Σάββατο, 29 Μαρτίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΝα γίνει το προπονητήριο στην ορεινή Νάξο

Να γίνει το προπονητήριο στην ορεινή Νάξο

|

Οι Πολίτες για τα νησιά μας “φωνάζουν” για την ανάγκη  κατασκευής κλειστής αίθουσας άθλησης στην Ορεινή Νάξο

Η Δημοτική παράταξη του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Πολίτες για τα νησιά μας εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου που αφορά την ανάγκη για κατασκευή κλειστής αίθουσας άθλησης στην Ορεινή Νάξο και ολοκλήρωση υπαιθρίων αθλητικών χώρων στη Χώρα της Νάξου.

Τόσο με το πρόγραμμά μας όσο και σε κάθε ευκαιρία που δίνεται, τονίζουμε ότι παρά τις σημαντικές προσπάθειες που γίνονται στην Ορεινή Νάξο από τα τοπικά σωματεία για την προώθηση του αθλητισμού, η έλλειψη υποδομών και η ραγδαία ανακύπτουσα αναγκαιότητα μετακίνησης ανηλίκων ή ενηλίκων αθλητών στη Χώρα της Νάξου, καθιστά την όποια προσπάθεια ιδιαίτερα δύσκολη που στις περισσότερες των περιπτώσεων δρα ανασταλτικά για την ενασχόληση των νέων με τον αθλητισμό. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται διαρκώς αυξανόμενη συμμετοχή παιδιών στον αθλητισμό κλειστού χώρου (μπάσκετ, βόλλεϋ, τάε κβο ντο), που οφείλεται στις επίμονες προσπάθειες των τοπικών σωματείων. Έτσι η αυξανόμενη ζήτηση προπονητικού χρόνου έχει καταστήσει το (μοναδικό διαθέσιμο) κλειστό γυμναστήριο της Νάξου ανεπαρκές για την κάλυψη των αναγκών, τόσο του σωματειακού αθλητισμού όσο και του μαζικού αθλητισμού.

Η Νάξος ως γνωστόν είναι ένα μεγάλο σε έκταση νησί με μεγάλες και «δύσκολες» οδικές αποστάσεις ανάμεσα στα χωριά και τη Χώρα. Οι μετακινήσεις ανήλικων αθλητών με ιδιωτικά αυτοκίνητα αποτελεί αιτία που δυσχεραίνει τις προσπάθειες των γονέων, που υποστηρίζουν την επιθυμία των παιδιών τους να αθλούνται υπό υγιείς συνθήκες, των παραγόντων των σωματείων αλλά κυρίως των ίδιων τους αθλητών οι οποίοι κάποια στιγμή, εξαιτίας αυτής της κατάστασης εγκαταλείπουν την προσπάθεια.

Ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, κ. Χατζημάρκος, σε επίσκεψη του στη Ερμούπολη στις 5 Φεβρουαρίου 2015, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να κατασκευαστεί στη Σύρο τρίτο κλειστό γυμναστήριο. Ως γνωστόν η Σύρος έχει δύο κλειστά γυμναστήρια, ενώ έχει περίπου τον ίδιο πληθυσμό με τη Νάξο. Είναι επίσης γνωστό ότι η Σύρος είναι ένα πολύ μικρό σε έκταση νησί, ενώ ο πληθυσμός του, σε συντριπτικό ποσοστό, είναι συγκεντρωμένος στην Ερμούπολη, γεγονότα που καθιστούν την μετακίνηση αθλητών πολύ εύκολη.

