Σάββατο, 9 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΜανωλάς, η μισή Αγγλία στα πόδια του

Μανωλάς, η μισή Αγγλία στα πόδια του

|

Ακόμη δεν μπήκαμε στον Μάιο και οι μισές Αγγλικές ομάδες έχουν στο στόχαστρό τους τον Ναξιώτη διεθνή αμυντικό Κώστα Μανωλά – Τι λένε οι γάλλοι που πλέκουν το εγκώμιο του – Ποιος ο καλύτερος παίκτης κατά την άποψή του 

Διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του και δεν το κρύβει… Και όχι μόνο από τη στιγμή που ως οικογενειάρχης απολαμβάνει την παρουσία του πρωτότοκου τέκνου και το καλοκαίρι στη Νάξο θα προχωρήσει στο θρησκευτικό γάμο και στην βάπτιση του παιδιού του. Μιλάμε για τον Κώστα Μανωλά, τον 25χρονο Ναξιώτη αμυντικό της Ρόμα , ο οποίος από τη στιγμή που μετακόμισε από τον Ολυμπιακό στην ιταλική πρωτεύουσα το καλοκαίρι του 2014, έχει καταφέρει με τις εμφανίσεις του να γίνει αναπόσπαστο μέλος της ομάδας του αυτές τις δύο σεζόν, ενώ έχει ήδη τραβήξει τα βλέμματα των κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων. Έχει φορέσει τη φανέλα της Ρόμα σε περισσότερα από 80 ματς, σχεδόν σε όλα ως βασικός, ενώ σπάνια γίνεται και αλλαγή. Η ταχύτητα, η μαχητικότητα και το πάθος του ξεχωρίζουν στο παιχνίδι του, κάνοντας τους Ιταλούς δημοσιογράφους να γράφουν διθυραμβικά σχόλια μετά από κάθε του εμφάνιση. Η τιμή του δε έχει διπλασιαστεί αυτά τα δύο χρόνια. Έφυγε από τον Ολυμπιακό με ένα ποσό που έφτανε τα 13.000.000 ευρώ και δύο καλοκαίρια μετά η Ρόμα δεν μπαίνει σε καμία συζήτηση για παραχώρησή του με λιγότερα από 30.000.000 ευρώ! Κι ενώ καλά καλά δεν έχουν τελειώσει ακόμη τα εθνικά πρωταθλήματα, το μεταγραφικό σίριαλ με πρωταγωνιστή τον Κώστα Μανωλά δείχνει ήδη να έχει αρχίσει. Την ίδια ώρα, η Ρόμα σκέφτεται να τον καλέσει για ανανέωση του συμβολαίου (λήγει το 2019) του με αυξημένες απολαβές σε μια προσπάθεια να τον κρατήσει.

Αψογος Αμυντικός

Μία που μιλάμε όμως για καλά λόγια και πριν αναφερθούμε στα …σενάρια, να δούμε τι γράφουν οι γάλλοι για τον Κώστα. Μιλάμε για το γαλλικό περιοδικό “France Football” που αναφέρει: “Είναι άψογος αμυντικός, ένας από τους καλύτερους στη Serie A αυτή τη στιγμή και έχει αποδείξει πως αποτελεί έναν… πύργο για κάθε άμυνα. Οι ικανότητές του, δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν”. Και συμπληρώνει: “Αν η Ρόμα χρωστάει πολλά σε κάποιον για την προσπάθεια που κάνει και για την 3η θέση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο πρωτάθλημα, αυτός είναι ο Κώστας Μανωλάς. Με αποτελεσματικότητα στην άμυνα που τον θέτουν πλέον σε σύγκριση με παίκτες όπως οι Μπονούτσι, Κιελίνι, Κουλιμπαλί και Μιράντα, ο Έλληνας έχει πολύ καλύτερο ποσοστό επιτυχημένων παρεμβάσεων σε εναέριες μονομαχίες, αλλά και με τη μπάλα χαμηλά. Η φετινή σεζόν, έχει αποδείξει πως δεν ήταν θέμα… τύχης του πρωτάρη η καλή εντύπωση που δημιούργησε…Μοναδικό αρνητικό, το γεγονός πως … παρασύρεται από τον εκνευρισμό του αρκετές φορές”.

