο προγραμματισμένο γήπεδο, με τρεις (3) αθλητές έτοιμους να αγωνιστούν.

Η χρονική διάρκεια ενός αγώνα ενδέχεται να αλλάξει καθ’ υπόδειξη της διοργανώτριας Αρχής, αν κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη διεξαγωγή του Τουρνουά.

Στο κάθε γήπεδο υπεύθυνος είναι ένας (1) διαιτητής, ο οποίος διευθύνει τον κάθε αγώνα, ενώ υπάρχει μία (1) γραμματεία και ένας (1) χρονομετρητής.

Foul / Ελεύθερες βολές

Μια ομάδα μπαίνει στην φάση των ομαδικών σφαλμάτων (fouls) μόλις διαπράξει το 6ο ομαδικό σφάλμα. Όταν μια ομάδα ξεπεράσει τα 9 fouls, το κάθε foul θεωρείται ως τεχνική ποινή.

Σε περίπτωση σφάλματος κατά την προσπάθεια για σκοράρισμα (όπως αυτό ορίζεται από τους κανονισμούς της FIBA), μέσα από την γραμμή του τρίποντου δίνεται μια (1) ελεύθερη βολή.

Σε περίπτωση σφάλματος κατά την προσπάθεια για σκοράρισμα (όπως αυτό ορίζεται από τους κανονισμούς της FIBA), έξω από την γραμμή του τρίποντου δίνονται δύο (2) ελεύθερες βολές.

Σε περίπτωση σφάλματος κατά την προσπάθεια για σκοράρισμα (όπως αυτό ορίζεται από τους κανονισμούς της FIBA) συνδυασμένα με εύστοχη προσπάθεια δίνεται μια (1) επιπλέον ελεύθερη βολή.

Τα ομαδικά fouls 7, 8 και 9 τιμωρούνται με 2 ελεύθερες βολές. Από το 10 ομαδικό foul και μετά όπως και στα αντιαθλητικά και στις τεχνικές ποινές δίνονται 2 ελεύθερες βολές και κατοχή της μπάλας. Αυτό ισχύει και για τις τρεις ανωτέρω περιπτώσεις.

Η κατοχή σε αυτές τις περιπτώσεις (fouls) ξεκινάει με check ball από την κορυφή του τρίποντου.

Βολές εκτελούνται μόνο στην περίπτωση που γίνεται foul καθαρά πάνω σε προσπάθεια για σουτ και όχι όταν ξεκινάει προσπάθεια για σουτ.

Εκτελείται μία (1) βολή σε foul που γίνεται σε σουτ μέσα από την γραμμή των 6μ.75.

Εκτελούνται δύο (2) βολές σε foul που γίνεται σε σουτ έξω από την γραμμή των 6μ.75.

Εάν η επιτιθέμενη ομάδα κερδίσει το ριμπάουντ μπορεί να σκοράρει άμεσα χωρίς πάσα.

Εάν η αμυνόμενη ομάδα κερδίσει το ριμπάουντ πρέπει να επιστρέψει την μπάλα πίσω από την γραμμή των 6μ.75, είτε ντριπλάροντας, είτε πασάροντας.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης ελεύθερων βολών μπορούν και οι επιθετικοί και οι αμυντικοί να διεκδικήσουν το ριμπάουντ.

Οι επιθετικοί μπορούν να βάλουν αμέσως καλάθι. Οι αμυντικοί για να επιτύχουν καλάθι πρέπει να επιστρέψουν την μπάλα πίσω από την γραμμή των 6μ.75, είτε ντριπλάροντας, είτε πασάροντας.

Η επαναφορά μετά από foul γίνεται έξω από την γραμμή των 6μ.75 με πάσα από τον αντίπαλο (check).

