Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΜύκονος - Παπαμιχαήλ: "Δεν προχωρά έτσι ο αθλητισμός"

Μύκονος – Παπαμιχαήλ: “Δεν προχωρά έτσι ο αθλητισμός”

|

Ανακοίνωση: εκτός Ολυμπιακών αγώνων τα 50.000 μέτρα βάδην και ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ του ΑΟ Μυκόνου  μιλά γι’ αυτήν την απόφαση

Από το 2024 στο Παρίσι και μετά, τα 50χλμ βάδην στην κατηγορία των ανδρών θα αποτελούν μία μακρινή ανάμνηση, καθώς δεν εντάχθηκαν στο πρόγραμμα των αγώνων.

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ είναι από τους καλύτερους αθλητές στα 50.000 μέτρα βάδην, κάτοχος της καλύτερης επίδοσης όλων των εποχών στη χώρα μας, με 3 ώρες 49 λεπτά και 56 δεύτερα. Ταυτόχρονα έχει συμμετοχές στους τελευταίους Ολυμπιακούς αγώνες και μάλιστα είχε πολύ καλές εμφανίσεις.

Για την απόφαση να μην συμπεριληφθεί το αγώνισμα των 50.000 μέτρων βάδην στους Ολυμπιακού αγώνες μίλησε ο Έλληνας αθλητής Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ.

«Μόνο θετικό γεγονός δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η κατάργηση των 50.000μ βάδην από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Είναι διαγραφή της ιστορίας ενός δύσκολου, επίπονου, αλλά και συναρπαστικού αγωνίσματος», είπε ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι μόνο κακό μπορεί να κάνει η κατάργηση των 50χλμ. Ως αγώνισμα διαφέρει πολύ, συγκριτικά με τα 20χλμ. που παραμένουν στο πρόγραμμα. Δεν είναι μόνο η απόσταση που αλλάζει. Διαφέρει η νοοτροπία και η αντιμετώπιση του κάθε αγωνίσματος».

Ο 32χρονος Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ αγωνίστηκε στα 50.000μ βάδην στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, όπου τερμάτισε 25ος με 3ωρ. 49.56 (το πανελλήνιο ρεκόρ), ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ήταν 28ος με 3ωρ. 59.21.

Όσο για τους λόγους που οδήγησαν στην αφαίρεση του επίπονου αγωνίσματος από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, η άποψη του Παπαμιχαήλ, δεν διαφέρει και πολύ από αυτή που ουσιαστικά οδήγησε στην «κατάργηση» του αγωνίσματος. «Νομίζω ότι ο χρόνος διάρκειας του αγωνίσματος και η λογική της τηλεόρασης, έπαιξαν τον σημαντικότερο λόγο για την βγει το αγώνισμα από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων», είπε ο 32χρονος πρωταθλητής.

Σημείωση: Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ έχει ήδη συμμετάσχει σε δύο Ολυμπιάδες, το 2012 στο Λονδίνο και το 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο όπου είχε πάρει μέρος τόσο στα 20χλμ. όσο και στα 50χλμ.
Στα 50χμλ. βάδην τους Ολυμπιακούς του Τόκιο έχουν δικαίωμα συμμετοχής 60 αθλητές, ενώ το όριο που έχει θέσει η WA είναι 3.50.00.

Με πληροφορίες από την σελίδα koinignomi.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΓΕΛ Νάξου “Μανώλης Γλέζος”: Υποδέχθηκε μαθητές από την Ιταλία στο πλαίσιο του Erasmus+

Ένα εναλλακτικό ταξίδι στη Μεσόγειο με όχημα την Τεχνητή Νοημοσύνη, τη φιλοξενία και τη βιωσιμότητα

Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος: Ο «Άνθρωπος ορχήστρα» μιλά για τη μουσική άνοιξη των Κυκλάδων (video)

Μια ιστορική εμφάνιση της Φιλαρμονικής του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων στο 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικών Συνόλων και το όραμα για ένα μουσικό Αιγαίο

Η Κέα “ταξιδεύει” στον προαστιακό: Δεύτερη συνεχής προβολή του νησιού στην καρδιά της Αθήνας

Ο Δήμος Κέας συνεχίζει τη στρατηγική του τουριστική καμπάνια μέσα από 11 σταθμούς του προαστιακού, προσεγγίζοντας χιλιάδες επιβάτες καθημερινά. (video)

Κραυγή αγωνίας από τη Φολέγανδρο: Ανεπαρκής η ενδοκυκλαδική ακτοπλοϊκή σύνδεση ενόψει τουριστικής σεζόν

Ο Σύλλογος Εμπορικών και Τουριστικών Επιχειρήσεων του νησιού καλεί το Υπουργείο Ναυτιλίας να δώσει άμεση λύση – Αποκλεισμός σε περίοδο αιχμής

Πανναξιακός ΑΟΚ: Έντονη διαμαρτυρία για επεισόδια στον αγώνα με τον Ιωνικό Νίκαιας

Προπηλακισμοί, ύβρεις και επικίνδυνα περιστατικά καταγγέλλει ο Πανναξιακός – Καλεί τις αρχές να αναλάβουν δράση

Εφ. Καλογεροπούλου: «Αν περάσεις μια νύχτα στις Μάντρες της Ανάφης, θα τη θυμάσαι για πάντα» (video)

Η Έφη Καλογεροπούλου μοιράζεται αναμνήσεις και αλήθειες από τις «Μάντρες» και τη «Μαργαρίτα» – δύο σταθερές σε ένα νησί που συνεχώς μεταμορφώνεται. (video)

Καταγγελίες πολιτών στη Σίφνο: «Νόμοι υπάρχουν, αλλά δεν εφαρμόζονται»

Πολίτες καταγγέλλουν πολεοδομικές και περιβαλλοντικές αυθαιρεσίες στο νησί – Ζητούν αναστολή αδειών και απόδοση ευθυνών σε αρμόδιες υπηρεσίες.

