Κυριακή, 17 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΜόνος πρώτος ο Πρωτέας

Μόνος πρώτος ο Πρωτέας

|

Στο κατόπι του Πρωτέα βρίσκεται ο Ιπποκράτης – Χωρίς νίκη ο Εσπερος Λαμίας 

Πλήρη αγωνιστική δράση και ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής στον 2ο όμιλο του Νότου της Γ’ Εθνικής, με τον Πρωτέα Βούλας να είναι πλέον η μοναδική αήττητη ομάδα και τους διώκτες του να τον ακολουθούν από κοντά. Να σημειώσουμε ότι ενόψει της επόμενης αγωνιστικής ο Πανναξιακός θα ζητήσει την αλλαγή ημέρας του εντός έδρας αγώνα με τον Ηλυσιακό λόγω του τηλεοπτικού αγώνα βόλεϊ Πανναξιακού – ΑΕΚ… 

Επιστροφή στις νίκες για τον Κάδμο που άφησε γρήγορα πίσω του την ήττα από τον Πρωτέα Βούλας και πήρε τη νίκη στο ντέρμπι της Στερεάς Ελλάδας, επικρατώντας του Εσπέρου στη Λαμία με 58-61. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να κλείσουν το πρώτο μέρος στο +10(22-32) στηριζόμενη στην καλλήτους αμυντική λειτουργία. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά στους 3(39-42) με την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου, ενώ στα πρώτα λεπτά του τελευταίου δεκαλέπτου κατάφεραν να ισοφαρίσουν για πρώτη φορά στο παιχνίδι σε 42-42. Ο αγώνας κρίθηκε ουσιαστικά στα τελευταία δευτερόλεπτα. Ο Ζαχαράκης με εύστοχο τρίποντο μείωσε σε 54-55 για τον Έσπερο, με τον Παπαδάκη να απαντά αμέσως, διαμορφώνοντας το 54-58 με περίπου 30 δετερόλεπτα να απομένουν για τη λήξη. Ο Ρόκας με εύστοχο τρίποντο έδωσε ξανά ελπίδα στους γηπεδούχους, μειώνοντας σε 57-59 στα 7 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 58-61 για τον Κάδμο. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Γκρινιάρης με 18 πότνους, με τον Ρόκα να σημειώνει 11 από πλευράς Εσπέρου.

Ασταμάτητος για ακόμα μία φορά ήταν ο Πρωτέας που συνέτριψε τον Ηρόδοτο στη Βούλα με 93-55, φτάνοντας με εντυπωσιακό τρόπο το ρεκόρ του στο πρωτάθλημα στο 6-0. Οι παίκτες του Μάνου Μανουσέλη ήταν “καταιγιστικοί” από το ξεκίνημα, με την διαφορά να ανεβαίνει σε δηψήφια νούμερα από το πρώτο κίολας δεκάλεπτο(26-8) και την ανάπαυλα του πρώτου μέρους να βρίσκει το σκορ στο 41-26. Βασιζόμενος στην εξαιρετική του λειτουργία σε άμυνα και επίθεση, ο Πρωτέας βρέθηκε στο +25(77-42) μετά από 30 λεπτά παιχνιδιού, με την τελευτάια περίοδο να αποτελεί τυπική διαδικασία και το σκορ να κλεινει τελικά στο 93-55. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Πέρβι με 20 πόντους και 3 εύστοχα τρίποντα, με τον Σταθάκη να  σημειώνει 13 για τους Κρητικούς.