Οι σειρήνες της Premier League

Και πάμε στα …σενάρια. Πιθανότερος προορισμός για τον Μανωλά – αν τελικά η Ρόμα αποφασίσει να τον παραχωρήσει – μοιάζει να είναι η Αγγλία και η Premier League. Εκεί ήδη έχει ξεκινήσει μια… μάχη μεταξύ των κορυφαίων ομάδων για χάρη του. Άρσεναλ, Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μάντσεστερ Σίτι, όλες δείχνουν να ενδιαφέρονται για τον Έλληνα άσο.

Πιο “ζεστά” βέβαια κι από τις τέσσερις μοιάζει να τον βλέπει η Τσέλσι. Ο νέος προπονητής της ομάδας, Αντόνιο Κόντε, φέρεται αποφασισμένος να αλλάξει τη διάταξη της αγγλικής ομάδας σε 3-4-3 ή 3-5-2, ανάλογα με τον αντίπαλο που θα έχει απέναντί του. Ζήτημα προκύπτει στο κέντρο της άμυνας, αφού η αποχώρηση του Τζον Τέρι αφήνει ένα σημαντικό κενό στα μετόπισθεν σε συνδυασμό με τον σοβαρό τραυματισμό του Κουρτ Ζουμά. Σε περίπτωση που ο Κόντε κάνει πράξη την… απειλή του και επιλέξει ένα σύστημα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, είναι δεδομένο πως η Τσέλσι θα κινηθεί για την απόκτηση τουλάχιστον δύο παικτών. Σε πρώτο πλάνο βρίσκονται οι περιπτώσεις των Κώστα Μανωλά, Λεονάρντο Μπονούτσι και Αντόνιο Ρίντιγκερ. Ο Έλληνας αμυντικός χαίρει τις εκτίμησης τόσο του Κόντε όσο και των διοικούντων την αγγλική ομάδα, οι οποίοι φέρονται έτοιμοι να προσφέρουν ακόμα και πάνω από 30.000.000 ευρώ για χάρη του. Για τη Ρόμα βέβαια το ποσό εκκίνησης είναι κατά πολύ μεγαλύτερο (στα 40 εκατομμύρια) και συν τοις άλλοις τον έχει καλέσει σε πρόωρη ανανέωση με σκοπό όχι απλά να τον κρατήσει έως το 2020 αλλά και εάν τον χάσει, να έχει βάλει υψηλότερη ρήτρα…

Η Άρσεναλ επίσης ήδη ζυγίζει τις επιλογές της. Θέλει σίγουρα φέτος το καλοκαίρι να προχωρήσει στην απόκτηση ενός αμυντικού για αν αντικαταστήσει τον Περ Μερτεσάκερ και εξετάζει λεπτομερώς την περίπτωση του Μανωλά. Ωστόσο, πρώτο θέμα στην Άρσεναλ παραμένει αυτό του προπονητή, με τους ιθύνοντες να σκέφτονται ακόμη την παραμονή ή όχι του Βενγκέρ. Αφού λυθεί αυτό το ζήτημα στην συνέχεια θα προχωρήσουν στην όποια μεταγραφική κίνηση.

Όσον αφορά την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κι εκεί υπάρχει μεγάλο θέμα στην άμυνα, αλλά προέχει το θέμα του προπονητή. Επομένως και στο κόκκινο στρατόπεδο περιμένουν πρώτα να ξεκαθαρίσει αυτό και στη συνέχεια να κινηθούν. Πάντως σκάουτ του συλλόγου έχουν παρακολουθήσει σε αρκετά παιχνίδια τον Κώστα Μανωλά και έχουν μείνει πλήρως ικανοποιημένοι από τις ικανότητές του.

Το όνομα του Έλληνα άσου όμως φιγουράρει και στο μπλοκάκι των ιθυνόντων της Μάντσεστερ Σίτι. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα που θα αναλάβει το σύλλογο είναι πολύ πιθανό να ενδιαφερθεί για την ενίσχυση της άμυνας και ο Κώστας Μανωλάς θα μπορούσε να καλύψει άριστα τη θέση. Η τιμή του ασφαλώς δεν είναι θέμα για τους Πολίτες που σε περίπτωση που δώσει το “Ok” ο Καταλανός, τότε θα μπουν γερά στο παιχνίδι της απόκτησής του.

Ο Μέσι

Ο Μανωλάς πάντως βρήκε το χρόνο να απαντήσει και ποιοι είναι οι πέντε αγαπημένοι του ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Και ο Λιονέλ Μέσι είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών με τον Ναξιώτη αμυντικό να σημειώνει ότι ο Αργεντινός είναι ότι καλύτερο έχει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Αναλυτικά, οι επιλογές του Έλληνα κεντρικού αμυντικού.

