Σάββατο, 16 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΜύκονος - Μονογυιού: Οδική ασφάλεια και ενημέρωση σε οδηγούς

Μύκονος – Μονογυιού: Οδική ασφάλεια και ενημέρωση σε οδηγούς

|

Η Κατερίνα Μονογυιού με τους πιλότους της Formula 1 στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα για την οδική ασφάλεια

H βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μονογυιού παρευρέθηκε σε μία σειρά εκδηλώσεων στην Μύκονο, που διοργανώθηκαν με πρωτοβουλία  του εκπροσώπου της Nationale Piloti στην Ελλάδα κ. Κωνσταντίνου Μαστοράκη, με επίκεντρο την οδική ασφάλεια.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν παγκοσμίου φήμης αθλητές του μηχανοκίνητου αθλητισμού όπως ο Pierre Gasly που αγωνίζεται στο φετινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 με τη Scuderia AlphaTauri, ο Antonio Giovinazzi, δοκιμαστής της Ferrari και οδηγός της Dragon/Penske Autosport στη Formula, ο Giancarlo Fisichella των 231 συμμετοχών και 3 νικών στην F1, ο Tonio Liuzzi, πρώην οδηγός της F1 και νυν αγωνοδίκης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο Max Biaggi με σπουδαία καριέρα στους 2 τροχούς και δύο παγκόσμιους τίτλους στα Superbikes, ο Luca Filippi, πρώην οδηγός Indycar, Formula E, GP2.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχε και η Αστυνομία Μυκόνου, η οποία πραγματοποιούσε ελέγχους για τυχόν παραβάσεις για κράνη. Η Κατερίνα Μονογυιού έδωσε το παρόν σε όλες τις εκδηλώσεις, έτρεξε συμβολικά μαζί με τους αθλητές στον πρώτο γύρο στα καρτ και δώρισε στους επισκέπτες του νησιού υπογεγραμμένα κράνη από τους παγκοσμίου φήμης αθλητές.

Υποστηρικτές της διοργάνωσης υπήρξαν οι Hellastron, Egnatia Pass, Betsson, Nice n Easy Group, Gendal ενώ σημαντική ήταν και η παρουσία του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, με δύο πλήρως εξοπλισμένους διασώστες που υποστήριξαν την εκδήλωση και η Διοίκηση του οποίου εκπροσωπήθηκε από τον κ. Παύλο Ευθυμίου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, η βουλευτής Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού δήλωσε:
 «Η ενημέρωση και οι δράσεις για την οδική ασφάλεια σώζουν ζωές. Η οδική ασφάλεια αποτελεί τόσο δική μου προτεραιότητα όσο και συνολικά της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Με σκοπό την επίτευξη της κουλτούρας οδικής ασφάλειας απαιτούνται στοχευμένες δράσεις και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη για τη σειρά εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στο νησί μου στην Μύκονο από τον Κωνσταντίνο Μαστοράκη και την Nationale Piloti.

Τα νησιά των Κυκλάδων υποδέχονται κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες τουρίστες και είναι ιδιαίτερα σημαντικό το μήνυμα ευθύνης και υπευθυνότητας που στέλνουμε μαζί με τους αθλητές στους επισκέπτες μας, εδώ από την ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού.»

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η εκδήλωση αποτελεί το εφαλτήριο μίας σημαντικής προσπάθειας που ακούει στο όνομα safedrive.org και στοχεύει να σώσει ανθρώπινες ζωές. Από την αρχή αυτής της προσπάθειας, στις 06/08/2022 στην ημερίδα που έγινε για την οδική ασφάλεια, στηρίζεται από τους εκπροσώπους των πιλότων της Formula1, της Nationale Piloti, της All Star Team for the Children του πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό και της EAWC από τη Νέα Υόρκη.

Τον επόμενο μήνα στο site της οργάνωσης θα μπούνε στην διαβούλευση όλοι οι σκοποί του ιδρύματος και μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία θα υπογραφεί η σύσταση της οργάνωσης και από τους τρεις φορείς που την στηρίζουν. Το mobile application της οργάνωσης για την οδική ασφάλεια, όπου ο καθένας που βρίσκεται σε ανάγκη θα μπορεί να δίνει την θέση ώστε να επιληφθούν μετά οι Αρχές, θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.
 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στον ΧΥΤΑ Νάξου (video)

Η έγκαιρη επέμβαση απέτρεψε την εξάπλωση της πυρκαγιάς παρά τους δυνατούς ανέμους (video)