Την πρώτη του εντός έδρας νίκη πανηγύρισε ο Κύδωνας που επιβλήθηκε του Σπόρτιγκ στα Χανιά με 66-58. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που ξεκίνησαν καλύτερα τον αγώνα και προηγήθηκαν με 15-22 στο τέλος της πρώτης περιόδου, με τους γηπεδούχους να επιστρέφουν στον αγώνα, χάρη σε ένα γρήγορο σερί 8-0 στα πρώτα λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου. Ο Κύδωνας βρέθηκε στο +3(34-31) λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους, με τον σκορ στην ανάπαυλα  να διαμρφώνετα σε 34-33. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν τη διαφορά στους 9(49-40) στο τρίτο δεκάλεπτο, με τον Σπόρτιγκ να κλείνει δυναμικά την περίοδο τρέχοντας ένα σερί 7-0 που του έδωσε και πάλι ελπίδες.  Η αναμέτρηση κρίθηκε στα τελευταία λεπτά, με την ομάδα των Χανίων να διατηρεί τα “ηνία” στο σκορ παρά τις προσπάθειες των φιλοξενουμένων, παίρνωντας έτσι το ροζ φύλλο αγώνα με 66-58. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Τσαρουχάς με 18 πόντους και 4 εύστοχα τρίποντα,  με τον Τσαμπή να σημειώνει 21 πόντους από πλευράς Σπόρτιγκ.

Εκμεταλλευόμενος τη δυνατή του έδρα, ο Ιπποκράτης κατάφερε να λυγίσει τον Άρη Πετρούπολης στη Κω με τελικό σκορ 77-63. Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο στο πρώτο μέρος, με την πρώτη περίοδο να λήγει με 24-22. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Κώοι κατάφεραν να μετατρέψουν το 27-28 του 15′ σε 38-29 με την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους. Στην επανέναρξη, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανεβάσουν τη διαφοράστους 16 πόντους(59-43) με την ολοκλήρωση 30 λεπτών αγώνα και κάπου εκεί ουσιαστικά κρίθηκε και το παιχνίδι, με τα τελευταία λεπτά να αποτελούν τυπική υπόθεση και το σκορ να κλείνει στο 77-63. Πρωταγωνιστές για τους νικητές ήταν οι Χαρίσης και Ασημακόπουλος με 24 και 15 πόντους αντίστοιχα. Από πλευράς ηττημένων, ο Παπαγεωργόπουλος πέτυχε 23 πόντους. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως στο ημίχρονο της αναμέτρησης ο Ιπποκράτης τίμησε τον ιδρυτή του συλλόγου Ιπποκράτη Κουρούνη.

Την τέταρτη νίκη του στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Τρίτωνας που επικράτησε εκτός έδρας του Ηλυσιακού με 59-76. Η αναμέτρηση ήταν πολύ αμφίρροπη στο πρώτο μέρος, με την ανάπαυλα του ημιχρόνου να βρίσκει τις δύο ομάδες σχεδόν στην ισοπαλία(30-29). Οι φιλοξενούμενοι πραγματοποιώντας εξαιρετικό τρίτο δεκάλεπτο και στις δύο πλευρές του γηπέδου, κατάφεραν να καθαρίσουν το παιχνίδι, “εκτοξεύοντας” την υπέρ τους διαφορά στους 18 πότνους(35-53). Τα ταλευτάια λεπτά ήταν διαδικαστικά, με την εικόνα του αγώνα να μην αλλάζει και τον Τρίτωνα να επικτατεί με 59-76. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Ανδρεόπουλος με 16 πόντους, με τον Κανελλόπουλο να προσθέτει και αυτός με τη σειρά του 16 πόντους για τον Ηλυσιακό.

Η Αγία Παρασκευή κατάφερε να εκμεταλλευτεί την έδρα της, πετυχαίνοντας την τέταρτη νίκη της στο πρωτάθλημα της Γ’ Eθνικής, καθώς επικτάτησε του Άρη Νικαίας με 71-59. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού από την αρχή μέχρι το τέλος, συντηρώνοντας  την υπέρ τους διαφορά κοντά στους 10 πόντους. Η ολοκλήρωση του τρίτου δεκαλέπτου τους βρήκε στο +12(53-41), με τον Άρη να μη καταφέρνει να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός στα τελευταία λεπτά και το σκορ να κλείνει τελικά στο 71-59. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Σκάνδαλος με 15 πόντους, με τον Γεωργούτσο να σημειώνει 14 από πλευράς ηττημένων.