Καθυστέρηση επίθεσης

Η καθυστέρηση εκδήλωσης επίθεσης θεωρείται παράβαση. Κάθε ομάδα πρέπει να έχει ολοκληρώσει την επιθετική της ενέργεια σε χρόνο δώδεκα (12) δευτερολέπτων, αλλιώς αλλάζει η κατοχή της μπάλας.

Πως παίζεται η μπάλα

Μετά από επίτευξη καλαθιού:

• Μετά από καλάθι, η μπάλα αλλάζει κατοχή. Παίκτης από την ομάδα που δέχθηκε το καλάθι πρέπει να βγει από την γραμμή του τρίποντου είτε με πάσα σε παίκτη έξω από την γραμμή είτε με ντρίμπλα. Η μπάλα πρέπει να παιχτεί απευθείας μετά το καλάθι, χωρίς επαναφορά από την τελική ή τις πλάγιες γραμμές. Η αμυνόμενη ομάδα δεν μπορεί να παίξει άμυνα, μόνο στον χώρο που ορίζει η no charging area (ημικύκλιο κάτω από το καλάθι). Οι πρώτες πάσες μπορούν να παιχτούν άμυνα κανονικά.

Μετά από αποτυχημένη προσπάθεια επίτευξης καλαθιού:

• Εάν ακολουθήσει επιθετικό ριμπάουντ, η επιτιθέμενη ομάδα μπορεί να συνεχίσει την προσπάθεια της για σκοράρισμα.

• Εάν ακολουθήσει αμυντικό ριμπάουντ, η αμυνόμενη ομάδα πρέπει να βγάλει την μπάλα έξω από την γραμμή του τρίποντου.

Μετά από κλέψιμο, λάθος κ.α. η μπάλα σε κάθε περίπτωση πρέπει να βγει εκτός από την γραμμή του τρίποντου.

Σε κάθε άλλη περίπτωση αλλαγής κατοχής εκτός από επιτυχημένο καλάθι (π.χ. βήματα), η αλλαγή της μπάλας γίνεται από τον αμυνόμενο στον επιτιθέμενο στην κορυφή του τρίποντου και όχι με επαναφορά από τις πλάγιες ή την τελική γραμμή.

Σε κάθε περίπτωση jump ball η μπάλα πηγαίνει στην αμυνόμενη ομάδα.

Μετά από κάθε επίτευξη καλαθιού, η κατοχή της μπάλας περνά στην αντίπαλη ομάδα.

Όταν η μπάλα βγαίνει εκτός αγωνιστικού χώρου, επαναφέρεται από το σημείο από το οποίο βγήκε έξω.

Η επαναφορά μετά από επιτυχημένο καλάθι (ενός/δύο πόντων ή ελεύθερης βολής) γίνεται έξω από την γραμμή των 6μ.75 ως εξής:

(i) Ο παίκτης από την ομάδα που δέχτηκε το καλάθι θα ξεκινήσει πάλι τον αγώνα, είτε ντριμπλάροντας μέσα στην ρακέτα, ακριβώς κάτω από την μπασκέτα βγαίνοντας έξω από αυτή, μέχρι να φτάσει σε σημείο πίσω και έξω από την γραμμή των 6μ.75 (χωρίς άμυνα) ή

(ii) με πάσα προς κάποιο συμπαίκτη του από την ρακέτα ακριβώς κάτω από την μπασκέτα μέχρι να φτάσει η μπάλα σε σημείο πίσω και έξω από την γραμμή των 6μ.75 (χωρίς άμυνα) ή

(iii) με πάσα από τον αντίπαλο (check) έξω από την γραμμή των 6μ.75 (χωρίς άμυνα).

Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις η αμυνόμενη ομάδα δεν διεκδικεί την μπάλα στην ντρίπλα ή στην πάσα μέχρι να βγει η μπάλα έξω από την γραμμή των 6μ.75.

Αλλαγές

Οι αλλαγές επιτρέπονται από οποιοδήποτε ομάδα όταν ο χρόνος είναι νεκρός, πριν το check ball. Δεν χρειάζεται άδεια από την γραμματεία ή τον διαιτητή.