Νάξος: Νεκρή χελώνα Caretta caretta από χτύπημα προπέλας

Λίγες μέρες μετά τις θετικές ειδήσεις για φωλιές χελωνών στο νησί, ένα νέο περιστατικό υπενθυμίζει την ανάγκη προστασίας τους

Νάξος – Ο Αγγειοχειρουργός Γιώργος Σφυρόερας τη Δευτέρα 18 Αυγούστου στο “Naxos Medical”

Ο Επίκουρος Καθηγητής Γεώργιος Σφυροέρας διαθέσιμος για ραντεβού – Εξειδικευμένες εξετάσεις και θεραπείες

Το ΕΚΠΑ σύμβουλος της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για την προστασία της Καλντέρας Σαντορίνης

Ερευνητικό έργο έξι μηνών για την ανάλυση κατολισθητικών κινδύνων και την εφαρμογή μέτρων πρόληψης σε σημεία υψηλής διακινδύνευσης

«Η Αμοργός που έζησα», παρουσίαση του βιβλίου του Νικολάου Σίμου από τον “Σημωνίδη’

Κυριακή 17 Αυγούστου η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμοργού υποδέχεται την πολύτιμη μαρτυρία ζωής και μνήμης ενός γνήσιου Αμοργιανού

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Κάτω Κουφονήσι: Ένας ναός κρυμμένος στη γη, φάρος πίστης κάθε Δεκαπενταύγουστο και ο “Σκοπελίτης” (video)

Από την εποχή της τουρκοκρατίας έως σήμερα, η παράδοση και η αγάπη των κατοίκων κρατούν ζωντανή τη γιορτή της Παναγίας, με τον «Σκοπελίτη» να τιμά κάθε χρόνο το μικρό εκκλησάκι. (video)

Πάρος – Κατερίνα Μονογυιού: Στην Παναγία Εκατονταπυλιανή εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων

Με κατάνυξη και συγκίνηση στους λαμπρούς εορτασμούς της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Πάρο.

Η Νάξος τιμά τον Ιάκωβο Καμπανέλλη μέσα από τη ματιά του Μανόλη Σέργη

Παρουσίαση του βιβλίου Μελέτες Ναξιακής Λαογραφίας τ. Ε΄ – Μια γέφυρα ανάμεσα στη θεατρική δημιουργία και τη λαογραφία.

Κωμιακή: Φωτιά δίπλα στο Δημοτικό Σχολείο σβήστηκε άμεσα

Η γρήγορη επέμβαση κατοίκων και Πυροσβεστικής απέτρεψε τραγωδία ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου.

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Τραγωδία στη Σαντορίνη: 45χρονος από τη Μεσοποταμία Καστοριάς βρέθηκε νεκρός σε πισίνα ξενοδοχείου

Ο άνδρας εργαζόταν εποχικά στο νησί – Οι αρχές ερευνούν τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Χρήστος Σπανός: «Προσπαθώ να χτίσω μια γέφυρα επικοινωνίας με τη Νάξο» (video)

Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε στο νησί για τη συναυλία της κόρης του Μαρίνας Σπανού, μιλά για τη δουλειά του, τις συνεργασίες του και την καταγωγή του από τον Κυνίδαρο (video)

Ρεκόρ αφίξεων τον Ιούλιο στη Νάξο: +7,2% οι επιβάτες – Στο «κόκκινο» το λιμάνι και οι υποδομές

Τα στοιχεία του Λιμεναρχείου δείχνουν νέα άνοδο στην επιβατική και οδική κίνηση, αλλά και αυξανόμενη πίεση σε λιμάνι και οδικό δίκτυο, επηρεάζοντας την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών.

Νάξος – Ταυτόχρονη άφιξη Blue Star Naxos και Blue Star Delos έφερε χιλιάδες επιβάτες και οχήματα (video)

Εντυπωσιακοί ελιγμοί, ασφυκτική κίνηση και δοκιμασία για τις υποδομές – Σε πλήρη εγρήγορση το Λιμεναρχείο Νάξου και η Δημοτική Αστυνομία. (video)

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Συναγερμός στο «Ιονίς», Μπλακ άουτ με 183 επιβάτες, πλέει με μία μηχανή προς το Λαύριο

Βλάβη προκάλεσε προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Λιμενικού.

Θυρανοίξια στο ανακαινισμένο μοναστηριακό συγκρότημα των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στο Γλινάδο Νάξου

Παρουσία του Βουλευτή Κυκλάδων Μάρκου Καφούρου και πλήθους πιστών – Συγχαρητήρια σε Μητρόπολη, Τοπική Αυτοδιοίκηση και εθελοντές