Αποτελέσματα – Βαθμολογίες

6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Ηλυσιακός- Α.Ο. Τρίτων    59 – 76

Πρωτέας Βούλας- Ηρόδοτος         93 – 55

Έσπερος Λαμίας- Κάδμος Θήβας 58 – 61

Αγία Παρασκευή- Άρης Νικαίας   71 – 59

Ιπποκράτης Κω- Άρης Πετρούπολης       77 – 63

Μαρούσι- Πανναξιακός      61 – 48

Κύδων Χανίων- Α.Ο. Σπόρτιγκ     66 – 58

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ομάδα         Βαθμ Αγωνες        Ν – Ητ         Πόντοι (διαφορά)

1. Πρωτέας Βούλας  12      6        6 – 0  432 – 328 ( +104)

2. Ιπποκράτης Κω   11      6        5 – 1  414 – 341 (+73)

—————————————————————-

3. Κάδμος Θήβας    11      6        5 – 1  386 – 340 (+46)

4. Μαρούσι   10 6   4 – 2  370 – 363 (+7)

5. Πανναξιακός       10 6   4 – 2  373 – 365 (+8)

6. Α.Ο. Τρίτων        10      6        4 – 2  423 – 335 (+88)

7. Αγία Παρασκευή 10      6        4 – 2  434 – 386 (+48)

8. Κύδων Χανίων     8        6        2 – 4  338 – 398 (-60)

9. Άρης Πετρούπολης        8        6        2 – 4  404 – 420 (-16)

10. Α.Ο. Σπόρτιγκ   8        6        2 -4    343 – 393 (-50)

—————————————————————-

11. Άρης Νικαίας    8        6        2 – 4  420 – 409 (+11)

12. Ηλυσιακός        7        6        1 – 5  368 – 451 (-83)

13. Ηρόδοτος 7        6        1 – 5  362 – 418 (-56)

14. Έσπερος Λαμίας         6        6        0 – 6  356 – 476 (-120)

 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ(22/11):

Α.Ο. Τρίτων- Πρωτέας Βούλας (17:00)

Ηρόδοτος- Έσπερος Λαμίας (17:00)

Κάδμος Θήβας- Αγία Παρασκευή (17:00)

Άρης Νικαίας- Ιπποκράτης Κω (17:00)

Άρης Πετρούπολης- Κύδων Χανίων (17:00)

Πανναξιακός- Ηλυσιακός (17:00)

ΤΕΤΑΡΤΗ(02/12):

Α.Ο. Σπόρτιγκ- Μαρούσι (19:30)

Πηγή: Basketblog.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σοφία Τορνάρου: Η Ναξιώτισσα πολίστρια που κατέκτησε το χρυσό με την Εθνική Ελλάδος

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός υποδέχθηκε στο Δημαρχείο τη 21χρονη Σοφία Τορνάρου, διεθνή αμυντικό του Ολυμπιακού, που χάρισε στην Ελλάδα το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Σιγκαπούρη.

Συμβολικό δώρο Φίλιππου Φόρτωμα στον Νίκο Δένδια στην Τήνο

Ένα περιστέρι από τηνιακό μάρμαρο, δείγμα της ξακουστής μαρμαροτεχνίας του νησιού, πρόσφερε ο βουλευτής Κυκλάδων στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Σίφνος: Ο μικρός Μανώλης που έγινε το πιο γλυκό καλωσόρισμα του νησιού

Ο Μανώλης με το γιλέκο του υποδέχεται και αποχαιρετά τα πλοία στις Καμάρες, χαρίζοντας χαμόγελα σε ταξιδιώτες και ντόπιους

Αυξητική τάση στις αεροδιακομιδές – Πάνω από 1.400 περιστατικά σε επτά μήνες

Ραγδαία αύξηση στις ανάγκες επείγουσας αεροδιακομιδής, με 1.452 περιστατικά μέχρι τα τέλη Ιουλίου 2025. Πρωταγωνιστικό ρόλο τα μέσα που έχουν παραχωρηθεί στο ΕΚΑΒ μέσω δωρεών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Ο Μάριο Τότσι αποθεώνει τη Νάξο: «Έτσι πρέπει να είναι οι παραλίες!»