Δεν είναι λοιπόν κατανοητό πως με αυτά τα δεδομένα προωθείται η κατασκευή τρίτου κλειστού Γυμναστηρίου στη Σύρο ενώ δεν υπάρχει καμία απολύτως προσπάθεια από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για μία αίθουσα στη Δρυμαλία (π.χ. μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο σχολικό συγκρότημα του Φιλωτίου), όπου θα δίνεται η δυνατότητα στους αθλητές της περιοχής να γυμνάζονται σε αξιοπρεπείς συνθήκες και –γιατί όχι- να δημιουργηθούν εκείνες οι προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν όλο και περισσότερους νέους στον αθλητισμό. Ακόμα και ένα προπονητήριο, με το μικρότερο δυνατό κόστος, αλλά με όλους τους όρους ασφάλειας, θα έλυνε πολλά προβλήματα.

Επιπλέον η ανάγκη ολοκλήρωσης των ανοικτών χώρων άθλησης πέριξ του Κλειστού Γυμναστηρίου στη Χώρα, είναι επιβεβλημένη.

Εμείς ως Πολίτες για τα Νησιά μας, διατιθέμεθα να συμμετέχουμε με προτάσεις σε συζήτηση που θα προκύψει, τόσο για κλειστό προπονητήριο στην Ορεινή Νάξο, όσο και για τους υπαίθριους αθλητικούς χώρους στη Χώρα.

Είναι προφανές ότι η παραπάνω αναφορά στη Σύρο δεν γίνεται με σκοπό οποιαδήποτε ενδοκυκλαδική κόντρα, αλλά προκειμένου να καταστεί σαφές ότι αν υφίσταται εκεί ανάγκη τρίτου κλειστού, η ανάγκη προπονητηρίου στη Δρυμαλία είναι σίγουρα μεγαλύτερη και η τοπική δημοτική πλειοψηφία δεν έχει κάνει καμμία απολύτως προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση. Και αν η Περιφέρεια είναι διατεθειμένη να μεριμνήσει για αυτό στη Σύρο, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων οφείλει να διεκδικήσει την κατασκευή προπονητηρίου και στην ορεινή Νάξο ή σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από τις προθέσεις της Περιφέρειας, να προβεί στη διαδικασία έκδοσης μελέτης ώστε να είναι έτοιμος στην πρώτη χρηματοδοτική ευκαιρία.

Νάξος, 11 Φεβρουαρίου 2015

Η Δημοτική Κίνηση – Πολίτες για τα Νησιά μας

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Τζώρτζια Αργυροπούλου: “Εφυγε” από τη ζωή η σύντροφος του Μανώλη Γλέζου

Σε ηλικία 79 ετών έφυγε πριν από λίγο από τη ζωή η "Τζώρτζια", το στήριγμα του Μανώλη Γλέζου...

ΠΑΣΟΚ: Με Σαλτερή, Πολυχρονάκο και Χάλαρη από Νάξο, η “σκιώδης” κυβέρνηση

Ο Νίκος Ανδρουλάκης προχώρησε σε αλλαγές στους τομείς του Κινήματος και Σαλτερή - Πολυχρονάκος και Χάλαρης ανέλαβαν σημαντικούς τομείς

Πάρος: Επίσκεψη Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων και Προϊσταμένου του ΚΕΔΑΣΥ Νάξου

Επίσκεψη της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων και του Προϊσταμένου του ΚΕΔΑΣΥ Νάξου στην Πάρο

Νάξος – Λιμενικό Σώμα: Η ανακοίνωση για τον θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για τον αιφνίδιο θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα...

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Τα ευρήματα της αυτοψίας στη παραλία του Αγίου Προκοπίου (photos)

Ποια είναι τα ευρήματα από την πρώτη αυτοψία για το 2025 στην παραλία του Αγίου Προκοπίου. Ποιες προτάσεις κατατέθηκαν προς αρμόδιους (photos)

Εμμ. Λιανόπουλος: «Ο προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος είναι απαραίτητος, πρέπει να γίνεται μετά από ώριμη σκέψη» (video)

Ο καρδιολογικός έλεγχος θα πρέπει να γίνεται για όλους του πολίτες ανεξαρτήτως ηλικίας ακόμα και για μικρά παιδιά