Ρονάλντο: «Το φαινόμενο, ποιος τον ξεχνά; Ήξερε να κάνει τα πάντα, να ντριμπλάρει εύκολα τον οποιονδήποτε και να σκοράρει με κάθε τρόπο. Είχε ποιότητα, δύναμη, δεξί και αριστερό πόδι, κεφάλι… Τον θαύμαζα στην τηλεόραση για τις επιδόσεις του».

Λιονέλ Μέσι: «Πιστεύω πως είναι ο κορυφαίος σύγχρονος παίκτης. Θα είναι δύσκολο στο μέλλον να δούμε έναν τέτοιο πρωταθλητή σαν κι αυτόν. Γρήγορος, με τεχνική, μπορεί να σκοράρει όπως και όποτε θέλει. Είναι πολύ δύσκολο να τον αντιμετωπίσεις. Δεν έχει τύχει να τον μαρκάρω προσωπικά, αλλά βλέποντάς τον ζωντανά σου δίνει την εντύπωση πως η αποστολή αυτή είναι πολύ δύσκολη».

Κριστιάνο Ρονάλντο: «Κι αυτός είναι φαινόμενο. Έχει τα πάντα: ντρίμπλα, αίσθηση του γκολ και φυσική δύναμη. Τον έχω συναντήσει στο Champions League και από κοντά στο γήπεδο επιβεβαίωσε την εξαιρετική εντύπωση που είχα για εκείνον έξω από αυτό».

Ζινεντίν Ζιντάν: «Μου έκανε εντύπωση πως την ίδια στιγμή ήταν έξυπνος και είχε τόσο ισχυρή προσωπικότητα. Όλοι τον σέβονταν για την ποιότητα και τη νοοτροπία του. Ήταν σχεδόν αδύνατο να κάνει λάθος στο γήπεδο, πάντα έκανε τη σωστή επιλογή και ήταν ένας ανώτερος νοητικά παίκτης στο γήπεδο. Ένας απίστευτος ποδοσφαιριστής».

Ροναλντίνιο: «Θυμάμαι όταν τον έβλεπα στην τηλεόραση να τρελαίνει όλο το κοινό με τις ενέργειές του, ειδικά όταν ήταν στην Μπαρτσελόνα. Είχε άριστη τεχνική και φαντασία. Ήταν χάρμα οφθαλμών».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Τραγωδία στη Σαντορίνη: 45χρονος από τη Μεσοποταμία Καστοριάς βρέθηκε νεκρός σε πισίνα ξενοδοχείου

Ο άνδρας εργαζόταν εποχικά στο νησί – Οι αρχές ερευνούν τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ καλεί τον κόσμο να «πάρει θέση» – Κυκλοφόρησαν οι κάρτες διαρκείας 2025-26

Η ομάδα της Νάξου ξεκινά το νέο της ταξίδι στη National League 2 και καλεί τους φιλάθλους να γίνουν ο «13ος παίκτης» μέσω της στήριξης με κάρτα διαρκείας.

Έκτακτη ενημέρωση για την ύδρευση στα Κουφονήσια – Εκτός λειτουργίας η μία Μονάδα Αφαλάτωσης

Πρόβλημα επάρκειας νερού το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Αυγούστου – Έκκληση για περιορισμό κατανάλωσης.

Αποκατάσταση του Ιερού Μονυδρίου Αγίων Τεσσαράκοντα στο Γλινάδο Νάξου

Με τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων ολοκληρώθηκε η στερέωση, ανακατασκευή και αποκατάσταση του ιστορικού μοναστηριακού συγκροτήματος – Τα θυρανοίξια στις 9 Αυγούστου από τον Μητροπολίτη Καλλίνικο.

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά: Επιβάτες για Νάξο ανέβηκαν στον καταπέλτη μετά από νέα ακύρωση δρομολογίου

Πάνω από 100 ταξιδιώτες αντέδρασαν έντονα μετά την αιφνιδιαστική ενημέρωση ότι δεν θα ταξιδέψουν ούτε σήμερα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της εταιρείας.

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος 2025: Μαγικές μουσικές βραδιές σε Μύκονο, Σίφνο και Νάξο

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων διοργανώνει τρεις ξεχωριστές εκδηλώσεις στις 9 Αυγούστου, με το φως της πανσελήνου να αγκαλιάζει αρχαιολογικούς χώρους και σκηνές.