Ο Ιταλός γεωλόγος και παρουσιαστής συγκρίνει Ελλάδα και Ιταλία, βάζοντας τη Νάξο στο κέντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης για την πρόσβαση στις παραλίες.

Νίκος Οικονομίδης: Από τα πανηγύρια στο TikTok, το «Γλέντι» που κατέκτησε τη νέα γενιά (video)

Ο σπουδαίος δημιουργός μιλά για την ξαφνική viral επιτυχία, τη δύναμη των social media, την αγάπη των νέων και τις πιο προσωπικές του στιγμές.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Φάρος του Αλυκού: Ρεκόρ επισκεψιμότητας και τζίρου τον Δεκαπενταύγουστο

Tο ιστορικό εστιατόριο στον Αλυκό της Νάξου «έσπασε το φράγμα» φέτος και επιβεβαίωσε τη θέση του στην κορυφή της γαστρονομίας του νησιού.

Κ. Τσίγκας: 242 πυρκαγιές σε 4 ημέρες – «Ο μηχανισμός έφτασε στα όριά του»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος περιγράφει το δύσκολο πενθήμερο με εκατοντάδες μέτωπα φωτιάς και δεκάδες συλλήψεις για εμπρησμούς.

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Νάξος – Ταυτόχρονη άφιξη Blue Star Naxos και Blue Star Delos έφερε χιλιάδες επιβάτες και οχήματα (video)

Εντυπωσιακοί ελιγμοί, ασφυκτική κίνηση και δοκιμασία για τις υποδομές – Σε πλήρη εγρήγορση το Λιμεναρχείο Νάξου και η Δημοτική Αστυνομία. (video)

Συναγερμός στο «Ιονίς», Μπλακ άουτ με 183 επιβάτες, πλέει με μία μηχανή προς το Λαύριο

Βλάβη προκάλεσε προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Λιμενικού.

Αγ. Προκόπιος Νάξου: Όταν οι αμμοθίνες γίνονται… πάρκινγκ και η Natura απλώς κοιτά

Η οργισμένη ανάρτηση του Λεωνίδα Μαγκανάρη για την καταστροφή στον Άγιο Προκόπιο φέρνει ξανά στο φως το ετήσιο δράμα των προστατευόμενων περιοχών που γονατίζουν κάτω από τις ρόδες και την αδιαφορία.

Νέος γύρος συγκέντρωσης στα σούπερ μάρκετ: Εξαγορές που αλλάζουν τον χάρτη

Από τη «Μασούτης» και την «Κρητικός» μέχρι τη Retail & More και τον «Γαλαξία» – Το 2025 διαμορφώνει νέες ισορροπίες στο οργανωμένο λιανεμπόριο

Νάξος – Μενδώνη για Πορτάρα: “θα τοποθετηθεί νέα περίφραξη και θα μπουν κάμερες ασφαλείας”

Περιστατικά βανδαλισμών και έλλειψης σεβασμού σε μνημεία φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη για παιδεία, ευαισθητοποίηση και προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Νάξος – Κεραμωτή: Μια βραδιά μνήμης και συγκίνησης για την Ειρήνη Κονιτοπούλου – Λεγάκη (photos)

Ο Σύλλογος Κεραμιωτών Νάξου τίμησε την αξεπέραστη φωνή της νησιώτικης μουσικής με μια εκδήλωση γεμάτη ήχους, αναμνήσεις και αγάπη

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».