Time-out

Κάθε ομάδα δικαιούται από ένα (1) time-out των 20”.

Βαθμολόγηση ομάδων

Εάν δύο ομάδες ισοβαθμίσουν ακολουθούμε ένα βήμα την φορά για να λύσουμε την ισοβαθμία:

• Περισσότερες νίκες

• Μεταξύ τους αποτέλεσμα

• Καλύτερος μέσος όρος στην επίθεση

Αποβολή παικτών

Ένας παίκτης, ο οποίος διαπράττει δυο αντιαθλητικά foul στο ίδιο παιχνίδι αποβάλλεται από τον διαιτητή από το παιχνίδι. Επίσης, η διοργανώτρια αρχή μπορεί να αποβάλλει αθλητές για πράξεις βίας, για προφορική ή φυσική επιθετικότητα.

Οι διοργανωτές μπορούν, επίσης, να αποβάλλουν ολόκληρη την ομάδα από την διοργάνωση σε περίπτωση που συμβάλλουν στην παραπάνω συμπεριφορά συμπαίκτη τους ή δεν προσπαθήσουν να την αποτρέψουν.

On line εγγραφές: https://play.fiba3x3.com/…/882256ce-f0b7-4249…/register

Κατεβάστε και εκτυπώστε τους όρους συμμετοχής:

 https://mega.nz/file/TxISUZ5K…

Για περισσότερες πληροφορίες:

Βάβουλας Αναστάσιος

Τηλ: 2285 026 450 Κιν: 6972 208 357


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΔΙΕΚ Νάξου: Εως και αύριο (04/10) οι εγγραφές για τη νέα χρονιά

Ενημερωτικό δελτίο για τις εγγραφές της Β' φάσης στις ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στο ΔΙΕΚ Νάξου για το τρέχον έτος κατάρτισης - Οι νέες ειδικότητες και η καταλυτική ημερομηνία

Εκλογές 2023: Τροπολογία ανοίγει η δυνατότητα εναλλαγής θητείας δημάρχων

ΥΠΕΣ: Με τροπολογία ανοίγει η δυνατότητα εναλλαγής θητείας δημάρχων κατά τη διάρκεια δημοτικής περιόδου

Εκλογές 2023 – Μ. Καπίρης: Περί λειψυδρίας, τα λάθη σχεδιασμού και οι λύσεις

Αρθρο του υποψήφιου Μιχάλη - Νεκτάριου Καπίρη για την λειψυδρία με τίτλο " Λειψυδρία: Λάθη -Ανυπαρξία σχεδιασμού και λύσεις"

Μ. Πολυκρέτη: “θα ήθελα να δω τη Νάξο στο μέλλον ως έναν προορισμό που θα συνδυάζει την παράδοση και τον πολιτισμό με την πρόοδο...

Η πολιτιστική πρωτοβουλία "Μια βραδιά κάτω από την ελιά", εμπνεύστρια της οποίας είναι η επιχειρηματίας Μαρία Πολυκρέτη, για άλλη μία χρονιά προσέφερε στους παρευρισκόμενους, για τρεις ημέρες, μοναδικές εμπειρίες με επίκεντρο το βίωμα, τα ακούσματα αλλά και τα συναισθήματα.

SKY Express: 50% έκπτωση στη μετακίνηση των Δικαστικών Αντιπροσώπων

Η εταιρεία προσφέρει έκπτωση 50% σε όλους τους δικαστικούς αντιπροσώπους και ένα συνοδό μέλος στις πτήσεις εσωτερικού

ΑΠΑΣ τα Φανάρια: Απέκτησε …επώνυμο και λέγεται “ΑΠ.Α.Σ. – ΤΕRRANAXIA!”