Η Νάξος στην Ύστερη Εποχή του Χαλκού – Παρουσίαση και ανοιχτή συζήτηση από τον Σύλλογο Μονιατών «Η Τέχνη»

Το Σάββατο 9 Αυγούστου, στον Άγιο Δημήτριο, μια αρχαιολογική βραδιά αφιερωμένη στον ρόλο της Νάξου στην προϊστορία της Ελλάδας.

Νάξος – “ΑΝΕΤΕΙΛΕΝ ΜΕΝ Α ΣΕΛΛΑΝΑ”: Βραδιά Πανσελήνου στο Αρχαίο Ιερό των Υρίων

Το Σάββατο 9 Αυγούστου, η Νάξος υποδέχεται την αυγουστιάτικη πανσέληνο με μια μοναδική μουσική και ποιητική διαδρομή στο Ιερό των Υρίων.

Σύγκρουση στο Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου για την Πορτάρα – Δικαστική οδός ή πολιτική λύση;

Ένταση, αποχωρήσεις και βαριές κουβέντες στην έκτακτη συνεδρίαση για το συρματόπλεγμα – Η πλειοψηφία ψήφισε ασφαλιστικά μέτρα, η αντιπολίτευση ζητά διάλογο με το Υπουργείο Πολιτισμού

Έκτακτο: Συλλήψεις υπευθύνων αρχαιολόγων και μελών της Εφορείας Κυκλάδων για τα πλέγματα στην Πορτάρα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση προστασίας του μνημείου – Αντιδράσεις και επόμενες κινήσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων

Προς Πώληση: Παραδοσιακή Κατοικία – Ανεμόμυλος στον Άγιο Αρσένιο Νάξου

Χαρακτηριστική κατοικία σε μοναδική τοποθεσία, με ανεξάρτητο ξενώνα, άμεση πρόσβαση σε παραλίες και εντυπωσιακή θέα προς θάλασσα και Χώρα Νάξου.

Μαρτυρία-στήριξη στο Νοσοκομείο Νάξου: «Χειρουργήθηκα και σώθηκα – Στηρίξτε το!»

Την ώρα που η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ελλείψεις και «παύση χειρουργείων», ένας Ναξιώτης πολίτης μιλά για την εμπειρία ζωής στο Γενικό Νοσοκομείο Νάξου και απευθύνει έκκληση στήριξης

Κλαυδία και Oge: Ρομαντική βόλτα στα σοκάκια της Νάξου (foto instagram)

Το αγαπημένο ζευγάρι της ελληνικής showbiz απολαμβάνει καλοκαιρινές διακοπές στο κυκλαδονήσι – Πιασμένοι χέρι-χέρι στη βραδινή τους βόλτα

Πενήντα χρόνια μετά… Η γενιά του 1975 ξανασυναντιέται στη Νάξο

Ένα reunion-γιορτή για εκείνους που έζησαν τη νιότη τους στο Γυμνάσιο της Χώρας και συνεχίζουν να ταξιδεύουν με τη σοφία του καιρού

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων: «Απαράδεκτη η καταγγελία του Δημάρχου Νάξου – Δεν θα μας εκφοβίσουν»

Σφοδρή αντίδραση για την προσαγωγή αρχαιολόγου και υπαλλήλων της ΕΦΑ Κυκλάδων – Ζητούν απόσυρση της καταγγελίας και μόνιμη λύση για την προστασία της Πορτάρας

“HELLENIC HIGHSPEED” – Αμοργός: Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Λιμενικού, πότε σταματάει για αντικατάσταση καταπέλτη

Το ταχύπλοο συνεχίζει κανονικά τα δρομολόγιά του έως τις 5 Αυγούστου – Πώς εξελίχθηκε το περιστατικό και πότε προγραμματίζονται οι εργασίες αποκατάστασης

Λιμεναρχείο Νάξου: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην παραλιακή της Χώρας Νάξου από 9 Αυγούστου, ποιοι εξαιρούνται

Η Νάξος γεμίζει κόσμο και το Λιμεναρχείο λαμβάνει δράση για την αποφυγή κυκλοφοριακού εφιάλτη.

Κυκλάδες: Ταχύπλοα στο έλεος του καιρού, ποια δεν προσέγγισαν λιμάνια

Δεν προσέγγισε Ηρακλειά το Tera Jet 2 – Διπλό περιστατικό με το CAT I στη Σέριφο – Ακινητοποιήθηκε το Superjet στην Πάρο λόγω ισχυρών ανέμων

Νάξος: Την Τρίτη 5 Αυγούστου το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Σταμ. Βαλληνδρά

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου, στη Χώρα Νάξου, στις 14:00