«Habemus Papam»: Από την τιάρα στο πάλλιο – Οι τελετές στέψης και ενθρόνισης του Πάπα από τον 9ο αιώνα μέχρι σήμερα

Την Κυριακή 18 Μαΐου ο νέος Πάπας Λέων ΙΔ΄ αναλαμβάνει επισήμως τη διακονία του Επισκόπου Ρώμης – Από τη χλιδή του παρελθόντος στη λιτότητα της σύγχρονης τελετής.

Αμοργός: Το Αμοργιανό Φεστιβάλ επιστρέφει 7–9 Ιουνίου με χορωδίες, συναυλίες και τιμητικές εκδηλώσεις

Ένα τριήμερο αφιερωμένο στη μουσική, την παράδοση και τη μνήμη με ελεύθερη είσοδο σε όλο το νησί – Συμμετέχουν σύλλογοι από Τρίπολη και Αμοργό.

Πρόταση ημέρας: Ζυμαρικά με μπάμιες και κεφαλοτύρι Πιτταρά

Πρόταση ημέρας από τον Γαστρονόμο. Για τους φίλους των ζυμαρικών και των τυροκομικών ... Αα και της μπάμιας

Νάξος – Κυρ. Σκληράκη: “Οι καθηγητές να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά” (video)

«Θα ήθελα να πω στους καθηγητές πως πρέπει να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά και να δουλεύει το μυαλό τους για το τι θα τους προσφέρουν» είναι η συμβουλή της κυρίας Κυριακής Σκληράκη προς τους νέους συναδέλφους της.

Άνδρος: 68χρονη έπεσε με το αυτοκίνητό της στη θάλασσα και ανασύρθηκε νεκρή

Η γυναίκα από το Γαύριο έχασε τη ζωή της καθώς το όχημά της κατέληξε στη θάλασσα από ύψος 25 μέτρων ενώ προσπαθούσε να παρκάρει

Νάξος: Επιτέλους, τελειώνει της χερσαίας ζώνης, ας αναλογιστούν… «νηστεύσαντες καί μή νηστεύσαντες», τις ευθύνες που τους αναλογούν

Φτάνουμε στο τέλος της διαδρομής.. Το 3Α που πέφτει και οι ..στάσεις έως να ολοκληρωθεί ένα έργο σημαντικό για τη πόλη της Νάξου

Το “Highspeed 3” αλλάζει το τοπίο στις θαλάσσιες συγκοινωνίες Κρήτης – Κυκλάδων;

Η Hellenic SeaWays ενισχύει τη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Ηράκλειο με το ταχύπλοο "Highspeed 3", φέρνοντας νέο ανταγωνισμό και πιθανές μειώσεις τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. (πίνακας δρομολογίων)

Θλίψη στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την απώλεια του Κώστα Αρτσάνου, το “αντίο” από τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό

Συγκλονισμένος ο Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός αποχαιρετά τον ακούραστο υπάλληλο του Δήμου και αγαπητό συμπολίτη

Μια δεύτερη ζωή για το “Πρέβελης”; Μετατρέπεται σε πλωτό ξενοδοχείο;

Το ιστορικό πλοίο της ΑΝΕΚ ίσως μετατραπεί σε πλωτό ξενοδοχείο στη Σάμο, χαρίζοντας του έναν νέο ρόλο γεμάτο μνήμες και φιλοξενία.

Εκτακτο: Τέλος στα σουβλάκια της θείας Τασίας, ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι

Ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι Με catering και τιμολόγιο, το κοψίδι πλέον θα έχει και ΦΠΑ...

Μ. Κατσούλης: “Οταν πάρω σύνταξη θα μετρήσω τα Κύπελλα που έχουμε πάρει”

Ο γυμναστής του ΓΕΛ Νάξου Μανώλης Κατσούλης μιλάει για την πορεία του, τον ρόλο του εκπαιδευτικού, τις αθλητικές επιτυχίες του σχολείου και την «αθλητομάνα» Νάξο

Νάξος – Νοσοκομείο: Λαπαροσκοπικός Πύργος μπαίνει σε λειτουργία μέσω δωρεάς

Με τη δωρεά του Κωνσταντίνου Μαρτίνου, το Νοσοκομείο Νάξου αποκτά σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό που αλλάζει τα δεδομένα στις χειρουργικές επεμβάσεις

Νάξος – Lennart Neubauer: Ο παγκόσμιος πρωταθλητής που έγινε το πρόσωπο του νέου windsurfing

Μια ζωή πάνω στα κύματα, ένα μέλλον γεμάτο διακρίσεις – Ο Lennart από τη Νάξο εμπνέει με ταλέντο, ήθος και διεθνή αναγνώριση