Ο ΑΠΑΣ τα Φανάρια έχει αποκτήσει τον ιδανικό συμπαίκτη, την TERRANAXIA Property Development και το όνομά του πλέον είναι ΑΠΑΣ Terranaxia

Νάξος – AlterShops: Ζητείται προσωπικό για το κατάστημα

Ζητείται προσωπικό για το κατάστημα ALTERSHOPS στη Νάξο

Donoussa Trail Running: Στις 21 Οκτωβρίου ξανατρέχουμε στη Δονούσα!

Εξι ημέρες για το κλείσμο των εγγραφών. Σπεύσατε! - Τα δεδομένα στα δρομολόγια των πλοίων και η εκπτωπτική πολιτική

Βίβλος – Σπ. Σκάρκος: Αποκαλυπτήρια προτομής και η αναφορά στον Αργύρη Σοφικίτη

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Τριπόδων Σπύρος Σκάρκος μιλάει για τον Αργύρη Σοφικίτη

Εκλογές 2023: Καθορίστηκε εκλογική αποζημίωση υπαλλήλων

Καθορίστηκε η εκλογική αποζημίωση υπαλλήλων που συμμετέχουν στη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών

Κλιματική κρίση: Το πράσινο Κοινωνικό Σχέδιο Δράσης για τη Σίφνο

To ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ για τη Σίφνο διαμορφώθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος GRAPE – COSME στο οποίο συμμετέχουν ο ΑΝΕΜΟΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ και ο Δήμος Σίφνου

Εκλογές 2023 – “Δύναμη Αλλαγής”: Πρόταση για δημόσιο διάλογο, θα έχει απάντηση;

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Δύναμη Αλλαγής" Λεονάρδος Χατζηανδρέου μεκάθε επισημότητα ζητάει δημόσιο διάλογο...

Πειραιάς: Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες για το πρόσφατο ατύχημα σε ταχύπλοο

Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες για το ατύχημα με την πτώση δύο ναυτικών στη θάλασσα - Τι γίνεται με τους δύο τραυματίες

Πυροσβεστική – Αργοκοιλιώτισσα: Υπό έλεγχο η φωτιά (photos)

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στην ευρύτερη περιοχή της Αργοκοιλιώτισσας στην Κόρωνο (photos)

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο: Καθηγήτρια η Ναξιώτισσα Ελένη Στάη

Η Ναξιώτισσα Έλενα Στάη καθηγήτρια στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Εκλογές 2023 – Δύναμη Αλλαγής: Την Τετάρτη (04/10) η κεντρική ομιλία στη Νάξο

Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου η κεντρική ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Λεονάρδου Χατζηανδρέου στη πόλη της Νάξου

Σαντορίνη: Ξεκινούν οι εγγραφές στο «Dappos Sunday League 2023-2024»

Οι αγώνες του πρωταθλήματος θα διεξάγονται και φέτος στο γήπεδο ποδοσφαίρου στον Αγ. Γεώργιο

Κακοκαιρία Elias: Εφτασε από χθες (27/09) το απόγευμα και στη Νάξο

Εντονη βροχόπτωση χθες το απόγευμα στην Ορεινή Νάξο - Από νωρίς το πρωί σήμερα βροχή και τα πεδινά

ONEX: Το εγχείρημα για αναβάθμιση του Νεωρίου και περιβαλλοντική προστασία της περιοχής

Η πρωτοβουλία της ΟΝΕΧ προς απομάκρυνση πετρελαιοειδών αποβλήτων που για χρόνια παρέμεναν συγκεντρωμένα σε δεξαμενή στο Νεώριο Σύρου, είναι περιβαλλοντικά ασφαλής

Με κρίσιμα θέματα για τους νησιώτες στην Υποεπιτροπή της Βουλής ο Φ. Φόρτωμας (video)

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Φόρτωμας τόνισε την ανάγκη να ενταχθούν στα προς συζήτηση θέματα, κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την ζωή των Κυκλαδιτών.