Αμοργός – Κέντρο Υγείας: Επέστρεψε και έπιασε δουλειά, η γιατρός Αναστασία Κιοσσέ

Η Γενική Ιατρός Κιοσσέ Αναστασία επιστρέφει στο Κέντρο Υγείας Αμοργού! - Με ποιο .. καθεστώς θα εργάζεται

Νάξος – Δημοτική Επιτροπή: Συνεδρίαση Πρωτοπριλιά με θέμα το δίκτυο πεζοπορικού τουρισμού

Πρώτη Απριλίου και συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με οκτώ θέματα

Νάξος: Ενα ακόμη ξενοδοχείο παίρνει .. πράσινο φως

Επενδύσεις: "Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο στη Νάξο - Που βρίσκεται; τι αλλάζει;

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Δεγαϊτας

Ενας νέος άνθρωπος - ο Στέλιος Δεγαίτας - έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής σε ηλικία μόλις 63 ετών

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Δεγαϊτας

Ενας νέος άνθρωπος - ο Στέλιος Δεγαίτας - έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής σε ηλικία μόλις 63 ετών

Νάξος – Εγγαρές: Εφυγε από τη ζωή η Ελενα Κοντοπίδη, αύριο (26/03) η εξόδιος ακολουθία

Σε ηλικία 45 ετών έφυγε από τη ζωή η Ελενα Κοντοπίδη, σύζυγος του γιατρού Δημήτρη Μπάκαλου - Αύριο (26/03) η εξόδιος ακολουθία στις Εγγαρές

Νάξος: Παιδική Χαρά Αγ. Μηνά ή, αλλιώς, “γήπεδο εκρήξεων”…

Παιδική Χαρά Αγ. Μηνά: Ή, αλλιώς, «γήπεδο εκρήξεων»… Το σπασμένο τζάμι και η πετρούκλα μες στο σπίτι…

Νάξος – Σκαδό: Πένθος με την απώλεια του Νίκου Φάρκωνα

Φτωχότερη από σήμερα η τοπική κοινωνία του Σκαδού Νάξου - Πότε θα γίνει η εξόδιος ακολουθία του Νίκου Φάρκωνα

Νάξος – Αεροδρόμιο: Ανανεωμένο ανοίγει …πύλες την Δευτέρα 31 Μαρτίου (Photos)

Το Αεροδρόμιο "Απόλλων" της Νάξου ανοίγει τις.. πόρτες από την Δευτέρα 31 Μαρτίου - Τα έργα που γίνονται κι έρχονται (Photos)

“HighSpeed 3”: θα ενώνει καθημερινά τον Πειραιά με την Κρήτη μέσω Κυκλάδων

Τα δρομολόγια του HIGHSPEED 3 στην γραμμή Ηράκλειο-Κυκλάδες-Πειραιά (πίνακας)

Εκτακτο – Αμοργός: Ισχυρός σεισμός 4.5 R με μικρό εστιακό βάθος

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο γνωστό ρήγμα Ανύδρου πιο κοντά όμως στην Σαντορίνη - Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 5,6 χιλιόμετρα

Νάξος – Σπ. Παπαδόπουλος: “Πολλοί λένε πως το τρέξιμο είναι προπόνηση, για μένα είναι ψυχανάλυση”

Κυριακάτικη ψυχοθεραπεία - Ο Σπύρος Παπαδόπουλος μοιράζεται τις σκέψεις του για το τρέξιμο στην επαρχεία και δη στη Νάξο

Προεδρική Φρουρά- Εύζωνας: Ο Ναξιώτης Δημήτρης Μουστάκης μιλάει για την εμπειρία του

"Έρχονται όσοι θέλουν, μένουν όσοι μπορούν": Ο Δημήτρης Μουστάκης από τη Νάξο και το Φιλώτι μιλάει για την εμπειρία του στην Προεδρική Φρουρά

Νάξος – Λιμενικό Σώμα: Η ανακοίνωση για τον θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για τον αιφνίδιο θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα...